Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 87-ма тема

• 150 112
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
# 481
  • Sofia
Забравих само да кажа, че салатката си я откраднах преди време от блога на Аелис  Hug, но в случая попрекалих с царевицата...

t_ilieva, сложих едно парче краве сирене, поставих парче домат и поръсих с босилек. Увих с фолиото и поставих в тавичка. Сиренцето пуска водичка и мазнинка, доматът също пуска вода, така че не залепна.

ПП: Междувременно Дес е пуснала страхотната рецепта на пеп-4о. Не съм го пробвала, но ми изглежда страхотно. Нямах необходимите продукти, иначе бих пробвала него Hug

# 482
ПЕТИ мерси много за рецептата. Ще се пробва задължително   bouquet

# 483
Не обичам да спамя, но и тук да питам, понеже темата се следи от повече хора.
Търся рецептата за онзи сандвич с домат и сирене, мисля че на Лабрекс беше. Май се препичаше филията, поливаше се със зехтин, не си спомням точно как беше.

# 484
  • на втория етаж
  Шарени кифлички с ягодов аромат от мен:

и правих чесънчето с джанки на Тина-Рина от Гответе с мен:

Marieta ,потърси ли в "Любимите" на Лабрекс?

# 485
  • DE
За вечеря печени пилешки крилца

# 486
     Влизам да ви покажа нещо,но първо:

poxy 80,възхитена съм от украсата на питката ти!

Venetta,как не съм опитала досега омайващия ти кекс!Фантастично ми изглежда!
    А баничките!Май няма човек във фрума,дето да не им точи лиги!  Crazy Hug

*MILADY*,много изкусително тирамису!  Heart Eyes

иланг-иланг,разкошен линдзер!Как си го снимала само!Направо ми идва да ръфна монитора!  Laughing Hug

lux,веднага се втурнах да гледам рецептата за кекса!
     Такъв не може да ме остави равнодушна!  Crazy  bouquet

Дес,обичам да слагам банани в кексове и сладкиши.
    Наистина придават чудесни качества на изделието!  thumbsup

Утре имаме празник.За първи път се опитах да украся една от тортите си,а именно "Нежна сметанова" този път и с малко плодове.
     Украсата е абсолютно първи опит(само маслен крем,оцветен със фреш от морков,биквитки,стърготинки....всичко е ядливо  Laughing)  и има доста несъвършенства,но все пак.....Ето  Blush :

Последна редакция: нд, 03 юли 2011, 08:52 от Селма

# 487
Селма,честит празник   bouquetСтрахотна е тортичката,много добре си се справила със поша.Слънчогледите са супер.
Аз малко на патерица със тортата за рожденният ми ден,но утре ще посрещам гости че по средата на седмицата всички са на работа.Та реших да си направя по този повод хубава тортичка по идея която ми се върти отдавна във главата.Да ама не,както споменах днес доста се поядосвах със нея и след всички ядове сътворих най-грозната си торта за своя рожден ден.Но поне съм сигурна че на вкус е прекрасна,нищо че е грозна.Ето я:

Пандишпанови блатове и два крема
1.крем Ижел+кондензирано мляко+сл.сметана и червени боровинки/има вкус на сладолед/
2.крем Ижел+сл.сметана +течен шоколад и кокосови стърготини

# 488
Селма,

честит празник. Добре е тортичката, не й се плаши, пък съм сигурна че е и много вкусна.

При нас днес има заешко с грах, но снимка няма.

Има и едни рибни шишчета, много лесни. Има и постъпкови снимки в рецептата.

Рибни шишчета

# 489
  • Сливен
честити празници,тортичките ви са супер
на мен по никое време ми се прияде сладко и тъй като имах само 3 яйца в хладилника си забърках половин доза кекс

# 490
Megansg и Mam and Wife, много благодаря.

Аелис, тестото за кори го адаптирах от форума (само не помня на кой беше), но вместо олио и мас използвах изцяло зехтин. Ползвах 1/2 с.л. оцет, 2 с.л. зехтин, 500 гр. брашно и топла вода колкото поеме. Като омесих тестото го разделих на 12 топчици, които разточих да станат с големината на малка чинийка, като ги намазвах с 1/2 с.л. зехтин преди да ги сложа една върху друга на купки от по три разточени топки. После ги разточих на тънко и ми се получиха 4 кори. Много доволна останах, понеже се точеше лесно. За плънката задуших праз, който добавих към разбърканите две яйца с 3/4 пакетче сирене и нарязан спанак. Преди винаги заливах баницата с разбъркано яйце, газирана вода и щипка сода, при което баницата се надуваше. Всички много я харесваха така и затова не бях пробвала да я правя без заливка (също от страх, че може да остане много суха). Оказа се обаче, че без заливка повече ни хареса.  Confused

Дарилка, рибените шишчета изглеждат много вкусни и подходящи за една приятна лятна вечеря със семейството/приятелите. Simple Smile

Pety, е на това му викам здравословни пици Simple Smile... аз много обичам патладжани.

Аелис, ягодовия десерт изглежда доста апетитно... сега май ще си го сънувам заедно с кофичките пресни ягоди от вкъщи, за които сега само мога да си мечтая.  Embarassed

Аз тази вечер бях на вълна плажни патладжани с пюре от авокадо и праз Wink.

Лека вечер!

# 491
  • забравих си мисълта...
Labrex, Mari_eta, Пеп-4о, Marieta, Megansg, Еликсир, Angellove, Miriams28, Ditsan, мили Дами, мили Дами благодаря ви сърдечно за прекрасните комплименти. Невероятни сте!   bouquet   bouquet   bouquet

Селма честит празник!   bouquet  

Labrex, пак ни караш да преглъщаме, невероятно вкусно е както винаги при теб.
Мари_ета, шоколадовата ти вълна е изкушаваща и приятно разхлаждаща Simple Smile.
Пеп-4о, пърженият толстолоб ми казва: "Ела вълчо изяж ме!", нали не ми се причува Wink.
Нудел33, тортата за рождения ти ден и питките са разкошни.
Мариета, сандвича е толкова апетитен, че ми идва да си гризна от монитора Grinning.
Megansg,  при теб човек винаги се чуди от кое да си хапне по-напред, искам просто от всичко.
Nordina, много е вкусно и при теб.
Еликсир, кус-кусът е разкошен, неустоим просто.
Marita_s/dk, баничката ти изглежда много сполучлива и апетитна.
Angellove, казваш непретенциозен Чийзкейк с круши, но аз съм с големи претенции, да ми пратиш поне парченце по пощата Wink, невероятен е!
Аелис, ягодовият ти десерт е много съблазнителен.
Miriams28, при теб също е много вкусно и се радвам, че те виждам по-често при нас, това със сигурност означава, че детенцето е напълно здраво вече.
Ditsan, само кажи, ако заради мен не влизаш, мога да се объркам някъде из другите теми, например в тортената  Laughing, но от там със сигурност ще ме изгонят, заедно с тортите ми Wink. Но ти с твоите богати и красиви менюта, как изкушаваш... ммм
Селма, ами то човек в този форум няма как да не пропусне нещо и после да се ядосва, защо не го е опитал по-рано. А за баничките сигурно е така както ти казваш., божествено вкусни са. Винаги като ги направя се изяждат за 5 минути и трохи даже не остават.
А тази ти торта е наистина невероятно красива  и както я описваш и вълшебно вкусна.

Дес, ще се опитам в следващите дни да намеря време, да преведа рецептата. Кексът, дори и аз, която изобщо не обичам мак и не го понасям, трябваше да призная, че е невероятно вкусен и ароматен.

От мен:

Печени/Гриловани тиквички/патладжани на фурна

Много пиян кекс

И един кекс с кайсии, който е правен от дъщеря ми. Тя си има профил тук, но все не намира време да покаже сама какво е направила, затова го правя аз, но както в старото тоталитарното време, когато някой направеше някакво откритие и директора само се подписваше под документите за пускане на откритието и често нe знаеше и за какво става дума даже, но обираше лаврите заедно с откривателя, та и аз така сега Grinning

# 492
    Момичета,благодаря ви!  Hug Hug Hug
    Всъщност "Слънчогледовата торта" е направена за моята малка дъщерика!
    Слънчевото ми цветенце навършва 1 годинка! Blush
    Да ви почерпя по този повод!

ditsan,честито на патерици и на теб!  Hug  bouquet

# 493
  • ГОре на черешата...
Селма, чесит рожден ден на Юлия  bouquet! Да е здрава, щастлива и усмихната! Весел празник!

Направила си й страхотна торта!

Вени, поздрави на дъщеря ти и ще моля за рецептата - кексът изглежда много сочен, а ние вкъщи харесваме такива десерти Peace.

Дитсан, да кажа и тук - тортата ти е прекрасна, не се ядосвай повече, уникална е  bouquet!

Последна редакция: нд, 03 юли 2011, 08:15 от mari_eta

# 494
Venetta , моля за рецептата на кекса с кайсии  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт