Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Индукционни котлони - убедете ме, че са ми нужни!

  • 121 398
  • 772
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 18 141
И аз, само са малко зле с отварянето и затварянето. Универсалните са много по-удобно в това отношение. Тук чоплиш с нокът, после залепваш.

# 706
  • Мнения: 8 825
И аз, само са малко зле с отварянето и затварянето. Универсалните са много по-удобно в това отношение. Тук чоплиш с нокът, после залепваш.

Подгъни края, за да ти е по-лесно...като при ролките с тиксо Wink

# 707
  • Мнения: 752
Относно почистването на котлона, може ли да чистя с Медикс за прозорци, много ми е удобно почистването с него, но все още не смея върху плота. Thinking
Друг въпрос : останало е впечатлението у мен, че се ползват ниски степени на котлона, но аз винаги готвя на 7-7,5 от 9възможни...

# 708
  • Мнения: 18 141
Ползваш каквото ти трябва - според това колко силно искаш да ври тенджерата, това е единственият критерий. Аз обикновено ползвам 8 (9 е бууст) докато заври и после готвя на 4 - 6.

Предполагам, че и препаратът за стъкло няма да навреди - няма високо нагряване, че да се получи някаква реакция. Но обикновено мокър швамтух стига. Или универсална мокра кърпичка + салфетка за по-сериозното чистене.

# 709
  • Мнения: 4 812
То май така си е най-добре и се препоръчва по принцип - на по-висока степен, докато загрее яденето (ври/пържи се), а след това се намалява, според нуждите. То така или иначе бързо загрява всичко на индукционните котлони.

# 710
  • Мнения: 752
Благодаря за отговора!
За степента но готвене: ММ инсталира сам плота(електротехник е). Спомена, че според него, начинът на свързване, представен в схемата към книжката, не би трябвало да е така - ограничавала се мощността му, поради безопасност. Ако съм искала пълния капацитет на мощност - щял да звънне на сервиза, за да заяви, че ще направи монтаж, който не е според указанията.  Бууст - имам отделен бутон, 2 пъти съм ползвала за 4-5месеца.
За почистването - с кърпа и вода е лесно, но задължително след това трябва с микрофибър да мина, за да няма следи от бърсането, все пак е съкло отгоре. Затова реших, че с препарат за стъкло и хартия ще си спестя подсушаването. Подчертавам, че е за ежедневното почистване. За основното си имам препарати за стъклокерамика, подходящ и за индукция.

# 711
  • Мнения: 18 141
ММ инсталира сам плота(електротехник е). Спомена, че според него, начинът на свързване, представен в схемата към книжката, не би трябвало да е така - ограничавала се мощността му, поради безопасност. Ако съм искала пълния капацитет на мощност - щял да звънне на сервиза, за да заяви, че ще направи монтаж, който не е според указанията.  Те  май всички са така. И нашия сме си го свързвали ние, но в книжката пишеше как да се свърже по три начина с различно ограничаване на мощността, ако е слаба инсталацията. Ние си го вързахме без ограничение, макар теоретично да може да ни спре бушона. Ама никога не готвим с 4 котлона на макс.
 
За почистването - с кърпа и вода е лесно, но задължително след това трябва с микрофибър да мина, за да няма следи от бърсането, все пак е съкло отгоре. Затова реших, че с препарат за стъкло и хартия ще си спестя подсушаването. Подчертавам, че е за ежедневното почистване.
Стъклото винаги си иска салфетка (домакинска хартия) за да не остават следи, а да блесне. Това важи и за мократа кърпичка, и за швамтуха, и за спрея за стъкло.

За основното си имам препарати за стъклокерамика, подходящ и за индукция.
Подходящ - да, ама ненужен. Аз моите ги изхвърлих и вече не купувам - няма нужда.

# 712
  • Мнения: 4 812
Да, на моята печка с индукционен плот има фабрично ограничение на мощността - примерно при 2 включени котлона, за да не изгори, единият или и двата им се намалява мощността автоматично.

# 713
  • Мнения: 8 825

 
За почистването - с кърпа и вода е лесно, но задължително след това трябва с микрофибър да мина, за да няма следи от бърсането, все пак е съкло отгоре. Затова реших, че с препарат за стъкло и хартия ще си спестя подсушаването. Подчертавам, че е за ежедневното почистване.
Стъклото винаги си иска салфетка (домакинска хартия) за да не остават следи, а да блесне. Това важи и за мократа кърпичка, и за швамтуха, и за спрея за стъкло.


Пробвай м.кърпи, които показах Wink  - няма нужда от подсушаване със салфетка след тях; идеално почистват (няма го замазването, което се получава от обикновените).

# 714
  • Мнения: 24
Момичета, да си кажа и аз моето мнение като собственик на индукция от 4,5 дни, ами няма такова удобство , до сега бях на газ 4 зони, мога да кажа , че този е по добър и по бърз от газта , стават си всички тенджери макар ,че аз купих нов комплект по тоя повод, с две ръце подкрепям индукцията

# 715
  • Мнения: 18 141
Пробвай м.кърпи, които показах Wink  - няма нужда от подсушаване със салфетка след тях; идеално почистват (няма го замазването, което се получава от обикновените).

Няма нужда да пробвам, ползвам ги. Но щом след нещо остава мокро, винаги е полезно то да се забърше с хартия. Ако е нещо по-мръсно виж после какво остава по хартията - ако не е била тя е щяло да си остане на повърхността.

# 716
  • София
  • Мнения: 2 353
Относно почистването - скоро пуснаха в ЛИДЛ мокри кърпи, от които съм изкл. доволна и препоръчвам:

Много харесвам тези кърпи, но специално за плота ми замазват много - доста са напоени и не става без микрофибър накрая. Иначе като чистене са ОК.
Имам и един препарат за тежки случаи - А1 за стъклокерамика, много съм доволна. Може би ако ползвах хартия нямаше да ми трябва изобщо, но все не се сещам да сложа докато готвя.

# 717
  • Мнения: 752
Благодаря за отговорите! Ще мина през Лидл да погледна дали ги има тук.
Съдовете не са проблем - имам съдове на поносими цени, имам и скъпи такива. Не виждам разлика в готвенето. Плотът казва, че са приложими. Може би срокът на експлоатация ще е различен за двете групи...

# 718
  • Мнения: 4 812
Аз ползвам и емайлирани, и железни. Е, емайлираните не са най-красивите в света, имат си ограничения - при много високи температури емайлът потъмнява и се напуква, а напука ли се и се отчупят парченца, по-добре да се хвърлят. Т.е. могат за манджи и супи да се ползват, но за пържене - по-добре железни.

# 719
  • Мнения: 3 100
На кои казваш железни?

Общи условия

Активация на акаунт