на 6 години и половина- първи клас.........

• 15 783
  • 130
  •   1
Отговори
# 120
Жалко, проучвайте по-добре при възможност.Занималните не са задължителни, те са в улеснение за работещи родители и липса на алтернатива малко дете да го прибира някой.

# 121
Аз не виждам дилема, напротив детето трябва тази година да е първи клас по закон, и ние сме родени декември 2005 и тази година се записахме предучилищна, нищо че когато тръгне на училище ще е 6 години и 9 месеца, сигурна съм че що се отнася до материала в училище ще е между първите, и смятам че разликата от няколко месеца в тази възраст вече не е съществена.
Честно казано се чудя дете на почти 8 години как ще се чувства с деца на 6 в един клас, още повече ако 6годишните се представят отлично. Веднага давам пример с моя син, който отпреди да навърши 5 години се опитваше да чете, сега вече чете и пише ръкописно, смята до 20, брои до колкото си поиска, има знания по история, георграфия дори за устройството на държавата.  Ето това трябва да се запитат тези, които си мислят че децата на 7 години не са готови за училище ли че ще им отнеме някой детството. Ами ако до сега не са чували за училище в първи клас ще им е нанагорно и наистина ще се наложи да се откажат от доста игри, именно затова е предучилищната, постепенно навлизане в материала а в първи клас преговор и затвърждаване на знанията.

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 16:26 от vici

# 122
  • загубено
happy mama ,
Аз бих се съобразила с учителката само в рамките на
задължителната програма.
При условие,че занималнята не е задължителна,учителката
няма право да го изисква.
Предполагам им се плаща на учителите за брой часове,та затова.

# 123
vici , моето почти 8-годишно се чувстваше прекрасно с няколкото 6-годишни в 1 клас.Специално Тези 6-годишни не блестяха с невероятни за възрастта си познания, че да се травмират 8-годишните около тях.Приемете, че Точно на Тази, както и на Всяка останала възраст има Различни хора и тези различия се виждат чудесно. Mr. Green

# 124
Мили дами, вече направиха задължително целодневното обучение за 1 и 2 клас! Така, че не е концерт пожелание. Дори и родителите да имат възможност да си прибират детето на обяд, без основателна причина няма как да стане.
А за дамата, която ми разказва за френската система, искам да кажа - не толкова, че е тръгнало на 6 години е проблемът. Четох мнението на другите жени - много да прави - има деца с различни възможности. Много мъничета не могат да се адаптират към новата роля на ученик, в началото плачат за мама и т. н. Тове е един вид втора детска градина - и на 6, и на 7 год., това са си деца. Освен това вашето училище сигурно е частно, за да работят по друга система. Повечето хора не могат да си го позволят! И да не забравяме, че има и родители (говоря по принцип), които не се занимават със своите деца (срещала съм, повярвайте ми) и те се учат да четат, пишат и смятат по трудно и по късно. Не всички деца на 5 години знаят всичко!
На учителите не им се плаща за брой часове, а те си имат регламентирана заплата!

# 125
И от кога е задължителна целодневната форма на обучение???
Тепърва предстои да се приеме или как?Защото към момента са ваканция децата и Няма как да е Задължително.Задължително може да бъде на есен, за учебната 2011-2012 година, ако са приели закона.Дайте линк от къде е информацията, моля.

# 126
# 127
Това ще става само при желание от страна на родителите и при наличие на необходимите санитарно-хигиенни условия.
т.е. е далеч от задължителността.Така че, мила дамо martiness84 , нещо си в грешка.

# 128
Това ще става само при желание от страна на родителите и при наличие на необходимите санитарно-хигиенни условия.
т.е. е далеч от задължителността.Така че, мила дамо martiness84 , нещо си в грешка.

Мдам. В грешка е учителката.

Цитат
А за дамата, която ми разказва за френската система, искам да кажа - не толкова, че е тръгнало на 6 години е проблемът. Много мъничета не могат да се адаптират към новата роля на ученик, в началото плачат за мама и т. н. Тове е един вид втора детска градина - и на 6, и на 7 год., това са си деца. Освен това вашето училище сигурно е частно, за да работят по друга система.

Частно училище? Че всички държавни тукашни /в чужбина съм, не съм във Франция, но пак в Европа/ училища почват на 4 или 5 г.

Ако няма изградени навици в семейството и детската градина и на 8г ще му е трудно на едно дете при започване на 1 клас.

# 129

Някоя добра душа да ме осведоми,кога е било
това с ходенето на учителите по домовете.
В някои градове - и до днес.

# 130
Мили дами, вече направиха задължително целодневното обучение за 1 и 2 клас! Така, че не е концерт пожелание. да четат, пишат и смятат по трудно и по късно. Не всички деца на 5 години знаят всичко!
На учителите не им се плаща за брой часове, а те си имат регламентирана заплата!

Вече стана ясно, че все още има концерт по желание.
Не съм съгласна с последното изречение. Учителите са на заплата, но тя е на база годишен норматив часове. Всички часове над това, се заплащат като лекторски.

Общи условия

Активация на акаунт