Консултации с адвокат/ темата на tais

• 80 399
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • В градината...
Здравейте,
въпросът ми е следният - кога влиза в сила решение на съда за промяна на режим на свиждане на родител с дете? Има двуседмичен срок за обжалване, след него ли? А ако обжалвам влиза ли в сила решението или не? Всмисъл мога ли да забавя влизането в сила на решението като обжалвам или независимо, че обжалвам, решението си влиза в сила?

Решението влиза в сила след изтичане на срока за обжалване на страните, ако не е обжалвано.

# 631
Здравейте, преди известно време имах връзка с мъж, който започна да се държи агресивно с мен. В началото се представяше  добре, но започна да ме бие и обижда. Направих всичко възможно, за да се дистанцирам от него. Извадих си медицинско от един побой на публично място, но не мога да го съдя, тъй  като не успях да намеря и представя свидетели от инцидента в РПУ в срок. Според законодателството нанесената телесна повреда е "лека" и нещата приключиха така. Оказа се, че съм бременна и сега не знам как да постъпя за напред. Ако признае детето, ситуацията е твърде вероятно да се повтори. Не знам на кого да запиша детето. В момента не работя и се страхувам, че ако разбере, може да се опита да ми го отнеме под този предлог. Така или иначе нещата не могат да останат скрити. Какво бих могла да направя, за да се предпазя от пореден физически и психически тормоз. Той ми пише на имейл колко много ме обичал и съжалявал за всичко, но аз знам, че това са само думи.

# 632
Живяли ли сте заедно или просто сте имали връзка?

# 633
Здравейте,преди време подадох документ ,за неизплатени издръжки.Бях повикана да получа 2 документа,единят ,че бившият ми съпруг не е намерен в имотния регистър,а другият,да представя декларация за размера на задължението за минало време.Въпросът ми е тази декларация какво представлява,свободен текст или..?Благодаря Ви и ,ако можете да ми кажете какво следва след като я подам.  bouquet

# 634
Здравейте,
въпросът ми е следният - кога влиза в сила решение на съда за промяна на режим на свиждане на родител с дете? Има двуседмичен срок за обжалване, след него ли? А ако обжалвам влиза ли в сила решението или не? Всмисъл мога ли да забавя влизането в сила на решението като обжалвам или независимо, че обжалвам, решението си влиза в сила?

Решението влиза в сила след изтичане на срока за обжалване на страните, ако не е обжалвано.

ами ако го обжалвам, кога ще влезе в сила, пак ли след изтичане на срока за обжалване?

# 635
Ако обжалваш в срок няма да влезе в сила.

# 636
ами ако го обжалвам, кога ще влезе в сила, пак ли след изтичане на срока за обжалване?
   Не. След произнасянето на въззивната инстанция и евентуално изтичане на срока за касационно обжалване. Ако бъде подадена касационна жалба - след приключване на производството по нея (може да протече по различен начин).

# 637
Здравейте,подавам искова молба за развод и адвокатката ми предлага в графата за имуществото да опиша освен,че искам да ползвам семейното жилище (имам дете на 4 г),и движимото имущество,което е в апартамента-един вид подялба на имуществото,да кажа кое бих искала да остане за мен и кое за съпруга ми.Сега се зачудих,ами дребните неща като сервизи,посуди,книги и други подобни,и те ли трябва да се описват?Съпругът ми не е човек,с който да се разберем като зрели хора и по всякакъв начин се опитва да ми прави мръсотийки,и тя смята,че ако това не се впише и реши от съда кое за кого остава,той може да си влезе и да си изнесе каквото си поиска. Sad

# 638

Здравейте,подавам искова молба за развод и адвокатката ми предлага в графата за имуществото да опиша освен,че искам да ползвам семейното жилище (имам дете на 4 г),и движимото имущество,което е в апартамента-един вид подялба на имуществото,да кажа кое бих искала да остане за мен и кое за съпруга ми.Сега се зачудих,ами дребните неща като сервизи,посуди,книги и други подобни,и те ли трябва да се описват?Съпругът ми не е човек,с който да се разберем като зрели хора и по всякакъв начин се опитва да ми прави мръсотийки,и тя смята,че ако това не се впише и реши от съда кое за кого остава,той може да си влезе и да си изнесе каквото си поиска. Sad

При развод по исков ред не може да се направи делба на каквото и да било имущество и такива искания са недопустими.
Бих те посъветвала да смениш адвоката.

# 639

При развод по исков ред не може да се направи делба на каквото и да било имущество и такива искания са недопустими.
Бих те посъветвала да смениш адвоката.

Ами то е развод по исков ред,но без съдът да се произнася за вината.И в молбата адвокатката ми е написала : "Предлагам вариант на споразумение :"....Та в този вариант на споразумение са споменати имуществените въпроси...Ох сега се притесних,като ми казваш да сменя адвоката....как да стане,като съм дала вече 700лв!!!Направо не ми се мисли Sad

# 640
Спокойно, при постигане на споразумение е възможно. Не си изложила точно фактите, затова така ти отговорих.

# 641
Спокойно, при постигане на споразумение е възможно. Не си изложила точно фактите, затова така ти отговорих.

Благодаря много за бързия отговор  Simple Smile

# 642
Аз се извинявам,.че пак досаждам,но ако съпругът ми не се съгласи с предложеното споразумение,това означава ли,че делото ще се прекрати без резултат и следва да подавам нова искова молба вече за развод по вина?Адвокатката ми обясни,че с оглед на неговия отговор можело да допълваме и ние разни доказателства и един вид делото да премине в такова с искане за доказване на вина.Така ли е наистина? Най-отдолу е записала следното: "С оглед отговора на ответника ще посоча  други доказателства"

# 643
1. ако съпругът ми не се съгласи с предложеното споразумение,това означава ли,че делото ще се прекрати без резултат и следва да подавам нова искова молба вече за развод по вина?
2. с оглед на неговия отговор можело да допълваме и ние разни доказателства и един вид делото да премине в такова с искане за доказване на вина.Така ли е наистина?

1. Означава, че делото ще се гледа така, както е заведено.
2. Това не може, ако е заведено без вина, такова искане не може да се добави в последствие.

# 644
1. ако съпругът ми не се съгласи с предложеното споразумение,това означава ли,че делото ще се прекрати без резултат и следва да подавам нова искова молба вече за развод по вина?
2. с оглед на неговия отговор можело да допълваме и ние разни доказателства и един вид делото да премине в такова с искане за доказване на вина.Така ли е наистина?

1. Означава, че делото ще се гледа така, както е заведено.
2. Това не може, ако е заведено без вина, такова искане не може да се добави в последствие.

Първо се извинявам за може би некомпетентните въпроси,ама не съм се развеждала до сега...Wink

По т.1-това означава,че съдът все пак ще вземе решение и ще ни разведе,нали?И след като има непълнолетно дете,ще трябва да се произнесе по въпросите за родителските права и ползване на семейното жилище служебно...?А проекта за споразумение е само предложение от моя страна,което дори и той да не приеме,съдът ще вземе решение по горните въпроси,нали така?

Общи условия

Активация на акаунт