Великобритания - тема 36 И замириса на море

• 38 907
  • 749
  •   1
Отговори
# 630

Сребърна паричка, благодаря за помощта! Това е БР1, нали-жълта карта? Аз ги разглеждах преди, но сега пак ще ги проверя.

Да БР 1 е, но мисля че не получава жълта карта. Получава статут на постоянно пребиваващ, но не и право на работа. Но все пак 2014 е близо и рестрикциите трябва да отпаднат.

Да не бъркаш със self - employed ?

Не, не! Споко, няма да я правим селф емплойд. Аз сега изпринтих формуляра. То вчера ми хрумна специално заради темата, днес вече формуляр принтя. Ама в момента съм буквално на стендбай, вече не знам и на кой свят съм и съм тоооолкова благодарна, че е тук, направо не искам да си тръгва!!!! Никогааа!!!! Не само заради помощтта, нали, но все пак. А имам и 2 бавачки, но пак мама си е мама, второ мнение няма!!! Hug Hug Hug

# 631
  • Лондон/Пловдив
Момичета аз имам въпроси свързани с училището  Embarassed От къде точно да купя панталони и бели блузки искам да са качествени  , и да попитам по рано ли трябва да отида до училището за да купя горните пуловерчета с емблемата на училището . За обяд какво трябва да му приготвя хич не съм наясно купила съм му само чанта за обяда и шише ами виличка ,лъжичка трябва ли да има . Ще ме извините за глупавите въпроси ,но всичко ми е мъгла . До училището ще ходим чак на 13 септември  на обяд ,а пък следобед ще минат на визита в къщи .  Малко ми е изнервено ,че нищо не знам и нямам никой около мен с дете което е на училище за да питам ,всички са по мънички .
А и да попитам според вас кое е по добре да обядва в стола в училище или аз да му правя всеки ден .
 Благодаря ви   bouquet

# 632
 Здравейте, аз да мина да кажа, че днес Sonnia ми дойде на гости от Манчестър и си изкарах много хубаво, очакваме я пак  Simple Smile
  valha изгодно спално бельо има във всеки голям магазин. Напиши пощенския код, ако го имаш и ще погледна какви магазини има наблизо  Peace Всичко ще е наред, не се притеснявай  Peace
  future74 не съм запозната с тази дейност. Ако искаш питай и в БГХЕЛП  Peace

# 633
Miss Fine, благодаря и аз за хубавия следобед и разходката! и пак ще дойда, да знаеш..!  Wink
Valha, Primark e хубав магазин специално за спално бельо, хавлии и подобни, но не съм сигурна, че ще успее да си ги вземе от първия ден.. ако искаш ми пиши на лични, може би ще мога да помогна  с нещо Peace относно транспорта, може би ще е най-лесно да си вземе такси, но предполагам, че ще струва около 20 паунда, www.manchester-cars.com тази фирма ползвам аз и съм доволна..

# 634
 Cherry Mam споко Simple Smile
Панталони аз най харесвам на Джон Луис, на Марк и Спенсър много бързо им протри колената, а на другите (Теско, Сейнсбъри и тн.) не ми харесват кройките, защото моя е кльощав и му седят много дълбоки и широки. Бели тениски (полошъртс) аз имам и с логото и от къде ли не. На Асда ми харесват защото са 100% памук. В нашето училище може пуловерите да са с лого, но може и не. Нашите не се продават в училището а в специален магазин, така че питай, но според мен за първия учебен ден трябва да си има всичко. За храната, това си зависи от детето. Ако му харесва в стола и на теб менюто,може и там, ако пък не, му приготвяй каквото си обича. Прибори му трябват ако му даваш манджи от вкъщи, ако е на сандвичи не му трябват. Трябват ти и гуменки, къси гащи и тениска за физическо. Нашите са черни гащи и бели тениски, чорапи също черни. Обувки- черни. Чанта би трябвало да се купува от училището, едни такива плоски за хартиите,както и сакче за физическо може от там. Ми това се сещам за сега, ако има нещо друго питай Grinning

Забравих Simple Smile ние редуваме, ту стол, ту сандвичи. Когато му приготвям аз, му слагам сандвич, кашкавалче (едно такова дълго), млекце което се пие от пликче с капачка, че не се маже с него и плод.

# 635
  • Лондон/Пловдив
Шу Джон Луис никъде не съм срещала досега  Embarassed ,а в Спенсъра за 4 години ни са големи за 3 пък малки панталоните .  Защо така се плаша от тез униформи . Ами да попитам зимата пак ли са с тениски и шорти на физическо  newsm78 няма ли нещо по дългичко като долнище . Ако може една снимка да видя какво представлява това облекло по физическо да знам какво да купувам .
Сега погледнах из документите от училището ни какво пише ,чантата и сака от училището ще ги взема също и горните пуловери  .  Нещо сън не ме хваща от притеснение .

# 636
Трябват ти и гуменки,
Знаех си аз, че забравям да сложа нещо в раницата за утре.  Laughing Нашата ваканция свърши, от утре back to school P2  Whistling

Cherry Mam, аз купувах и престилка за арт часовете. Попитай дали ще ви трябва. За храната Габриел изкара миналата година основно на стола. Научи се да хапва различна храна, а допълнително му слагах банан и ябълка в раницата. Накрая започна да си иска сандвичи, за деня когато не му харесва какво има в менюто. Аз си признавам, че за толкова години не успях да разбера децата на 4 години какво училище почват в Англия - П1 или подготвителна някаква?  Rolling Eyes При нас на 5 направо първи клас, а всички подготвителни са в нърсъри групата от 3 до 5 години.

Не знам да се хваля ли или да се оплаквам, но реших да изкарам пълна британска книжка. Имам българска, която изтече преди няколко месеца и не остана време да я подновя сега в България. Освен всичко друго, не мисля че е разумно просто да се кача на кола с обратно движение, след като не съм карала повече от 7 години, а за тест се подготвях преди 12.  Crazy Обачееееееее.....970 въпроса, бе хора! То вярно, че има доста повтаряеми измежду тях, но все пак. Луда работа. Ще държа в течение как се движа.  Whistling

Cherry Mam, аха да публикувам и си писала. Не го мисли! Попитай дали е задължително горните пуловери дали трябва да имат емблемата на училището, ако не, може да си ги купуваш в пъти по-евтино от Теско и Азда например. При нас с емблема е 10 паунда, докато в Теско са по 3 същите.  Rolling Eyes Миналата година понеже ни беше първа и на нас, уж да правя всичко както трябва се думнах 30 паунда за 3 половера, които след 2 месеца носене, избеляха и приличаха на нищо. Всъщност, вие плащате ли ги тях?  Rolling Eyes За панталоните, потърси такива които имат отвътре ластици, за да регулираш талията, ако не е достатъчно слагай колан. Ако са малко по дълги, един прост подгъв на ръка му направи. За шортите също не се тревожи, олкова е топло в училищата, че дори на мен ми става лошо тако влезя вътре. По добре леко облечен и без друго се запотяват докато играят, и бягат.  Hug Габо изкара миналат година с едни къси гащи от екип на Селтик. И аз така и не разбрах какви шорти точно трябва да са и това му слагах в раницата. Никога не са правили проблем. На снимки гледам вдяко дете е с различни т.е. важното е да са къси, удобни и от лека материя. Но при вас в Англия, може и да има по-различни изисквания. Тук явно не държат толквоа на това, нито на цвета на обувките също.

# 637
Cherry Mam хич не се притеснявай Wink аз на скоро разбрах, че им трябвали и анцузи когато хем не е топло хем са на вън Embarassed, ми моето дзверче не казва, пък и те мълчат.
Що се отнася до панталоните, мери и виж кой модел му е точен, виж и в некст, може там да е вашия модел  Simple Smile. Аз гледам да са по-качествени че нали цяла година ги носи, искам хем да са са му удобни и приятни за носене хем и да са здрави и имам 2-3 чифта, че много се търкалят тези момчета Whistling Питай дали да са черни или сиви.
Нашите шорти за физическо са такива http://www.next.co.uk/x482788s3
Зимата не само че са по шорти, но са и боси Mr. Green, да не се хлъзгат на паркета, че е опасно Laughing Ето ги и гуменките http://www.next.co.uk/x483786s6
Горните пуловери наистина много се харчат Mr. Green нашите не са изблели (че са светло сиви) но пък за сметка на това редовно са нашарени с маркер и таз пущина мнооого трудно се пере Mr. Green, да не кажа хич Whistling Само ти препоръчвам да вземеш всичко предварително, аз не знаех  нищо два дни преди започване на училище и както бях без кола, се наложи и след почването да допопълвам комплекти, но тогава бяха прибрали всичко и за шортите обикаляхме с дни и най накрая се примолих на некст да ми извадят от склада, че ги бяха прибрали за догодина Thinking

# 638
  • Варна

Сребърна паричка, благодаря за помощта! Това е БР1, нали-жълта карта? Аз ги разглеждах преди, но сега пак ще ги проверя.

Да БР 1 е, но мисля че не получава жълта карта. Получава статут на постоянно пребиваващ, но не и право на работа. Но все пак 2014 е близо и рестрикциите трябва да отпаднат.

Да не бъркаш със self - employed ?

Не, не! Споко, няма да я правим селф емплойд. Аз сега изпринтих формуляра. То вчера ми хрумна специално заради темата, днес вече формуляр принтя. Ама в момента съм буквално на стендбай, вече не знам и на кой свят съм и съм тоооолкова благодарна, че е тук, направо не искам да си тръгва!!!! Никогааа!!!! Не само заради помощтта, нали, но все пак. А имам и 2 бавачки, но пак мама си е мама, второ мнение няма!!! Hug Hug Hug

Hug И аз така разбрах, че искаш да си е при теб само, но ме обърка споменаването на жълта карта.  Peace

Пожелавам на  всички малки ученици да им е интересно и приятно в училище, а на мамите да нямат поводи за тревоги   bouquet

# 639
Нана, защо така сложно си го измислила това с шофьорската книжка ? Не си ли мислила за вариант само да вземеш няколко часа кормуване с инструктор ? Поне аз така направих, шофьорският ми опит се изчерпваше с едномесечен курс в България преди три години ,т.е. пълно нищо. Тази година просто трябваше да се кача и да потегля, взех няколко часа при инструктор, бях вери зле и сега съм така, ама карам внимателската, уж. Едно важно уточнение карам автоматик. Simple Smile

Объркването кой кога тръгва на училище идва от това разделение родени преди след септември и реално   възрастта не е фиксирана точно. Между 4 и 5, бе и аз се бъркам доста.
Cherry Mam добре, че попита за униформи нямам още ученик и ми е полезна информацията.

A.S.I.A., Честито Бебче ! Да е много здраво и много и щастливо !

# 640
Bony Fish, защото моята книжка е изтекла и не мога да я подновя директно тук, а до България кой знае кога пак ще си отидем. За това и трябва да мина всички тестове отново. Кормуването не ме притеснява хич даже, обаче теорията има малко разлики с българската, а и да не казвам колко неща съм позабравила.  Blush Със сигурност ще се чувствам една идея по-уверена и сигурна в себе си, като мина на ново всичко.  Hug

Изпратих тараторчо на училище преди малко. Както и миналата година, пак само ние занесохме букет на учителката. Чувствам се като натегачка.  Tired Подаряват ли при вас цветя на първият и  последният учебен ден?

# 641
Здравейте на всички!
Най-напред A.S.I.A., Честито Бебче ! Всичко най-добро на цялото ти семейство!
И при нас свърши отпуската,изкарахме си идеално в БГ.Много бързо свърши, обаче...
Сега сме в предучилищна треска,и нашата госпожица ще е в ресепшън клас.Та да се включа и аз по темата,но с въпрос....
От къде купувате етикети за дрехи?Много моля мамите с опит да споделят,защото в документите ,които получих от училището пише за тях с голееемиии букви(май са си важни)  Rolling Eyes
Иначе в училището ,в което ще е дъщеря ми искат задължително черни обувки ,а пуловерите ,жилетките и поло тишъртите да са задължително с логото на училището.За физическото пък не им е нужно нищо,освен бели тишърти.Червени шорти щели да им дадат от там newsm78.
Голямо притеснение ме е обхванало и мен ....
Лек и слънчев ден на всички!

# 642
nana_cool те може 970 да са въпросите,но ще ти се паднат (по спомен)не повече от 50.
Вземи си тези ДВД-та и се подготвяй по-тях така ще ти е по лесно.Аз имах някъде,но не се сещам къде ще трябва да се поразровя ако искаш да ти ги пратя  Peace  Предполагам знаеш,че теоретичния е разделен на 2 части като и двете трябва да издържиш за да си запазиш час и за кормуването.Желая ти успех и дано скоро се похвалиш с чисто новичка шофьорска книжка.
avangard_tania имам някакъв спомен,че някой от момичетата тук беше писала че поръчала с СМС 50бр за 5 паунда от Маркс и Спенсър.Ако имаш възможност погледни на сайта им или им се обади направо. Peace

# 643
  • някъде из облаците
valha, това е сайта на градския транспорт на Ман. . Не се притеснявай, от опит ти казвам, че ще се оправи детето ти прекрасно! Стискам палци!!!

Hug благодаря ти, аз бях намерила един сайт, но там нямаше разписание

valha Напиши пощенския код, ако го имаш и ще погледна какви магазини има наблизо  Peace Всичко ще е наред, не се притеснявай  Peace   
ooooh! каква съм  въобще не се сетих да го напиша, имам го M14 4, благодаря

Valha, Primark e хубав магазин специално за спално бельо, хавлии и подобни, но не съм сигурна, че ще успее да си ги вземе от първия ден.. ако искаш ми пиши на лични, може би ще мога да помогна  с нещо Peace относно транспорта, може би ще е най-лесно да си вземе такси, но предполагам, че ще струва около 20 паунда, www.manchester-cars.com тази фирма ползвам аз и съм доволна..

Peace и аз си мисля, че едва ли ще може още първия ден да свърши това. Така решили със съквартиранта и, а той също е първа година, ама детска му работа.
За таксито - най-вероятно ще се възползват, поне ще е по-спокойно и на тях, и на нас.

И аз съм сигурна, че ще се справи, но явно нещо трески започват да ме тресат,  ooooh! миналата година минах вече по този път - голямата учи в Портсмут архитектура. Замина самичка с  един куп проблеми, за малко да остане на улицата - нямаше места в общежитието, квартира от Бг не успя да си намери и накрая за капак заседна на летището преди Коледа  Laughing .
Сега поне малката има сигурна квартира, ще пътува заедно със съквартиранта си и няма да е сама.

Благодаря ви момичета  Hug лек и успешен ден пожелавам на всички

# 644
Малеееееее момичета като ви чета постовете направо ми настръхва косата и ставам  #Crazyсвързани с училището и униформите.Ние като пристигнем към 8 септември тепърва ще търсим училище, униформи,чанти и всичко необходимо.А как стои въпроса с учебниците и тетрадките  newsm78.Колкото повече наближава да идваме ми става още по напрегнато дали ще се справим с училището и дали ще я вземат бързо  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт