С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 137
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
теди , тук (в израел)специално ни предупредиха в болницата да не ги слагаме да спят по корем, опасно било. иначе и на мен ми се иска да го сложа..толкова е щастлив като спи по корем върху мен..за съжаление не попитах на каква възраст е безопасно.ще трябва да се ровим из нет-а Simple Smile

# 616
момичета моля ви кажете вашите бебоци по колко ядат?
моят господин яде 7-8 пъти по 130мл АМ и не му стига явно защото не издържа 3 часа и лекарката каза да му правя по 150 мл през хранене.според мен това не е нормално.чета по форуми че бебета по на 3 месеца ядат толкова. Shockedне знам какво да го правя

# 617
  • Варна
Теди, няма от какво да те е страх, на мен пък вуйната на мъжа ми, която е педиатър, ми каза, че по корем е най-безопасно за бебчетата, тъй като няма опасност да се задавят, ако повърнат. Аз също доста често обръщам Валентин по корем, когато е нервен и той се успокоява и понякога заспива, помага му срещу коликите явно.

jenajena, много ме разсмя поста ти. Но какво друго може да се очаква от мъжете Laughing. Аз детето на баща ми не бих го оставила и като стане на 18 години  Laughing.

И искам да споделя нещо и да чуя мнения, също и от консултантките по кърмене: Днес с Валентин се кърмихме цял час, през което време той сучеше и преглъщаше активно. По едно време обаче започна да се върти, да нервничи, пак да суче, но вече не така активно, да пуска гърдата. Като пусна гърдата, реших, че се е нахранил и го оставих, но тогава нададе нечовешки вой, какъвто надава, ако е гладен и не получи храна на секундата Laughing и айде пак на гърда. И така няколко пъти. Проблемът не беше да не му стига млякото според мен, защото като стиснах гърдата, пускаше мляко. След като Валентин продължи да ми прави тези номера, не издържах и му направих 60 мл АМ. Резултатът - Валентин се кротна на момента и заспа. И това ако не е удар под кръста Crossing Arms. След моето мляко реве и повръща, а след АМ е ангелче #Cussing out. Направо умът ми не го побира, в тези АМ да не слагат някакви успокоителни? Защо се получава така, не искам да му давам АМ, страх ме е да не се отбие? Досега само 3 пъти се е случвало така да прибягам до АМ, през останалото време е само на кърма.

Здравей Мария,
Чудесно е, че се стараеш да следваш нуждите на бебето. Mного добре си реагирала на поведението на Валентин, като си му предложила отново да суче. Сукането не винаги е свързано с нуждата от храна, понякога то е просто още една причина да бебето да бъде в прегръдката на мама, където е топло, уютно и сигурно.

Би ли споделила колко горе-долу хранения имате за денонощие? Дали днес има промяна в поведението на Валентин? Понякога е възможно бебето да е нервничи, заради по-слабата струя към края на кърменето. В този случай можеш да опиташ компресия http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683 така ще му помогнеш да достигне до следващите порции мляко. В случай, че и след компресията бебчо все още е неспокоен, можеш да предложиш и втората гърда и да го оставиш да суче докато сам не я пусне. Можеш да редуваш гърдите, докато е необходимо на Валентин да се успокои. Така той би имал възможност да изсуче междувременно събралото се количество мляко.

Възможно е също така, Валентин да преминава през криза на растежа – период, през който бебетата обикновено искат да сучат по-често или по-продължително. По този начин дават сигнал на организма на майката, че имат нужда от по-големи количества мляко. За това е добре да бъдат оставени да сучат толкова дълго, колкото желаят. За няколко дни, кризата на растежа би трябвало да премине.

Много майки споделят, че когато бебетата им се нервни и по една или друга причина отказват да сучат или сучат неефективно, кърменето в затъмнено помещение или полусънно състояние много им помага. Също така, носене в слинг също може  успокои бебето, защото по този начин то се чувства гушнато на топло, близо до тялото на мама, където усеща ритъма на сърцето и дишането й, нещо, с което е свикнало през 9-те месеца в утробата й. Нежна успокояваща музика би могла да помогне.

АМ може да действа като успокоително не, защото съдържа такова, а защото е по-трудно смилаемо в сравнение с кърмата, която в рамките на час, час и половина вече е преработена и не тежи на стомахчето на бебето.

Aidin, благодаря за отговора, и аз предположих, че е криза на растежа. Иначе в конкретния случай редувах гърдите, прилагах компресии и какво ли не, но нямаше насищане и успокоение това дете и затова прибягнах до АМ. Но май ще послушам съвета на една приятелка, да го изхвърля, за да не се изкушавам да го използвам в подобни критични моменти. Следващите 2-3 дни след този случай пак имаше подобни изблици или пък глад прес половин-един час, но този път издържах да ми виси цял ден на гърдите и сега май са по-добре нещата. На денонощие му се събират 8-10 кърмения - горе-долу през 2-2.5 часа е гладен, като прави 1-2 по-големи паузи от 4-5 часа, едната от които е вечер.

# 618
  • Айтос/Бургас
Здравейте и от нас! :hug
Момичета-притеснена съм.Преди 5 дни теглих Калоян на моя кантар вкъщи и днес пак го теглих и няма разлика Shocked.На едно и също място го тегля,с едни и същи дрехи-това дете или не му стига кърмата,или не знам какво става,но не е нормално Sad,но ако не му стигаше щеше да плаче,а той-не!
И да попитам вашите бебета на една страна ли спят и с какво ги подпирате?

# 619
Маря 1, няма опасност от задавяне, има от задушаване  !! абсолютно опасно е !!-

http://www.babycenter.com/408_when-is-it-safe-to-let-my-baby-sle … -tummy_1368446.bc   

# 620
  • при палмите и алигаторите,FL
Пак привет от мен.

Закарахме Соник на лагера, днес ще имат водни забавления и са с бански, снощи първа кипра три чифта бански смени, докато се хареса #Silly
zlatttka , ако държиш да спи настрани, можеш да го подпираш с одеалце, навито на руло или някоя по голяма хавлия.За проблема с теглото, обади се или направо отиди при педиатъра, за да измери бебо и там.Аз с каката ходех всяка седмица да я мерят, избирах си време когато няма много хора и така, ами с това кърмене, като нямам инсталирани млекомери, не знаех колко изяжда.Но щом дребчо е добре и пълни памперси, не се притеснявай, може да е дръпнал в сантиметрите.

Теди, Моника спи по корем през деня, просто заспива върху мен и после така си я слагам, даже забелязвам, че си завърта и главичката ту на ляво ту на дясно.

Нелили, трудно ти е било с болен батко и беба, но дано повече нямате такива перипети.

nelka_bg, е що така с бабата, тя искала да помогне жената Crazy, пък вие не давате, ама ха Party

За слънце защитни, не съм купила и не смятам да ползвам за малкото човече.Аз и без това само с водица я къпя за да спестя максимално козметиката върху нея , та ще спестя и от слънце защитните.

Да ви кажа как се забавлява дребла снощи, харизаха ни един шезлонг,  ние си имаме, ама този по различен, та сложихме я вътре и отгоре една играчка огледална сфера.Моника като се видя , е няма такъв кеф, закача се, хили се, нещо си мърка и през цялото време рита и ръкомаха.Удоволствието да се възхити на себе си трая 10 мин, но беше забавно да я гледаме отстрани.

Да поздравя днешните месечинковци Hug, да растат умни и здрави бебоци.

# 621
  • на североизток
Здравейте и от нас!
Ние вече сме си вкъщи Heart Eyes
Благодаря ви на всички за стинснатите палци и окуражителните думи Hug
Надявам се всичко вече да е зад гърба ни и малката да се възстанови успешно Praynig
Прегръщам ви всички и ви желая усмихнат ден!

# 622
Теди, няма от какво да те е страх, на мен пък вуйната на мъжа ми, която е педиатър, ми каза, че по корем е най-безопасно за бебчетата, тъй като няма опасност да се задавят, ако повърнат.  

Мария, доста си категорична в поста си, а не бива!  Confused Вуйната на супруга ти явно отдавна не е опреснявала знанията си и не  е чела новите разпоредби за безопасност на бебетата свързани със Синдрома на внезапната детска смъртност! Личи си, че е някакво старо поколение педиатър, но и така да е, времената се менят, хубаво е лекарите да бъдат в крак с всичко ново, което би помогнало на много майки да не загубят рожбите си по този нелеп начин...  Confused
Само това ще кажа, не смятам да водя спорове или нещо друго на тази тема, все пак всеки сам решава кой риск си струва и кой не за собственото му детенце.

Аз самата също оставям Рафаел да спи по корем, но само на дневните дрямки, когато мога да го наблюдавам. Нощем никога не бих го оставила да спи така. Въпрек това това също се води рисковано, изрично се подчертава навсякъде бебето да спи по гръб по време на всички свои дрямки.
Истина е, обаче, че бебетата спят по-добре и по-дълго по корем и точно там е проблема. Когато спят дълбоко, при една апнея, нещата могат да завършат летално за секунди (да не дава Господ, много ме е страх  Rolling Eyes ), докато ако спят по гръб, такова едно състояние (на апнея) би ги разбудило и те биха реаграли, а не да се заушат в съня си.

Зазка, какво ви се е случило? Ао имаш възможност би ли споделила  Rolling Eyes
Все пак е хубаво, че каквото и да е било, е зад гърба ви и всички сте си у дома и се възстановявате  Hug

Нанди, ако искаш може и на ЛС да ми отговориш, че ми е интересно, на какъв точно самър кемп сте записали Соня, явно е с разнообразни занимания, не е само един вид (прмерно езда, тенис или плуване), за колко време е и колко струва?
И аз се ослушвах за тукашните кемпове, но нищо не ми хареса като за момчета (баскетбол, плуване и футбол имаше сякаш), а аз исках да го запиша на тенис. Така или иначе се прибираме в БГ и там ще го запиша в клуба, в който ходихме с мъжа ми преди да се преместим в Америка. Всички сме запалени тенисисти и мисля, че и на Габ му е време да започне с тренировките  Sunglasses

П.С. ИСках да допълня за снимките, които сте постнали-
Люфис, бебо прилича на теб  Wink
Зу, личи си, че си раждала нормално с тоя капут сукцеданеум на бебка  Grinning  Hug Скоро ще се оправи, сигурна съм, че си наясно  Hug

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 18:16 от БУБА

# 623
  • София
След като от 12 до 19 часа не ме остави намира (пробвах и повиването - пак рева, вися ми почти постоянно на цица - пак не е доволна като я оставя), току що я приспах с Eric Clapton.  Grinning

П.П Сега й пускам един плейлист с Ерик Клептън от youtube и отивам да се къпя, че до 15 и 30 нямаше и вода.

П.П.П Защо ли ми трябваше да се хваля, че съм я приспала? Пак почна да мрънка.  ooooh! Ми няма пък! Отивам да се изкъпя, тя да се тръшка колкото си иска!  Crossing Arms

# 624

П.П.П Защо ли ми трябваше да се хваля, че съм я приспала? Пак почна да мрънка.  ooooh! Ми няма пък! Отивам да се изкъпя, тя да се тръшка колкото си иска!  Crossing Arms

Ти пък да не си мислиш,че като за разреве Рая веднага някой скача  Laughing

Снощи си се къпах...чистих,правих,струвах.....тя си ревешеее  Whistling ,но не и беше време за ядене и аз бях непреклонна.
Измори се хубаво,изцока си цялото мялко до дупка и заспа блаженно от 23:30 до 06:00 и аз с нея естествено  Laughing
А ако я бях нахранила,после нямаше да иска и щеше да ми кукне в 02:00 примерно  ooooh!

# 625
  • София
В някакъв момент сигурно и аз ще претръпна, ама сега ми става гадно и се изнервям тя като почне да реве.
А иначе тя през нощта си спи - по 7-8-9 часа, ама за сметка на това си го връща тъпкано през деня.  Laughing

# 626
  • София
Tedy голям сладур Мартин, много прилича на теб

jenajena много се смях на поста ти, но сигурно не ти е било лесно

zazka радвам се, че сте добре и сте вече в къщи

ние вече от 3 дни сме на 6 хранения и вечер прави пауза от 11 до 4:30, дано така да продължава; слънцезащитен не ползвам за бебето

лека вечер

# 627
Как минавате на теЗ 6 хранения не знам! Ние още сме на 100 и то с триста зора.Имам същия проблем като Елис - яде, реве, реве, реве...Не може да се нахрани от рев това бебе  ooooh! Не знам вече какво да направя  ooooh! Опитах всички съвети дето ми попаднаха и нищо..То хубаво консултантките казват, че е нормално понякога да яде много често, хранения на куп, криза на растежа и т.н., но като не се наяжда и се мъчи....
Имам един въпрос към консултантките по кърмене: Ако, до колкото разбирам, понякога бебетата искат да сучат, защото са жадни, а не гладни и се случи така, че да суче задното, калорично мляко, то тогава те не могат да заситят жаждата нали? Предполагам, че това води до известен дискомфорт? Предлага се не това, от което се нуждае? Или греша?
Мен ужасно, ужасно много ме е страх от това внезапно задушаване! Оставих Тияна един - два пъти през деня да спи по корем, като я наблюдавам разбира се, но то ако наистина става за секунди май по-добре да се избягва. В тази връзка да попитам / Буба, или някой друг, ако е наясно/ това може ли да се случи незабелязано, докато спи върху мен и съответно и аз съм заспала, както понякога се случва  newsm78
Марта, да не сме при една и съща педиатърка? Моята ми говори същите глупости едно към едно  Crazy
Теди, малкия Мартин е невероятен и наистина много прилича на теб  Heart Eyes

# 628
  • Варна
Буба, благодаря за разясненията, наистина не бях наясно за опасностите при спането по корем. А вуйната на мъжа ми вече е пенсиониран педиатър и макар по доста въпроси да е в час /т.е. не ми е досадила с някой остарял съвет, а напротив/, явно по този въпрос не е била наясно Confused. Аз така или иначе не съм го оставяла никога нощем по корем, винаги се е случвало през деня докато аз съм в стаята, просто през деня са му най-силни коликите и така се успокоява. А и главата му никога не е оставала надолу, а обърната настрани. Но в бъдеще ще внимавам повече.

# 629
jira честит празник:)
elif4e оле правиш страхотно и аз май така трябва да направя че последно време не можем дасе разберем кога ядем
нии утре празним имаме и мисля да направя една тортичка за малкия и да се подсладим семейно:)
тортата ще е гараш или ако не ми остане време ще отскоча до неделя сладкарниците и ще купим готова исками се аз да си я направя защото си е друго но ще го видим как ще  е утре
и момичета май стигнах до едно заключение за коликите че като пия бира по 1 детето няма колики и пръцка по много и е спокоен а като не пия и се свива леко
те нашите пооотминаха но тия дни пак ме е побъркал  сега спинка спокойно да видим до кога
виждам някой бебета не се сабуждат ама ние още се сабуждаме само 1 път спа до 6 сутринта но беше ял в 23 последно а сега яде в 21 и съм обедена че в 4 ще е станал и аз тогава процедирам с вода
полека лека се отмества преди се сабуждаше по 2 пъти но сега даже в 3-4
дано така си продължи
днес пак цял ден се учим да се приспиваме сами но не става до сега само 2 пъти съм успявала с бибата но днес цял ден не я иска какво ще правя незнам научих го да го люлям в столчето за колата и сега само там иска на ръка не иска дайте съвет

Общи условия

Активация на акаунт