на 6 години и половина- първи клас.........

• 15 789
  • 130
  •   1
Отговори
# 90
Но преди местожителството в някои училища са въвели критерии за брат/сестра учащи там.

Много лоша тенденция се наблюдава в последно време- набедени за добри квартални училища, в които се тълпят родители да записват децата си от ранни зори, имат по 6-7 паралелки първи клас, а в други нямат възможност да съберат дори два първи класа. И директорите на вторите не правят нищо да се промени родителското мнение и да се ориентира част от потока към тях.
Но и това ще стане, но принудително за родителите, както се получава и с компромисите за държавните детски градини. Сега, при набор 2004 има средно по 6 първи класа в елитните училища и резерви огромният процент, от които не влизат. След 5 години, когато най-многолюдният набор в последните години търгне първи клас, нещата ще започнат естествено да се регулират и мнозина искат, не искат ще запишат децата си в нетолкова добрите училища.

# 91
  • загубено
Няма логика за малките класове.
Какво значи елитни и обикновенни за начални класове.
Разбирам ако е с разширено изучаване на нещо или частно училище.
Но да избереш не това близко до домът ,а да идеш в другият квартал,
щото съседката записала нейното там.Или защото имат по добра учителка,
но тя само 1 а цели 5-6 паралелки.Малко родителска амбиция става.

Аз се извинявам за спам по темата.
Но авторката не се появи да даде малко разяснение и ние си
'разтягаме локуми' по принцип.

# 92

Някоя добра душа да ме осведоми,кога е било
това с ходенето на учителите по домовете.

Дъщеря ми е на 12 и когато тръгваше на училище също идваха да питат дали не искаме да я запишем в училището , което ни е по район .
Те имаха недостиг на ученици .

# 93
Няма логика за малките класове.
Какво значи елитни и обикновенни за начални класове.
Разбирам ако е с разширено изучаване на нещо или частно училище.
Но да избереш не това близко до домът ,а да идеш в другият квартал,
щото съседката записала нейното там.Или защото имат по добра учителка,
но тя само 1 а цели 5-6 паралелки.Малко родителска амбиция става.

Аз се извинявам за спам по темата.
Но авторката не се появи да даде малко разяснение и ние си
'разтягаме локуми' по принцип.

И аз не знам какво значи.
Виж в темата за "Елитните училища- какво ги прави такива". В нея някои родители обясняват, че имало такива училища, въпреки, че влизането в тях не е с подбор, а с връзки.

# 94
  • загубено
Благодаря  Джуди,
ще погледна.Стана ми интересно.

# 95
"Елитни" стават някои училища само от хорските приказки.Нещо като мода, въпрос на престиж - да запишеш детето си в далечното прехвалено в училище.

# 96
"Елитни" стават някои училища само от хорските приказки.Нещо като мода, въпрос на престиж - да запишеш детето си в далечното прехвалено в училище.

Има го и този момент ...

Но пък също така има училища с дългогодишни традиции и неоспорим авторитет , с доказано по-високо ниво .

# 97

Лошото е, че далеч не е така. Още преди 30 години за едното квартално учулище се знаеше, че приютява учениците, изключени от другаде, тези с ниско поведение и редовни посетители на ДПС. Славата му се носи и до днес. Но не е само славата. Видими си и разликите между учениците от другото училище, това че, зрелостниците от него са между първите 10 по резултати в столицата от матурите, успеваемостта на кандидатствалите след 7-ми клас- в графата "много висока"... А и елитното е такова с традиции от самото му създаване преди 40 години, не просто набедено. Преди там се влизаше с приемен изпит преди първи клас, сега с ранно ставане на родители. Та така, постепенно нивото му падна, но пак няма място за сравнение с другото.
А директорът на онова, което едва събира два първи класа, не прави нищо за да подобри славата на своето училище.

# 98
  • загубено
Според мен едно елитни училище трябва да е такова по критерий.
А не набедено както каза някой преди мен.
За елитни училища се смятаха преди време езиковите гимназии.
В моят град има такава,която е с традиции основана 1881г.
Така съм напълно съгласна.

А за училища в които намираха място всички с намалено поведение и изключени
има във всеки град.Поне така беше преди,когато бях ученичка аз.

# 99
Здравейте, аз съм начална учителка и повярвайте ми - не сте прави. Не отнемайте детството на своите деца! Училището няма да им избяга. Днешните деца се раждат много образовани и ще се научат и да четат, и да смятат, и да пишат! Но не в това е проблемът. Програмите са много натоварени и децата се изморяват и понякога по тази причина изостават с материала. Аз съм тръгнала на 7,5 години и не съм изтървала нищо. Оставете ги да си изживеят пълноценно детството!

# 100
  • Кори Селести
Аз съм тръгнала на 7,5 години и не съм изтървала нищо.

Аз съм тръгнала на 6 и също не съм изпуснала нищо.
Вие, като учителка, би трябвало най-добре да знаете, че децата са различни.
Едни са готови и тръгват с желание на 6, а други и на 8 имат трудности с идеята за училище.

# 101
Аз съм тръгнала на 7,5 години и не съм изтървала нищо.

Аз съм тръгнала на 6 и също не съм изпуснала нищо.
Вие, като учителка, би трябвало най-добре да знаете, че децата са различни.
Едни са готови и тръгват с желание на 6, а други и на 8 имат трудности с идеята за училище.

smile3501

Това са 2та най-точно написани реда в темата! Напълно съгласна.

# 102
Всъщност темата е съвсем друга.... Laughing, но авторката нещо май не набра смелост да се обади втори път.

# 103
  • Кори Селести
Авторката просто получи търсената информация и надали и се влиза в ненужни диспути.

# 104
може и да е така, а може и да не е.Предполагаме. Hug

Общи условия

Активация на акаунт