Седмокласник балове реди, а мама за Наречен дано се вреди

• 48 075
  • 714
  •   1
Отговори
# 525
Може би е глупав въпроса ми, но възможно ли е детето да е прието да кажем по второ желание за едно училище и същевременно по третото си желание за друго училище,защото там балът му стига и да има избор, в случай,че се размисли за поредността на желанията си./това ми каза като възможност една майка на вече 8-класник/. Rolling Eyes Thinking
Кратко, ясно и точно
ТЦ! Не!

Да допълня по-обстойно. Първо, не е възможно, защото "балът му стига" може да се отнася не само за третото, но за четвъртото, петото и т.н. желание - тоест как тази жена, обяснявала "възможността", се е спряла само до третото никак не е ясно. Второ, не е възможно, защото в цитираната по-рано Наредба 11 съвсем категорично е записано, че детето се класира само на едно място:

Чл. 10. (1) Класирането се извършва по низходящ ред в зависимост от бала и реда
на посочените желания.
(2) За едно желание се смята кандидатстването за един профил, за една
специалност от професия или за една непрофилирана паралелка за всяко заявено
училище.
(3) Класирането се извършва в три етапа.
(4) Всеки ученик се класира само по едно желание за всеки етап на класиране.

И още нещо - днес два пъти обяснявах на приятелки, че няма опасност дете с по-нисък бал да измести дете с по-висок бал, ако детето с по-ниския бал е вписало паралелката на първо място, пък детето с по-висок бал на второ или по-задно място. Класирането става както и по-горе пише според бала - детето с по-високия бал не може да бъде изместено от дете с по-нисък бал!!!

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 22:04 от Белмекенска

# 526
Днес ми се обадиха от "гнездото" да отида до "Ломоносов", където вкарват данните, защото има разминаване м/у паралелките и кодовете Shocked Оказа се, че в справочника, който имам грешно е посочен един от профилите в 31 СУЧЕМ ooooh! 

# 527
подредбата на желанията има значение за самото дете и не играе роля при конкуренцията му с другите, образно казано. Подредбата решава,когато балът му стигне за няколко паралелки, да го приемат в тази, която е сложил най-напред.
Не ми е ясно само какво става, ако не се съберат достатъчно деца в паралелката, в която е прието детето. Напрл влиза на първо класиране, записва се, но остават 4-5 места, които по някаква причина не се запълват след 2 и 3-то класиране. тогава записалите се извън борда ли се оказват?

# 528
Качвам клипчето на 7б клас, 18 СОУ, випуск 2011 :
1) Защото е толкова мило
2) Защото вече си е качено официално в Ютуб (ако някой ме обвини в качването на снимки Simple Smile

Понякога не мога да повярвам, че децата ми порснаха Simple Smile
А, вие, мами?

http://www.youtube.com/watch?v=LcHEHmfUMLY&feature=channel_video_title

Страхотно!!!!!

# 529
  • София и там където не се пуши
irenapleven - чак за толкова няма да се закрие паралелка, но веднага ще закрият някои за които няма желаещи още на първо класиране. Например ,ако има 5-6 желаещи, закриват.

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 10:08 от Dorothy

# 530
  • София

Качвам клипчето на 7б клас, 18 СОУ, випуск 2011 :
1) Защото е толкова мило
2) Защото вече си е качено официално в Ютуб (ако някой ме обвини в качването на снимки Simple Smile

Понякога не мога да повярвам, че децата ми порснаха Simple Smile
А, вие, мами?

http://www.youtube.com/watch?v=LcHEHmfUMLY&feature=channel_video_title

newsm10 Наистина това са едни от най-хубавите години за всички! newsm10 Жалко, че за нас бяха толкова отдавна! newsm45

# 531
  • дълбоката провинция
момичета, за първи път получих скоростен отговор от НПМГ newsm44
ето как стои въпросът:
общежитието на Спортно училище "Ген.Вл. Стойчев" в кв."Младост-1" за момичетата и
общежитието на ПГТЕ "Хенри Форд" в кв."Захарна фабрика" за момчетата

# 532
Здравейте!

Повечето мнения, които изчетох твърдят, че медицинско при подаването на заявление за класиране е необходимо само ако в списъка на желаните паралелки присъства поне една - професионална паралелка или такава от профилите "Изкуства"и "Спорт".

В наредба 11 пише :
...
Чл. 16. (1) т.4. (изм. - ДВ, бр. 73 от 2009 г., в сила от 15.09.2009 г.) копие на медицинско
свидетелство, удостоверяващо обстоятелствата по чл. 15, ал. 1, т. 3, издадено от
лекуващия лекар на ученика;
...
чл. 15, ал. 1, т. 3 (предишна т. 2 - ДВ, бр. 73 от 2009 г., в сила от 15.09.2009 г.) профилите
"Изкуства", "Спорт" или специалности от професии
, за които кандидатстват, да не са
противопоказани на здравословното им състояние.
...

Интересува ме конкретно, ако в желанията има само такива от профил чуждоезиков и природоматематически, необходимо ли е медицинско?

Моля да споделят мнение вече подали заявления  Simple Smile

И конкретно в 48-о ( гнездо за ученици извън София  Grinning

Залогът е да си спестя 350км път и загубата на още един ден ...  Rolling Eyes  #Crazy

Благодаря !

# 533
  • дълбоката провинция

tat2, не е необходимо медицинско за природо-математическите и за езиковите гимназии

# 534
  • София
момичета, за първи път получих скоростен отговор от НПМГ newsm44
ето как стои въпросът:
общежитието на Спортно училище "Ген.Вл. Стойчев" в кв."Младост-1" за момичетата и
общежитието на ПГТЕ "Хенри Форд" в кв."Захарна фабрика" за момчетата
Laughing. Милият "Хенри Форд". Там изкарах цели 10 години Simple Smile
Но е много неудобно като транспорт до НПМГ.

# 535

Аз не се сещам къде е Хенри Форд, но ако има метро до стадиона и от там за две спирки с трамвай

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 10:15 от Dorothy

# 536
  • София

Аз не се сещам къде е Хенри Форд, но ако има метра до стадиона и от там за две спирки с трамвай
Ами у-то е след Орион. Да, така става. Хваща метро от К.Величков до стадион В.Левски и после с трамвай:)

# 537
  • София
Дороти, една паралелка се закрива, не сле 1-во, а след 2-ро класиране, при положение, че след 2-ро не е попълнила 18 места.

# 538
Дороти, една паралелка се закрива, не сле 1-во, а след 2-ро класиране, при положение, че след 2-ро не е попълнила 18 места.

Благодаря, а мое мнение е че трябва да се закрива ако се наложи след 3-то, защото много от тези паралелки не ги пишат хората.

# 539

...

Интересува ме конкретно, ако в желанията има само такива от профил чуждоезиков и природоматематически, необходимо ли е медицинско?

Моля да споделят мнение вече подали заявления  Simple Smile

И конкретно в 48-о ( гнездо за ученици извън София  Grinning

Залогът е да си спестя 350км път и загубата на още един ден ...  Rolling Eyes  #Crazy

Благодаря !

Аз подадох за дете чуждоезиков и природо-математически профил и медицинсконе НЕ ми поискаха в 48 гнездо , което е само за провинцията.

forttuna го е написала точно, но реших да напиша и аз за да минеш по-спокойно тези 350 км.

Пак да напиша , искат медицинско като за работа само за професионалните училища, в тези училища се включват НТБГ и НФСГ .

Общи условия

Активация на акаунт