Индукционни котлони - убедете ме, че са ми нужни!

• 141 864
  • 772
  •   1
Отговори
# 555
Препоръчайте ми някой конкретен модел ако може.
Simple Smile

# 556
Значи моя прави същото на ниските степени, но въобще не ми дреме, аз не стоя над него, не го гледам непрекъснато, обикновено за яйцата си настройвам таймер и това е. Каква ти е драмата наистина не те разбирам. Ползвай го докато работи, като се счупи го смени с нов. Ако пък толкова те дразни и имаш излишни едни към 1000 лв го смени веднага. Не си вземай Уирлпул, защото поне малкия котлон на ниски степени го прави. При големите не съм го забелязала.

# 557
Не мисля, че е до марка, а до модел. Моят е Уърлпул и не прави така. По-скоро да гледа да е от високите класове на марката и ако може да е с 5 години гаранция.

# 558
https://www.technopolis.bg/bg/Plotove-za-vgrazhdane/Plot-za-vgra … M-918-BA/p/703001

Ами ето, този има точно за разтопяване на шоколад и кремове, точно в десятката!!! Не бих се сетила да търся точно тези функции, ама Уирлпул не 6-то ми 16-то чувство са развили Stuck Out Tongue. При това не е скъп.

Но пък има Канди с 5 години гаранция...

# 559
Този плот май е като моя. Може да имат лека разлика в рисунките, ма иначе е същият. Може би по-късно производство.

# 560
Добре изглежда,ще разпитам хубаво преди да си избера нов.
По-добре в някой специализиран магазин,а не в масовите.Там май служителите могат да ти кажат нещо само на база обща култура. Grinning

# 561
  • In transit
Препоръчайте ми някой конкретен модел ако може.
Simple Smile
https://techmart.bg/%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D1%82%20%D0%B7%D0%B0%20%D … osch%20PUJ611BB1E
В момента даже е с 5г. гаранция

# 562
Този си е със стандартните функции, по- евтин, но - пък по- добра марка и гаранция.
Уиплпул-ът обаче има точно това, което тя иска...труден избор, успех и да се отчетеш после! Моят направи 5 години без проблем за статистиката

# 563
  • In transit
Да, по-евтин е, но като махаш нещо от котлона не се изключва напълно, а само за момента, в който махаш съда. Аз го избрах заради размера на големите съдове, които може да се ползват. Повечето имаха ограничение до 26см диаметър. Работи отлично. Чува се само вентилатора и то на ниска мощност или ако има съдове и на трите котлона. Таймерът ми е супер удобен особено когато варя паста или яйца.

# 564
  • София
За марката ще замълча, да не влизам в излишни спорове, аз при възможност бих я сменила.
Конкретно за модела, естествено няма много техническа информация по същество.
+100

Vervam - сега като ти видях снимките направо се втрещих, такова нещо, такава разлика нямам дори аз - с керамичен плот /не е индукция/, който си е точно тръгни-спри. Това тръгване и спиране не ми пречи ни на палачинки ни на нищо, защото нямам такива тепературни разлики и когато нещо заври - то си ври постоянно, нищо че отдолу котлона спира и тръгва. Така е изчислен, че си поддържа една температура и нито ми загаря, нито ми спира врененто. Явно проблемът при теб е с конкретно твоя плот, още повече, че е индукция.

# 565
Моят плот стига до 7000 вата при 4 котлона. Ако готвя на 2 или 3 ....
7200 W  Whirlpool ACM 918/BA
Скрит текст:
- 4 нагревателни зони
- Предна лява зона - Диаметърът на предна лява зона 145 мм, Мощност предна лява зона 1200-1800 W
- Задна лява зона - Диаметърът на лявата задна зона 210 мм, Мощност задна лява зона 2200-3200 W
- Flexi Задна зона - Диаметърът на дясна задна зона 180/230 мм, Мощност дясна задна зона 1800-2200 W
- Предна дясна Flexi зона - Диаметърът на предната дясна зона 180/230 мм,Мощност на предна дясна зона 1800-2200W
Ток 31,3(A)
Ей на това трябва да се обърне внимание.
Каква като сечение на кабелите е инсталацията и колко точки са на този кръг.
Скрит текст:

# 566
Споко, четири квадрата е и е само за печката (плот и фурна) с отделен предпазител.
Ном и да искам да пусна всички котлони + фурната няма да стане ш ЧЕЗ са се изхитрили и разрешават до 7 киловата на апартамент и ще ме изключи главният прекъсвач. Освен това никога няма всичко да работи на 100%, та не е толкова страшно за инсталацията, но за защита е много.

# 567
Споко, четири квадрата е и е само за печката (плот и фурна) с отделен предпазител.
Черна станция, при вас не се съмнявам, че сте преценили детайлите.
Ползвах ваш пост,
за да насоча вниманието на участващите в дискусията.
А който има възможност,
мисля, че е удачно да има и трифазен ток в кухнята,
който да обслужва фурната и плота.
А не трябва ли да се съобразява и твърдата връзка,
която е 25А?
Скрит текст:

Да, за защитата не става за плотове,
когато се ползва повече от една зона в даден момент.
Ном и да искам да пусна всички котлони + фурната няма да стане ш ЧЕЗ са се изхитрили и разрешават до 7 киловата на апартамент и ще ме изключи главният прекъсвач.
6 kw
Скрит текст:
Те разрешават, но е обвързано с плащания и проектиране на част ЕЛ.

ПП Значи две зони от плота и бойлер или фурна надвишават 6kw.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2019, 18:59 от Анонимен

# 568
Не сме ползвали твърда връзка, от 4 квадрата мостови кабел извод за печката си направихме разклонение с помощта на едни миниатюрни клемички на Ваго.

http://www.led-bg.com/bg/product/klemi-za-barza-vrazka-wago-seriya-221

https://www.youtube.com/watch?v=anrrzYXN8dY&feature=youtu.be

# 569
Здравейте! Имам нужда от малко помощ...от снощи съм с индукционни котлони. Днес реших да сготвя... самоизключи се по едно време и сега не мога да го включа изписва ми на всички котлони F 4  7. Някой има ли представа какво е това ? Иначе плота е Whirlpool.

Общи условия

Активация на акаунт