Раждане вкъщи 16

• 26 963
  • 759
  •   1
Отговори
# 180

Аз с теб не споря, ти питаш - аз отговарям. То с радио не се спори. Simple Smile

Ама аз говорех с Кристиян - ти реши сама да защитаваш неговите каузи - че смъртта си била нещо нормално и няма какво толкова да й се притесняваме. И че как сме били перфектно устроени и т.н.

Кое точно четиво препоръчваш? Как да си направим секцио в домашни условия - това ли е хитът напоследък?

Кристиян, смешно е наистина това със селата - нисичко падаш, но пък е забавно докъде води безсилието. Simple Smile
Ами опитвам се до теб да падна....току виж ми излязьл кьсмета Laughing

# 181
  • Куциндрел
Нищо, утре ще питам гинеколога си да видим какво ще ми каже. Някакси имам доверие повече в неговите знания в областта на раждането, отколкото в твоите.

То щото жената от цитата съм я израждала аз, затуй така неграмотно съм я изродила, нали...  Laughing  А па я си представи, че точно твоят гинеколог я е израждал...   hahaha   

Ясно разбрах, ти трупаш знания само от нета и бг-мама, другите неща за теб за бошлаф работа.
Та на кво викаш да вярвам? Това дето го пише в нета са измислици, а колежката преди теб ми пуска некви линкове от нета да ме образова...  Mr. Green  Има мнооооого писано в тоя нет, не е само линка на колежката, чела съм и други неща, да не повярваш... Обаче живите истории от живия живот са по-красноречиви...  Wink
Явно си на контра на каквото и да ти се каже.
Да, ще питам (представи си докторите не трупа опит само с четене), но едва ли ще споделя тук. 'Щото не ми се води спор с хора с дебилно поведение.

# 182

Аха, много обичам някой да се оправдава с мен за собствената си глупост или грубост.

Звездите ми говорят, че ми носи добра карма.

# 183
  • Куциндрел
И двете думи,които си написала са с турски произход.А аз турски не знам.
Потребителите от малките села,по форумите обикновено не си пишат на аватарите от кьде са.
Нали, туко виж сме се оказали от едно село:

Christian
чакам да стане чудото-справедливост
Редовен потребител

Публикации: 4 114

Информирай се за Германската Нова Медицина!

# 184
Дреме ми на мен за мнението на един гинеколог...  Laughing   Гинеколози колкото щеш, мнения колкото щеш...  Laughing

# 185

Аха, много обичам някой да се оправдава с мен за собствената си глупост или грубост.

Aз не говоря такива неща за теб,а ти си позволяваш да говориш за моето ниво.
Аз уважавам хората от селата.Вие за обида ли го приехте?
Един столичанин или човек от голям град не реагира като вас,ако случайно го питат от кое село е. Wink

Цеца,хареса ми да ми направиш безплатна реклама Laughing

# 186
  • Boston, MA
Абе вие толкова ли сте глупави наистина, или само се правите? Нищо де, успешно "привличате" последователи, то в крайна сметка това е и целта.

... Спокойно може да откриете потребителката от цитата и да я питате колко опасно е било и защо не са я срязали... Раждала е в болница, много е доволна от екипа... И пак повтарям, не ми губете времето, търсете си сами историите...

# 187
  • Куциндрел

Един столичанин или човек от голям град не реагира като вас,ако случайно го питат от кое село е. Wink

Цеца,хареса ми да ми направиш безплатна реклама Laughing
Ади, пИчелиш, пийни едно по повода. Mr. Green

# 188

Със сигурност го приемам за неадекватно включване. Вместо да обясниш за недоносените деца през 10 век, както обеща - ти мина на лични въпроси без никаква връзка с темата. И въобще не се съмнявам, че желанието ти е било да обидиш. Можеш да си спестиш обясненията по въпроса. Simple Smile

Бащатко искаше видео да му пращаме, ти ни разпитваш откъде сме... Дали не бъркате темата с някой сайт за запознанства?

ПП "Столичанин" - това ще да е венецът на еволюцията, а? Simple Smile

# 189
Разбира се,че природата е по велика от нас.Някьде да сьм писал,че я контролирам?Ти изобщо какви измислици пишеш и ми приписваш,че сьм ги казал?

Писал си съвсем ясно за контрола над природата.   Wink  Долу съм пуснала цитат с твое твърдение, от по-рано в тази тема.  Твоите думи съм ги сложила в друг цвят.  Читателите нека сами си правят изводи.  А презумпциите, че всичко е в наш контрол, че всички обстоятелства са плод на нашата воля и ние имаме силата да ги управляваме и да постигаме всичко, което желаем, стига да сме достатъчно извисени, балансирани, просветени, посветени, уверени и пр., са си част от специфичната идеология, която лично аз донякъде споделям.  Или философия, айде, да не се засегне някой на идеология.

Природата наистина не нито морална, нито неморална, нито добра, нито лоша.  Нея не я интересува дали бебето или съпругата на лицето Х или У ще починат при раждане.  Нея я интересува, независимо отестествената  смъртност, да се раждат достатъчно индивиди за запазване на рода.  Ако природата можеше да чуе изявления от типа:  "Аз родих сама безпроблемно вкъщи, следователно неасистираното раждане е безопасно" или "Няма проблем при едно неасистирано раждане, който да не може да бъде успешно решен без намеса на квалифицирана акушерска/медицинска помощ", тя би се хванала за главата и би се запитала "Къде сбъркахме?!  Това ли е венецът на моите творения?!"  
И ако ме питате откъде зная, ще ви кажа - Природата ми говори на уше.

...... Който е решил да роди вкъщи, ще го направи, а който не е имал такива намерения - няма да го направи... Ако смятате, че всеки случай не е индивидуален, значи нещо подхода ви е грешен...  Ако вашето бебе почине в болница/у дома, ще се успокоявате ли с 1% смъртност?  Thinking   А ако сте твърдо убедени, че е най-правилно и безопасно да родите в болница/у дома, ще ви разколебае ли процента смъртност?
Наистина ли вярваш в това? За всяка отделна индивидуалност?
След някои силно разтърсващи лични преживявания, повече от две години се подготвям. Чета, търся инфо и кураж.  Вярвах, че съм намерила пристан, където да получа  взаимност, насоки  и повече уверенност ....Но не би. Sad

Може би проблемьт е,че не разчиташ на себе си.

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 18:39 от Rookie

# 190
от "коментарите" на Кристиян в тази тема ми остава едно такова гадно усещане

все едно съм пипнала хлъзгава слузеста риба напр

Sick

но е добре да го четат и се знае в какви ръце някои хора доверяват живота си

# 191
Абе вие толкова ли сте глупави наистина, или само се правите? Нищо де, успешно "привличате" последователи, то в крайна сметка това е и целта.

... Спокойно може да откриете потребителката от цитата и да я питате колко опасно е било и защо не са я срязали... Раждала е в болница, много е доволна от екипа... И пак повтарям, не ми губете времето, търсете си сами историите...

За пореден път от тази ценна вече тема разбирам, че събирам последователи и че това ми е целта...  Laughing  Жалко, че интересните гуру-наименования вече са заети...  Laughing

# 192
Отивам да се напия...никой не ме харесва от девойките тук.... Cry

# 193
  • София
Абсолютно е възможно. За вижданията ни. Самооценката е друго нещо.  Flutter И да, различни сме, слава Богу! Все пак сме различни индивиди  Laughing
Разликата е,че аз никога няма да кажа "Слава Богу" защото си различен.Приемам те такьв какьвто си.
Научи се да респектираш различното от теб! Peace
Слава Богу именно защото е хубаво да сме различни. Това е прекрасно. Иначе би било скучно най-малкото. Защо все с лошо гледате, не мога да разбера? По-черногледи хора от "естествениците" по форумите (макар те да се мислят за много слънчеви и позитивни) не съм срещала. Мнителни, уплашени, все обидени и неразбрани.  newsm78

# 194
Интересни работи, които лично на мен ми звучат логично - асистираното раждане при хората всъщност е естествено за тях и е продукт на еволюцията:

Assisted birth has likely been around for millennia, possibly dating as far back as 5 million years ago when our ancestors first began walking upright, according to University of Delaware paleoanthropologist Karen Rosenberg.

She says that social assistance during childbirth is just one aspect of our evolutionary heritage that makes us distinctive as humans.

Through fossil records and comparisons of humans with other primates, Rosenberg says that anthropologists can now show how the uniquely human traits of bipedalism, large brains, infant helplessness and social assistance all came together, resulting in the challenging and somewhat dangerous manner in which humans give birth.

http://www.sciencedaily.com/releases/2009/02/090217173043.htm

Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 13:48 от Rookie

Общи условия

Активация на акаунт