С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 136
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Подкрепям с две ръце бебето да не се оставя да спи по корем. Не и докато няма стабилин контрол на врата и главата. Струва ми се безумно.
За храненията, аз и с това си дете не можах да създам режим нито за похапване, нито за спане. Направо се чудя как стават тия хватки. Обаче съм се успокоила и си повтарям че това си е до дете. Ревящо бебе не мога да издържа и вдигам на секундата в която писне. Ако не млъкне давам да яде/суче. Моята госпожица изяжда от 30 до 90 мл от бутилка, в зависимост дали се е кърмила през половин час или през един  Mr. Green. През деня прави дремки от по 10 мин, максимум 30. През ноща е по-добре.  Аз мое дете да легне и да спи тра часа наведнъж не съм виждала, няма и да видя......ама какво да се прави,гледам си ги такива и от момента в който приех това за факт съм много добре.
Момичета, не са малки бебчетата още за излагане на пряка слънчева светлина и за слънцезащитен крем? Особено пък за лицето? Аз моето го пазя, и ако се случи да го близне слънце, то е за секунди. Виж, за комари ревностно я пазя и винаги слагам нещо или на количката или на мен (щото и аз нося бебе и бутам количка). Гледам да не слагам нищо директно на бебето, нещо много съм се уплашила от теаи козметики. Виждат ми се много вредни за малките душички.

# 631
Момичета, внимавайте с тези бирички........да не направите бирени коремчета  Laughing !!!

Шегувам се разбира се  Heart Eyes, и аз си пийвам понякога, но гледам да е безалкохолна.

# 632
Оффф, момичета, какво мислите за ваксините?  newsm78
Аз след тази статия се вкарах в ужасни филми....  ooooh! :
http://www.moetodete.bg/maichinstvo/p3_7432_0.html

# 633
Хоуп, съветвам те да не четеш. И аз много съм се наплашила, но след две годишно отлагане на ваксините на синът ми, другата седмица  ще се наложи да ги сложим. Оставили са ни без избор просто  #Cussing out #2gunfire.

# 634
  • Варна
В наши дни стана много модерно да се отрича какво ли не, и ваксините не правят изключение. Сигурна съм, че могат да се приведат десетки пъти повече факти в подкрепа на ваксините като антипод на твърденията в тази статия. Така или иначе избор нямаме, а и предпочитам детето ми да е предпазено от всички тези ужасни болести. Мисля, че рискът детето да се разболее от някоя ужасна болест поради липса на ваксина е много по-висок от риска от изброените синдроми /за чиято връзка с ваксините впрочем май няма достатъчно надеждни доказателства/, така че предпочитам да си ваксинирам детето.

# 635
  • София
А сега и малко по темите, докато не се е събудила малката ламя:

пъпчици по лицето: и ние си имаме - малки, червени, някои от тях с връхчета. Появяват се и се скриват сами, но последните дни са по цялото лице и слепоочията. Предполагам, че е от претопляне, особено когато се кърмим в парка и стои по 20-30 мин напъхана в ръката ми.

лохии: нямат край тия течове! Отвратителни са!

мъхче и косъмчета по ушетата и гърба си имаме и ние. Би трябвало да се изчистят или...  newsm78 ще ми остане такава маймунка... Thinking

Мария, честита годишнина! Много любов, семейно щастие и разбирателство!

П.С. Това съм го писала по обяд, ама алармата е писнала и го поствам едва сега Sad

# 636
В някакъв момент сигурно и аз ще претръпна, ама сега ми става гадно и се изнервям тя като почне да реве.
А иначе тя през нощта си спи - по 7-8-9 часа, ама за сметка на това си го връща тъпкано през деня.  Laughing

ааааааааа искам и аз така ... как желая да поспя поне 4-5 часа през ноща...  ooooh!

# 637
  • София
В някакъв момент сигурно и аз ще претръпна, ама сега ми става гадно и се изнервям тя като почне да реве.
А иначе тя през нощта си спи - по 7-8-9 часа, ама за сметка на това си го връща тъпкано през деня.  Laughing

ааааааааа искам и аз така ... как желая да поспя поне 4-5 часа през ноща...  ooooh!

Гери, и аз съм с теб. Все още се будим поне 2 пъти по тъмно, а днес все пак беше най-дългият ден...

# 638
Жира, при нас като се събуди в 2 или 3 и край... снощи от 3 до 6 будувах, до креватчето и пъхах биберона или давах вода, клатех люлката. Дремва си нашия лудетина за 15 - 20 мин и айде пак се почва с мрънкането... В 6 се наяде и реши, че деня започва и това е, ама че майка му гледа пет за четири не го интересува...  ooooh!
Сега взе да мрънка ама като гледам часа време е за папу.
Айде майчета лека и спокойна нощ!!!

# 639
 Полита, не, не е опасно това, което питаш. Вероятността да се случи докато е върху теб е минимална. Опасно е когато е върху леглото, еле върху мека повърхност, възглавница или завивка някаква.
И това е така, защото ритъмът на дихателни движения на възрастния е постоянен и помага на бебето да диша също така ритмично. Затова апнея докато то е върху мама или татко е почти невъзможна. Относно ко-слипинга, който практикуваме почти всички и, който е широко отричан тук, опасността произтича от там, че докато е в леглото на възрастните, бебето може, придвижвайки се като червейче (всички сте го виждали- оставяте го на едно място, намирате го на друго  Mr. Green ) бебето може да се натъкне на възглавницата, на нейната калъфка или на завивките..и така, не ми се описва в подробности, но мисля стана ясно все пак...

В наши дни стана много модерно да се отрича какво ли не, и ваксините не правят изключение. Сигурна съм, че могат да се приведат десетки пъти повече факти в подкрепа на ваксините като антипод на твърденията в тази статия. Така или иначе избор нямаме, а и предпочитам детето ми да е предпазено от всички тези ужасни болести. Мисля, че рискът детето да се разболее от някоя ужасна болест поради липса на ваксина е много по-висок от риска от изброените синдроми /за чиято връзка с ваксините впрочем май няма достатъчно надеждни доказателства/, така че предпочитам да си ваксинирам детето.

Мария, до някъде си права. Поне в първата част на постинга си. Лошото при ваксините е, че някои от тях се слагат за вече несъществуващ болести, от които детето ти няма как да се зарази, че да има нужда нещо да го "предпазва" ..
Някои от ваксините биват, особено поставяните тук- за Ротавирус и за Варицела. Нещо, което го няма в задължителния и най-важното безплатен имунизационен календар в БГ...
Освен това всички ваксини са задължителни и в БГ, и тук. Без тях не може да запишете детето в градина или на училище. Затова общо взето нямаме избор... Confused

# 640
Здравейте МАЙ-чета!
Аз не съм влизала скоро - даже мислех, че сте в нова тема. Аз съм добре - изтрепах бактериите по мен с 10дневен прием на АБ. Продължих да си кърмя Ирката въпреки АБ. Лекарите в Токуда повтаряха, че е съвместим и да продължавам да кърмя.
Покрай мен все някакви болести. Сега пък баткото си е в къщи тази седмица - вирус с висока темп. и сополи. Педиатърът го оправи с тези черните капки Коларгол, мазане на гърлото с Ваготил и смучене на бонбони за гърло.
Моля се да не отиде към Ирката, че спим всички в една стая, но засега пу-пу!
Нелли, четох, че и Алекс е бил с висока темп. Милинкият - как я траят теЗ деца тази температура - аз като се тресох с 40 градуса няколко дни и не знаех къде съм и ревях от безсилие и безнадеждност. Децата явно са държеливи.

Хей, мамчета, видях много хубави дечица! Да не изреждам, че да не пропусна някой, но направо душата ми се напълни - много са сладки всички - и малки и големи!  Laughing  Laughing  Laughing

Боооооооже, гледам, че някой бебчовци вече са по 6 кг. - ми те готови за щипкане!
Аз какво да кажа с моята скоба, дето е 3 400 гр.?!?  Crazy Embarassed Crazy

Е, майка и като е дебела, то поне девойката дано е финна! Да има един слаб в семейството! хих

# 641
Добро утро от нас!  Grinning

spasdidi направо ти съчувствам.Радвам се,че ти вече си добре,но сега пък баткото се е разболял.Знам,колко е ужасно да имаш болно дете в къщата,всичко е по-сложно....а като са и още 2 други,които чакат на теб..направооо  Rolling Eyes Дано по-скоро оздравее баткото,пожелавам ти го от сърце  Hug

Аз тъкмо вчера похвалих Рая и тя взе,че тази нощ ме събуди в 4:38,предвид,че беше яла в 23:30  Close Нахраних я и заспа до 08:30,но това среднощно ставане ме утрепва направо. НА сутринта съм като разглобена на чаркове  Laughing Добре поне,че не будува ,ами си записва веднагически,но докато го изцока това мляко  аз направо спя седнала  Laughing
Незнам мамите,които стават по няколко пъти през нощта как се чувстват,прегръщам ви,ужасно е предполагам  Confused

Аз не мисля да слагам бебка да спи по корем.Като порастне достатъчно да спи както иска.
Виктор спи САМО по корем или надупен от  около 7-8 месечен та досега,Клавдия вече не спи по корем,но и тя имаше много дълъг такъв период.
Та предполагам и на Рая така ще и е удобно,но по-нататък ,засега ми изглежда направо страшничко.Ако си забие главата и нещо стане ,и не може да си я повдигне горката...незнам какво ще правя,както си спи сама в стаята през деня  ooooh!

# 642
Здравейте!
Моята малка госпожица дреме, та реших да се отчета за днес:)
Али се събужда към 01,30-2,30 и веднъж след 05,30. Първото го броя нощно, второто сутрешно хранене  Mr. Green Много ме измаря, но аз психологически съм се настроила, че ще е така поне една година и въобще не се надявам на повече сън. Такапонасям безсънието по-лесно. Mr. Green
Спасдиди - радвам се, че при теб всичко е наред, стискам палци и детенцето да се оправя бързо.
Аз също не издържам детето ми да плаче, ако само мрънка мога да я оставя за няколко минути, но да плаче неистово не мога да издържа. За мен едно от най-тъжните неща на света е бебе да плаче, да има кой да прегърне и успокои и да не го прави. Затова и често къщата ми е нагоре с краката, оправям се по нощите, чистя и пера след 22,30, но пък детето ми е усмихнато и доволно. Но това си е мой подхд, всеки намира собствения си начин за отглеждане на дете. Още повече че аз имам само едно, а на мамите с две и повече им е сигурно по-трудно Hug
Хайде усмихнат ден, аз се заемам с организацията на един рожден ден Hug

# 643
Вчера много се кривеше Ина.Вечерта я изкарах с количката,лежеше си и си кротуваше около 40 мин и после писна.Пренесох я през целия център на ръце,а беше гъмжило от хора и всички повтаряха:"Колко малко бебе!"
Качих я в колата и заспа на секундата,решихме да се поразходим до Св.Константин и Елена,в момента в който паркирахме и писна.Тръгнахме си и обикаляхме Варна с колата до 10 вечерта
Май спешно ще имам нужда от петролен кладенец Mr. Green

Колкото до храненията нощем-ами тя цяла нощ на гърдите ми виси.Дори не мога да преброя колко пъти яде.

Jenajena,не мога да спра да се кискам на поста ти LaughingБаща ти е герой,все пак се е наел да я гледа.
Оценявам всяка външна помощ,че нямам на кой за 1 минута да си оставя децата.С Ева смених 5 бавачки и потроших маса пари по тях.Сега май пак това ме чака.

# 644
  • София
Здравейте майчета! Laughing Laughing
Вчера, след като се върнах, Магито не спря да се дере- изкара ми акъла! Плака безутешно дори и навън! Sad После се сетих,че не съм си пила чая за кърмачки и ядох един сладолед на Рафи- явно имаше нещо нередно в него, та детето се скъса от болка! #Cussing out
 Вечерта,след 1 литър чай и дадох и колийфа и си легнахме с идеята да станем сутринта. Обаче малкото човече се наака и събуди в 03.00 и последва любимият ми цикъл- папкане, акане, преобуване, повръщане, хълцане... и отначало! Така до към 07.00:mrgreen: Обикновено ги правим тези неща през деня, но вчера Бебка не беше на кеф,а аз- #Crazy! Добре, че татко ни се върна за 2 нощи, та му я връчих и станахме преди 1/2 час! Peace
За спането: Запозната съм с опасността от задушаване, но ние спим почти изцяло по корем върху мен или до мен.Затова чувам всяко нейно вдишване и не спа дълбоко! В креватчето и я оставям по гръб, също и в количката!На страни е невъзможно-тя е силна и сама застава по гръб!
За главата- държи я вирната, още от както навърши месец- дори, когато е върху мен я повдига като костенурче и ме гледа. Hug
От 2-3 дни гука много ясно и се заглежда по въртележката на креватчето, но само за 2 пускания- после и омръзва и започва да плаче!
Пожелавам ви един хубав ден момичета и да няма никъде болни деца! Hug

Общи условия

Активация на акаунт