Индукционни котлони - убедете ме, че са ми нужни!

  • 140 209
  • 772
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 5
Аз имам 2-ва индукция и 2-ва керамика на Бош. Няма го това чакане, при вдигане на съда от котлона. Супер доволна съм. Дори съжалявам, че не си взех двойка индукция, защото керамичните не ги ползвам. Много по лесно се чистят от керамичните, защото се нагрява само мястото, където е съда и не загаря.
Относно - за какво ти е бързото нагяраване - спестява много време. Слагаш тигана, включваш, взимаш картофите и направо слагаш. Не се налага да чакаш изобщо. Керамичните не са така. При индукционните, го няма това включване и изключване, при зададена степен. При керамичните задаваш пример степен 5. 5 отговаря на температура Х, като се надвиши температура Х, котлона се изключва. Сътоветно отслабва котлона и храната спира да ври. При индукцията, това неудобство го няма, поддържа се постоянно зададената температура. Храната бързо завира и намаляваш постепенно до желаната степен.
И да добавя, че ако те притеснявя, вдигането на съда от котлона, продават плочи за индукционни котлони. Това са кръгли дискове с дебелина около 2мм, който се поставят на котлона и може да се ползват съдове, които не са пригодени за индукция. По този начин елиминираш това неудобство, защото котлона отчита, че съда не се мести.
Може ли малко повече информация за тези плочи? От къде мога да си купя?

# 91
  • Мнения: 527
Аз имам 2-ва индукция и 2-ва керамика на Бош. Няма го това чакане, при вдигане на съда от котлона. Супер доволна съм. Дори съжалявам, че не си взех двойка индукция, защото керамичните не ги ползвам. Много по лесно се чистят от керамичните, защото се нагрява само мястото, където е съда и не загаря.
Относно - за какво ти е бързото нагяраване - спестява много време. Слагаш тигана, включваш, взимаш картофите и направо слагаш. Не се налага да чакаш изобщо. Керамичните не са така. При индукционните, го няма това включване и изключване, при зададена степен. При керамичните задаваш пример степен 5. 5 отговаря на температура Х, като се надвиши температура Х, котлона се изключва. Сътоветно отслабва котлона и храната спира да ври. При индукцията, това неудобство го няма, поддържа се постоянно зададената температура. Храната бързо завира и намаляваш постепенно до желаната степен.
И да добавя, че ако те притеснявя, вдигането на съда от котлона, продават плочи за индукционни котлони. Това са кръгли дискове с дебелина около 2мм, който се поставят на котлона и може да се ползват съдове, които не са пригодени за индукция. По този начин елиминираш това неудобство, защото котлона отчита, че съда не се мести.
Може ли малко повече информация за тези плочи? От къде мога да си купя?


С тези подложки нищо не става, готвенето става по-бавно дори от колкото на обикновен котлон. Трябват си метални съдове.

# 92
  • Мнения: 5
Жалко, ще трябва да си купя нови съдове, но ми се искаше да си ползвам и старите.

# 93
  • Варна
  • Мнения: 437
Аз си купих от Метро страхотен комплект за индукция,мисля към 50 лв беше,включващ 4 размера тенджери.Отделно и два тигана тефлонови ,с различен диаметър за 20лв общо.Не мисля,че е скъпа инвестицията!

# 94
  • Мнения: 5
Не казвам че е скъпа, имам съдове с които не ми се искаше да се разделям, нооо явно ще трябва Simple Smile

# 95
  • Мнения: 29 165
MАЛКО извън темата,но все пак свързано да питам:
Препоръчайте ми кафеварка за индукционни котлони.Не искам нещо специално,просто да може да се ползва на индукция.Благодаря предварително. Hug

# 96
  • Мнения: X
Опасявам се, че никой не може да ти препоръча..
Правилото е просто : вземаш един магнит и пробваш. Ако хваща- следва,че става за индукцион.
Естествено широко разпространените "кубинки" от алуминий не стават.

# 97
  • Мнения: 198
Виждала съм такива, на които на етикета си пише, че стават - формата им е като на кубинските, но отвън са графитено-сиви, даже май черни (като тиганите на тефал). Явно са стоманени, и отвън емайлирани. Вътре не си спомням как са обработени. Довечера ще видя фирмата производител. Цената им е по-височка 80-100лв, нещо такова, но ще проверя в магазина на място.

# 98
  • Варна
  • Мнения: 437
По въпроса за индукционните кафеварки,в Метро пак видях на Биалетти,от инокс.Аз имам по-големият размер,бях я купувала от Италия преди време,но в магазина има и по-малки,цена 41 лв.

# 99
  • Мнения: 527
В магазини Петра има кафеварки.

# 100
  • Мнения: 221
От една страна трябва да се сменят съдовете, от друга страна е предимство, че на по-голям котлон може и по-малък съд, докато на обикновения стъклокерамичен плот не е така нали?В голяма чуденка се вкарах  и азnewsm78

# 101
  • Стара Загора
  • Мнения: 762
от скоро съм с 4 индукция ,и съм много доволна  Simple Smile,ако трябваше да избирам отново,пределено пак бих избрала индукция !

# 102
  • Мнения: 221
от скоро съм с 4 индукция ,и съм много доволна  Simple Smile,ако трябваше да избирам отново,пределено пак бих избрала индукция !
Ох, така ме изкушавате.Ама какво ще правя с кубинката , тиганчето грил, толкова си го харесвам...Мъжът ми казва, какво толкова трябват ти обикновени желязни тенджери, какво по-лесно!?

# 103
  • Стара Загора
  • Мнения: 762
от скоро съм с 4 индукция ,и съм много доволна  Simple Smile,ако трябваше да избирам отново,пределено пак бих избрала индукция !
Ох, така ме изкушавате.Ама какво ще правя с кубинката , тиганчето грил, толкова си го харесвам...Мъжът ми казва, какво толкова трябват ти обикновени желязни тенджери, какво по-лесно!?
и аз се колебах в началото ,още повече че имам един тиган подарък на Fissler,кой то е невероятен и е съвсем нов (пазих си го за новата кухня Embarassed),но за жалост нестава за индукция. :
Разбрах че имало някакви подложки ,с който ще стане да се ползва и на индукция ,сега съм решила да търся и да пробвам.Кубинката определено и тя нестава .
На пазара вече има доста посуда която е подходяща за индукция.Мисля има серия Тефал,в метро има също съдове за индукция и на поносими цени .Ако искате нещо по качественно на по поносима цена ,това е добър избор
http://www.amazon.de/Fissler-110005000-Sardinia-5-teilig-Bestehe … 1Y/ref=pd_sim_k_2

# 104
  • Sofia
  • Мнения: 29 268
Много съм изостанала май от новите технологии,не съм и чувала дори за подобни котлони и за специални съдове за тях...аз си ползвам керамичен плот и съм доволна
От една страна трябва да се сменят съдовете, от друга страна е предимство, че на по-голям котлон може и по-малък съд, докато на обикновения стъклокерамичен плот не е така нали?В голяма чуденка се вкарах  и азnewsm78
    Аз много често си ползвам по-голям съд за по-малък котлон и обратното и се получава,какъв е проблема....

Общи условия

Активация на акаунт