Раждане вкъщи 16

• 26 980
  • 759
  •   1
Отговори
# 165

Разбира се,че знам колко са били недоносените и как са оцелявали.
Или вьпросьт ти е реторичен или наистина не знаеш и питаш.
Ако е второто,чудя се какво още не знаеш,а спориш без да имаш никаква основа за какви ли не неща.

Да, не знам - затова питам. Нямам проблеми да не знам нещо, между другото. Нямам и комплекси за "никаква основа" - затова подобни забележки не могат да ме засегнат. Това просто за информация.

Та - цялата съм в слух - колко недоносени са се родили през 10 век?
О,не се и опитвам да те засегна.От факти човек по принцип не би било нормално да се засяга нали?
Щом те мьрзи да потьрсиш в нета информация за недоносените,дай да играем на игричка с познаване...

# 166

О,не се и опитвам да те засегна.От факти човек по принцип не би било нормално да се засяга нали?
Щом те мьрзи да потьрсиш в нета информация за недоносените,дай да играем на игричка с познаване...

Така си и мислех. Simple Smile Агресивност, породена от безсилие и "ходи да си търсиш в нета".

Колко предвидимо.

# 167
  • Куциндрел
тъй тъй, JP, влез в арихва на бг-мама от 10-ти век и виж, к'во занимаваш човека да рови в нета информация вместо теб!
А ако архива не ти е достатъчен, потърси архив на Таймс от 10 век!

# 168

Така си и мислех. Simple Smile Агресивност, породена от безсилие и "ходи да си търсиш в нета".

Колко предвидимо.
"Агресивност и безсилие"?
Две напьлно непонятни за мен сьстояния.
Когато се научиш да спориш с проверени аргументи и стабилни знания по дадена тема тогава ще има смисьл човек да дискутира с теб.
Не знам,не разбра ли,че досега само се забавлявах с теб....

тъй тъй, JP, влез в арихва на бг-мама от 10-ти век и виж, к'во занимаваш човека да рови в нета информация вместо теб!

От кои села сте?

# 169

Мхм, в много краен случай (щото не им вярваме) - може и нещо от СЗО да се намери. Simple Smile

# 170
  • Куциндрел
А ако архива не ти е достaтъчен, потърси архив на Таймс от 10 век!
От кои села сте?
От Кратунци, побратимено е с Джулюница. Други въпроси?

# 171
  • Boston, MA
.... И понеже гледам, че и в другата тема има твърдения, че хората едва ли не могат да контролират всичко в живота, ще си позволя да напиша, че душите, които трябва да се родят, се раждат. Независимо от медицината и независимо къде - у дома или в болница.

Викаш, на едно бебенце наскоро душата не е трябвало да се роди. Написа ли го това на майка му?

# 172
И да, природата ни е устроила да можем да раждаме, независимо че има случаи, които завършват летално. Както Кристиян написа, смъртта е част от живота.

multimodal, теб природата те е "пропуснала" при устройването? В крайна сметка това са естествени неща - защо не остави реката да си тече?

Последно - перфектно ли сме устроени (по Кристиян ) или не?

Ако едновременно ще спорите с мен, ще ви помоля да си изясните помежду си позициите. Защото аз отговарям на него нещо, ти се включваш да опонираш - но всъщност не мислиш като него. Малко се получава тромав разговора така.

Аз с теб не споря, ти питаш - аз отговарям. То с радио не се спори. Simple Smile
Не ме е пропуснала природата, съвсем нормална жена съм си. Simple Smile Поради ред обстоятелства се случиха разни неща, които доведоха до тежкото раждане. Всеки човек си има уроци, така че не виждам нищо ненормално в това, че се наложи да допра до хирургично родоразрешение. А че ти не го разбираш, не е мой проблем, нито на Кристиян, с който, въпреки че не сме еднакви "по калъп", споделяме общи мнения.

И аз бих ти препоръчала да четеш повече, защото явно с обяснения из темите в алтернативния на бг-мама не става.  Peace

# 173
  • Boston, MA
...Би ли ми обяснила начин за естествено седалищно раждане, при което не се налага главичката да прореже с брадичка?   Thinking  Така, както си го написала, излиза, че при всички случаи тръгването на краче означава секцио, а това отново повтарям, че не е вярно... За n-ти и последен път, преценява се според ситуацията за всеки отделен случай... Поне търсачка имате, разровете се за такива раждания и прочетете, какво се обясняваме толкоз пъти...  Не, че някога ме е интересувало седалищното раждане поради лични причини, но това което съм чела и знам за него е, че реално опасно е, когато ръчичките не се изхлузят с телцето (без значение дали първо дупето е прорязало или крачетата), а когато едната или дори двете ръчички се повдигнат нагоре покрай главата...

...

За трети път обяснявам, възможно е да се опита вагинално раждане, когато се презентва дупето първо. С крачето напред е изключително опасно, не че не може (както каза някой, то може и от четвъртият етаж да се скочи), но не е редно да се опитва от акушерката. Не четете заблуждаващи истории на крайни жени, които за "най-високата цел" (естественост?) са оставяли децата си без медицинска помощ, да загинат. Освен ако не сте готови да платите цената.

Ето ти заклещване, без значение къде са ръчичките: http://catalog.nucleusinc.com/generateexhibit.php?ID=4996&Ex … =&TL=&A=2

# 174
От кои села сте?

Турски не разбирам. Peace

# 175

Аз с теб не споря, ти питаш - аз отговарям. То с радио не се спори. Simple Smile

Ама аз говорех с Кристиян - ти реши сама да защитаваш неговите каузи - че смъртта си била нещо нормално и няма какво толкова да й се притесняваме. И че как сме били перфектно устроени и т.н.

Кое точно четиво препоръчваш? Как да си направим секцио в домашни условия - това ли е хитът напоследък?

Кристиян, смешно е наистина това със селата - нисичко падаш, но пък е забавно докъде води безсилието. Simple Smile

# 176
...Би ли ми обяснила начин за естествено седалищно раждане, при което не се налага главичката да прореже с брадичка?   Thinking  Така, както си го написала, излиза, че при всички случаи тръгването на краче означава секцио, а това отново повтарям, че не е вярно... За n-ти и последен път, преценява се според ситуацията за всеки отделен случай... Поне търсачка имате, разровете се за такива раждания и прочетете, какво се обясняваме толкоз пъти...  Не, че някога ме е интересувало седалищното раждане поради лични причини, но това което съм чела и знам за него е, че реално опасно е, когато ръчичките не се изхлузят с телцето (без значение дали първо дупето е прорязало или крачетата), а когато едната или дори двете ръчички се повдигнат нагоре покрай главата...

...

За трети път обяснявам, възможно е да се опита вагинално раждане, когато се презентва дупето първо. С крачето напред е изключително опасно, не че не може (както каза някой, то може и от четвъртият етаж да се скочи), но не е редно да се опитва от акушерката. Не четете заблуждаващи истории на крайни жени, които за "най-високата цел" (естественост?) са оставяли децата си без медицинска помощ, да загинат. Освен ако не сте готови да платите цената.

Ето ти заклещване, без значение къде са ръчичките: http://catalog.nucleusinc.com/generateexhibit.php?ID=4996&Ex … =&TL=&A=2

Съвсем набързо открих една история и в този форум (колко ли още има)... За съжаление е архивирана и не мога да цитирам, но пише следното:

"ipm не влиза много във форума, защото е ангажирана да кърми бебето си на поискване, и затова искам да ви съобщя вместо нея, че наскоро роди прекрасно момиченце; излязло е с едното краче напред (не се е обърнало), но всичко е протекло много бързо и е завършило успешно. Честито!"

Спокойно може да откриете потребителката от цитата и да я питате колко опасно е било и защо не са я срязали... Раждала е в болница, много е доволна от екипа... И пак повтарям, не ми губете времето, търсете си сами историите...

# 177
  • Куциндрел
От кои села сте?

hahaha Хептен изтърва коня и ти. hahaha

Спокойно може да откриете потребителката от цитата и да я питате колко опасно е било и защо не са я срязали... Раждала е в болница, много е доволна от екипа... И пак повтарям, не ми губете времето, търсете си сами историите...
Ясно разбрах, ти трупаш знания само от нета и бг-мама, другите неща за теб за бошлаф работа.
Нищо, утре ще питам гинеколога си да видим какво ще ми каже. Някакси имам доверие повече в неговите знания в областта на раждането, отколкото в твоите.
Поне, ако не друго, да обясни как се действа при седалищно раждане, туко виж послужи на някой от тук тръгнал да ражда неасистирано и планирано.

# 178
Нищо, утре ще питам гинеколога си да видим какво ще ми каже. Някакси имам доверие повече в неговите знания в областта на раждането, отколкото в твоите.

То щото жената от цитата съм я израждала аз, затуй така неграмотно съм я изродила, нали...  Laughing  А па я си представи, че точно твоят гинеколог я е израждал...   hahaha   

Ясно разбрах, ти трупаш знания само от нета и бг-мама, другите неща за теб за бошлаф работа.

Та на кво викаш да вярвам? Това дето го пише в нета са измислици, а колежката преди теб ми пуска некви линкове от нета да ме образова...  Mr. Green  Има мнооооого писано в тоя нет, не е само линка на колежката, чела съм и други неща, да не повярваш... Обаче живите истории от живия живот са по-красноречиви...  Wink

# 179
От кои села сте?

hahaha Хептен изтърва коня и ти. hahaha

Поне, ако не друго, да обясни как се действа при седалищно раждане, туко виж послужи на някой от тук тръгнал да ражда неасистирано и планирано.

И двете думи,които си написала са с турски произход.А аз турски не знам.
Потребителите от малките села,по форумите обикновено не си пишат на аватарите от кьде са.

Общи условия

Активация на акаунт