Лято в Албена 2011 (тема 4)

• 44 881
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Момичета,освен да почна да се моля да стане някоя рокада и да ни преместят преди заминаването ни другаде Laughing.Това в кръга на майтапа...не ,че не би било добре де.

# 586
Хайде Момичета, добавете нещо за  х-л Ралица!

# 587
  • Русе
Момичета,
 Много сте полезни с впечатленията и коментарите си. Аз тази година реших да почиваме на Албена (за първи път), но в началото на септември. Още не съм резервирала нищо, спряла съм се на няколко хотела- Компас, Амелия, Магнолия стандарт. Моля да ми дадете отзиви за тези хотели, който е ходил тази година- големина на стаите. Доколкото виждам плажовете им да доста отдалечени от самите хотели- например на Амелия плажът е на края на Албена( май дооста вървене ще пада ако се спра на него  newsm78, а пише че хотелът е на 100 метра от плажа), а този плаж "Рибарска хижа", дори го няма отбелязан на картата. Искам да попитам:
1. Има ли свободна зона на плажа или задължително се ходи до определения плаж за даден хотел?
2. Вярно ли е че морето е мътно там, в смисъл, че не се виждало дъното и водата е студена?
Благодаря за отговорите.
От трите басейна на които сте се спрели...Магнолия, но ние сме били в ПЛЮС, стаите бяха много добре Peace На другите въпроси...Има свободна зона....мнооооого просторна, може да ходите там..За водата в морето....септември ще е студенка...при всички положения Rolling Eyes. На северното море след 15 август водата почва да изстива, и дори да случите на топло време...водата си е хладна Rolling Eyes. Когато бяхме без дете, ходихме няколко години само края на август на Златни пясъци....водата в морето за мен не става Rolling Eyes.
пп Защо не пробвате някъде по на юг....? Там септември според мен е по-добре.

Искам да е по близо до Варна, че с това малко бебе, дето не иска да стои дори в количката, едва ли ще понесе по - дълго пътуване. А какво означава "басеини"? Толкова ли са зле тези хотели? Някой може ли да ми каже къде е този плаж "Рибарска хижа"

# 588
  • Пловдив
Сори! Трите хотела съм искала да напиша, а не басейни Embarassed. Много зле не са, но...ако трябва да дам оценка по 6-тобална система, има пиша 3-ки Rolling Eyes. Средна работа, не бих казала, че са добре.

# 589
Плаж "Рибарска хижа" е след хотел Арабела в посока към корабчето и до ресторант Рибарска хижа - дано да не бъркам! Май там са плаж Мостик и плаж Рибарска хижа. Намерих една карта на разпределение на плажа - давам линк, който иска може да погледне: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:KTkDqFwc3YA … rce=www.google.bg

# 590
някой може ли да даде информация за лекарското обслужване в комплекса?
тръгвам с бебе и искам да съм запозната за всеки случай...

# 591
Като прочетат негативните мнения може да пооправят нещата.
изобщо няма да се случи
миналата година имаше куп негативни мнения и оплаквания до комплекса-резултата:тази година като чета мнения нивото е паднало още
жалко ....... как изглеждаше Албена преди три години и как е сега
огромна разлика....

Напълно съм съгласна с мнението на Радост Николова,че преди 3 години всичко беше много по-добро.2007г. първо-хотел Панорама.Хранене в ресторант "Панорама".Много богато и разнообразно меню.Скари,готвено,десерти-разкошни торти,а не сегашните пастички които са във всеки хотел.Закуска богата и разнообразна,палачинки,кашкавалено роле/което впрочем само в Калиакра го видях тази година/. Анимационни програми,забавления през целия ден,екипа беше много добър.Такъв не съм виждала оттогава.Следващата година бяха ги разпръснали по съседните хотели. 2008г.- пак "Панорама" - но вече в ресторант "Компас".Горе-долу добре,малко по-слабо.2009г.-"Компас" -имах резервация за Панорама,но 3 дни преди пътуване ме информират че ще бъдем в Компас.Тогава въведоха ултрата в тези хотели.Е там вече се изложиха-нямаше дори пържени картофки.И след това вече където и да отидем-всичко беше на много по-ниско ниво от това което сме видяли.С изключение на Добротица разбира се.Орлов- пълен ужас,старинните мебели,счупени гардероби,ресторанта, не особено голяма тераса,яденето -мазни готвени ястия,и пастички естествено.По-отвратителна храна не бяхме виждали.Явно в различните периоди е била различна-защото имаше много доволни,или просто преди това навсякъде сме попадали на по-хубава обстановка и мнооого по-качествена храна.Сменихме хотела с Малибу- добър хотел,спокоен,много добро обслужване...Без забележки.И Калиакра - бих казала нищо особено,по храна - като по нашите спомени от Панорама - смея да твърдя.
Затова покрепям напълно Радост Николова - определено качеството на всички услуги пада....

малко снимки Орлов -http://mandy2.snimka.bg/sea/orlov.606555
Малибу - http://mandy2.snimka.bg/sea/malibu.606556

# 592
И аз споделих същото - Малибу ми хареса много повече от Орлов. За горна зона - не знам. Била съм само в Алтея - и да там беше ужано! Тази година половината ми почивка ще е във Вита парк и се надявам да не е толкова ужасно. Все пак се надявам както и да изкараме втората половита да е добре - пак в Орлов, т.е. вече Сенди. Надявам се, че както са сменили името, така са променили и мноооого други неща.

# 593
  • София
някой може ли да даде информация за лекарското обслужване в комплекса?
тръгвам с бебе и искам да съм запозната за всеки случай...
съвет - направи  мед. застраховка поне за него (ако не ви е включена в пакета), за да ползвате услугите им по НЗОК. Може да се направи във всяко бюро на Албена турс. Иначе един от най-добрите мед. центрове, които съм виждала в курорт в БГ, но го оценявам само по външен вид и по спомени от 2006. Тази година не сме го посещавали  Praynig Praynig Praynig аз така и не се организирах да направя за нашето бебе, ама мисля, че така ще ви е по-спокойно. Peace
Между Малибу и Олров аз пък гласувам за втория във всяко едо отношение, но с уговорката, че вземаме предвид реновацията му от тази пролет т.е. Сенди бийч бивш Орлов.

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 13:55 от bibi

# 594
  • София
Аз да доналея масло в огъня - поредното местене: на моя приятелка приятелката от Алтея или Орхидея (за името не съм сигурна 100%) в Елица. Много кофти първи впечатления - тълпи, освирепели рускини и в хотела, и на плажа.Било г.з връз глава и крак в уста - лудница, простотия и крясъци.
Не зная какво да ви посъветвам и как ( и дали) въобще може да се противодейства на тези местеници, поне тези дето имат още време за реакция преди почивката. Дайте да им напишем едно писмо с внушителна подписка отдолу  Rolling Eyes

п.с. додо, драго ми е да те видя. отдавна на те бях срещала и з форума.  Peace

# 595
Е, поне са на първа линия  Laughing

# 596
  • София
Момичета,
 Много сте полезни с впечатленията и коментарите си. Аз тази година реших да почиваме на Албена (за първи път), но в началото на септември. Още не съм резервирала нищо, спряла съм се на няколко хотела- Компас, Амелия, Магнолия стандарт. Моля да ми дадете отзиви за тези хотели, който е ходил тази година- големина на стаите. Доколкото виждам плажовете им да доста отдалечени от самите хотели- например на Амелия плажът е на края на Албена( май дооста вървене ще пада ако се спра на него  newsm78, а пише че хотелът е на 100 метра от плажа), а този плаж "Рибарска хижа", дори го няма отбелязан на картата. Искам да попитам:
1. Има ли свободна зона на плажа или задължително се ходи до определения плаж за даден хотел?
2. Вярно ли е че морето е мътно там, в смисъл, че не се виждало дъното и водата е студена?
Благодаря за отговорите.
От трите басейна на които сте се спрели...Магнолия, но ние сме били в ПЛЮС, стаите бяха много добре Peace На другите въпроси...Има свободна зона....мнооооого просторна, може да ходите там..За водата в морето....септември ще е студенка...при всички положения Rolling Eyes. На северното море след 15 август водата почва да изстива, и дори да случите на топло време...водата си е хладна Rolling Eyes. Когато бяхме без дете, ходихме няколко години само края на август на Златни пясъци....водата в морето за мен не става Rolling Eyes.
пп Защо не пробвате някъде по на юг....? Там септември според мен е по-добре.

Искам да е по близо до Варна, че с това малко бебе, дето не иска да стои дори в количката, едва ли ще понесе по - дълго пътуване. А какво означава "басеини"? Толкова ли са зле тези хотели? Някой може ли да ми каже къде е този плаж "Рибарска хижа"
Ако говорим за басейни - миналата година бяхме в Компас (отчитам го като голяма грешка) и не бих препоръчала нито ресторанта, нито басейна (той е общ за Компас и Панорама). Спасителят на басейна през цялото време спеше, без майтап. Видях го буден най-много два пъти, иначе лежеше на един шезлонг до големия басейн и си спеше човека. В големият басейн, в горната му част имаше една тръба, която дърпаше наистина яко. Казах на служителите, но тя така си остана без решетка през целият ни престой. Сега покрай случая на Златни Пясъци се сетих за това. Тази година сме в Магнолия и като отидем задължително ще попитам за басейна и след това ще го изследвам Sad
Басейните и ресторанта в Магнолия са несравнимо по-добри в сравнение с тези в Компас. Знам, че в Компас ресторанта  е разширен, не съм го виждала, обаче, и затова няма да пиша на тази тема. Стаите в двата хотела според мен са еднакви и като големина и като обзавеждане.

# 597
  • Софето
За хотел Гергана някакви отзиви? А какъв е проблема с румънците, не можах да разбера?

# 598
  • Пловдив
Аз да доналея масло в огъня - поредното местене: на моя приятелка приятелката от Алтея или Орхидея (за името не съм сигурна 100%) в Елица. Много кофти първи впечатления - тълпи, освирепели рускини и в хотела, и на плажа.Било г.з връз глава и крак в уста - лудница, простотия и крясъци.
Не зная какво да ви посъветвам и как ( и дали) въобще може да се противодейства на тези местеници, поне тези дето имат още време за реакция преди почивката. Дайте да им напишем едно писмо с внушителна подписка отдолу  Rolling Eyes

п.с. додо, драго ми е да те видя. отдавна на те бях срещала и з форума.  Peace
Да доналея и аз...Приятелско семейство бяха в Елица и казаха, че са много разочаровани Rolling Eyes. Миналата година са били в Ком, и казаха, че в пъти го предпочитат Shocked. А като си помисля как изглеждаше Ком сега....не искам да си представям Елица ooooh!.
пп Те обаче по някаква линия заминаха на преподаватели в ВСИ...и бяха с 50% по ниска цена...ако това може да е някакво успокоение де Rolling Eyes

# 599
И аз съм на мнение че Магнолия е по-добрия вариант от Елица.Горските хотели си имат и някои предимства.На Магнолия ресторанта е с голяма тераса на сянка,междинните хранения на басейна са добри-виждали сме ги лечно като почивахме в Компас.Докато в Елица-малка тераска,стаите отвън малко можахме да ги видим като бяхме в Боряна-почти никаква разлика.А като знам и на Боряна междинните храни - вафли и бисквитки.Малко хотели по плажа са добри/отбелязвам - наше наблюдение / да не влияя на никого.

И по повод инцидента с басейна в Златни :
http://piccolo.dir.bg/news.php?id=9044857

Общи условия

Активация на акаунт