Нашите"специални" деца с ДЦП-6

• 104 075
  • 790
  •   1
Отговори
# 765
• • Истината за прохождането за родителите на деца с церебрална парализа. ЧАСТ 2: Ключови дилеми: Лятото официално свърши, така че, се надявам да сте прекарали приятно почивките си и да имате непреодолимо желание за знания, които ще променят всичко към добро. Днешният ми пост е може би един от най-важните, които ще получите от мен – смея да твърдя, че той трябва наистина да промени виждането ви за
 света – начина, по който възприемате най-специфичното от всички човешки движения -- ходенето. Приканвам ви да подложите на проверка едно от най-естествените и най-интуитивните убеждения -- "усъвършенстването на ходенето изисква практика – да се ходи"... Изглежда толкова очевидно, че дори без инструкциите на физиотерапевт родителите на деца с церебрална парализа с радост насърчават децата си да “ходят”, като въодушевено се радват на контакта, който детето постига със земята. Това изглежда толкова безопасно и удовлетворяващо... Приканвам ви да помислите отново за това, като отначало направите нещо леко крайно: представете си, че искате да “научите” детето си да лети, като го хвърлите през прозореца с препоръката: "Размахвай ръце и ще се рееш!" – Звучи абсурдно, нали? Също толкова абсурдно е да накараме напълно парализирано дете с церебрална парализа да “ходи”, което в крайна сметка ще му навреди. Защо? – Защото от самото начало не може да се забележи очевидна вреда. Хората мислят, че така е правилно: "Еха, имаме напредък; трябва по-често да правим това..." Това видео е покана към вас да бъдете по-разумни от наивните мисли и действия. Прохождането е върхово постижение на човешкото движение – апогей, който изисква десетки елементи да са на мястото си, за да може контактът със земята посредством движението на стъпалата да бъде благоприятен кръговрат. В противен случай, вие с въодушевление изкривявате тялото на детето си, подлъгани от шумните овации и “професионалния” съвет на физиотерапевтите. Моля ви, намерете 40 минути да изгледате внимателно този запис. Той обсъжда 11 точки –всяка е с продължителност само няколко минути и е илюстрирана подробно. Дори с моя монотонен глас със сигурност ще успеете да ангажирате вниманието си. В същото време този видеозапис е пример за подхода “интелигентна добросъвестност” на каквито и действия и терапии да подложите детето си. МИСЛЕТЕ! Дори най-интуитивните терапии за церебрална парализа и мозъчна травма са натоварени със скрити дилеми, с които трябва да сте наясно, ако наистина искате да помогнете на детето си. В противен случай, ще повторите съдбата на хиляди други деца, засегнати от квадриплегия, чиито тела в крайна сметка са били изкривени от глупаво “функционално обучение” и в частност прохождането. Надявам се това видео да ви предпази от “интуитивните твърдения” на хора, които ви подмамват да повярвате в глупостите на “функционалното обучение”, като говорят за “как да научим мозъка” или “как да свържем отново нервните пътеки”... Това са пълни глупости и децата ви заслужават нещо по-добро от наивни глупости... Бъдете разумни и любознателни – не оставяйте “интуитивното” и “очевидното” да ви заблудят.

Leonid Blum  http://networkedblogs.com/BCBeW

# 766
# 767
За саливацията. Нормално е детето да не я контролира докъм 2г. После е патология. Моето е на 8 и още продължава. Добре ни действат тези сламки http://www.talktools.com/straw-kit/. Работим с тях от година и нещо. Нашите ги донесе приятел от Щатите, но май вече ги има и в БГ.
За нощните шини. На нас не ни свършиха много работа. И му се възпаляваше кожата от запарване.
Кикорана, прочети за Vervain от есенциите на доктор Бах. Ще ти помогне за прекомерния ентусиазъм. С най-добри чувства ти го предлагам!

# 768
Майка съм...детето ми е болно и много неща загубиха смисъл. Лекуваме се,лекуваме нея. А аз се опитвам да оцелея, за да съм до нея, за да съм и полезна по пътя, който трябва да извърви, за да видя оздравяването и ,за да направя всичко каквото е възможно и невъзможно ... Питат ме -А ти как си?...отговарям-Добре! А всъщност сърцето ми е рана...душата кърви... Заспивам много късно и скоро след това се
събуждам с чувство за вина...бързам да отида до леглото и за да я докосна, да се уверя, че е добре ....и така много пъти. И после се моля....Господи, дай и сили...Дай сили на една майка.

# 769
Майка съм...детето ми е болно и много неща загубиха смисъл. Лекуваме се,лекуваме нея. А аз се опитвам да оцелея, за да съм до нея, за да съм и полезна по пътя, който трябва да извърви, за да видя оздравяването и ,за да направя всичко каквото е възможно и невъзможно ... Питат ме -А ти как си?...отговарям-Добре! А всъщност сърцето ми е рана...душата кърви... Заспивам много късно и скоро след това се
събуждам с чувство за вина...бързам да отида до леглото и за да я докосна, да се уверя, че е добре ....и така много пъти. И после се моля....Господи, дай и сили...Дай сили на една майка.
Мила, няма лошо да споделяш тук с нас, за да имаш отдушник на тревогите си. Ние сме минали оттам и те разбираме. Невероятни фаталистични мисли са ме мъчили с години, докато се взема в ръце и започна да работя за бъдещето на детето.
Това, което искам да ти кажа е, че не можеш да си позволиш лукса да страдаш дълго. Трябва да спиш, за да си полезна през деня. Трябва да вземеш решения, после да четеш месеци наред, да промениш решенията 3-4 пъти и т. н.
Не си сама в това, но няма кой да го направи вместо теб. Така че ти пожелавам правилни решения и смелост да ги отстояваш!

# 770
Мила, няма лошо да споделяш тук с нас, за да имаш отдушник на тревогите си. Ние сме минали оттам и те разбираме. Невероятни фаталистични мисли са ме мъчили с години, докато се взема в ръце и започна да работя за бъдещето на детето.
Това, което искам да ти кажа е, че не можеш да си позволиш лукса да страдаш дълго. Трябва да спиш, за да си полезна през деня. Трябва да вземеш решения, после да четеш месеци наред, да промениш решенията 3-4 пъти и т. н.
Не си сама в това, но няма кой да го направи вместо теб. Така че ти пожелавам правилни решения и смелост да ги отстояваш!

Благодаря ти !  Hug

# 771
Следващ АБР курс март 2013!

# 772
Здравейте ,
Имам един такъв въпрос - става въпрос за момиченцето на моя приятелка / на 10 месеца/.
Детенцето е  на 10 месеца и не може да  седи въобще самостоятелно , ако го подпреш с възглавница се свлича, не се изправя само - дори не понечва да се опитва , не пристъпва , ако го държиш за ръчички . Не прави нищо друго освен да си лежи и седи полулегнало в столчето за кола . Според мен това което описвам не е в рамките на нормалното . Родителите го отдават на обстоятелството ,че е дебеличка и мързелива и не и се занимава. Бебето е родено от нормално протекла бременност , не е имало проблем при раждането , доносено бебе . Дали е възможно да има проблем с бебенцето ? Според родителите няма и за това не са предприети и никакви действия.

# 773
  • густо майна Филибето
Да, напълно е възможно да има проблем. На тази възраст има дори проходили деца. Силно се надявам да е заради килограмите и бездействието на родителите, но не е излишно да посетят детски невролог. Всъщност това е най-трудната част - родителите да приемат, че детето може да има такъв проблем, и да се обърнат към лекар. Сигурна съм, че вътре в себе си много се тревожат, че детето изостава Sad

# 774
Задължително на невролог. По-добре излишно, отколкото късно. Сина ми има сериозно изоставане и повечето лекари до 10 месечен, казваха, че няма проблем. Въпреки ,че той се научи да стой седнал сравнително в норма на 8 месеца, ходим на рехабилитация и все още не е проходил. Не искам да ви плаша и се надявам детето да навакса бързо, но трябва да го види специалист и да му назначи подходяща рехабилитация.
Успех!

# 775
Здравейте мами,много рядко пиша тук в този форум,но иначе чета всичко.Моето детенце е със спастична диплегия ,почти на 3 год е.Искам да попитам някоя от вас водила ли е детето си на биоенерготерапевт и дали това може да помогне на децата ни по някакъв начин.

# 776
Здравейте  Hug . Имаме нов напредък и бързам да го споделя с вас. От една седмица малчо от равна повърхност се изправя седнал сам.Направо немога да повярвам- първия път мислех ,че батко му го е повдигнал.Вече го прави почти постоянно и съм много щастлива.Не е кой знае какъв напредък нооо това ми дава сили да продължа напред. Praynig
Мartineli- не съм чувала за тази терапия- някой ако е ползвал може да каже дали има ефект.Ние сме само на гимнастика за сега.Не ни предлагат други вариянти заради епито-но ако не вреди бих опитала Simple Smile

# 777
Забравих да спомена,че сме на 2 годинки и малко но още си пием Трилептала Sad

# 778
  • густо майна Филибето
polini , браво на юнака!!! Все така да напредвате и чакаме да се похвалиш, че пълзи, изправя се прав, ходи..... Hug Hug Hug

# 779
Luboznatelna- благодаря за пожеланията  Hug.Дано всички дечица да имат голям напредък. Praynig
Да споделяме повече хубавото- и напредъка за нашите слънца Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт