Отговори
# 360
Иначе за Борисовата - никак не е лоша идеята. Аз съм за, но айде в четвъртък пак ще пишем, да видим дали ще се получи - да не изникне нещо.
Ок в четвъртък ще се разберем допълнително. Simple Smile Дано да се получи този път да се видим Simple Smile

За телевизора - да гледа тв Sad Спомням си ,че големия до 3 годишна възраст гледаше само рекламите. Почнеше ли реклама той беше пред телевизора. Като проговори ги и рецитираше. Дори и до ден днешен в къщи рекламите са , така да се каже, на почит. Скоро дори се чудих Handy на кой GSM оператор са представител и синко ми изрецитира цялата реклама Има нещо определено. Но пък този малкия не подбира, той като чуе телевизора и стори ли му се интересно ( незнам как го преценява) се зазяпва. Гледа понякога реклами, гледа детските на батко си, понякога и новините с тати гледа и ако тръгна да му обръщам главата надава вой. Ако мога го завъртам, ако никой не гледа или гася тв-то или пък сменям канала и той губи интерес. За крайност като няма да гледаш телевизия не си и мисля. Ще се опитам да не прекалява, но с батко му съм изпуснала момента и сега гледа доста време, та не съм сигурна дали ще се справя. Няма начин... но майка ми има позната от Приморско, млада жена с 2 деца , които нямат тв и не гледат тв. Незнам как се информират и не губят връзката...

Ох аз не съм ви се оплакала , но ни се наложи да си купим количка. Аз както имах 2 колички и се чудех в коя да го возя, така стана, че едната е супер тежка и неманеврена, освен това не се побира в колата ми, а другата уж на chicco- мико, уж много здрава и стабилна, но взе да ходи на една страна и да се разглобява и преценихме ,че няма да изкара моя син и по-добре да си купим от сега нова, вместо да я мъча нея още някой друг месец и после пак да се купува . Сега седя и чакам, получих е-mail че поръчката пътува към мен... ама като гледам как минава времето май днес няма да допътува... все едно много от делече идва ... от Овча купел я чакам ама ...  Sad
Айде лека вечер... верно много яко валя...ама от утре ще ни мори яко ooooh!

# 361
И моето слънце се заглежда в ТВ-то

Слагам го на проходилката и там може да откара 5-10мин, но и ние сме на позиция `люлка` с парчето под крачетата. Голяма забава пада с тия копчета, бибитки, върти воланчето, и топчетата търкаля даже се протяга да играе с декоративните гуми Simple Smile

И ние купихме нова количка... Исках си я специално с големи гуми. Взехме такава, но е малко тежичка, обаче как е маневрена, няма такава  Praynig камъчета, неравности - яде ги направо. И широка - малкия има място и за игра, и за спане. Малко ме тормози това вадене и слагане в багажника, ама нищо. Без малко да не я събера  #Crazy Абе на него да му е кеф и да му е удобно  Hug

Имаме си вече зъбче  Party

Мами, да ви питам - вашите деца седят ли вече сами? Моят бебок не може сам - не прави усилие и да се подпира, обаче аз като го придържам и стои седнал с изправено гръбче. Една майка ме наплаши, че изоставал бил   Shocked  Ама друга пък ми каза да давам кисело мляко със захар вместо кърма... То разбирачи всякакви... Ама да ви попитам все пак  Praynig

# 362
Гери не стои седнала сама.  Peace Не им слушай глупостите на такива разбирачи! Naughty Тя една майка разправяше на сестра ми как детето й започнало да казва думи на 6 месеца и на годинка вече правело смислени сложни изречения. Joy А на сестра ми момченцето е на 1,6 м. и казва отделни думички. Много майки ме гледат меко казано тъпо, като кажа че съм махнала памперса на каката на 2 години и направо обезумяват като разберат, че все още вечер спи с памперс. Crazy Дават ми съвети да слагам масло, сол и захар в зеленчуковото пюре, за да е вкусно и сокче, за да приема витамини детенце. Mr. Green Свят широк, хора всякакви. Whistling

# 363
Та такаааа...наистина какъв порой...щом я събуди на затворена врата шума от дъжда по тентите...та сега милата заспа на столчето за хранене докато си пие млякото:)Чакам я да стане и пак да излезем че е свежичко.

Иве, Много ми се иска да ви видя ама пак таткото е на работа и сама в колата със зверчето не ми се иска:)Това значи да пищи до Борисовата в кошчето Simple SmileОще не сме взели столче ама тия дни ще го направим,ако решим до село особено да мръднем.Макар да съм сигурна че пак ще е на ръчичките ми дотам...

Но наистина се чудя дали няма само да се обърка и да се развали режима...Сега и нощем си спи,само дето мрънка или плаче насън понякога,но с бибка се успокоява засега.Не знам дали няма да се разстрои сънчето...

Днес пак пробвах пиле,мръщи се чак й се гади...Четвъртък сме при неото и ще питам мога ли да дам друг вид месо и след колко дни.Тези дни мисля да дам и една каша на Хумана с глутен.Но май ще изчакам до прегледа:)Все ме е страх...У нас вече е като магазин за бебешки храни,а аз все си въртя около едно и също-ябълки и круши,каша елда и туй то:)Е има прогрес...дадох и праскова,и кайсия леко леко.А яде и банан...Simple SmileАбе като се замисля доста вкусове е тествала...по-бавно да не се притеснявам излишно.

Приятна вечер от нас!

# 364
 feeding Ние май сме най-напред със захранването.Цели 3 хранения сме изместили,АМ яде само сутрин в 7 и вечер в 22 Нашия досега не е имал претенции към храна,хапва си всичко което му дам за което много се радвам..като чета повечето бебоци не харесват доста храни.Много е хубав пащърнака за тях,полезен е.Най-важно е да се разнообразява в храненето.Жълтъка също е много важен,спанака,както и пресните плодове. Относно рекламите ние също много ги зяпаме  tv

# 365
Да споделя с майките на по-злояди бебоци, че на нас много ни се услади кашата от просо на ХИПП, направих я с вода. На всичко друго се дърпа, а днес хем за сефте я опитва, направо пощуря от радост! Зяпаше и мучеше, ако се забавя  Joy

KalinaZ, честито за напредъка с количката! Това си е голямо постижение. За местенето на седалка за кола, по възможност го забавете. Добре е да пътува обратно на движението в кошница.

Josepha, не се учудвам за съветите. Нахални хора всякакви. Пак много търпелива си била!

# 366
оххх аз спрях да се психирам от критиките на други майки..... на скоро стоя на една пейка и си държа моя Гого и той подскача на кракатами и една непозната жена като дойде и почна оо как може да си свива само краката трябва да стъпва да ги опъва.. аа той много рядко си опъва краката и стъпва и като се психирах...идва след 1 час моита приятелка и нейното е на 6м и то стъпа на краката си като почна и тя ооо моо как може да не стъпва на краката си.... стигнахме до ортопед със моя мъж..... (бях го водила на 3м и той каза като стани на 10м да отидем пак всичко беше наред) ... но аз не издържах до 10 месец психирах се.... и естествено детето ми си е наред просто е мързеливкоооо!  Crazy

# 367
Добре е да пътува обратно на движението в кошница.

Това и аз го знам, но нашата бебка повръща, когато пътува в посока обратна на движението. Затова вече я возим по посока на движението и засега няма проблеми...пу-пу-пу. Забравих да напиша, че я возим в столче за кола, а не в кошница.
Иначе, колкото и да не е препоръчително й дадох малини от двора на свеки. Колко много й се усладиха само, а когато свършиха плака. Продължава да недолюбва зеленчуците. Даже не ми минава номера с добавена ябълка към пюрето. Чудя се вече какъв зеленчук да предложа,че да й се хареса.
И моята щерка още не седи самостоятелно, но я виждам,че напредва с всеки изминал ден. Аз не я насилвам, когато иска и може - тогава.
Забелязвам, че от известно време си "говори" с едно наборче,т.е. вече започнаха да й правят впечатление други бебета:).

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 21:51 от dea76

# 368
DEA76 под каква форма даваш малините,сварени или сурови и пасирани,и ние имаме много малини и искам да дам на малката.

# 369
Добро утро! Пак мрачен и дъждовен ден...Чета редовно, но няма нищо ново около нас. Правихме изследванията - 6м. и ходихме на ортопед - за профилактика -слава богу всичко е наред сега при малкото човече! Днес, ако е в настроение, ще започнем с месните пюрета - приготвила съм пуешко - вчера беше кисел и поспалив. И ние гледаме реклами всякакви  Joy Утре сме на консултация за мерене и теглене. Пресни плодове още не съм давала, нямаме още домашни от био градината на баба, но за сметка на зеленчуците - всичко, което готвя много му харесва! Тези дни ще купуваме и столче за хранене, най-накрая/всичко опира до финанси, за съжаление ми бяха объркали документите в нои и доста почаках, докато ми изчислят майчинството  Rolling Eyes/
Хубав ден на всички!
Сетих се да питам: Някой даваше коластра на детенце - от каква възраст може да се дава и каква е? Въобще малко инфо от имащите опит с това  Praynig

# 370
 Ники, то направо смешно, хора без работа, явно непознатата обикаля парковете и гледа и дава акъли на всяка майка Laughing
 Във Франция много често ми се случва да ме спират, за да ми казват, че на бебето му пече, или пък да го завия , че може да му духа, за най-различни глупости, ама им свикнах.
 Днес бил последния дъждовен ден, дано....
Знаете ли дали бебетата могат да се къпят в минерални басейни?В смисъл дали не е противопоказно нещо?
 Пипи, коластра давах на каката,  мисля , че беше за деца над 1год.

# 371
Аз в понеделник започнах да давам месо на Сиси. Започнах със заешко месо, ама приготвено от мен. Тъй като имам баби по селата, те ме снабдяват със зеленчуци и месце. Та към зеленчуковото пюре, което и готвя, прибавих и малко пасирано месце. М-м-м, много вкусно стана, тя направо облиза паничката си.Мисля да продължа с пилешко месо, ама след 10 дена. Така полека да въведа няколко вида месо. Само да ви споделя, как съхранявам месото....Сварих го, пасирах го, разпределих го във формички за лед.Като замръзна , извадих кубчетата и ги прибрах в плик във фризера. Така, когато ми потрябва, вадя едно кубче и го прибавям към пюрето.

Ние също купихме столче за хранене от варненското Джъмбо ( ANGYA, благодаря още веднъж за съдействието)На Сияна много и харесва да стои в него, пък на мен ми е лесно храненето ...

За седенето, Сияна стои напълно стабилно седнала, но не съм я насилвала. То да се сравняват деца е глупаво... Например моят син на 6 месеца каза "мама", пък Сиси все още не е. Ха сега де, нали са от едни и същи родители... Joy Изобщо не се развиват по един и същ начин, нищо че са брат и сестра... Така че, като чуя някой да казва какво трябва да прави едно бебе в определени месеци, направо.. #Cussing out Не се връзвайте на глупости и "доброжелатели"...

За гледането на ТВ, Сиси също обожава да гледа реклами, даже съм забелязала, че има 2-3 любими, на които само като чуе мелодията и забравя всичко друго. Друго любимо нещо от ТВ-то е спортните новини.!!!! Най-обича да гледа футбол. Та някой път като не иска да яде, пускам спортният канал и воала....За забрана да се гледа ТВ, не мисля че може да се получи, важното е да има контрол колко време детето гледа и какво...

Хайде отивам да пасирам пюре и да гледам бебешката тема на Гала...

# 372
Уффф, като ви чета как ядат вашите бебоци и ми се реве. При нас положението е ужас. Вече не иска и устата да си отвори независимо дали й давам плодово или зеленчуково. С триста зора отваря и повтаря само ако е плодово. Правилно неправилно давам с шишето остатъка, че само на мляко не става. Чудя се какво да правя вече  Cry

# 373
Здравейте мами  Simple Smile

Да се похвалим и ние ,вече си имаме  две зъбчета  newsm44  избиха и предните долни два резеца.Много леко мина,изобщо не усетихме,дано и по натам да е така.
Рекламите не ги пропускаме,започнат ли и ги гледа с интерес,имаме си и ние любими реклами  Simple Smile
Предаването при Гала беше общо взето интересно,хареса ми и ортопеда който даде мнение по въпросите,забравих му името  Embarassed Ние също си седим стабилно ,но за сметка на това пък не иска да се обръща от гръб по корем и обратно,тя се обръща,но не постоянно и в повечето случаи се изнервя.Докато има деца  вече лазят на нейната възраст.Но не се притеснявам от това ,всяко дете си е индивидуално  Peace
Толкова съм отвеяна ,сутринта пуснах дрешките на бебка  и чак когато спря пералнята се усетих ,че не сложих прах  Mr. Green Добре ,че беше на кратката програма  hahaha  Joy
mama_jelly  честито ви зъбче и нова количка,да си я ползвате със здраве  Hug

Жорко вече посвикна с храната,преглъща си,обаче ми отказва повечето зеленчукови пюрета,чудя се дали не се дължи на това , че хапва плодово следобед и не му се нрави соленото.Само тиквата и морковът си ги хапва с апетит и не знам как ще я караме само на 2 зеленчука  ooooh!

anich88   затопляш ли пюретата преди да ги дадеш?Петя също ми отказва по едно време зеленчуковите,доколкото си спомням не бях и ги затопляла тогава,стиска устата  и не иска.Забелязах,че когато се затоплят стават с по гладка консистенция и на нея повече и харесва така.А аз си мислех,че само на Хип харесва пюретата Joy.Пример от вчера - пюре,което отказваше да яде миналия ден,си го изяде цялото  Peace

Последна редакция: ср, 06 юли 2011, 12:52 от ikamenova

# 374
Здравейте мами,

можете ли да препоръчате добър педиатър в София, и съответно споделите дали има ден и час за детска консултация?

нещо не съм доволна от нашата педиатърка и се замислям дали да не я сменя.

благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт