НЕ СТАВАЙТЕ КЛИЕНТИ НА BLIZOO

• 149 398
  • 960
  •   1
Отговори
# 690
  • до най-прекрасния мъж
Аз бих им пуснала предизвестие за прекратяване, поради неизпълнение на договора от тяхна страна. Бързичко ще намерят начин да се справят с лошия комшия. Че дори и неустойки може да си искаш. Ти плащаш, а друг ползва и то не по твоя вина.

# 691
Момичета, кажете ми как да се откажа от Близуу?
Договорът ми с тях изтича на 1 ноември. Каква е тази молба предизвестие? Свободен текст ли трябва да е или е по образец? Кога трябва да се подаде и до кого?

# 692
  • София
Договорът ми с тях изтича на 1 ноември. Каква е тази молба предизвестие? Свободен текст ли трябва да е или е по образец? Кога трябва да се подаде и до кого?
Отиваш утре в офис на Близу и си задаваш въпросите.

# 693
  • София
Отиваш утре в офис на Близу и си задаваш въпросите.

Peace  И пазиш всички документи от раздялата няколко години, защото не знаеш в кой момент ще се сетят за теб.  Wink

# 694
Ох, не ми помогнахте много!  Simple Smile

# 695
Ох, не ми помогнахте много!  Simple Smile

Точно навреме задаваш въпроса.Още утре отивай до офис, за да пуснеш заявлението и договора ще ти бъде прекратен точно с датата на изтичане -01.11.2013.Бланката я подготвя служителя,а от теб се иска лична карта и да си титуляр на договора.

# 696
  • до най-прекрасния мъж
Ох, не ми помогнахте много!  Simple Smile

Точно навреме задаваш въпроса.Още утре отивай до офис, за да пуснеш заявлението и договора ще ти бъде прекратен точно с датата на изтичане -01.11.2013.Бланката я подготвя служителя,а от теб се иска лична карта и да си титуляр на договора.
+1  Peace
И аз прекратих по този начин - отидох, казах, че искам да си прекратим договора. Извадиха ми една напечатана бланка, аз само прочетох и разписах. Върнах устройството в деня на изтичане на договора, подписахме приемо-предавателен протокол, който пазя.

# 697
  • Пловдив
Здравейте и аз с Близу проблем. Родителите ми ползват повече от 10 години тази фирма. От доста време са на безсрочен договор т.е. могат да го прекратят с 1 месечно предизвестие. Преди година и половина се преместиха уж временно в друго населено място. Баща ми прочел в договора че може за 6 месеца да се стопира договора, т.е. да не гледат и да не плащат такси. Решил да се възползва от тази клауза, отишъл в Близу и подписал допълнение към договора. След като минали обаче 6-те месеца от Близу  започнали да му начислятават такси. Родителите ми междувременно се заселиха трайно на новото място и баща ми съвсем изключил за договора с Близу. И така до вчера когато му се обаждат от фирма, която събира задължения с натрупани 260 лв. неплатени сметки. За това време (близо 1 година) никой от Близу не се е свързал с баща ми да го информира че има просрочени сметки.
Днес ходих да питам до един офис оказа се че още след първия месец са спряли телевизията, но сметките си връвят. В това жилище не живее никой, т.е. никой не е гледал през този месец за да може да свърже спирането на сигнала с неплатени сметки.
За десет години нито веднъж не се е случило родителите ми да забавят или пропуснат плащане. Не е ли редно да при една или две неплатени сметки да се свържат с клиента и да го уведомят? Може ли да му предоставят телефона му на фирма изпълнител без да си направят труда предвърително да го предупредят за тези задължения?
По тази логика те са можели да чакат да минат и десет години и направо да му вземат къщата.  #Cussing out
Искам да попитам има ли смисъл да се жалваме?

Последна редакция: пт, 04 окт 2013, 16:33 от Linkata

# 698
Е как са им от 10 години киенти, като преди 10 години тях изобщо ги нямаше?
По принцип сама сте написала, че прекъсването е за 6 месеца. Т.е. след 6-тия месец отново сигнала се подновява. Ако успеете да вземете документ, удостоверяващ спирането след първата вноска, може и да успеете да се оттървете от таксите след това. Но те няма да ви издадат такъв документ най-вероятно.

# 699
Цитат
Не е ли редно да при една или две неплатени сметки да се свържат с клиента и да го уведомят?
Редно е.И го правят.Поне нас ни уведомяват с SMS. 2-3 дни преди края на срока за плащане пращат SMS на мобилния на съпруга ми, договора е на негово име.
Странно е, че не са го търсили още след първото неплащане.

# 700
  • Пловдив
Е как са им от 10 години киенти, като преди 10 години тях изобщо ги нямаше?

Били са клиенти на Евроком, преди това, което на практика е същата фирма.
 Krasi, разсъждавайки стигам до извода че са си спестили труда да го потърсят защото след едно 6 месечно отсъствие и в предвид на това че договорът му е безсрочен т.е. може да го прекъсне с 1 месец предизвестие, е много вероятно подобен клиент да прекрати договора си. По рентабилно е за тях тихомълком да му начисляват такси.

Аз не успорвам вината на баща ми, но не приемам това че са предали вземането на фирма изпълнител без да си направят труда за една година да му отправят каквото и да било предуприждение, че се натрупват сметки.

Последна редакция: сб, 05 окт 2013, 00:45 от Linkata

# 701
  • София
Няма как даса си спестили труда. СМСите се изпращат автоматично.
Трябвало е да го подсетите да прекрати договора.

# 702
Като се спира договора за няколко месеца,
при самото спиране трябва да се плати минимална такса за всеки един от тези месеци Naughty Naughty Naughty

# 703
  • София
Като се спира договора за няколко месеца,
при самото спиране трябва да се плати минимална такса за всеки един от тези месеци Naughty Naughty Naughty

Не знам за едно и също ли става въпрос - но таксата за временно спиране трябва да е еднократна, така е записано в ценоразписа им, а те събират по 3 лева за всеки от месеците  #2gunfire #2gunfire

# 704
Ами именно.Даваш еднократно сумата за всички месеци Naughty
По 3 кинта на месец.
Може максимум 4 месеца да не се ползува
и се спира от първо число на следуЮщия месец.
Демек даваш 12 лева еднократно Naughty Naughty

Общи условия

Активация на акаунт