Индукционни котлони - убедете ме, че са ми нужни!

• 141 942
  • 772
  •   1
Отговори
# 435
Май такъв беше, не помня вече, а на него не пише. Само един недостатък има, като варя боб или нещо друго дълго, по някое време пиука и се изключва. Правят ли тъй вашите 🤔

# 436
Не. Никога не ми се е случвало. Защо да се изключва. Май всъщност имаше някаква защита, но тя беше след много дълго време (4-5 часа) един вид сложил си яденето да се вари и си го забравил и си излязъл някъде. Друга защита беше ако има разлята течност по плота - защита от изкипяване. Сещам се и за друго - ако плота по някаква причина прегрее се изключва. Но не ми се е случвало. Да не би долната страна на плота да не може да се охлажда добре при вас. При мен под плота е фурната и си има оставени отвори за да може фурната да се охлажда та и плота се охлажда без проблем.

# 437
  • София
Здравейте,
Какво мислите за този плот?

https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-bosch-puj-611-bb-1e

# 438
Под плота ми са чекмеджета, най- вероятно е някаква защита. Много рядко го прави

# 439
  • In transit
Моят е такъв. Аз съм доволна. Пък и е с 5 години гаранция. Тази "промоционалната" цена му е нормалната в другите магазини. Аз го взех към 500лв на промоция.

# 440
  • София
Моят е такъв. Аз съм доволна. Пък и е с 5 години гаранция. Тази "промоционалната" цена му е нормалната в другите магазини. Аз го взех към 500лв на промоция.

Бихте ли споделила от къде сте си го закупили?

# 441
  • In transit

Бихте ли споделила от къде сте си го закупили?
Teхмарт.  Имаше някаква промоция преди два месеца и всички продукти бяха намалени.

# 442
Здравейте !И аз съм се насочила към индукцонни плотове след толкова четене и мъдруване.Моля препоръчайте ми плот до към 800 лв, искам и да е обкантен задължително.Искам да попитам , защо някои са кръгли котлоните , а някои като линка който е даден последния на черти, кои са по удачни и удобни?Какво трябва да се гледа да имат най наложително

# 443
  • Балчик
Здравейте. Прочетох темата до 20 страница, ще се върна да дочета, но искам да попитам първо нещо. Досега ползвах двойка стъклокерамика Горение. Изгоря ми големият котлон преди година. Моят мъж смени нещо и ползвах големия, но го включвах с бутоните за малкия. Както и да е, омръзна ми и си искам втория котлон. Замислих се да го сменя с индукционен. Но, прочетох как трябва да се монтира и се отчаях. Ще стане ли да се сложи на мястото на стария, нямам никакви отвори отзад, за отпред да не говорим? Под плота има шкаф с два рафта. Мога да жертвам горния и нищо да не слагам там, но това достатъчно ли е? А ако отварям вратичката на шкафа докато готвя?
По принцип нямам нищо против четворка плот, но няма да имам нужните разстояния от стените сигурно, затова гледам двойки. Харесах си два модела и не мога да разбера защо е тази разлика в цените, само заради страната производител или има друга уловка?
https://electrosound.org/index.php?route=product/product&product_id=327

https://electrosound.org/index.php?route=product/product&pat … mp;product_id=106

# 444
Здравейте. Прочетох темата до 20 страница, ще се върна да дочета, но искам да попитам първо нещо. Досега ползвах двойка стъклокерамика Горение. Изгоря ми големият котлон преди година. Моят мъж смени нещо и ползвах големия, но го включвах с бутоните за малкия. Както и да е, омръзна ми и си искам втория котлон. Замислих се да го сменя с индукционен. Но, прочетох как трябва да се монтира и се отчаях. Ще стане ли да се сложи на мястото на стария, нямам никакви отвори отзад, за отпред да не говорим? Под плота има шкаф с два рафта. Мога да жертвам горния и нищо да не слагам там, но това достатъчно ли е? А ако отварям вратичката на шкафа докато готвя?
По принцип нямам нищо против четворка плот, но няма да имам нужните разстояния от стените сигурно, затова гледам двойки. Харесах си два модела и не мога да разбера защо е тази разлика в цените, само заради страната производител или има друга уловка?
https://electrosound.org/index.php?route=product/product&product_id=327

https://electrosound.org/index.php?route=product/product&pat … mp;product_id=106
По това, което видях, единия е по-голям и е произведен в Германия.

# 445
  • Балчик
Да, аз вече разбрах какви са разликите, благодаря. Спрях се на този, произведен в Германия. Най-дибра цена има в Твхномикс, но пък чета лоши отзиви за магазина и се чудя от къде да поръчам.

# 446
Здравейте,

Вкъщи съм с този котлон и за стъклокерамичен го препоръчвам с 2 ръце:
https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-bosch-pkf-375-fp-1e

Проблемът е, че случайно живях в къща с индукционни котлони една седмица и не ми излизат от главата. Запалил съм се да си купим ето такъв и търся отзиви за него:
https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-bosch-pib-375-fb-1e

Опитвам се да синтезирам основните проблеми застъпени във форумния тред и търся отговори на следните въпроси:

1. Подновява ли работа котлона след вдигане и слагане на тенджерата в рамките на 30тина секунди. (за предпочитане на този въпрос е отговор от човек с котлон на съответната марка)
2. Какво ще стане, ако водата ми изври. (малко сме заплеснати из вкъщи)
3. Мога ли да затоплям вода в кафеварка или друг аналогичен чуствително по-малък съд от размера на повърхността на котлона.
4. Какви съдове бихте ми препоръчали в момента. Интересува ме някакъв бейсик сет или съдове поотделно с обща цена до към 200-250 лв максимално. По-малко, по-добре, но без голям компромис с качеството. Това, което търся е сравнително голям и дълбок тиган, за предпочитане с капак, 2 тенджери, една по-голяма и една малка и нещо, което е с размера на кафеварка.

# 447

1. Подновява ли работа котлона след вдигане и слагане на тенджерата в рамките на 30тина секунди. (за предпочитане на този въпрос е отговор от човек с котлон на съответната марка) Да.
2. Какво ще стане, ако водата ми изври. (малко сме заплеснати из вкъщи)
Наистина не знам, дъното ще продължи да се нарява със сигурност, но дали чак до опасна температура не съм сигурна.
3. Мога ли да затоплям вода в кафеварка или друг аналогичен чуствително по-малък съд от размера на повърхността на котлона.
Зависи. Аз си купих стоманено джезве и мога да го ползвам, но само на един от котлоните си, специално направен за по-малки съдове. Останалите не реагират. И съм уверена, че ако джезвето беше още малко по-малко и този нямаше да работи. Но има адаптори ако случайно искаш да затоплиш нещо много малко или немагнитно. Но не си струва за редовно ползване.
4. Какви съдове бихте ми препоръчали в момента. Интересува ме някакъв бейсик сет или съдове поотделно с обща цена до към 200-250 лв максимално. По-малко, по-добре, но без голям компромис с качеството. Това, което търся е сравнително голям и дълбок тиган, за предпочитане с капак, 2 тенджери, една по-голяма и една малка и нещо, което е с размера на кафеварка.
В ИКЕА и в МЕТРО има избор и не са ментета. Само гледай да имат маркировка, че стават за индукционен котлон. За онова с размер на кафеварка май няма да стане.

# 448

2. Какво ще стане, ако водата ми изври. - остава си отворен.

Зависи. Аз си купих стоманено джезве и мога да го ползвам, но само на един от котлоните си, специално направен за по-малки съдове. Останалите не реагират. И съм уверена, че ако джезвето беше още малко по-малко и този нямаше да работи. Но има адаптори ако случайно искаш да затоплиш нещо много малко или немагнитно. Но не си струва за редовно ползване.
Намерих информация във википедия, че съда трябва да е най-малко с половината от диаметъра на котлона.

В ИКЕА и в МЕТРО има избор и не са ментета. Само гледай да имат маркировка, че стават за индукционен котлон. За онова с размер на кафеварка май няма да стане.

За съдове намерих това:
https://www.emag.bg/komplekt-tendzheri-bohmann-6-chasti-mramorno … mrb/pd/DM2VBCBBM/

и това:
https://www.emag.bg/komplekt-tendzheri-berlinger-haus-bh1658/pd/DFFKSVBBM/

Може би първите, защото все пак ми се иска тигана да е с капак.

5. Разпознава ли този котлон, когато върху него е неподходящ съд. По принцип мисля да махнем всички стари тенджери, ама понякога може да се случи да сложа керамична чиния да речем.

# 449
Какво значи да разпознава? Като сложиш керамичен, стъклен или алуминиев съд просто нищо няма да стане. Все едно си ги сложила на кухненски плот.

Общи условия

Активация на акаунт