Лято в Албена 2011 (тема 4)

• 44 884
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Dodo dodo,и аз имам резервация за този Хотел през август.След твоя пост съм доста отчаяна,понеже и преди няколко дни една мацка тук във форума сподели също кофти лични впечатления.Тя единствено каза,че сладоледът бил хубав.Олееее ужас имах големи очаквания,а се оказва,че... Sick

# 571
Като прочетат негативните мнения може да пооправят нещата.

# 572
С този хотел май се насадихме на най-пачите яйца! Sad

# 573
  • в града на вечния купон
Като прочетат негативните мнения може да пооправят нещата.
изобщо няма да се случи
миналата година имаше куп негативни мнения и оплаквания до комплекса-резултата:тази година като чета мнения нивото е паднало още
жалко ....... как изглеждаше Албена преди три години и как е сега
огромна разлика....

# 574
Може ли да уточниш Радост Николова какво имаш впредвид с това "как изглеждаше Албена преди три години и как е сега огромна разлика"? В смисъл -  положително или отрицателно? Като цяло промяната в последните 3 години аз я виждам в следното:
- почти всички хотели са АИ
- ресторантите вече са много зле - почти няма хора в тях, продуктите им не са пресни. Преди години главно чужденците бяха на АИ, а българите само ББ. Имаше много ресторанти, повечето с интересна програма вечер (вкл. и нестинарски танци - навсякде, не само в Славянски кът). Сегашният бар Хавана беше хитов ресторант - "Рай". Наистина като влезнеш в ресторант тогава веднага се виждаше кои са българи и кои чужденци - на масите на българите имаше от всичко по много, а при чужденците - чаши с бира или вино без абсолютно никакво мезе. В интерес на истината програмата бе интересна, ако я гледаш 1-2 пъти, но с години не я променяха и беше станала за нас доста скучна.
- реновирани хотели
- ужасно много румънци има от 3-4 години, но май така е вече по цялото ни черноморие

# 575
  • Луната ни пази
Имам резервации за хотел Оазис, но съм силно притеснена.
Моя приятелка е в момента в този хотел и отзивите и са много лоши. Снощи говорих с нея по телефона и тя ми разказа, че положението с храната е трагично. От една страна много лошо качество, оскъдни количества, а от друга перманентна липса на прибори, което водело до виещи се опашки и постоянно висене. Единствено плодове имало в изобилие.
Cry
Някой има ли по-различни впечатления от този хотел тази година?

А сега де - и аз се притесних  Close А тръгваме следващата събота, предполагам в най-натоварения период...
Аз имам по- различни впечатления, но от края на август миналата година, когато ги нямаше тълпите румънци и руснаци. Те пълнят така, сякаш са способни да изядат цялата храна на ресторанта. Явно ресторанта на Оазис не може да им смогне!

# 576
Твърдо съм решила да не се настройвам негативно - от глад няма да умрем, все ще има нещо за хапване  Peace Ако пък е толкова трагично положението - има и магазини. Платили сме за АИ и то сума, която за моето семейство не е малка, но отиваме главно заради морето, прекрасния плаж и близките дестинации за разходки
Слънчеви усмивки и приятно изкарване на всички!

ПП Чакам отзиви от Клер, макар че явно положението е ясно и едва ли тя ще е с коренно различно мнение

# 577
Може ли да уточниш Радост Николова какво имаш впредвид с това "как изглеждаше Албена преди три години и как е сега огромна разлика"? В смисъл -  положително или отрицателно? Като цяло промяната в последните 3 години аз я виждам в следното:
- почти всички хотели са АИ
- ресторантите вече са много зле - почти няма хора в тях, продуктите им не са пресни. Преди години главно чужденците бяха на АИ, а българите само ББ. Имаше много ресторанти, повечето с интересна програма вечер (вкл. и нестинарски танци - навсякде, не само в Славянски кът). Сегашният бар Хавана беше хитов ресторант - "Рай". Наистина като влезнеш в ресторант тогава веднага се виждаше кои са българи и кои чужденци - на масите на българите имаше от всичко по много, а при чужденците - чаши с бира или вино без абсолютно никакво мезе. В интерес на истината програмата бе интересна, ако я гледаш 1-2 пъти, но с години не я променяха и беше станала за нас доста скучна.
- реновирани хотели
- ужасно много румънци има от 3-4 години, но май така е вече по цялото ни черноморие

Съгласна съм с горното мнение с изключение на казаното за ресторантите. Не съм съгласна, че няма хора в тях, нито, че продуктите им не са пресни. Ресторантите, в които ние сме сядали - френския, Калиопа и още един на крайбрежната в близост до Добротица, си бяха пълни, че и места нямаше за дни напред, към храната и обслужването (за последното изключвам френския) нямам никакви забележки, беше и вкусно, и прясно. Направи ми впечатление, че в почивните дни ресторантите са още по-пълни, явно приходящите за уикенда хора също оказват влияние.

Радост Николова, и аз съм любопитна да прочета сравнението ти преди 3 години и сега. Според мен не е редно да правиш изводи и да обобщаваш за нивото на целия комплекс по споделените отрицателни отзиви за Оазис, защото този хотел не е представителна извадка на курорта, нали.  Simple Smile Може нивото на Оазис да е паднало още (не знам дали е така), но пък нивото на Сенди, например, се е вдигнало.
Аз съм прочела всички архивирани теми за Албена във форума и мога да твърдя, че споделените мнения от 3 години назад и този сезон за определени хотели са константни, т.е. според клиентите има хотели, които поддържат добро ниво години наред и има други хотели, които са зле пак години наред. В този смисъл правя извод, че нивото на хотелите в Албена общо взето не се променя през последните години. Разбира се, че има изключения, естествено, че на всички ни се иска условията за почивка там да се подобряват, но ми се струва, че не е така, в застой са.    

# 578
  • София
За храната и ресторанта досега съм чула само положителни отзиви. Освен розето, има ли други "екстри" в чест на франсетата? Стаята ви накъде гледаше, беше ли ви тихо и спокойно? Анимацията на Малибу не е шумна и досадна като тази в Калиакра.  Simple Smile Като гледам стаите на снимките в сайта им, като размер са същите малки като стандартните в Калиакра, че и обзавеждането е сходно.

Да, стаите не са големи, тази снимка http://www.hotel-malibu.com/files//upload/room2.jpg е точно като на нашата стая. Диванче, спалничка, но не голяма, и единично легло, малко бюрце. Нещо като коридорче, тясно доста, със гардероб (не ми хареса - тъпо разположени закачалки и половината рафтове предвидени за гиганти, аз съм ниска). Банята ми хареса - имаше обособено пространство като душ кабина (мразя да си взимам душ във вана  Twisted Evil), освен това се отваряше прозорче навън и много бързо съхнеше.
Бяхме на третия етаж в ниската част, гледаща към басейна, но по-близо до детския клуб. Не сме имали проблеми с анимацията - към 11:30-12 вечерта приключваше, но ние така и така стояхме на бара Simple Smile.
Освен розето, не се сещам за нещо по-специално, освен може би кроасанчетата, но на мен само последния ден ми харесаха, преди това ги пробвах и ми се сториха сухи. Ресторантът има приятна тераса  - сутрин е идеална за закуска.

# 579
  • София
Да си напомня пак питането за Добруджа  Crazy. Някой има ли отзиви за хотела? Ние вече платихме де, но все пак да знам горе-долу какво да очаквам? До сега никога не сме били в Албена.
Какви са цените в комплекса, тъй като ние ще сме на полупансион. Може ли да препоръчате някакви заведения за обяд, които да са на по-нормални цени  Wink.
Благодаря ви.

# 580
  • В.Търново
Dodo dodo,и аз имам резервация за този Хотел през август.След твоя пост съм доста отчаяна,понеже и преди няколко дни една мацка тук във форума сподели също кофти лични впечатления.Тя единствено каза,че сладоледът бил хубав.Олееее ужас имах големи очаквания,а се оказва,че... Sick

Аз винаги съм имала резерви към този хотел,въпреки че миналото лято имаше положителни коментари за храната на Оазис.И въпреки това,аз бях попаднала на лоши коментари и от др.форуми за 2009г.Нито има пратер за децата,нито басейна им е голям,разположението не е на първа линия...,минавахме всеки ден миналата година покрай него,ами нищо особено не ми се видя да има Оазис,поне като външна фасада.

# 581
За съжаление, не съм единствена /моето мнение е по-напред в темата/ с кофти отзиви за храната.
Съмнявам се някой да успее да промени нещо, поне не и за този сезон. А и се съмнявам, че този, от който зависи да се оправят нещата чете тук. newsm78 Знам ли?
Ние не сме се редили на безкрайни опашки, но добавям и не добре измита посуда към лошото впечатление от ресторанта на Оазис. Между нас този ресторант си го наричахме стол.
С този хотел май се насадихме на най-пачите яйца! Sad
А мен като ме преместиха от Магнолия в него .... От Албена ме насадиха. #2gunfire
Твърдо съм решила да не се настройвам негативно - от глад няма да умрем, все ще има нещо за хапване  Peace Ако пък е толкова трагично положението - има и магазини.
Абе то, че няма да умрете от глад е ясно, ама нали все пак си плащаш за нещо и очакваш да го получиш.

# 582
  • София
Ако не се лъжа може да се храни човек в ресторантите на хотелите срещу някаква сума. Поне в Малибу един обяд дойдоха едни хора, нямаха гривни и гледаха някакви цени обаче дали беше 12 или 18 лв ще излъжа...

# 583
Не се лъжеш, така е, в ресторанта на Калиакра цената на едно хранене за външни лица е 20 лв., ползват всичко в рамките на раб.време на ресторанта, един вид ол инклузива в тези часове.
Благодаря за споделеното за Малибу, допада ми.

# 584
  • Sofia
УжасТ вие ме довършихте Simple Smile))

ПП Чакам отзиви от Клер, макар че явно положението е ясно и едва ли тя ще е с коренно различно мнение[/color]

Всъщност именно от Клер са отзивите за които писах. Тя е моята приятелка, която е на Албена в момента.
Така че всяка надежда да оставим...

Общи условия

Активация на акаунт