АПРИЛче весело расте - гука, смее се и маха с ръце! - Тема 2

• 30 447
  • 714
  •   1
Отговори
# 420
Съни, права си. Става въпрос, че всеки родител просто трябва да има право на избор, сам да реши от кое го страх повече. И за циганите си абсолютно права. Обаче факт е, че ролята на хигиената и доброто хранене е огромна. Всъщност, епидемиите от болестите, срещу които се ваксинира, са намалели още преди началото на масовите ваксинации и има доста теории, че това се дължи на добрата хигиена, градската канализация и добрата храна. Примерно, в Западна Европа, почти навсякъде, където сме ходили по екскурзии, ни водят до местния паметник в памет на жертвите на чумата. В Средновековна България е нямало чумни епидемии, или поне заболеваемостта е била в пъти по-малка. Малката разлика е, че по времето на Средновековието например във Франция са смятали къпането за вредно, например Луи XIV се е къпал два пъти в живота си. А в България просто са се къпели доста по-често от два пъти в живота си. А за съжаление, ваксинацията ни най-малко не ти гарантира, че няма да се разболееш от болестта, срещу която си ваксиниран, да не говорим, че има доста случаи на хора, разболели се от болестта, срещу която са ваксинирани, именно в следствие на ваксинацията.
И за филмите си права, всичко зависи от това, коя гледна точка е близка до сърцето на продуцента. Laughing

# 421
  • Пловдив
Утре сме на ваксинация и това в светлината на горното звучи зловещо. Още повече, че ще го боцкат два пъти. Поне не е твърде горещо, което при ваксинация би било лошо с оглед на евентуалното вдигане на температура. Мисля да му направя подготовка днес с малко вит.С и Калциев глюконат, пък да стискаме палци. Утре, ако се налага, мисля да давам Нурофен вместо Панадол.

[color=blue]И ние сме на ваксина в събота и тръпки ме побиват, ако са две ще искам да ги разделим поне през 1 седмица, че ми се виждат прекалено много. И на мен не ми се бият изобщо, ама не мога да преценя кое е по-малкото зло, а и не мисля , че ще се справя без да ползвам някакъв вид ОДЗ... ами ще ги слагаме и ще опитам превантивни мерки за да намаля отрицателните реакции. В тази връзка искам да попитам каква е идеята на Калциевия глюконат в подготовката, никак не съм наясно с приложенията му. Би ли казала под каква форма го даваш и как?!? Пък сме пак и с три изхождания дневно след като спрях БиоГая-та и се чудя на какво се дължи, дано не е здравословен проблем, че и леко зеленее... някой с такъв проблем?! newsm78 [/color]

# 422
  • София
Big mama, с малко закъснение да се включа и аз за Горна Баня. Ние имахме счупена ключица от раждането и много проучвахме ортопедите. Всички ни насочваха към Горна Баня, но се оказа, че всички препоръчани лекари или не работят вече там или не работят по здравна каса (каквото и да означава това за лекар работещ в държавно здравно заведение, но явно ползват само кабинети под наем там). В крайна сметка се оказа, че има един лекар преглеждащ с направления и той май се казваше Борисов. Но няма записване, а ми препоръчаха да отида по-раничко, към 8 и да чакам. Питах в кои дни е най-малко натоварено и пр., но никаква насока не ни дадоха и ние на края отидохме в частния кабинет на д-р Алескиев, които е много хвален навсякъде в интернет. А, и още нещо, ако формата ти не е 3 Д, а само 3 не покривала скенера и трябва там на място (в Горна Баня) да платиш 18 лв. Това е което знам. Пиши какво е станало.

Иначе или Токуда или Мед.Академия за ортопед с преглед по направление, като пак важи това за формата на направлението. За съжаление, забравих имената на лекарите, които ми препоръчаваха, защото тази сага е зад гръба ни вече и слава Богу!

# 423
Мисля да му направя подготовка днес с малко вит.С и Калциев глюконат, пък да стискаме палци. Утре, ако се налага, мисля да давам Нурофен вместо Панадол.
Ленито, може ли да се дава Калциев Глюконат на бебета колкото нашите? Каката беше направила доста силна локална реакция от 3-та доза Пентаксим и след това при всяка ваксина и давах 2-3 дена преди и след ваксината Калциев Глюконат и Вит. С, но тя е била към 1 годинка. 

# 424
ВЪПРОС И ОТ МЕН КЪМ ЛЛЛ!!!!!   Предписаха ми ципрофлоксацин,лекаря каза че не е вредно за бебето,но на упътването пише че не се препоръчва за кърмачки!!!Вашето мнение какво е???
marce78, според справочника "Medications and Mothers Milk" 2010 от Tomas W. Hale, Ph. D., ципрофлоксацин е с ниво на риск L3 (moderately safe – умерено безопасно): лекарство, за което има вероятен риск от нежелателни лекарствени реакции за кърмачето. Лекарството може да се прилага само когато предполаганата полза за кърмачката оправдава потенциалния риск за кърмачето.
Лекарите обичайно го предписват като съвместим с кърменето. Щом имаш притеснения, би ли споделила с лекаря си и той да прецени друг медикамент, алтернатива на ципрофлоксацина, който и ти ще си по-спокойна да приемаш?

Ако желаеш мога да ти изпратя снимана страничката от справочника, за да го обсъдиш с лекаря си.
Успех  Peace

# 425
  • Варна
Kak давате Калция преди ваксина, и ампула или сироп? Че като знам как беше на първата-двойна-ми се иска да избегна пак това.

# 426
Atrakcia благодаря много за отговора,приема е важен за мен на това лекарство, ще чакам да ми изпратиш повече по въпроса!!!!

# 427
Здравейте и първо да почерпя за именниците у дома!
Днес е св. Неделя ( между другото катедрален празник на София) и малката ми мишка и дядо му имат имен ден! Честито и на априлка  Неделина и нейния татко!
Ето и малка почерпка

Днес ще ни ваксинират - брррр, ужас!
Иначе вит. С може да дадете по половин ампула от 2мл и Калциев глюконат 3мл, което е около 1/3 ампула. (Дозира се 0,5мл на килограм тегло). Дава се, за да се намалят алергичните реакции, зачервяването на мястото. Няма проблем да се дава Калциев глюконат, стига да не е продължително. Това е просто добре усвоим калций. Когато например се прави обменно кръвопреливане на новородено при резус-фактор несъвместимост, дори се инжектира заедно с кръвта.
И вит. С и калциевия глюконат не се дават продължително време, защото натоварват бъбреците, но не е проблем да се дадат 2-3 дни около ваксинацията. Иначе през останалото време самите вие спокойно може да си пиете вит. С и калциев препарат, които преминават през кърмата и бебче така да ги получава, но вече преминали през вашия организъм, което не позволява предозирането им.
На мястото на инжектиране е добре да се направи компрес с Риванол - на едно памуче се слага малко Риванол, слага се найлонче и отгоре бинт. Ако може да остане до сутринта, но често се размества....Ще давам за обезболяване и против температурата Нурофен, защото има и противовъзпалителен ефект, т.е. намалява и отока, и зачервяването.

# 428
  • Варна
Ленито мерси за инфото. Мога да си смеся Вит.С+Калция+АМ,нали? И аз от Нурофена съм по-доволна. На предната двойка ваксина Панадола неможа да смъкне Т повече от 12 часа. Накрая дадох Нурофен 2мл и падна.
Честит празник,да са живи и здрави именниците,с гордост да си носят имената!

# 429
Момичета, моето бебе има секрет в едното око, забелязвам от няколко дни. Дали ще се оправи от самосебе си, имали ли сте такъв проблем и как процедирахте?

# 430
  • Варна
Marieta може да е конюктивит.Капни  кърма. Аз така правих-промих с лайка и капнах кърма.Тобрекс изписа педи,но капнах 1 път,Дели ми каза това и сме ок.

# 431
  • София
Ленито, да са ти живи и здрави имениците!!! Страхотна торта - ммм!  Hug Hug Hug

Marieta, кърмата е страхотно средство и за се сетих за това, но все пак звънни и на педиатъра ви.  Hug Hug Hug

# 432
  • sofia
Честито на именниците! С радост и гордост да носят имената си!

На Емил също му изписаха калциев глюконат след ваксината - три дни по 1/3 ампула, два пъти дневно. Аз му я давам с лъжичка.

# 433
  • Сопот, Пловдив
Ленито, честити именници!

# 434
  • Бургас/Пз
Като сме заговорили за ваксините - някой давал ли е ТУЯ и кога и как?

Общи условия

Активация на акаунт