Любители на кучета-21

• 49 285
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
А излиза, че кученцата щом не са от развъдник не заслужават да бъдат взети и отглеждани с любов? А каква съдба заслужават тогава? И ако не е от развъдник по-малко ли ще го обичате?
Не, не излиза така, сама казах, че ако ще е с неясен произход по - добре да се вземе изоставено животинче.  Peace Преди родословното куче имах улично коте, взех го бебе и го гледах също с такава любов, колкото и кучето сега.
vesi792007 е изказала един страхотен пост, с който съм напълно съгласна.
Джемма твоят случай не е типичен. Човекът щом го е направил инцидентно и веднъж, разбирам да се помогне, да се приютят кучетата,но и кастрират. Но новата мода е да се търсят обяви с кученца от междусъседско любителско развъждане. За тях имах предвид Wink

# 721
  • Бургас
Малко офтопик, но...Когато търсих Пипин попаднах на доста обяви за малки Ръселчета. Всичките бяха чудни бонбони. Но когато гледах снимките ми се късаше сърцето. Няма да забравя една: мама вързана с дебел метален синджир в една кал. Живее в дървена щайга. Двете бебета бяха взети на ръце, но съм далеч от мисълта, че и те не са в същата тая кал. Стана ми мъчно за мама и бебетата и. Но не посмях да взема. Не само защото са гледани зле, а защото същият този човек догодина пак ще направи същото с мама в тая ми ти щайга.
Пипин беше друга работа. Видях го на една снимка. После ми пратиха клипче. Аз го постнах тук почти веднага. То й живееше в апартамент, на чистичко. Имаха си кошарка и пода и стените бяха в детски десени. Малките бебета бяха гледани като шефчета. Преди да ми го дадат отговорих на много въпроси, разказах защо го искам. Обещах да пращам снимки и да разказвам как е. Просто разликата е огромна.
Ето го клипчето. За мен това е начина за гледане на бебета. Хората на майката отказвали на всеки магазин, в който са искали бебетата. А Пипин е бил за други хора. Те са имали такова куче, което е починало. Пипин е приличал на него. И са го искали. Аз пък когато си говорихме им разказах за моето Кити, което почина през Октомври 2010. Много обичана маймуна беше тя. Но когато се решихме за Пипин бяхме готови. Казах им, че не търся заместител, а другарче. Поради тази причина Пипин е дошъл при нас. 

# 722
Момичета, току що получих потвърждение от немско семейство, че искат да осиновят Мадам. На 02.09.2011 могат да я вземат. Живеят до Дюселдорф. Ако знаете някой да пътува нататъка в този период и може да я вземе, моля да ми пишете. Сега разпитвам за полети, но под 450 Евро не мога да намеря нищо  Tired Как ще ги събираме паричките незнам.. Хем се радвам безумно, хем ми е свито сърцето.. Blush

# 723
  • Бургас
vesi792007,  аз лично не мога да помогна, но организациите за защита на животните си имат хора, които им помагат при отпътуване. Поне за Бургас знам, че има. Можеш да се свържеш и да питаш тях.

# 724
Влизам с добра новина - намериха се стопани и за другите две бебенца, които бях намерила. Познавам хората и кученцата са в добри ръце - и трите.   Hug

Дай Боже за всяко кученце такава съдба!   Hug

# 725
Не искам да звуча грубо и  се надявам поста ми да не бъде приет като противопоставяне и също така да не изглеждам абсолютно ужасен човек, обаче ми се иска да изкажа и аз своето мнение.

1. Нека мнението ми не се възприема като ако кучето не е породисто, няма право на живот, аз самата нямам породисто куче, а такова осиновено от приют.

2. Ако човек е решил да си вземе породисто животно, отговорен човек е редно лично според мен да направи следното:
 - да се запознае добре с типа порода, за да разбере дали може да се справи, типични болести и проблеми
 - да може да осигури нормален начин на живот с хубава и качествена храна
 - да си вземе родословно животно
 - да е готов да си плати за това родословно животно.

Ако човек не може да си позволи плащането за родословно животно - то прескачаме всички домашни развъдени + зоомагазини + ферми и всякакви нелицензирани развъдници с много сладки кученца и си взимаме от приют или от улицата.

Всеки закупил си от горе посочените места ги спонсорира и докато има хора които се умиляват от картинките на сладки кученца и ги купуват, нещата няма да се променят. И да обричат се няколко поколения животно на лош живот - но макар и да звучи ужасно, по добре тези развъдници, зоомагазини, ферми и домашни кръстоски да не знаят какво да правят с две - три поколения, отколкото по 5-6 години да изтърбушват раждащите животни и да произвеждат животни с неясен здравен статус.

Домашно развъдените също имат неясна здравна история - затова беше написано и преди:
- поголовно регистриране
- поголовно чипиране
- поголовно кастриране
Ако искаш да развъждаш данъка от 20лв, става 1500лв - все пак и печелиш от това.
Ако не искаш си кастрираш животното - подаряваш му живот без разгонване, възможност да избяга, хормонални проблеми, рак на млечните жлези, пиометра....

# 726
  • при него
Feeling, Vesi - чудесни новини!  Hug

Сесана, страхотен е Пипин, и аз преди да осиновя Барни, минах през снимки, клипчета, подробен разпит, а сега все ме питат за снимки и как е кученцето Simple Smile

Аша, Барни още от около 40 дни го храним с гранулки накиснати в малко топла водичка, докторите които питах ми казаха че това е най-доброто решение, гранулки за бебета- кучета, взимам на Роял Канин -мисля че се казваше "Стартер" и макар че са скъпички, така хубаво е загладил козината от тях, че просто не ми се иска да сменям с нещо по-бюджетно...

Момичета, стискайте палци, утре сме на втора ваксина Simple Smile

# 727
  • на морето
Така да е винаги - след лошите събития винаги да има хубави  Hug Hug Hug Hug Feeling, Vesi прекрасни новини ! Все такива да са тук , е ,поне повечето ...

Веси , ще ти пиша по -подробно на лични .Ще опитам да помогна , но не зависи от мене , не знам дали ще стане.

annie2002Hugградска  Hug...  аз си мислех , че ще разбуня духовете с тези мои радикални крайни изказвания , а то излезе , че има и други ,мислещи в тази посока ....
Деси , Татяна , благодаря за насоките . Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet Ще предам!

# 728
annie2002   bouquet

Момичета, никой не се кара и за това толкова си я харесвам темичката ни  Heart Eyes Това, което ми харесва е точно, че няма хвърлени във въздуха мнения и определения, а всеки си излага гледната точка и дискутираме. Мисля, че докато си говорим с добър тон и се уважаваме и като сложим и факта, че всички много обичаме кучетата такива дискусии могат да са ни само от полза, защото научаваме много нови неща и се замисляме върху въпроси, които инак не биха ни хрумнали.

Аша и моите бебета са захранении с гранулка Стартер на РК и сме много доволни. Да внимават обаче с дрехи и обувки от вън, защото кутрето няма всички ваксинки и съответно няма имунна система. Ние педантичко михме всичко, до което малките имат достъп и внимавахме да не души обувки и дрехи с които сме били навън. Излизането естествено също е табу. Банята не е добро решение, ще се стресира.

# 729
  • на морето
annie2002   bouquet

Аша и моите бебета са захранении с гранулка Стартер на РК и сме много доволни. Да внимават обаче с дрехи и обувки от вън, защото кутрето няма всички ваксинки и съответно няма имунна система. Ние педантичко михме всичко, до което малките имат достъп и внимавахме да не души обувки и дрехи с които сме били навън. Излизането естествено също е табу. Банята не е добро решение, ще се стресира.

Аз изчетох отново много внимателно твоите постове в кучешкия форум . Благодаря ! Не знам какви грунули са взели , ще питам.И , да ,Деси, напудрено било за външни паразити . Ще видя с какво мога да помогна на комшийката.Аз също не съм съгласна за банята , но ....

# 730
ние сега се връщаме то вета, Нереа е с ларингит, дадоха ни някакви хапчета, трябва по 1 на ден да даваме до понеделник. Да се надяваме, че ще се оправи дотогава, че нали ще заминаваме..

# 731
  • на морето
Еее, Якамозче ,ще се оправи Сладураната !Стискаме палци и лапички !

# 732
  • Бургас
ние сега се връщаме то вета, Нереа е с ларингит, дадоха ни някакви хапчета, трябва по 1 на ден да даваме до понеделник. Да се надяваме, че ще се оправи дотогава, че нали ще заминаваме..
Явно е някакъв вирус. В  кучешкия форум се оплакват от ларингит, но във Варна. Мисля, че за 3-4 дни се беше оправило кучето. Дано Нереа се оправи бързо.

# 733
  • София

Ще се оправи, споко.  Hug

# 734
  • София
Якамоз, стиснати палци и лапички от нас да се оправите бързичко!  Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт