АПРИЛче весело расте - гука, смее се и маха с ръце! - Тема 2

• 30 452
  • 714
  •   1
Отговори
# 405
[Адриана благодари на пламъче и поздравява всички бебоци за третата им месечинка Simple Smile)  bouquet

# 406
милиш- ние сме на Фризолак - хипоалергенно. много добро, колики не сме имали.

# 407
Здравейте!
Имам едно бързо въпросче към мамите които дават АМ, какво мляко ползвате?

HIPP BIO 1 синята опаковка доволна съм
А по колко мл яде общо на ден/ колко хранения имате за един ден и по колко мл? Има ли проблем с акането, изпускането на газове?

Аз ползвам фризолак 1, но бих казала че не съм доволна, много му се мръщи, а и трудно се разбива, много се пени. Sad На ден яде около 600мл АМ+изцедена кърма (като не броя слаганията на гърда 3-4 пъти, оттам си мисля че не яде повече от 30-40 мл), което не е ли много малко за бебе на 2 месеца и 8 дни? А имаме и колики (не съм сигурна че са точно колики, но по време на ядене започва да се напъва, плаче, почервенява, като изкара газове и се успокоява).

През втория месец е наддала само 600грама възможно ли е да е от млякото?

Някои по запознат, ако може да ми даде съвет.  Praynig В неделя сме на контролно мерене, но през последните 3-4 дни не е наддала изобщо и ми е много притеснено. Sad

AlexNM може ли малко повече информация за него, да ми покажеш как изглежда кутията?! Ние сме на това.

Може ли и мен да добавите към групичката във фейсбук - Parwoleta Parvanova.

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 16:44 от pepito21

# 408
  • sofia
pepito21, ние сме на Аптамил хипоалергенно. Аз съм доволна, Емил си го яде без проблем. А относно количеството и моя бебок яде горе-долу колкото твоя пък е на 3м. и 3 дни. По принцип трябва да яде 6 пъти по 120 мл., но това не му се отдава Grinning. Обикновенно 2 от 6-те яденета хапва по 120 мл. другите по 100 и по-малко мл. Дори едното от 6-те яденета обикновено е 50-60мл.  Изобщо моят юнак не е от най-ящните, но и батко му беше така, че още по-зле.

Днес бяхме на консултация. Наддал е 760 гр. и пораснал с 3 см., сега е 5560 гр. и 60 см. Боднаха му и първия Синфлорикс, нямаше Пентаксим. Миналият месец беше обратното, но пък аз се радвам, че не му слагат двете на веднъж.

Аз макар, че не съмч поддържник на препоръчителните ваксини много се замислям за Ротавирусната. Баткото ни всяко лято е с чревна инфекция, до гуша ми е дошло, дори и в Инфекциозното сме лежали заради това. Надявам се, че тази година ще го подмине. Дори и на него давам Биогайа само, че на таблетки.

Относно замразяването на зеленчуци за пюрета - нищо няма да правя. Няма откъде да взема домашни. Ще се доверя на готовите пюрета като му дойде времето.

# 409
ВЪПРОС И ОТ МЕН КЪМ ЛЛЛ!!!!!   Предписаха ми ципрофлоксацин,лекаря каза че не е вредно за бебето,но на упътването пише че не се препоръчва за кърмачки!!!Вашето мнение какво е???

# 410
  • Sofia
Pepito, аз дохранвам с Лактана Био и съм доволна, не става на пяна, лесно се разбива и май на бебка й харесва Simple Smile

# 411
Здравейте на всички! Отдавна не съм имала време да чета форума. Днес ставаме на три месеца, честито на всички дечица, родени на същата дата - да са живи и здрави и да радват мама и татко!
Прочетох, че сте коментирали ваксините. Може би ще разваля настроението, но искам да го кажа. Малкия ми син отключи епилепсия след втория пентаксим. Дотогава бях твърд "ваксинатор" и не вярвах на писанията за вредите от ваксините, докато не ми дойде на главата. На всичкото отгоре, т.нар. "детски невролози" в България са тежки некадърници, пък особено тая в Токуда е забравила хипократовата клетва в частта й "не вреди".
Тъй че искам да ви кажа, че със ваксините вкарвате директно в кръвта на неукрепналия детски организъм освен болестотворния причинител, също и ред невротоксини - живак, алуминий, олово, често микрочастици от животински тъкани, от абортирани човешки фетуси и прочие л...а. Възможно е някое детенце да има предразположение към някое заболяване, което да не си е проличало до момента на ваксинацията /какъвто е нашия случай/, като е напълно възможно това предразположение никога в живота му да не направи проблем /какъвто е нашия случай/ - отново до момента на ваксинацията. Аутизма е модерно заболяване, в САЩ има бум в момента, както преди два - три дни ми разказа мой съученик, живеещ там.
Ако не дай си боже детенце получи увреждане от ваксина, ама най-малкия ви проблем ще е че не може да го запишете на градина без ваксини. Всъщност тъй или иначе няма да можете да го запишете на градина, понеже ще изостане в развитието си, което си е страшно. За илюстрация - Алекс, когото лекуваме в чужбина и за който можем да си позволим /слава на Бога/ колосалните разходи по рехабилитацията е на 1г. и 11 месеца. На прохождане е, но не е проходил още. Не казва нито сричка. Не имитира. не казва чао, здрасти и прочие елементарни социални жестове. Слава богу, ние сме овладели епилепсията, развитието му вече не зависи от нея, а от основната му диагноза /слабото място, за което говорих/, което пък е такова, че ще му позволи да навакса, но няма гаранция, че ще успеем да се запишем в първи клас навреме и че няма да се наложи да се води частен ученик, докато настигне връстниците си. И цялата тая трагедия му я причинихме ние, като взехме, че го ваксинирахме.
Това разбира се е право на личен избор на всеки родител, кой от двата риска счита за по-голям. Обаче повярвайте ми, чувството за вина пред детето е огромно, защото с моята лична глупост го разболях от тежко неврологично заболяване. А за педиатрите - не очаквайте да си признаят, че ваксините могат да причинят много по-тежки увреждания от болестите, срещу които уж предпазват. Ако вие примерно 10-20 години сте си играли на руска рулетка с живота и здравето на малолетни дечица, дали ще сте склонни да си признаете, че от медицинската интервенция, която сте извършили, без да предупредите родителите, че са възможни тежки увреждания, включително смърт, е последвала инвалидност за здравото им до тогава дете?!
Извинявам се за дългия пост, както и се извинявам за това, че сигурно ще подразня доста хора, но ако на мен някой ми беше казал тези неща навреме, може би щях да се замисля дали да ваксинирам Алекс.
А пък Ралица няма кьорава ваксина и е най-спокойното дете от трите ми деца, без колики, без бебешка жълтеница, сама започна да спи по 10-12 часа нощем още на 1 месец и т.н. Нещо спрях да вярвам на случайности.
PS Потърсете в интернет листовките на ваксините /има ги/. Ще установите, че отключването на гърчове например от пентаксима си го пише като страничен ефект, ама кой да чете /имам предвид себе си/.

# 412
Бобо и Алекс, това, което разказваш, е наистина тъжно. Но каква е алетрнативата (освен да не се ваксинираме)? Ако ваксината се сложи по-късно, по-добре ли се понася, или това няма значение???

# 413
pepito 21
1 е и нашето, малко по-бяла кутия и пише "HА" (от hypoallergenic). Нямам възможност да пратя снимка, но млякото го има навсякъде.
Пробвахме веднъж с обикновеното - това, което ти ползваш, но взе да го повръща.
НА не се пени толкова.

За протокола: До преди седмица малката ядеше 5 пъти х 120-140мл, сега скокна на 150-160 сама, 1-2 пъти опраска 180мл  Mr. Green

Расте дребосъка  Peace  Heart Eyes

# 414
Бог да пази децата ни, само това мога да кажа....Бобо и Алекс, цяла нощ си мислех за вас, надявам се всичко все някак да се подреди. Целувки на цялото ви семейство!

# 415
 Hug Бобо и Алекс.Надявам се всичко да е добре при вас. Hug
За зеленчуците усилено търся изгоден фризер и се мятам със замразяването,даже смятам кърма в торбички за лед да замразя за да имам при приготвянето на пюретата,а не тепърва да се изцеждам,но това по нататък след 2-3 месеца.

# 416
Бобо и Алекс, много съжалявам, че се е получило така. Снощи като прочетох цяла нощ не можах да спя - буца ми беше заседнала в гърлото.
Ваксините са ми най-ужасния кошмар. Всеки път треперя да не се случи нещо необратимо и непоправимо.
Аз като чета листовките та какво?! Страхът и паниката ми стават още по-големи. И като знам, че "помощните" вещества са метали от всякакво естество... В ДТК-то има алуминии...
Болна тема ми е това. Стискам палци и се надявам възстановяването на твоето малко съкровище да бъде по-бързо и да може да расте заедно с връстниците си!  Hug

# 417
Здравейте дружина!
Днес ми е ужасен ден- няма да говоря за това...Реших малко да се включа за свое разведряване.
По  повод гимнастиката - бях ви пратила линк за масажите, там има и за гимнастика.  С големия ми син процедирах ;по тази книжка, която е копирана тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=474
Но истината е, че Неци още от родилния дом си вдигаше главата, а сега и доста усилено рита и ръкомаха, та мисля, че прави доста сериозна гимнастика и сам.
Много е комуникативен, разговорлив също, усмихва се, търси внимание, но като цяло е кротък и спокоен ( с  малки изключения)
Вечер гледам поне масажчето да направя.
Утре сме на ваксинация и това в светлината на горното звучи зловещо. Още повече, че ще го боцкат два пъти. Поне не е твърде горещо, което при ваксинация би било лошо с оглед на евентуалното вдигане на температура. Мисля да му направя подготовка днес с малко вит.С и Калциев глюконат, пък да стискаме палци. Утре, ако се налага, мисля да давам Нурофен вместо Панадол.

П.П. Не знам кой беше писал, но не бих кърмила с ципрофлоксацин, доста са токсични 4-хинолоните (групата, от която е той). Макар че тук - http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp пише, че може да се ползва при кърмачета и много малко преминава в кърмата  Питайте за алтернативен АБ.

# 418
Благодаря за добрите пожелания! В интерес на истината, за диагнозата си сме доста добре. Пък и откакто проходи с паяка, определено познавателните му възможности се ускориха и подобриха. Но е факт, че сме около година назад от възрастта. Макар че пък погледа му е абсолютно чист, така че изгледите са добри.
Дали ще сложиш ваксина по календара или просто в по-късен момент, не мисля че намалява риска. Има доста автоимунни заболявания, които могат да се отключат дори на доста по-късен етап, като например МС.
Не искам да ви плаша, тези тежки странични реакции не са толкова чести, но за съжаление не са и толкова редки, колкото се изкарват.
Пък и в потвърждение на това, което написах, преди 2-3 от последните серии на Д-р Хаус, имаше семейство, болно от шарка. Не гледах много внимателно, понеже "гладната челяд" в къщи е многобройна и по това време яде, но ми се наби в съзнанието едно изречение на Хаус - явно ние сме го разболели с ваксината от едра шарка, той е имал рак и просто имунитета му е много слаб и ваксината го е пробила. Но пък, когато заразяването с едра шарка е от ваксината, смъртните случаи са изключително редки /т.е. и това се случва/, макар че героя си умря.
Това е, няма да отварям темата повече, просто исках да ви обърна внимание, че има и други възможности, освен ваксинирането. Вярно е, че е свързано с усложнения, но не е невъзможно. Пък и някакси е обидно, че Държавата България не дава право на избор на собствените си граждани по една нееднозначна медицинска процедура, а пък Държавата Швейцария например си уважава гражданите достатъчно, за да им даде право на избор за ваксините. Вярно е, че и в Швейцария огромния процент деца се ваксинират, но това е в следствие на информиран и свободен избор на родителите им. Това исках да кажа, като си написах постовете и обещавам повече да не досаждам с тая тема!
ps Хомеопатията разполага със средства, които да подпомогнат организма по повод последствията от ваксинации, примерно знам, че се дава туя няколко дни преди и няколко дни след ваксината, но не знам точната схема.

# 419
Бобо и Алекс, не става въпрос да се "досажда" с нещо толкова важно. Аз обаче не спирам да си мисля за циганите и условията, в които живеят. За това, че са част от обществото ни. Не спирам да мисля и за болестите, срещу които има имунизация.

Цитираш като пример д-р Хаус. Макар че това са просто филми, а не медицински предавания, ще цитирам пък "Частна практика", където майка на три деца беше имаше детенце-аутист от ваксина. Слеващото отказала да го ваксинира, то се разболя в самолета и почина от болестта, срещу която имаше ваксина.

Тук няма правилен избор, аз не съм лекар и не се чувствам компетентна да взема такова решение за детето си или за себе си.

За това се уповавам на Бог и се надявам всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт