Грижи за косата - 84 - място за всякакви въпроси

• 52 661
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • WonderLand
Здравейте момичета.
Имам дълга и гъста коса.
Мия я през ден.
Много бързо се омазнява в корените, а в краищата е суха.
Моля ви посъветвайте ме с какви продукти да я мия, поддържам, как да разредя миенетата и как да направя така че да не ми се омазнява от сутринта до вечерта.
Благодаря.

Моята коса е същата. За мен решението беше когато съм си вкъщи малко повече дни да не я мия, а когато я измия да я мия с възможно най малко шампоан, разреден с вода и то само един път. Когато ми хрумне я мия с хума и малко шампоан (около 1 кафена лъжичка шампоан на 1 супена хума) пак разтворени във вода. Така се разнасят по-лесно. Не се притеснявай ако не се пени - измита е Wink
Другото което правих е да слагам кристали само по връхчетата и балсам само по дължината, но не и в корените. Така се запазва блясъка и не се спластява косата. В момента си търся пудра за коса, която обира омазняването. Досега в спешни ситуации използвах талк за тяло и хващах косата на опашка прибрана назад.

Преди време ми беше попаднала една маска за коса - зелена с жълто капаче. Отпред пишеше Herbal Mask with Nettle  и имаше едно голямо черно H като хоризонталната чертичка беше с формата на листенце, и едно голямо жълто В, върху което с  малки букви беше написано anty hair loss (какви обяснения само  Mr. Green Mr. Green ) Та бях адски доволна от нея, но не мога да я открия никъде  и не мога да направя снимка защото камерата ми е прецакана. Та ако някоя от вас я е виждала някъде моля да ми пише къде  Praynig

# 646
  • в 1001-та нощ
алина  Hug има лосиони, които регулират омазняването и почистват скалпа, защото при повишена секреция - себумът се омесва с мъртва кожа, мръсотия и т.н. .... и може да запушва пори

ако премиваш -може да се задълбочи един проблем, ао не доизмиваш друг .....

от кога е така омазняването  newsm78 може да е от хормонални проблеми, от премиване .... от козметика .....

какво ползваш сега? (за косата)
приемаш ли някакви лекарства?

# 647

В момента си търся пудра за коса, която обира омазняването. Досега в спешни ситуации използвах талк за тяло и хващах косата на опашка прибрана назад.
  Praynig

http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=340&products_id=3143  Peace

# 648
Здравейте мили дами!
Най - нахално се включвам за малко помощ от вас .. bouquet

Кратко описание на косата ми:
- чуплива, тъмнокестенява, средна дължина;
- като бях по - малка имах гъста коса, но от филирането и неправилната грижа стана тънка;
- НЕбоядисвана, НЕтретирана (много рядко позлвам преса);
- преди имах проблема пърхут + мазни корени, но го нормализирах с шампоан на Виши;
- не ползвам стилизанти, както и проф. продукти не съм пробвала;
- по дължините се усеща лека сухота, а в краищата си е направо суха ;д

Какво искам?
- обем;
- намаляване на цъфтежите;
- заглаждане, защото ако не се изправи седи ужасно начупена! (и за това винаги я сплитам или връзвам)
- искам да си върна предишната гъстота, защото вярвам, че си го имам в гена ;д

Какво използвам?
- шампоанче на Faith in nature (био), от който съм доволна!
 .. и колкото и да ме е срам да си призная, грижата ми за нея стига до тук! Sad

за по - нагледно давам снимчици:
http://prikachi.com/images/155/3660155o.jpg
(извинявам се за качеството и за смъкналата ми се дрешка  Flushed )
http://prikachi.com/images/156/3660156i.jpg
(тук е само изправена)

Искрено се надявам някой да ми помогне!  Peace
Благодаря за отделеното време!   bouquet

# 649
Ivencetooo , почти като моята коса, само че по-къдрава и малко по-къса. Само, че аз използвам много неща за коса. А твоята изправена стои супер красива, чак да не повярва човек, че ползваш само шампоан. Явно гена ти наистина е хубав.  Peace
Нашата съфорумка Алена   bouquet ще ти препоръча продукти. Най-вероятно еластисайзер, файбърсютик, лек финиш и евентуално форс вектор.  Peace

# 650
алина  Hug има лосиони, които регулират омазняването и почистват скалпа, защото при повишена секреция - себумът се омесва с мъртва кожа, мръсотия и т.н. .... и може да запушва пори

ако премиваш -може да се задълбочи един проблем, ао не доизмиваш друг .....

от кога е така омазняването  newsm78 може да е от хормонални проблеми, от премиване .... от козметика .....

какво ползваш сега? (за косата)
приемаш ли някакви лекарства?

Приемам лекарства, но от скоро. Не мисля че е от това. Омазняването е от около две години. Ползвала съм най-различни шампоани и маски. Всички които се предлагат на пазара от средно скъпите, Гарниер, Шаума и от рода. Мила съм се и с бебешките на дъщеря ми, същата работа.
Когато ходя на фризьор и там ме мият с хубава козметика, косата пак ми се омазнява на следващия ден.
Преди никога не съм имала такива проблеми, косата ми е била по-скоро суха, тя в краищата си е още суха.
Какви са тези лосиони?

SilverDream и аз постоянно ходя с хваната коса на опашка. Кристали не съм ползвала. Маска или балсам слагам винаги само по краищата. Ще пробвам хума, както и кристали, само че не съм купувала никога, така че приемам съвети. Дълго време няма как да излизам от нас, защото съм на работа всеки ден, дори и събота и неделя, просто невъзможно, обаче ми писна това миене всеки ден ... и после сушенето... по два часа, ужас.

# 651
Колкото и да търсех, така и не намерих текстуриращ спрей от масовите марки. Не искам нито на Нивея, нито на Вела....Накрая си взех Крем за оформяне на къдрава коса(косата ми е идеално права) с идеята, да си слагам на всеки кичур и да навивам на дунапренени ролки...

Това някакъв вид стилизант ли се води или предпазва косата и прави косъма по-плътен  Embarassed

# 652
  • в 1001-та нощ
по-скоро стилизант, но все пак виж какво пише -  има ли и някакви и предпазни функции  newsm78 (едва ли  newsm78 )

Ivencetooo  newsm78 newsm78 за да си върнеш предишната гъстота - ще трябва да включиш и грижи за скалпа - лосиони за енергизиране преди шампоана, съответни шампоани (може и на Виши), ампули/лосиони след маската ....., хранителни добавки .....

за обем - такава серия има лакме - има и хидратиращо и уплътняащо действие - шампоан, маска и пяна или спрей

ако ползваш само пяна или текстуриращ спрей - рискуваш още сухота - затова е хубаво да хидратираш и с маската и шампоана  Peace

предполагам ще ти допадне еластисайзер – и за хидратиране и за уплътняване, както и за накусването, но не само

горе долу имай предвид, че от стилизанти за обем – може да имаш сухота в началото и после по-бързо измърсяване/омазняване
а приглаждащите – ще ти докакрат липса на обем

трябва да балансираш и търсиш ”златната среда” ... да започнеш постепенно да опитваш и търсиш своите продукти newsm78 да опознаваш косата си и разбираш нуждите й newsm78

цъфтежите – предполагам са - защото грижите спират на шампоана newsm78

хубаво е да ползваш и термопротектор

като начална инвестиция – подбери грижа за скалпа и въвеждащи продукти за грижа за косата – еластисайзер, серията за обем на лакме, термопротектор

след това можеш да въведеш и хидратираща серия, коприна ....

# 653
  • WonderLand

SilverDream и аз постоянно ходя с хваната коса на опашка. Кристали не съм ползвала. Маска или балсам слагам винаги само по краищата. Ще пробвам хума, както и кристали, само че не съм купувала никога, така че приемам съвети. Дълго време няма как да излизам от нас, защото съм на работа всеки ден, дори и събота и неделя, просто невъзможно, обаче ми писна това миене всеки ден ... и после сушенето... по два часа, ужас.

Ами за кристалите специално аз се доверих на фризьорката си и преди около година си взех от нея едно шишенце, беше около 12 лв, но още го ползвам, но етикетите му са изтрити и не мога да се сетя как се казваше, но беше професионална козметика. Иначе кристали има във всяка козметика на различни цени и в различни разфасовки (бях гледала дори шишенца от 700 мл  Grinning )
Също бих ти предложила да използваш термозащитен продукт или направо да спреш да я сушиш със сешоар. Щом я дуржиш на опашка няма нужда да я изтезаваш и със сешоара. От това аз определено забелязах полза  thumbsup

# 654
  • В полите на Пирин планина
Ivencetooo аз като почитател на домашните маски за коса бих ти предположила алтернатива на доста скъпата професионална козметика:

- за скалпа - маслени маски. Има специална тема за маслата, може да прочетеш за различните такива и за действието им. Лично аз ползвам най-различни / както на Икаров, които са по-евтини, така и натурални масла, които са по-скъпи / и не съм установила някое да ми действа негативно.
- за краищата - Омекотяващо на косата действа маска с пчелен мед, който можеш да добавиш към някое масло. Маслата сполучливо влияят на краищата, също, като приглаждат и придават по-добър вид на косата.
- от близо година ползвам и различни видове индийски билки за грижа за косата, които има благотворно действие върху скалпа и цялата коса. Придават допълнителен обем и предотвратяват цъфтежите. Има тема за тях, наречена "Хенапристрастени".

Интересно ми е какво точно се разбира под "Текстуриращ спрей"  newsm78 Ако идеята му е да дава допълнителна плътност на косата, като едновременно я запазва оформена и има известна фиксация, то препоръчвам ето този продукт - http://www.saphir.it/tocco-finale.php?categoria=nomousse. Продукт е на Кристиан оф Рома груп. На външен вид е желеподобно, нанася се лесно и придава обем, плътност на косата, като има фиксация, но запазва естествения вид на косата и на допир.

# 655
Ivencetooo , почти като моята коса, само че по-къдрава и малко по-къса. Само, че аз използвам много неща за коса. А твоята изправена стои супер красива, чак да не повярва човек, че ползваш само шампоан. Явно гена ти наистина е хубав.  Peace
Благодаря ти много!  Hug И все пак съм недоволна за момента от косата ми и от грижите за нея! Искам без преси и стилизанти да е що годе права, да си има блясък и т.н. ..  Crossing Arms

Lady Brinne с домашните маски започнах още пред няколко месеца. Слагах си зехтин, бадемово масло, пшеничен зародиш, мед както в краищата, така и в корените и резултатът беше двойно по - голямо омазняване и сплескване на косата!  Crossing Arms
Харесвам домашните маски, но просто явно не са за мен или просто нещо не правя както трябва ..  newsm78

Алена  Hug Благодаря ти много за насоките.   bouquet
Добавки съм си харесала от предишен твой пост - Country Life Maxi Hair май се казваха ..
За момента успях да се ориентирам. Ако не е много нахално от моя страна да те помоля да ми посочиш и определени продукти за: лосион за енергизиране, ампули и хидратираща серия?  newsm78

# 656
  • Sydney
някой питаше за тривитаминол: със сигурност има на колелото на тролей 9, пазар Борово... има един "кучешки" магазин там, даже и рецепта за маската дават  Mr. Green

# 657
  • Шумен
Здравейте, имам още един въпрос, има ли трихолог във Варна  Rolling Eyes?
Благодаря за отговора   bouquet.

# 658
  • в 1001-та нощ
... Алена  Hug Благодаря ти много за насоките.   bouquet
Добавки съм си харесала от предишен твой пост - Country Life Maxi Hair май се казваха ..
За момента успях да се ориентирам. Ако не е много нахално от моя страна да те помоля да ми посочиш и определени продукти за: лосион за енергизиране, ампули и хидратираща серия?  newsm78

да  Peace тези са добри  Peace има и един хубав шейк за целта  Peace

и

Картинките са линкове Peace чукни върху тях да се отворят продуктите Peace

за преди шампоана - един от четирите продукта по-долу - има лосион или ампули на фито или на рене фюртерер, ако си с чувствитеен скалп - фито, ако ли не - не рене  Peace

лосионът на Фито http://apteka.framar.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0% … %8F/phytopolleine
ето и ампулит на Фито (аналогични са) http://www.phyto.com/en/produits/thinning-hair/phytopolle-plus_1 … 31_12057674163378

а ето и на рене фюртерер като лосион http://apteka.framar.bg/30010223/%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D1%84 … -50-%D0%BC%D0%BB-

и като ампули http://apteka.framar.bg/30062111/%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D1%84 … D1%83%D0%BB%D0%B8
разбира се – след употреба е много вероятно да ти тръгне и нова коса  и е добра превенция срещу косопад

за след маската (без отмиване) – има  продукти специално за растеж и противокосопадни, които стимулират и растежа Peace

примерно серията за жени re-growth на Кресина (швейцарски) е конкретно за растеж- има ги с различна сила (100, 300 ....700) примерно това са най-слабите http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=252179

от противокосопадните – примерно на дюкре http://apteka.framar.bg/30016727/%D0%B4%D1%8E%D0%BA%D1%80%D0%B5- … -30-%D0%BC%D0%BB- те са 3 флакона с пулверизатор – много удобно се ползва – на сух скалп, не отежнява, не разваля причската – по памет 12 впръсквания;

спрея хроностим – пак на дюкре – двукомпонентен – 1 флакон за вечер, когато ензимите за косопад са най-активни и един сутрин, когато растежът е най-активен http://apteka.framar.bg/30061943/%D0%B4%D1%8E%D0%BA%D1%80%D0%B5- … -50-%D0%BC%D0%BB-   

има и много други варианти  има и много други варианти  Hug

има един хубав лосион на Фито  Peace – за регулиране на омазняването и почистване на скалпа, но ще го напиша, като се върна в София  Hug , ако се интересуваш разбира се Hug

# 659
За момента като една започваща студентка тези неща ми идват скъпи, но ако се налага ще си избера и ще си взема ..  Peace
Разбира се, че ме интересува .. имам огромно желание да се грижа правилно за косата си!  bouquet
Искрено ти благодаря!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт