Индукционни котлони - убедете ме, че са ми нужни!

• 140 169
  • 772
  •   1
Отговори
# 75
Имам свободностоящ, но не от Метро, а от немските магазини.
Не се чува шум, само като спре се включва вентилатор и тогава се чува звук, но тих и за кратко- около минута.

# 76
  • Стара Загора

в един магазин ни предупредиха че за индукция плота трябва да е по дебел -6 см  newsm78

ето тук има инфо за индукция
http://technika.bg/page/69/induktsionen-plot-instruktsii-za-upot … %20за%20вграждане
pina погледни страница 5 ,мисля че ще ти бъде от полза
http://www.stroi.bg/cimages/brochures/art0003027a.pdf

аз определено реших че ще взема индукция но още се колебая между 2 и 4 newsm78

# 77
Линковете, дадени от kokovi4, са наистина полезни. Въпреки, че аз, като технически неграмотно лице, малко се затрудних с втория линк, където са подробностите как трябва да се монтира такъв плот.

Aila, за да си бъдем полезни все пак в темата (предвид, че това не е нещо, което купуваш всеки ден) би ли казала какъв модел точно е плотът ти? Комбиниран с други котлони или само индукция?
Ясно е, че си доволна и явно по-скъпите марки все пак имат някакви предимства... така че какъв е моделът ти индукционнен котлон?

Замислих се в един момент, че ако Тека са със значително по-добри показатели от съвсем евтините модели... представям си какви са индукционните на Бош или дори по-високите класи.

Само да се коригирам, че този, който гледах аз при брат ми наистина е от Метро, от най-евтините, но съм объркала марката. Не Сонаши, а Аляска. По принцип съм на мнение, че няма начин все пак най-ниският клас котлони и най-високият да са съвсем еднкви като характеристики. Така че много шумният котлон, за който аз говорех, е Аляска. Да се уточня де.

# 78
kokovi4, благодаря за втория линк, на 5-та страница всичко ми се изясни! В първия линк е описано най- основно и стандартно за всякакви котлони.
Тъй, кухнята ми е поръчана, под плота ще има чекмедже, по проекта не виждам предвиден 'таван' за това чекмедже, както и кухина от 5см...  Tired   Но, евентуално ще може да се добави една плоскост, която да остави тези 5см и да запуши чекмеджето отгоре, ще намали и обема му, но то е дълбоко. Всъщност, тази плоскост там се предвижда, с цел безопасност, ако в чекмеджето има запалими предмети. Тя, щото плоскостта не е запалима?!  Thinking  Иначе чекмеджето ще даде повече от необходимата кухина за вентилация  Thinking  Уф, да му се незнае...

# 79
  • София
  Моят е Тека почти като показаният на вторият линк. Два големи и два малки котлона, и четирите са индукция, само че сензорното управление е е едно в средата по-голямо бутонче и четири по-малки за отделните котлони отстрани. Има заключване, таймер, за всеки от котлоните за изключване, звукова сигнализация и тн.
  Както споделих изобщо и при мен не са спазени правилата за монтаж, котлона се пада почти целият над печката, почти лежи на нея и част от него, и един от отворите за вентилацията отдолу се падат над чекмедже, което няма таван и поне наистина има някаква вентилация.
   Позагрява си понякога когато работи и фурната отдолу и повечето от котлоните, но засега не е имало сериозни проблеми.

# 80
Аз си мисля да не слагаме 'таван' на чекмеджето под котлоните, просто няма да слагам в него запалими неща, ще гледам да е порцелан и метал. Ще трябва, обаче, да уговоря монтажниците, да ми срежат отвор отзад на шкафа - 5см широчина, по цялата дължина на шкафа. То пише и за преден отвор, но си мисля, да се лишим от него  Thinking Боже, още малко и инженер ще стана...  ooooh!   Никога не съм виждала кухня, с така описаните отвори и т.н., а съм изгледала стотици кухни през последните 2-3 месеца. Струва ми се, че масово са неправилно монтирани.

# 81
pina в крайна сметка доволна ли си от индукционните котлони?!

# 82
Да, доволна съм. Не са чудо на чудесата. Наистина първоначалното загряване става много бързо. Вода за кафе, чай, паста - става мигновено, по- бързо от микровълновата  Simple Smile Мазнина се загрява за 5 секунди, там е опасно да не се запали. Ноо.., разликата с обикновен стъклокерамичен не е фатално- съдбоносна. Дори не я усещам. Почиства се по- лесно - това май най- ми харесва. Неудобството, дето котлона се изключва като вдигнеш съда (тигана) от него, не е кой знае какво неудобство. Първо не се изключва на мига, второ се включва веднага щом върнеш съда, дори да се поразходиш из кухнята с него - не съм засичала колко време държи без да се изключи окончателно, но е достатъчно, за да си свършиш всичко. Съдовете - две стари тенджери стават - една румънска от комунизма и една неизвестен евтинджос от пазара, закупена за 8лв преди 5-6 години. Една касеролка комунистическа имам - и тя става. Купих и малък комплект 2 тенджери, един тиган и една касерола - от скъпите са, но беше от мерак. Има големи комплекти с 5-6 тенджери в Метро за 60лв. Така, че посудата не е никаква спирка! Има дори тефлонови тигани за палачинки за индукция за по 20лв. Не само на Тефал, дето са по 70лв. Та, така - много шум за нищо.

# 83
Благодаря ти!
Твоите въпроси по-напред и отговорите сега, мисля,че ще са полезни за мого от четящите тук!

# 84
  • София
  На мен предимствата ми са в този ред - децата не могат да се изгорят на котлоните, дори и минутка след като махна съда. Макар че на тенджера се изхитриха да се изгорят веднъж. Не нагрява повърхността и съответно няма как да загори и с мокра кърпичка се забърсва и почиства супер лесно. Загрява бързо. Още не мога да свикна реално с импулсите, и това дали са по-начесто или по-нарядко, което е степените, но и с това почнах да се примирявам и адаптирам.

# 85
Ползвам индукционни котлони от 4 месеца и съм много доволна.Всичко се готви много по-бързо и лесно,котлоните не загарят ,чистят се лесно и бързо.Моите котлони работят и с тенджера по-малка от диаметърът им,не се изключват веднага след махането на съда от котлона.Досега не се е случвало да се изключат,защото правя палачинки,например .Simple Smile Трябва да пробвам след колко време спират да работят. Доволна съм и ги препоръчвам определено.

# 86
  • ту тук, ту там
Да се включа и аз с едно въпросче, нали може?!   Hug

Днес си купихме свободностоящ индукционен котлон (едничен) от Практикер (на промоция, 59 лв,  Wink ). Нямахме големи претенции, ще ни е нужен през следващите няколко месеца предимно за преваряване на вода, сваряване на дребен зеленчук за пюренце на бебето и за моето сутрешно кафе. Т.е. ще ползвам предимно едно по-голямо джезве за него. Но! Каква беше изненадата ми, като прочетох в приложеното ръководсто за експлоатация, че съдове с диаметър по-малък от 22 см са неподходящи! Призля ми! За да бъда честна, трябва да призная, че веднага изпробвах джезвенцето и котлонът си работеше нормално с него! Но въпросът, който ме терзае е, дали е благоразумно да продължавам, при положение, че е споменато обратното в упътването?!  newsm78 Някой знае ли, какви биха могли да са неприятните последици? Вие имате ли ограничения за диаметъра на съда за готвене?
Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят!  Hug

# 87
Първо си признавам, че не съм чела упътването. После да кажа, че имам и малък котлон, май е около 15см диаметър, та за по- малки съдове ползвам него. Дори да не е желателно за големия, аз нямам причина да слагам малък съд на големия котлон.

# 88
да ви следя

# 89

Общи условия

Активация на акаунт