Нашите"специални" деца с ДЦП-6

• 104 091
  • 790
  •   1
Отговори
# 720
  • густо майна Филибето
И аз не съм запозната в подробности, но шините ги изписват за да не се скъсява сухожилието. При някои деца спастиката е много силна и идва момент, когато това им пречи да изпънат крака си, и операция за удължаване на сухожилието не върши работа.. Тук май ви разказвах за едно 17 годишно момче, с което бяхме в болницата, то беше свито до такава степен, че се наложи да му се сложи специална шина, която отпускаше крака с 2мм на ден, и така два месеца до изпънато положение. След това и на другия крак. После пак шина, да държи крака така. Иначе става много трудно за обслужване дори.

# 721
нито шини,нито ортези могат да помогнат,с възрастта тялото расте,става по тежко и децата стават все по-спастични.....защото вътрешната слабост се увеличава,тонуса не е нормален,фасцията също.Щините и стандартната рехабилитация -Бобат и Войта само влошават нещата.
Който има уши да чуе и разум,за да го разбере да заповяда на следващата АБР презентация март 2013.

# 722
Всъщност ние носим дневни и нощни шини зада запазим сухожилията  да не се получи скъсяване,но ако вече са скъсени мисля че оперативната намеса е неизбежна.Поне така ни каза доц. Владислав Иванов но дори и с шини без постоянна рехабилитация  те пак се съкращават.

# 723
Здравей много много бих искала до науча нещо повече за АБР терапията. Какво представлява и как се процедира,  при какви заболявания се прилага?

# 724
нито шини,нито ортези могат да помогнат,с възрастта тялото расте,става по тежко и децата стават все по-спастични.....защото вътрешната слабост се увеличава,тонуса не е нормален,фасцията също.Щините и стандартната рехабилитация -Бобат и Войта само влошават нещата.
Който има уши да чуе и разум,за да го разбере да заповяда на следващата АБР презентация март 2013.
Единственото решение не е АБР.Не мисля ,че всички трябва да зарежем всичко и да хукнем да правим АБР.
Вярно е ,че има деца увредени в различна степен,които се повлияват по различен начин от терапиите които им прилагаме...
Слава Богу,моето дете е със лека форма на ДЦП и се повлиява доста добре и от електростимулацията(която правим ежемесечно)и от рехабилитациите та дори и от масажа който и правя всяка вечер.Не се ли занимавам със нея една седмица и веднага се усеща как се сковава крачето,започва да куца повече...според мен всичко е въпрос на постоянство.Каквато и терапия да сме предпочели,не се ли прави редовно,няма да има и резултат Peace

# 725
Да наистина не се ли работи ежедневно децата много се влошават!

# 726
Аз мисля, че е несериозно да се зачеркват така методи като бобат и Войта, както и традиционната рехабилитация. При нас например имаше много голям напредък именно от Бобат.
Гогова, изпратих ти на съобщение телефона на представителката на абр за България.

# 727

Kikorana, в качеството си на каква се изказвате с такава категоричност кой метод става и кой не- специалист сте(невролог, рехабилитатор и др.), имате дългогодишен опит с множество деца с ДЦП(работила сте с хиляди такива) или може би познавате в детайли всяко едно от нашите деца?
Разбрахме, че АБР е вълшебния лек за Вас, но моля ограничете писането си на глупости относно останалите методи и шини, и обувки и прочие, защото е неморално не, а дори престъпно спрямо тежките случаи, които в отчаянието си ще Ви се вържат, ще зарежат всичко останало, ще изгубят безценно за детето си време и после не Вие ще се грижите за хептен закъсалите им деца.

Избрала сте АБР, дайте възможност на останалите да направят и те своя избор.

И да, нищо няма да помогне на децата ни, ако не си скъсаме четирибуквията от работа с тях- рехабилитация, шини, подходящата за детето количка, столче, вертикализатор, работа с логопед и психолог и прочие- и всичко това по няколко пъти на ден, всеки ден, години наред.
За добри резултати се иска яка работа.

# 728
няма смисъл от всичките глупости,които сте написали Pogar,много злоба от която няма смисъл....
за АБР  терапията-единствената логична терапия skype:abr_bulgaria
Желая успех на всички!

# 729
И ви моля по-леко с квалификациите за това какво е неморално и престъпно,не пиша тук,за да ми се "връзва" някой,нямам нужда от реклама,АБР е терапия за интелигентни хора....о и да най-добрата терапия особено за тежките случаи
Боже мой,колко злоба има по света.....тъжно е...

# 730
няма смисъл от всичките глупости,които сте написали Pogar,много злоба от която няма смисъл....
за АБР  терапията-единствената логична терапия skype:abr_bulgaria
Желая успех на всички!

Злоба?!
Къде я видяхте или гузен негонен бяга?  newsm78

Зададох Ви въпрос касаещ здравето на детето ми- в качеството си на каква сте категорична в изказа си, посочете неоспорими факти, че АБР е с най-добри резултати за всяко дете с ДЦП, не най добрата за това или онова дете, а за всяко.
Вместо интелигентен отговор получих отговор като от прехвален специалист, който от некомпетентност не можейки да ти отговори, гледа да те натири сякаш си му отишъл неканен на гости.

Не е нужно да си хипер интелигентен за да правиш разлика между добро и лошо, а всяка нечия категорична оценка, че даден метод е по по най за всички е точно неморална и престъпна, особено когато иде реч за децата ни с ДЦП, защото няма едно с едно да си приличат и нещо помогнало на едно дете, може да навреди сериозно  на друго или казваш голЕмо важно щом потърпевшия е някой друг.
Виждала съм много, виждам и най-вероятно ще видя и още  деца, чиито родители са се доверили на професионалната и категорична оценка на специалиста, че видиш ли еди какво си ще помогне, а друго не на децата им, а накрая негативите са пак за сметка на децата и близките им.

Като родител на дете с увреждане за 15г съм получила от специалисти хиляди отговори като Вашия, вече не ми става тъжно, а все по-безнадеждно, защото питайки се надяваме да намерим правилния път, а в отговор получаваме- няма какво да питаш, слушай, плащай и заминавай.
Когато не си от послушните и продължиш да питаш идва ред на обидите- злобни сте, тъпи, прости- мила родна картинка.  ooooh!

Последна редакция: чт, 25 окт 2012, 03:52 от pogar

# 731
pogar- напълно съм съгласна с теб.Много стриктно следя постовете на kikorana.До колкото имам спомен за друго не се коментира освен АБР терапията.Не се споменава дори пътя на развитие на детенце...Преди известно време бях смутена от подобен коментар на kikorana и имаше известен спор тук във форума.Но вече не се впечатлявам от подобни коментари. Naughty
А сега да кажа и на  kikorana- независимо от облагите които получавате събирайки хора за АБР терапия- моля уважавайте избора на останалите които са избрали друг метод на лечение за своето дете.Това е най -доброто за вас- OK вече го споделяте за кой ли път. Thinking или греша?

# 732
Pogar браво! Изключително точно написано Hug

# 733
Нека да кажа и аз,предвид факта че съм пробвала почти всички методи на лечение,включително спорния израелски и когато го прилагах,беше забранено да правим яка гимнастика.Да ама не,за мен е пълно безумие да се спира нормалната гимнастика.Да изходим от гледната точка на здраво дете:Тича,скача,движи се нон стоп,като поотрасне го записваме на спорт,или просто рита топка с децата пред блока.Я сега да погледнем детето с ДЦП, нима Бобат не е точно това,но за дете с ограничения?
Аз мисля ,че няма лошо да се пробва всичко,но баш гимнастиката си е чиста глупост да се спира,просто защото всеки човек има нужда от нея,какво остава за дете с не нормални мускули.
В този смисъл,Креми извини ме ,но този лаф :
Щините и стандартната рехабилитация -Бобат и Войта само влошават нещата.
за мен е напълно неприемлив Peace

Иначе не отричам абсолютно нищо,ако излезе инфо, че лайно ще помогне,точно аз веднага ще го пробвам/простете израза ми Mr. Green/

# 734
 :)Polini,от първите два курса си купих много скъпа кола,сега чакам март месец,че съм капарирала и хубава къща,това ми е целта в живота-да събирам парите на болни деца и да се облагодетелствам....
много ми е мъчно,че по всичко личи че вие няма да дойдете,че да оскубя и вас.......!

Без кислород човек живее 3-5 минути,без храна и вода 4-5 дена,без акъл може и цял живот!

Общи условия

Активация на акаунт