АПРИЛската дружина, с бодра крачка тръгва на градина!

• 41 032
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
Но нейм,лимки ако е това,което аз знам са стъклени топчета за игра.Едно време нашите родители много са играли с тях.На други места в БГ им казват джамки Wink
А на трети коски.  Laughing
Браво на Прес, успокоих се значи.  Simple Smile
И миньончета, и макрьончета, всички дечица са прекрасни.  Heart Eyes Grinning
ssillvvi, промивки с физиологичен разтвор и първо Тобрекс, а от четвъртък го сменихме (не мога да помня всички имена на лекарства вече), защото зачерви едното оче. Утре ще направим очен преглед и пак ще я погледне МАсларски, за видим как ще продължим.

# 526
Aaaaaa, мерси poem, рони и ssillvvi! По моя край им викат коски, та не загрях в началото... hahaha И аз като малка играех на коски с момчетиите от квартала...

рони, и Прес скоро го хвана някаква лека форма на конюнктивит, ама Тобрекс помогна. После аз на 2 пъти си капах в очите... ooooh!

# 527
Привет и от нас   bouquet
Есента дойде и при нас вече и тук е 10-15С тия дни слънчево, но много духа студен вятър та не посмях да я изкарам Диди, щото в неделята ми се събуди с рев и ми сочи вратлето където един линфен възел и се подул с панадол успокоихме болката, но 2 часа лежа ту върху мен ту върху татко и не смееше да си мръдне главичката, почнах да и давам имуностимулант, който в БГ и бяха изписали и от него този линфен възел беше изчезнал, та се надявам да изчезне и сега Praynig иначе други симптоми няма да е настинала нещо, може пък да е от зъбчето знам ли Thinking
За мерки и теглилки си говорите виждам за височина не мога да кажа колко е, но килограми около 14кг може и да е свалила към 13,500кг щото тия дни не яде както преди, но сме в този порядър Wink
Рони хайде преборвайте болестите вече Praynig Hug
Дани Натева успех на яслата Hug
За спането нощем нашата си спи в нейното легло, по някой път изревава и иска да я гушкаме в голямото легло(там където спеше баба и деди) но рядко го прави, иначе в нашето легло не иска тясно и е там Mr. Green тя обича да се върти и да и е широко Grinning
Та плана е като дойде бебче да спи в нашата стая за да не буди кака и, че тогава става лошо  Mr. Green но пак ще си спи в кошарка, не при нас Wink

# 528
  • Някъде там...
Мале, като чета за какви мерки и теглилки говорите.... моите са кльощи и половина. Йоана е 95 см/12 400 гр, а Яна 91 см/12 300 грама. Клинчетата им седят като панталонки, а панталон по мярка не мога да намеря, всичко е широко и се смъква до глезените при движение. Това последното наистина се случва редовно.  Mr. Green
Спят още при нас - Яна в долепено до спалнята креватче, а Йоана между нас. Не ме притеснява, инак ще трябва да ставам по 5-6 пъти нощем, защото все още се будят нощем.

# 529
Но нейм,лимки ако е това,което аз знам са стъклени топчета за игра.Едно време нашите родители много са играли с тях.На други места в БГ им казват джамки Wink
А на трети коски.  Laughing
На четвърти - билюри. Crazy Тези топчета имах предвид и аз онзи ден като разказвах за билярдната маса. Grinning

......но вече наистина не виждам да си играят децата с такива неща  Crazy
Играят, играят, поне около нашия блок, и момчетата, и момичетата. Mr. Green
Поемче, варненският вихър е и при нас днес. ooooh! Толкова страшно свисти тоя вятър, имам чувството, че чак прозорците ще се потрошат от него, толкова е силен. Shocked
Като заговорихте за мерки и теглилки се сетих, че трябваше предния месец да отидем на консултация за това. Embarassed
На всички болнички много оздравителни прегръдки. Hug Моите и двете деца са вкъщи с мен, Ани все още си кашля, а Саши сутринта го заболя ушенце.

Спокойна вечер на всички! Heart Eyes

# 530
  • Лудогорието
На Ванко му се паднаха такива топчета от царевични пръчици-чак аз се учудих-поне 20 са. Баща му донесе шепа мозаечни плочки и торбичката доста натежа. Обаче имаме проблем-Ванко ги разпилява за секунди и след кратка игра ги зарязва. Това си е доста опасно за преминаващи крака. При молба за събиране от негова страна получавам  Crossing Arms и "Няма!". Изчетох доста статии по повод такова държание, но ... нещо не ми се получава. Може би аз нямам нужното търпение  Thinking
От вчера имаме рисуване с боички-мама рисува, Ванко цапа из целия лист.  Crazy
Вятъра наистина си го бива Desirée От час е примесен и с дъжд. Добре, че сме си у дома на топло  Peace

# 531
Добро утро едно кафенце за разбуждане

Мале варненки явно положението при вас е много зле щом и учениците няма да учат  Hug
Поемче и аз се чудех що е лимки  Mr. Green при нас са си просто топчета В нашта къща не сме дорасли за тях че може да ги пробваме как са но вкус и после мама да си бие главата и тича по болници  ooooh! ,бях им взела едни каучокови малко по големи и след като едвам го извадих от на Мади устата торбалан ги взе  Wink
Миме на сладкото Диди бързо да му минава  Hug
Маймунка трябва повече търпение и малко строгост , аз им забраних да изсипват кошовете /2 на брой/ с играчките по същата причина и положението коренно се промени изсипват ги ама ги и събират
Деси как е ушето на Саши
ААА Жабче добре са си децата така като гледам повечкото са финни , малко са изключения като нас . На вас ви падат гащите а на нас ни стискат ей нема управия  hahaha
Но нейм как мина прегледа на Преси
Аз сега ще напиша тещо с малък шрифт пък дано продължи така Вчера Мади и Ники спаха в една стая за пръв път откакто бяха на 4м аз им дадох начална засилка и те сами пожелаха да си спят в техните легла Ники допълза при мен спяща в 2,30ч а Мади си спа цяла нощ в нейното легло  Дано от тук нататък все така да е  Mr. Green
Приятен ден В тоя студ хич не ми се излиза но ми се налага  Hug

# 532
Дани, аз тогава с малък шрифт да напиша браво!  Wink Това си е една спечелена битка  hahaha . Педиатърът на Прес вчера го нямаше, погледна го личната и каза, че не било налепи това по гърлото, ами някакви гънки..не знам си какво. А на мен ми е много съмнителна тая работа, понеже и дъхът му се промени, това беше и причината да го карам да зяпа, за да видя дали е от гърлото. Добрата новина е, че каза да давам само Нурофен и капки за нос (които аз избягвам, а продължавам с физиологичен р-р). Дано да му  мине от това.  Praynig Майка ми е отпуска тази седмица и сигурно ще го засилим при баба и дядо тези дни.

Хей, вие по северна България гледайте да не ви издуха вятъра!  Hug

Жабче, много ми харесва статуса под аватара ти.... Hug Макар да ми бъде тъжничко, че няма да ви засичам...

# 533
Добро утро и от мен! Има- няма цяла вечност не съм се вясвала в темичката. Цяло лято се занимавахме с ремонт на новото жилище, че в старото ни стана много тясно. Априлчето е добре расте и дивее, не знам как е при вас, но това е ужасно съчетание мъж-овен, тръшка се постоянно или надава вой до небесата. Чета, че обсъждате мерки и теглилки, я сега да ви застрелям Виктор е висок към 100 см и тежиииии 20 кг, я да видя друг дебелачко има ли като нас. Това не ми е за хвалба, но той не изглежда дебел, но е голям и едър на кокъл. Надявам се да успея да се класирам за някоя Коледна сбирка, за да го видите на живо. Младежа много говори и всичко повтаря, но не иска да си казва за онези важните физиологични процеси, та по този повод все още е с "пампи". Иначе и бебка порасна стана на 5 месеца (много бързо ми мина времето). Каката ходи на ПГ.
Пожелавам ви хубав ден, че стана много дълтго писанието ми, но  така е, като се вясвам на 5 месеца по веднъж  bouquet

# 534
 Добрютру! Hug

То вече обяд, ма като съм станала в 7: 15ч. и не съм се разсънила с кафенце...прозяФ!

Да драсна някой ред, че пак ще ви изтърва. Rolling Eyes

Така като гледам, нашият Овньо е най -дребен от цялата априлска дружина / малко над 86см и малко над 11кг./ Явно расте откъм инат...и с това неговото право черво.  ooooh!
Така, че Жабче - екстра сте си вие.  Simple Smile
Като гледам някои дори са изпреварили и баткото ни, който най - после достигна  заветните 16 кг. и 28 номер обувки. Фини като майка им, кво да ги правиш .....  hahaha /помня едно време майка ми все се ядосваше, че дрешките ми седяли, като на закачалка.... е, сега вече не може да се оплаче/.

Дани Нетева, пу пу. Peace

Цитат на: маймунка
Вмъкни Цитат
На Ванко му се паднаха такива топчета от царевични пръчици-чак аз се учудих-поне 20 са. Баща му донесе шепа мозаечни плочки и торбичката доста натежа. Обаче имаме проблем-Ванко ги разпилява за секунди и след кратка игра ги зарязва. Това си е доста опасно за преминаващи крака.

От вчера имаме рисуване с боички-мама рисува, Ванко цапа из целия лист.

Така и не разбрах за какви топчета говорите, нито едно наименование не ми се стори познато. За сирийчета ли говорите? Че аз от тях знам как се пада, почти като от бананова кора. Joy

И Кико обича боичките, прави си едно и също балонче с дръжка, но все е черно. newsm78 Пропускам драсканиците за фон....

За болнички не искам да чета, оздравявайте! Naughty Heart Eyes

# 535
  • София
Дани, все така да те изненадват положително девойките и стиснати палци за дълъг престой на яслата.
Жабче, честито преместване в новия дом! Да е изпълнен с много детски смях, здрави и щастливи да сте там! Твоите госпожици ще са дългокраки фини мадами, няма какво да ги мислиш, пу-пу Simple Smile
Какво да кажа аз като и ние сме в отбора на дебеланите  Heart Eyes - момата си е твърдо 15 кг, а за см - някъде около 93 (тука нямам точни измервания, но след 10 дена сме на ДК, та ще видим точно). Все се надявам, че с израстването ще позадържи кг и ще се изфини и тя  Grinning
И при нас има среднощни похождения, но тя става, идва до нашата стая и ме вика да легна при нея. Като се унесе по-дълбоко, мама се измъква и си се връща в леглото. Не че ми е много забавно да обикалям нощем къщата, но за тези разходки не се карам и не ограничавам. Това е най-бързия начин да заспи отново, а аз си чакам заветната 3та годинка, когато повечето деца по мои наблюдения почват да си спят по цяла нощ. При нас и сега се случва от време на време. Ако пък е станала малко преди часа ни за ставане - я гушвам при нас. Тя за разлика от батко си обича да се излежава и на спалнята с нас. Баткото на тази възраст събудеше ли се - някой трябваше да става с него. Сега се е научил и той какво е това сутрешно гушкане и уикенд ли е, откарваме по половин час поне 4 броя на спалнята сутрин.  Simple Smile
Много ми беше забавно да чета какви игри практикуват наборчетата. Моите деца се заиграват също заедно, но са много на настроения- понякога на 5тата минута още са се скарали. Много се спори за играчката в чуждата ръка. И аз се опитвам да прилагам методите, които Desiree е описала, но явно не съм толкова спокойна мама  Blush, защото не са ми толкова послушнички децата  Mr. Green Но когато са в настроение са сладури големи - любима игра от преди месеци, а ивчера се завърна изневиделица е Балона се надува - могат да се въртят 100 пъти. Обичат и да играят на тяхна си измислица "Нани", което ще рече, че се струпват всякакви плюшки и възглавници на едно и те си лягат един до друг и ще спят  Grinning - резултат - много разхвърляна стая  Mr. Green Но вече и малкото човече се включва в подреждането, макар и с много уговорки. Та така сме - на приливи и отливи.
Гергана я е обхванала от няколко дни любвеобилна вълна - като я вземем от ясла и започва: Мамо, много те обичкам, много си ми добричка... и все в този дух изброява се цялото семейство  Heart Eyes
После с батко й след като потвърдим колко и ние я обичаме се опитваме да я подканим да разкаже нещо за ясления живот. (Колкото и да е бърборива, по принцип много малко разказва за това с кой си играе, какво яде, на какво играе). Отскоро почна да ми съобщава следобедната закуска, явно това й остава като идея за хранене, понеже е последното ядене за деня. Та вчера отбелязахме напредък. Въпрос- какво обядвахте, мамо? Отговор - супа, манджа... В.: Каква беше супата? - О.: Бежова. В.: А манджата ? О.: Кафява  Laughing

Весел и слънчев ден желая - болничките да оздравяват, а из Североизточна България да ви посети слънцето скоро и да се размразявате.  Hug на всички

# 536
 Нани,мислех че в това противно време е невъзможно нещо да ме накара да се усмихна, но описанието за падане от лимки/сирийчета/ успя  Joy Дреб си ги събира...това му е част от играта. Не че винаги е успешно, но като цяло имаме правилото преди да се започне с нова игра предните играчки да се съберат.Понякога се тръшка и недоволства,но като знае че ако не си ги събере няма да позволя да играе с друго с големи въздишки на недоволство,пъшкания,охкания и обяснения че не можел да ги пИбеле бавно и славно ги събира.
 Аз както силна вилна обясних,че всичко миналогодишно ни става и крачето ни е нюню тази сутрин се вцепених пред новината,че единствените ни ботушки идват къси за малчовското краче  Shocked Днес след градина ще купуваме нови, но да ви питам вие какви зимни обувчици купихте. Ботушки или боти  newsm78 Кожени или гумени с пухено отвътре, много се чудя. Тук като гледам какъв потоп е не цога да взема решение. Времето е повече от отврат   Sick Такива реки се леят,не е истина. Вчера 4км ги минах за около 2 часа...трафика е удивителен. Колата ми потъна в едно пътно езеро и водата влезе през затворените врати...очаквах и там да си остана,но този път го преплувах...предполагам че следващият няма да успея...Не мога да разбера от къде дойде това чудо   #Crazy
  Аз нали ви бях казаларче се преместихме...мииии пак ще се местим  Joy Принцеске,на теб ти се струваше забавно,та затова реших да споделя  Joy
 Днес заведох сами на ясла в 11  Grinning че да изтървем сутрешния график и съм мн доволна от умността си  Mr. Green
 Желая ви приятен, топъл и сух ден  Hug и никакви болести!!!

# 537
Здравейте и от мен
Мъжът ми го оперираха вчера сутринта, ходя постоянно при него в болницата да нося лекарства, гледам Габи до обяд, ходя и на работа, взимам и двете вечер след ясла/училище и с тези потопи... За капак Вики е болна от няколко дни, но кара на крак, не я спирам от ясла, болестта се развива и тази нощ вдигна малко темп. и много кашля и съответно аз въобще не спах. Не знам на кой свят се намирам вече, но нали знаете човек как се мобилизира при тежки ситуации, оцелявам засега. Само дано вече всички да са здрави Praynig

# 538
Здравейте и от мен. Чета ви всеки ден, преживявам със всяка от вас, но не пиша така често.

Вери, като прочетох какво е при теб, ми се сви душичката. Бирзичко да оздравява Габи и тати да се вдигне бързо на крака.   bouquet

Дани Нетева, браво за постижението на госпожиците.

poem, какво чудо е при вас. Все едно сте в друга България. Дано бързо се оправя времето

Ола, вашите мерки и теглилки ми събраха очите. Все така да бързо да расте баткото.

Ние сме 13,200 кг. и 90-92 см.

Да са ни живи и здрави, това е най-важното.

# 539
  • София
very niceHug Лошото бързо да свършва, както бързо е дошло.

Присъединявам се към пожеланията да няма повече болни наборчета - Априлчета.

ронка, секна ли кранчето на со**лите? Rolling Eyes

ma_lolo, Калина оздравя ли? Hug

poem-ка, къде пак ще се местите, ти направо ме разби, бе жена?!  Shocked Crazy Joy

ola, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО се радвам, че се появи и тук! Покажи и трите рожби. И това отсъствие да ти е за последно. Naughty Heart Eyes Hug

Jiema, въобще не и личат кг-те на кукла - чернокоска Гери. Shocked Да и ядеш ******. Mr. Green
Много мило ми стана, като описа братско- сестрински игри. Heart Eyes Моите ги практикуват същите заниманийца. В т.ч. и свадите за чужда играчка и дразненето.  Да не си мислите, че са ангелчета в 100% от времето.  Mr. Green

Nanny, супер си ни е зеткото. Blush Ние такъв сме го харесали. Heart Eyes СнАата е също финяга - едва ли е над 12-13 кг, яде си всичко, пу пу, но е класически правочервец и тя. Mr. Green Иначе върви височка. Не сме я мерили, но р-р 92 и е съвсем точен за момента. Rolling Eyes
Още си е с пампи, за успокоение на всички, "калпазани", които НЕ ЩАТ да си казват.  Whistling А иначе много добре съзнават какво и къде вършат. Twisted Evil Crossing Arms ooooh!
Като свърши Голямата работа, следва едно тюхкане и цъкане с език, падаме от смях с нея, съвсем като бабичка е..: "Ееее АМИНО, АМИНООО (това е нейната собствена интерпретация на името и - Eлина... hahaha hahaha hahaha) заСтоо там с*а??? ТцТцТЦ. Леле мАнее... НЬе там тАбашеее МАА!! Shocked Joy hahaha А*а се на патетатаа!!! Joy hahaha Joy
No comment. Laughing

Жабче, честит да ви е Новия дом, Щастието никога да не излиза от него. Hug

Дес, покажи нещо от серията Black&White.. Blush Heart Eyes Hug
Аз моЙте бандЮги хич нямам време и ресурс, с които да ги снимам. Не съм аз това. Embarassed

Нощните похождения се случват рядко, но качествено. По нощите идва една дребна фигура, барабар с всички плюшени, възглавници и ЛАЛЛА (одеала). Вели както си е намърдан перманентно при нас Twisted Evil... няма да обяснявам какво "пространство" за спане, имам открито. Но... който както си го направи. Blush

Ако има желаещи да правя колаж, сложете по една любима снимка на детенце в албума, който виси празен не знам от кога. Ако продължава все така да си стои неупотребен Laughing, ще го изтрия. Peace
За Коледната среща също очаквам мнения и предложения. Да вмъкна ли някаква анкета с дати, поне това да уточним на първо време? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт