Индукционни котлони - убедете ме, че са ми нужни!

• 140 204
  • 772
  •   1
Отговори
# 105
Проблемът е в енергийната ефективност.

# 106
Аз затова се спрях на комбинирания плот от два котлона индукция и два обикновени керамични. Хем да се облажвам от предимствата на индукцията, хем да мога да си ползвам кубинката (каквато никога не сме имали Simple Smile ), оребрения тиган, медното джезве (което стои в шкафа и никога не е ползвано) и т.н. За момента само тигана за палачинки е влязъл по предназначение на обикновен котлон. Иначе само индукцията ползвам. Понеже отвреме на време ползвам по 3 котлона едновременно и се дразня, че на двата индукция всичко ври и кипи, а обикновения отзад докато загрее....  Tired  бивол с кавал ще засвири, както казваше баба ми. Преди ми се струваше, че керамичните загряват бързо, а сега сложени до индукцията направо се чудя да не са се повредили, че още никакви ги няма, а те минали само някакви секунди.

# 107
  • Стара Загора
Аз затова се спрях на комбинирания плот от два котлона индукция и два обикновени керамични. Хем да се облажвам от предимствата на индукцията, хем да мога да си ползвам кубинката (каквато никога не сме имали Simple Smile ), оребрения тиган, медното джезве (което стои в шкафа и никога не е ползвано) и т.н. За момента само тигана за палачинки е влязъл по предназначение на обикновен котлон. Иначе само индукцията ползвам. Понеже отвреме на време ползвам по 3 котлона едновременно и се дразня, че на двата индукция всичко ври и кипи, а обикновения отзад докато загрее....  Tired  бивол с кавал ще засвири, както казваше баба ми. Преди ми се струваше, че керамичните загряват бързо, а сега сложени до индукцията направо се чудя да не са се повредили, че още никакви ги няма, а те минали само някакви секунди.
hi hi пина същото имам в редвид ,бивол с кавал ще засвири, както казваше баба ми Laughing
моята приятелка има има керамика беко,ми не може да изпържи риба ,едва къкри......,при индукция завира изключително бързо ,и направо кипи на максимална степен .
Аз също в начало це бях насочила към комбиниран 2 керамика 2 индукция,но случайно имах възможност да закупя мостра 4 индукция  на много изгодна цена и се възползвах и сега съм суппер доволна .

# 108
И аз като Пина си взех 2 индукция, 2 обикновени и съм много доволна. Използвам си и двете активно и нямам проблем със съдовете. Така или иначе ползвам по 1, максимум 2 котлона, така че не ми пречи. Да, обикновения керамичен е по-бавен, но пък мога да си ползвам всички любими стари съдове за готвене. Общо взето, обичам да не се ограничавам и да не се лишавам от нищо  Grinning

# 109
  • Пловдив
Ние си взехме тиган Jata с керамично покритие  http://intermarket.bg/index.php?item=565&group=1 сега гледам, че даже 20 см е на промоция. На който не му се дават много пари за тендж. може да си вземе на Tarrington house от Метро комплекти по 60-70 лв.

# 110
  • София
И аз съм с 2 индукции и 2 керамични, керамичния ползвам само за палачинки. Свеки има същите котлони и първоначално доста страда, че трябва да си смени посудата ама се оказа, че има тенджери от Илиенци едни такива бели на цветенца Simple Smile и всичко работи на индукцията  Peace Та сега е доволна, че може да си ползва старите тенджери  Mr. Green

# 111
Купихме индукционен плот Електролукс, с четири котлона преди 2 месеца. Ако някой все още се колебае за такава покупка, мога да потвърдя, че идукцията е невероятно добро решение. От към безопасност - не можеш да се изгориш на самия котлон /а на поставения съд, можеш само да се опариш/, при махане на съдинката се изключва сам. Удобство - каквото и да изкипи не загаря, почиства се лесно, загрява изключително бързо. Икономия - знам, че е икономичен на ток само от странична информация. Не мога да разгранича тока, изгорен от котлона, от този на другите електроуреди. Недостатъци - единствено, свързани с предубеждения. А.., и не правете като мен, още в магазина за електроуреди да се набрулите за тигани и тенджери на Тефал /3 бр. общо за 200 лв./. Вярно, че са готини /макар и доста тежки/, но има много по-евтина посуда в домашните потреби и Метро, стига да залепне магнита. Едва ли казах нещо ново, но поне споделям от личен опит. Поздрави на всички!     

# 112
Ние харесахме един индукционен на Бош. Предпочетохме го пред керамичния вариант и ще видим дали няма да съжалим.  Laughing Тенджери и тигани от кои материали стават за индукционен?  newsm78 Имаме голямо разнообразие, ама може да се наложи да купуваме и нови.  Thinking

# 113
Няма да съжалявате.
Изпробвай съдовете с магнит.

# 114
Няма да съжалявате.
Изпробвай съдовете с магнит.

Това беше добра идея. След пробването се оказа, че само един тиган не може да се ползва.  Grinning Индукционните котлони ползват контакт с 25 ампера, нали? Фурните по-малко. 16?  newsm78

# 115
  • Карлово
Към притежаващите индукционни котлони БОШ - кой ви ги свърза към мрежата? В гаранционната карта изрично е посочено да се извърши от техник от съответния сервиз, но за нещастие най-близкия е в Пловдив на 70 км.

# 116
Ние сами ги свързахме. Изрязахме отвор в плота, сложихме котлоните и пъхнахме щепсела в контакта. Разбира се, преди това електротехник провери, че този контакт може да се ползва за тези котлони.  Peace
Когато ги купихме, купихме и 5-годишна застраховка, която покрива всякакви щети. Каквото и да им се случи в следващите 4 години и 10 месеца, от магазина ни го сменят с чисто нов. В България има ли подобни услуги?  newsm78

Иначе сме много доволни от индукционните.  Peace

# 117
  • Карлово
Няма такива екстри -  БГ сме  Mr. Green. И аз имам човек разбиращ от електрически системи, но не мога да го ползвам ,защото не е оторизирано лице. А и към котлоните няма щепсел ,което предполага един от другите начини на свързване.

# 118
  • София
Индукционните плотове вече не са рядкост и набират популярност. Аз си купих немски такъв - марката е Caso Slim line - различен дизайн от познатите досега, елегантен и красив. Може да се вгради, а може и невграден да се ползва. 
Относно съдовете - тъй като той е за нов дом и без това трябва да се купува всичко, четох много и купих също немски съдове, марка Stoneline - с частици от Швейцарските Алпи.  Продават се и в България от  фирма  Green Master. Това е каталогът им  stoneline_2012_web.pdf  , това са и цените    STONELINE-pricelist_klientski_ceni.xls .
Никак не са евтини тук, но в www.ebay.de  търсите   stoneline и виждате съвсем други - достъпни, а и всеки ден пускат търгове на нови съдове - аз успях да спечеля доста и съм безмерно доволна!!!Всичко в описанието им е вярно, наистина са фантастични, а и вкусът е различен - чувства се дъха на приготвена върху камък храна! Нищо не залепва, става бързо, може да се мие наистина само с вода, но аз все пак си ползвам обичайните препарати : )
П.П.Това не е реклама. На съдовете попаднах случайно - имаше обява в Продавалника, поинтересувах и ми изпратиха каталога. Аз пък реших да ги проверя от " извора " - немския й-бей / в английския не се предлагат / и съм щастлива притежателка на всичко, което ми трябва за новото домакинство! Същата фирма Green Master наскоро пусна ваучери в сайтовете за групово пазаруване, може да са ви попадали...
Дано съм била полезна - дори само 1 съд да си купите ще сте усмихнати и доволни!
Успех!   bouquet

# 119
Тереза, ами може и да няма в момента, но пък може нещата да се променят и в Бг! Това повод ли е за подобни изказвания? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт