БЕЗ КОМЕНТАР!

• 17 614
  • 351
  •   1
Отговори
# 225
Не съм запозната с документите по делото (разбира се), но мисля, че нищо не спира Горсова да си потърси обезщетението отново, с коректен иск и... друг адвокат, може би.
По-добре първо да обжалва. В крайна сметка това е само едно първоинстанционно решение.
ПП И мен ме интересува какъв ще да е този протест.

# 226
Все по-иронични и назидателни стават някои потребители в темата, да видим докога.

Аз едно не мога да си обясня:
Стависки Е виновен.
Мануела Е лекувана срещу определени суми в Израел.
Застрахователят трябва да покрие тези разноски.
Защо не ги е покрил, а е чакал майката да заведе дело?

Всеки нормален застрахователен институт би действал "по устав" както се казва, за да не загуби клиенти, от които му идват още пари.

Някой знае ли името на съдийката. Като съдийка тя е публична личност, би тнрябвало да има информация за нея. И друго ме интересува: кой е представителя на Дженерали в това дело.

# 227
И кога и как се изплаща застраховката по Устав?

# 228
Още по-революционно е, че ако намериш отнякъде пари да си покриеш щетата, това освобождава от отговорност застрахователя. Излиза, че гражданска отговорност е всъщност "данък застраховател", понеже е задължителна, а явно не дава никаква сигурност на пострадалия и всичко е според зависи, нали - кой колко ще цака под масата.

Това "на практика невярно" всъщност си искала да кажеш "на ТЕОРИЯ невярно". На ПРАКТИКА се очакват пак същите циркове и игра на пиян морков между съд и застрахователи.

Дарителите не са си дали парите, за да изкяри от това застрахователя. Те един вид са заели парите, които застрахователят трябва да възстанови.
Това е някакво революционно определение за дарение.
а тя ще може да използва парите на дарителите за рехабилитация и по-нататъшно възстановяване, което ще трае на практика вечно и не се покрива от застраховки.

а това е определено невярно

# 229
Инна-бубулинна,
сложих го в кавички. Имам предвид, че застрахователя би трябвало да изплати застраховката, а не да чака хората сами да си покрият щетите, а после той, ако реши, да ги покрие /частично/.

Ох, и като се сетя за обещетенията за наводненията....

Въобще целият казус "Стависки" е позор за българската правораздавателна система.
Позор е.

# 230
Не съм запозната с документите по делото (разбира се), но мисля, че нищо не спира Горсова да си потърси обезщетението отново, с коректен иск и... друг адвокат, може би.
По-добре първо да обжалва. В крайна сметка това е само едно първоинстанционно решение.
ПП И мен ме интересува какъв ще да е този протест.

Сигурно ще е нещо средно между конкурс по предложения за промени в законодателството, борба за приз за най- емоционален изказ, линч на съдебния състав и семейството му до девето коляно, предхождан от най- солените клетви и искане за осъждане на лишаване от свобода на гаден застраховател "до живот", както и заплащане от него на обезщетение за вреди, които ще се появят занапред, в двоен размер и с лихви.

И кога и как се изплаща застраховката по Устав?
След успеха на горното начинание.

# 231

Йорданка Моллова е съдийката. Интересно ми е дали има нещо общо с онзи крадльо Валентин Моллов.
За Дженерали адвокат е Явор Нотев от Атака.
Странно е, че за да си депутат, нямаш право да практикуваш никаква професия, ако ще и бозаджия, с изключение на една единствена - адвокат.

Някой знае ли името на съдийката. Като съдийка тя е публична личност, би тнрябвало да има информация за нея. И друго ме интересува: кой е представителя на Дженерали в това дело.

# 232

Йорданка Моллова е съдийката. Интересно ми е дали има нещо общо с онзи крадльо Валентин Моллов.
За Дженерали адвокат е Явор Нотев от Атака.

Става все по-загадъчно!

# 233
Още по-революционно е, че ако намериш отнякъде пари да си покриеш щетата, това освобождава от отговорност застрахователя.
Докато е 'отнякъде' няма да разбереш, сигурно и не искаш.  

Това "на практика невярно" всъщност си искала да кажеш "на ТЕОРИЯ невярно". На ПРАКТИКА се очакват пак същите циркове и игра на пиян морков между съд и застрахователи.
Ако съм искала да напиша 'на теория' щях да го напиша. На практика е точно обратното и воденето на дела е изключение, а не правило. Никой застраховател няма да откаже да плати основателна щета, тъй като това е силно регулирана дейност и би означавало жестоки санкции, за загубата на репутация да не говорим.

# 234

За цялото решение който проявява интерес  http://scc.spnet.net/scc/wp-content/uploads/2011/06/R-12753-09.doc

Тук пише името на съдийката :

Председател на съда - Йорданка Моллова.

"Паричните средства са предоставени безвъзмездно и не се дължи тяхното връщане, а от там съдът прави извода, че няма влошаване на имущественото състояние на ищцата.От друга страна, тези парични средства са предоставени от дарителите с определена цел-лечението на М.Г. на заболяването, получено от процесното ПТП.Поради което, съдът приема, че разходването по предназначение на дарените за лечение средства не води до настъпване на имуществени вреди за пострадалата.Предвид изложеното и като взе пред вид, че по делото не се доказа наличието на търпени от ищцата имуществени вреди, съдът намира, че първоначалният иск срещу ответника „Д.з.”АД по чл.226 ал.1 от КЗ -за сумата от общо 189 254.21/сто осемдесет и девет хиляди двеста петдесет и четири щ.долара и двадесет и един цента/ се явява неоснователен и недоказан и като такъв следва да бъде отхвърлен.В този смисъл и предявеният насрещен иск от застрахователя „Д.з.”АД срещу третото лице -помагач М.Е.С.- за сумата от 189 254.21/сто осемдесет и девет хиляди двеста петдесет и четири щ.долара и двадесет и един цента/ , също се явява неоснователен и недоказан и като такъв следва да бъде отхвърлен.Пред вид изхода на делото, съдът намира, че

- 13 -

ищцата Д.Е.Г. следва да бъде осъдена да заплати направените от третото лице -помагач М.С. разноски по делото, в размер на сумата от общо 8 660/осем хиляди шестотин и шестдесет/ лева, както и да заплати на ответника „Д.з.”АД направените по делото разноски-в размер на сумата от  12 120/дванадесет хиляди сто и двадесет / лева
."

Има линк към решението на съда в пост 148 на темата, ако някой иска да го прочете.  Peace

Каквито и доводи да дават юристите, не мога да приема това решение на съда на само за правилно, но и за основателно. Това е платено решение.

# 235
  • Варна
Няма да е зле, освен юристите да се изкаже и някой застрахователен агент. Че много неясноти се събраха и настана известно объркване.

# 236
Божке, тука има вещи адвокатки с тройки, двойки и заварки! Laughing
Шоу. Crazy
Ах, Съдебна Системо! Аман ти й системата.

Ружа, няма нищо странно - половината Парламент са юристи. Ако бяха зъболекари - щяха единствено зъболекарите да почиват в сряда, но да им се плаща двойна надна. Laughing Балкан, кво си пейш.

# 237
Уфф... много мога да кажа, но няма смисъл и не ми е работа. Не съм юрист, "любител" съм (по неволя).
Първата ми реакция беше подобна на повечето тук. Обаче... Що ми се струва, че съдийката не е виновна? Не за пръв път виждам как законите са писани с много ум и старание, но не и в полза на обикновените граждани. И как "по принцип", "де факто" и "де юре" са три напълно различни неща. На един адвокат му се наложи дълго да ми обяснява защо логиката и закона не се движат успоредно. Още не ми е ясно...
Междувременно се сетих и за една грозна случка от съда. Докато киснех да чакам нещо в едно деловодство преди години, две от деловодителките седнаха на една от масите и се чу: - Ейй, гледай, излязло решение по делото на Горсова"!, - Я, я, дай да видим! Shocked
Мда...

# 238
Все по-иронични и назидателни стават някои потребители в темата, да видим докога.

Всеки нормален застрахователен институт би действал "по устав" както се казва, за да не загуби клиенти, от които му идват още пари.

Това е смешно  Grinning Всеки застраховател прави всичко възможно за да не ти плати .Сигурна съм ,че ако засктррахованите имаха повече нерви и време и им се занимаваше щеще да има доста спечелени дела .Това извън коментирания случай.

С О Н Я ми то си пише съдът си прави извод  няма закон ,член и алинея на която да се позовават.
На мен са ми изплащали обезщетение никой не ме е питал кой ми е дал парите за консумативите и лекарствата .

# 239

С О Н Я ми то си пише съдът си прави извод  няма закон ,член и алинея на която да се позовават.
На мен са ми изплащали обезщетение никой не ме е питал кой ми е дал парите за консумативите и лекарствата .

Така е. Съдът не се позовава на някакъв параграф, той просто си "прави извода" на базата на това взима решението. А "изводът" на съда е, меко казано, смешен.  

Общи условия

Активация на акаунт