на 6 години и половина- първи клас.........

• 15 783
  • 130
  •   1
Отговори
# 15
Дори на мен смътно ми се върти в главата, че преди беше даже за родените до 1ви март или 1ви април на следващата календарна години...  Thinking

Да,така беше.
Аз се надявам и при нас да въведат задължителен първи клас от 6 навършени години.

# 16
  • някъде под слънцето...
Там където тръгват на 5 годнки, предполагам в края на първи клас не могат да пишат, четат и т.нат. По-скоро са 'вкарали' предучилищната група в училищната система, така както вече се налага и в БГ.
Moгат  могат.. Peace
Вси4ки могат да 4етат , пиШат и смятат поне до 50(събиране и иззваждане), преди запо4ване на първи клас.
От втората седмица от първпърви клас запо4наха  с   писмено домаШно  резюме на детска книжка , която им даваха всеки петък.Така, 4е ако не знаят да 4етат и пиШат няма как да се справят с домаШното.

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 19:04 от sl

# 17
  • София
Т.е всички англичанчета преди 5г. възраст пишат и четата?  Shocked Shocked Shocked Шегуваш се.  Joy

# 18
  • София
Т.е всички англичанчета преди 5г. възраст пишат и четата?  Shocked Shocked Shocked Шегуваш се.  Joy
Смееш се, но в цяла Европа програмата вече е такава. Училището, ние можем да си го наричаме ДГ или предучилищна започва на 3 годишна възраст. България подписа ангажимент и у нас да стане така.

# 19
  • София
Не знам, но всички, с които аз съм говорила казват, че първи клас в чуждите училища е като нашата предучилищна група. Учат букви, цифри и елемнтарно смятане, но не могат в края на годината да четат и пишат. Или поне не всички. Може пък да са ме излъгали.

# 20
  • София
Не знам, но всички, с които аз съм говорила казват, че първи клас в чуждите училища е като нашата предучилищна група. Учат букви, цифри и елемнтарно смятане, но не могат в края на годината да четат и пишат. Или поне не всички. Може пък да са ме излъгали.
Така е било преди, сега е различно, уверявам те от най- първа ръка. Страните от ЕС ратифицирали Лисабонския договор са ангажирани децата над 4 да са част от образователната система по ред причини, от мултиетническа Европа до завършване на училище на 16 и включване като работна ръка в онова бъдеще, в което ще има прекалено много пенсионери. А англичаните традиционно си тръгват на училище на 5 от край време. Та не знам твоите приятели в кои страни са, но в Испания, Франция, Белгия и Англия смея да твърдя, че ситуацията е както я описвам.

# 21
  • София
Явно говорим на различни езици.
Никъде не съм писала, че не тръгват на 5 години. Само, че в техния първи клас не се учи всичко, което в нашия първи и децата не излизат от него със същите умения. Както и да е.

# 22
  • София
Явно говорим на различни езици.
Никъде не съм писала, че не тръгват на 5 години. Само, че в техния първи клас не се учи всичко, което в нашия първи и децата не излизат от него със същите умения. Както и да е.
На един и същ език говорим. Не само тръгват на училище на 3, но и на толкова учат буквите. Нормално е на 5 вече да ги знаят. И не казвам, че одобрявам това, за мен е напълно ненужно, но си е факт.

# 23
Там където тръгват на 5 годнки, предполагам в края на първи клас не могат да пишат, четат и т.нат. По-скоро са 'вкарали' предучилищната група в училищната система, така както вече се налага и в БГ.
Moгат  могат.. Peace
Вси4ки могат да 4етат , пиШат и смятат поне до 50(събиране и иззваждане), преди запо4ване на първи клас.
От втората седмица от първпърви клас запо4наха  с   писмено домаШно  резюме на детска книжка , която им даваха всеки петък.Така, 4е ако не знаят да 4етат и пиШат няма как да се справят с домаШното
.

Е, не в Италия не е така изобщо. Ако в първи клас детето чете и смята самостоятелно, го изолират меко казано. Тъкмо, защото на това ги учат в първи клас! От 5 до 6 години е така наречената предучилищна подготовка, която се състои в писане на букви, цифри и най-най- елементарни упражнения. Първи клас си е първи клас, тъкмо както трябва да бъде, там се учат да четат и пишат. Та не може да се говори общо за "Европа", личният опит показва друго. Peace

# 24
  • някъде под слънцето...
Т.е всички англичанчета преди 5г. възраст пишат и четата?  Shocked Shocked Shocked Шегуваш се.  Joy
За Англия не знам, но за Испания  определено след завърШване на последната година от  детската градина, което не е то4но детска градина, в годината на навърШване на 6 години, децата могат да четат и пиШат.От 3 годиШни са с у4ебници, у4ебни тетрадки и дискове за домаШна подготовка по математика и испански, отделно и по английски.
В детската градина под формата на игра се нау4ават на всико изброено, колкото и невероятно да ти зву4и.
В първи клас Вси4ки които навърШват 6 години през текуЩата година, само правят бърз преговор, на нау4еното.
Правят диктовки, преразкази и всеки ден имат определени текстове за 4етене.За края на седмицата трябва да опиШат героите от книжката  да  направят кратко резюме и нарисуват илюстрация.
От втория срок(тук са три срока) по математика имат и словесни зада4и
Да не говорим, 4е в пове4ето  независими области изу4ават и езика на областта,  например каталунски, еускера, гайего, астуриано, майоркин, валенсиано, което плюс един западен прави 3 езика, а ако детенцето е с родители 4ужденци, тогава говорим за 4 езика..ьа ако родителите са от две разли4ни националности,  5...
Имам колежки с деца в у4илиЩна възраст така, 4е не говоря само за  едно конкретно у4илиЩе
Не обобЩавам за Европа нито за света, просто  обосновавам отговора си на въпроса дали едно дете на 6 години е способно  да  се справи в у4илиЩе.
След като децата, които живеят тук, независимо от нациолността си се справят, дори и тези, които са новопристигнали, заЩо  да не се справи едно българ4е в България.

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 21:57 от sl

# 25

За Англия не знам, но в САЩ е така. Децата още на 4 години, в pre-K (пред-предучилищна), имаха домашно от по една страница писане всеки ден. Имаше деца в класа на дъщеря ми, които не се справяха и ги освобождаваха от домашните, но голямата част вървяха успешно напред. Накрая на годината, ок. 85% от децата (по мои изчисления) четяха прилично. Така че не знам какво толкова смешно и невероятно намираш  Rolling Eyes

# 26
  • загубено
Синът ми завърши 1 клас.

Чете,пише прави диктовки.

Математика,събира и изважда до 100.
Таблицата за умножение до 5.
Словесни задачи.

Не е ходил в предучилищна,по ред причини.
Роден е тук и говори езикът.
Трудност имаше само в началото,докато свикне с учителят и децата.

Това за Гърция.

# 27
  • София

За Англия не знам, но в САЩ е така. Децата още на 4 години, в pre-K (пред-предучилищна), имаха домашно от по една страница писане всеки ден. Имаше деца в класа на дъщеря ми, които не се справяха и ги освобождаваха от домашните, но голямата част вървяха успешно напред. Накрая на годината, ок. 85% от децата (по мои изчисления) четяха прилично. Така че не знам какво толкова смешно и невероятно намираш  Rolling Eyes
Ами 85% не е 100.  Wink

# 28

Ти се смей, но децата ми вечемогат да пишат и четат, разбира се на нивото за годините си, но да.
Тук за да тръгнат на училище трябва да има навършени 5 години. Ако са родени след 1ви Септ то тръгват следващата година, нищо, че тогава ще навършват вече 6.

# 29
Аз не хващам точно казуса.
Моето дете тръгна в 1 клас на 7г и няколко...колко да са-8 месеца. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт