Раждане вкъщи 16

• 26 967
  • 759
  •   1
Отговори
# 90

Досадни са статистиките много ясно, колко пъти ги предъвкахте и какво? Който е решил да роди вкъщи, ще го направи, а който не е имал такива намерения - няма да го направи...

Добре, какъв е верният подход за оценка риска според теб? Дори в страните, в които е регламентирано домашното раждане, има неиндивидуални противопоказания за домашно раждане. Ти смяташ, че това не е правилно ли?

За решението - и как се взима това решение? Нали на базата на някакви факти? Или не?

# 91

Ceca, ти не знаеше ли, че при седалищно раждане, бебето може да тръгне с дупето? Ако не си знаела, на какво точно се присмиваш? Един от разказите за домашно раждане, които най-много осмивахте в тази тема е точно седалищно раждане и бебето се е родило с дупето напред... Кое е смешното, че не се сещам?
А ти не усетили за какво ти се смея?  Mr. Green Или не ти е удобно да си признаеш, че докторите може и да са прави.
Не е за тръгването с дупето напред. То е ясно, че може и като тръгне с дупето напред, май, не се прави секцио.

За кое са прави докторите, че не се сещам?  Thinking  За кои доктори говориш, ако може поименно, щото аз знам за доктори, които не режат само защото седалищното бебе е тръгнало с едното краче напред...  Thinking

За решението - и как се взима това решение? Нали на базата на някакви факти? Или не?

Ако все пак домашното раждане е по-малко рисково (според статистиките), ти би ли родила у дома си? Та как казваш се взима решение?

# 92

Нали и без това сме го ударили на празен лаф.  Стелт вече отговори.  Тя не взима решения на база статистика.  Тя взима решения на база няколко разказа за неуспешни болнични раждания и няколко разказа за успешни раждания вкъщи неасистирано.  Това е същото като да взимаш решения за важни неща в живота с помощта на вътрешния си глас /а вицовете за вътрешния глас са ми любима поредица/ в комбинация с информацията от вестници, дето излизат в четвъртък и се радват на нестихващо търсене.  Знаете кои са, да не изброявам заглавия.  Чисто психологически защо един човек би постъпил така, може да се предположи, но не би било коректно тук да се впускаме в някакви аматьорски психоанализи, които освен всичко друго могат да бъдат и напълно необективни и погрешни.

Ако все пак домашното раждане е по-малко рисково (според статистиките), ти би ли родила у дома си?

Това ми звучи като: " Ако имаше условия за живот на Марс, бихте ли избрали да живеете там?"

/Май пак някой е забравил разликата между домашно неасистирано и просто домашно раждане.../

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 14:11 от Rookie

# 93
......вестници, дето излизат в четвъртък и се радват на нестихващо търсене.  Знаете кои са, да не изброявам заглавия.  

Ами не, не знаем кои са...  newsm78  Знам, че "трета възраст" излиза в сряда, а списание Бърборино около 17-то число на месеца...  Laughing  Та кои вестници казваш излизат в четвъртък - поне нещо да науча от този формат на темата?  Thinking

# 94
  • София
Малко офф, че не е за ЛС чак:
Стелт, какво ще рече почесващото се човече до линка в подписа ти?

# 95
Малко офф, че не е за ЛС чак:
Стелт, какво ще рече почесващото се човече до линка в подписа ти?

Абе аз и за линка преди човечето имам въпроси   Laughing  Как интервюто в линка подкрепя каузата за неваксиниране?

# 96
Стелт, спокойно.  Никой не пуска статистики персонално за теб и едва ли ще се огорчи, че не ги четеш.   Simple Smile  Вече стана ясно, че привържениците на неасистираното раждане четат весьма избирателно /извинете за русизма/ и обективността за тях е абстрактно понятие.  Има обаче хора, които биха се заинтересували, па макар и от любознателност.
Привьржениците на естественото дишане...
Привьржениците на ествественото изхождане по малка и голяма нужда...
Привьржениците на естественото раждане...
Привьржениците на ествествената смьрт....

Как се наричат тези,които не са привьрженици на естествените и нормални неща в живота?
Неествествени и ненормални?

# 97
Е, как как- изкуственяци...

# 98

Ако все пак домашното раждане е по-малко рисково (според статистиките), ти би ли родила у дома си? Та как казваш се взима решение?

Да, разбира се - за мен е важно раждането ми да е максимално безопасно.
Ако на базата на някакви факти и статистики вярвах, че едно раждане в седми месец е по-безопасно у дома сама и за детето ми е по-добре да се роди у дома, щях да си остана у дома, а не да бягам до Майчин дом.

Това странно ли е?

# 99
...... Който е решил да роди вкъщи, ще го направи, а който не е имал такива намерения - няма да го направи... Ако смятате, че всеки случай не е индивидуален, значи нещо подхода ви е грешен...  Ако вашето бебе почине в болница/у дома, ще се успокоявате ли с 1% смъртност?  Thinking   А ако сте твърдо убедени, че е най-правилно и безопасно да родите в болница/у дома, ще ви разколебае ли процента смъртност?
Наистина ли вярваш в това? За всяка отделна индивидуалност?
След някои силно разтърсващи лични преживявания, повече от две години се подготвям. Чета, търся инфо и кураж.  Вярвах, че съм намерила пристан, където да получа  взаимност, насоки  и повече уверенност ....Но не би. Sad

# 100
...... Който е решил да роди вкъщи, ще го направи, а който не е имал такива намерения - няма да го направи... Ако смятате, че всеки случай не е индивидуален, значи нещо подхода ви е грешен...  Ако вашето бебе почине в болница/у дома, ще се успокоявате ли с 1% смъртност?  Thinking   А ако сте твърдо убедени, че е най-правилно и безопасно да родите в болница/у дома, ще ви разколебае ли процента смъртност?
Наистина ли вярваш в това? За всяка отделна индивидуалност?
След някои силно разтърсващи лични преживявания, повече от две години се подготвям. Чета, търся инфо и кураж.  Вярвах, че съм намерила пристан, където да получа  взаимност, насоки  и повече уверенност ....Но не би. Sad

Може би проблемьт е,че не разчиташ на себе си.

# 101
  • София
Доста самонадеяно би било...за всякакви случаи в живота.

# 102

Как се наричат тези,които не са привьрженици на естествените и нормални неща в живота?

Алтернативни. Simple Smile
Представи си колко се е изопачило всичко човешко, за да изглежда като нещо ненормално и неестествено. А за някои дори е трудно да приемат факта, че изобщо съществуват такива хора..  Whistling

# 103
Доста самонадеяно би било...за всякакви случаи в живота.

Хора всякакви на тази земя.
Аз приемам живота за нещо ествествено и нормално,така както раждането и смьртта са част от живота.
Медицината не сьществува от много отдавна.Още по малко модерната медицина.
Така,че да разчитаме на модерната медицина днес е да разчитаме на ЛСД телевизорите повече отколкото на старите тухли.
В тях гледаме едно и сьщо нещо от десетилетия.
А какьв часовник нося е все едно.Времето не се променя според марката на часовника.
Като умра един ден,пак ще има сльнце и планини.
Не знаем смисьла на живота и мисля,че така е най добре!

# 104

Алтернативни. Simple Smile
Представи си колко се е изопачило всичко човешко, за да изглежда като нещо ненормално и неестествено. А за някои дори е трудно да приемат факта, че изобщо съществуват такива хора..  Whistling
Затова дадох по рано линк сьс значението на думата "алтернатива".
Трябва да имаме една догма и ако случайно искаме нещо различно от нея,то то се нарича според представите на някои хора като "алтернатива".А значението е сьвсем друго.т.е.хората днес живеят с догмите и всичко различно за тях е неприемливо.
Много хора нямат база за сравнение,но пьк имат самочувствие.

Общи условия

Активация на акаунт