Искало ли ви се е понякога, да кривнете от пътя?

• 50 375
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Защо, нали и любовниците от много любов по същия се захващат да трошат нерви докато го направят свой?

Да трошиш нерви и да си тъпчеш върху самоуважението са различни неща. Това да приемеш мъж който те е зарязал заради друго, в момента, в който другата му писне и ти звънне си е чисто унижение...

Унижение може да изглежда отстрани, на наблюдателя, но е факт, че повечето мъже биват приемани обратно в семейството. Точно защото семейството не е само и единствено двойката, а доста други неща. то, затова и любовницата толкова се тръшка и иска любовникът й да напусне семейството си и да се принесе при нея - защото тя не иска просто мъжа, а семейство с него.
Т.е. семейство без мъж не може? А ако не е така защо да прибираме мъжа? Той си остава баща на децата, т.е. семейство с тях и ако не е семейство с майка им.

# 781
... Затова писах, че за мен би било важно ресурсите да останат в семейството - аз и децата. Пък сексуалните забежки на мъжа са нещо, което се случва извън семейството.
За теб- ясно Laughing
Значи, ако мъжът ти заживее с друга, твоите деца вече няма да са семейство с баща си, така ли?

Бояна, пишем едновременно едни и същи неща  Hug

# 782
Унижение може да изглежда отстрани, на наблюдателя, но е факт, че повечето мъже биват приемани обратно в семейството. Точно защото семейството не е само и единствено двойката, а доста други неща. то, затова и любовницата толкова се тръшка и иска любовникът й да напусне семейството си и да се принесе при нея - защото тя не иска просто мъжа, а семейство с него.

Отново не съм съгласна! Унижение е за мен самата, ако го приема! Не съм и никога няма да приема клишета от рода на "заради децата прощавам" - това е просто пример. Едно семейство е такова докато не се разбере за изневяра на който и да било от двамата. След това вече вариантите са два или развод или опити да лепнеш, да прикриеш, да скалъпиш спуканата ваза. При някои се получава добре, толкова, че да се сложи до някъде вода и да се потопят цветята, при други се получава добре, до толкова, че може да се ползва за декорация. Семейството е много неща, едно от най-важните е доверие, как ще имаш такова на някой, който вече го е предал?

Бояна, елиас изтрих го, за да не ви потретвам!   bouquet

# 783
  • София
Андариел, от сърце ти пожелавам никога да не ти се случи ситуация, в която мъжът ти да реши, че ще живее с друга! Говоря искрено, без заяждане и задни мисли. Понеже имаш много идеалистична представа за това, че можеш да въздействаш върху него, любовницата и ситуацията като цяло, а нещата в живота просто не стоят по този начин. Изнесе ли се от дома, просто няма начин да задъжиш финансите му в него - каквото и да смяташ, че можеш да направиш.

# 784
Андариел, от сърце ти пожелавам никога да не ти се случи ситуация, в която мъжът ти да реши, че ще живее с друга! Говоря искрено, без заяждане и задни мисли. Понеже имаш много идеалистична представа за това, че можеш да въздействаш върху него, любовницата и ситуацията като цяло, а нещата в живота просто не стоят по този начин. Изнесе ли се от дома, просто няма начин да задъжиш финансите му в него - каквото и да смяташ, че можеш да направиш.

точно  Peace

# 785
  • София
Бърди Така е, затова ми се струва много мазохистично човек да смята, че притежава друг. Не е тайна, че отношенията и хората се случва да се променят с времето.

# 786
  • София
... Затова писах, че за мен би било важно ресурсите да останат в семейството - аз и децата. Пък сексуалните забежки на мъжа са нещо, което се случва извън семейството.
За теб- ясно Laughing
Значи, ако мъжът ти заживее с друга, твоите деца вече няма да са семейство с баща си, така ли?

Бояна, пишем едновременно едни и същи неща  Hug

Да, на практика така се получава, и то с повечето деца и бащи. Дори най-често срещаните реплики на деца на разведени родители са - искам татко да се върне при нас; вече не сме семейство, така ли; защо татко си има друго семейство, нас не ни ли обича. Децата много добре, инстинктивно дори, усещат какво е семесйтво и че този, който живее на друго място или с друг партньор (не на гурбет илиработа в друг град), вече не е от семейството.

Ами, виж сега, Бърди, като му мине на човек емоционалния срив, мъка и прочие, се обръща към рационалното и гледа да извлече колкото е възможно повече от ситуацията. Виждам, познати се развеждат, ами тръшка се жената известно време, обвинява се, съжалява, чувства се съкрушена, пък в един момент й просветва, че трябва да помисли за финансовата страна на въпроса и използва всички достъпни й начини, за да подсигури себе си и децата си. Дори с цената на изнудване и вадене на кирливи ризи. В края на краищата, прежалват чувствата си към бившия и влизат във война. Дори обидата е много силен мотиватор за финансова компенсация. Затова  стават панаири по разводите, за пари и имоти, а не за любов.

# 787
  • София
Ами, виж сега, Бърди, като му мине на човек емоционалния срив, мъка и прочие, се обръща към рационалното и гледа да извлече колкото е възможно повече от ситуацията. Виждам, познати се развеждат, ами тръшка се жената известно време, обвинява се, съжалява, чувства се съкрушена, пък в един момент й просветва, че трябва да помисли за финансовата страна на въпроса и използва всички достъпни й начини, за да подсигури себе си и децата си. Дори с цената на изнудване и вадене на кирливи ризи. В края на краищата, прежалват чувствата си към бившия и влизат във война. Дори обидата е много силен мотиватор за финансова компенсация. Затова  стават панаири по разводите, за пари и имоти, а не за любов.
То затова е по- полезно една жена да е финансово независима от мъжа си. Другото води до унизителни ситуации, поне у нас, където закона не защитава майката по никакъв начин.

# 788
Бърди Така е, затова ми се струва много мазохистично човек да смята, че притежава друг. Не е тайна, че отношенията и хората се случва да се променят с времето.

Да, точно тези, дето сега не разбират - утре може да приемат какво ли не ...в името на децата и любовта...

# 789
  • София

Да, точно тези, дето сега не разбират - утре може да приемат какво ли не ...в името на децата и любовта...
Разбира се. Затова избягвам да се потрисам от решенията в чужди животи.

# 790
Да, на практика така се получава, и то с повечето деца и бащи. Дори най-често срещаните реплики на деца на разведени родители са - искам татко да се върне при нас; вече не сме семейство, така ли; защо татко си има друго семейство, нас не ни ли обича. Децата много добре, инстинктивно дори, усещат какво е семесйтво и че този, който живее на друго място или с друг партньор (не на гурбет илиработа в друг град), вече не е от семейството.

Май много филми гледаш?! Там такива реплики пишат на децата. В реалния живот такива неща няма. Не знам до колко имаш контакт с деца на разведени родители и колко такива хора познаваш (с разводи) но аз съм дете на разведени родители и средата ми е с много разведени жени и мъже. Такава трагедия като "татко не ни обича вече" няма и слава Богу! Нещата знаят, че не е на гурбет, но за тях семейството са мама и татко. Ако ще и с 50 жени да е татко, той си е техният татко, т.е половината от света им и семейството.

Ами, виж сега, Бърди, като му мине на човек емоционалния срив, мъка и прочие, се обръща към рационалното и гледа да извлече колкото е възможно повече от ситуацията. Виждам, познати се развеждат, ами тръшка се жената известно време, обвинява се, съжалява, чувства се съкрушена, пък в един момент й просветва, че трябва да помисли за финансовата страна на въпроса и използва всички достъпни й начини, за да подсигури себе си и децата си. Дори с цената на изнудване и вадене на кирливи ризи. В края на краищата, прежалват чувствата си към бившия и влизат във война. Дори обидата е много силен мотиватор за финансова компенсация. Затова  стават панаири по разводите, за пари и имоти, а не за любов.

Явно живеем в различни социални среди. Половината ми приятели са разведени съвсем мирно и кротко. Пият си кафето с децата и бившите. Говорят си по телефона и няма никъде "Дързост и красота" или турски сценарии. Поне аз такива хора познавам. Те са съхранили добрия тон и взаимоотношения. Това, че в един момент някой е осъзнал, че не си ти неговата половинка или че може би с други партньори на вас ще ви е по-добре, не значи да му сгориш живота, да го нарочиш, оплюеш и намразиш, сякаш не е баща на децата ти и не се е грижил за тях например. Така мисля аз...  Peace

# 791
  • София
Да, бояна, има семесйтво без мъж! Има и без жена. Жените или мъжете, които са разведени и децата са при тях не са ли семейство с децата си? Или вдовиците и вдовците? А бащата си е баща, не е задължително той да е част от семесйтвото, особено ако трайно гоо е напуснал. Пак за пример, мъжът си живее с жената и децата, ноо има дете от друга жена. Той има едно семейство, макар да има деца от различни жени. Другият вариант е успоредно да поддържа две семесйтва, но това са редки случаи. Дори в този случай, има не саммо сексуална връзка между партньорите, а всички основни атрибути на семесйтвото - хора, връзки между хората, връзки с разширеното семесйтво, връзки от емоционално, финансово и др естество.

# 792

Разбира се, че така ще се получи- като слушат от майка си, че вече нямат баща и че баща им вече си има друго семейство, или друго дете...А в повечето случаи "любящата майка, искаща най-доброто за детето си", говори именно така  Tired

# 793
... Дори най-често срещаните реплики на деца на разведени родители са - искам татко да се върне при нас; вече не сме семейство, така ли; защо татко си има друго семейство, нас не ни ли обича....

Дълбоко грешиш.
Елиас го е казала - ако майката го повтаря неволно или с цел манипулация, и децата започват. Но това са отделни случаи и изобщо не са сред най-често срещаните.

# 794
  • София
Поли, ако хората по подразбиране се развеждаха мирно и тихо, бракоразводните адвокати щяха да умрат от глад. Пък и не е задължително разправиите да са публично достояние, развеждащите се си знаят какво правят помежду си, какво си приказват. В най-добрия случай знаят някои техни близки роднини. На никого не му се иска да изглежда будала в очите на околните и да се признае за прецакан.
 Какви филми, Поли, ти не си ли ги чувала тези неща наживо, не си ли чела статии? За теб самата ти си 100 процента, но не си ти единственото дете на разведени родители, така че не си абсолюттният критерии как мислят други деца на разведени родители.

Общи условия

Активация на акаунт