Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 979
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
Влизам набързо да ви почерпя за именния ден на моето слънчице Павел, както и за рождения ден на баща ми.

Връщам се да ви прочета и ставам да се приготвям за двойния празник Simple Smile

# 196
Деси,да са живи и здрави именника и рожденика!

# 197
  • София
Здравейте майчета! Laughing Laughing
Да са живи и здрави всички месечинковци и всички именници днес!
Ола: Добре дошла!
Панти: Страхотна дрешка има бебка и много коса, за която благородно ви завиждаме! Peace
Бубе: Браво на теб! И аз бих постъпила по същия начин! Hug Не се отказвам лесно, когато защитавам децата си! Peace
Какво правите бе майчета, как кърмите по 20 пъти на ден? newsm78 А кога  се миете, ядете, домакинствате или гледате другите деца?
За захранването: Викито,горкото, е захранено още на 2-ри месец със сокче и после пюрета!Голям рев беше- не ви го препоръчвам това! С Криско опитах сокче на 3 месец, но го болеше корем и го спряхме, та се дозахранихме чак в 5 месец и пак е рано! Сега, с Маги, мисля да се захранваме след 6-ти месец! Дано този път всичко е наред! Praynig
Нелка:Браво на вас- как успяхте да наддадете толкова много? На нашата доки и се видя много 1100г., но все пак не ме ограничи, защото е на кърма, а само изписа вит.Д!

# 198
Гери С. чета те...чета и все ще те питам и вече днес не се стърпях Mr. Green Що го мъчиш това дете да не му даваш в 3,30ч. като е гладен...ти се тормозиш като не спиш а той още повече. Хич не съм превърженик на налагане на режими. Разбира се ти си майката и ти решаваш за ЕДи но те питам просто от любопитство. Надявам се да не се обидиш Hug
И аз исках същото да питам...  Embarassed дано не се обиди Гери  Hug

# 199
честито на всички именници Simple Smile
JIRA и към другите момичета които имат този проблем И ние бяхме така а аз промених тактиката притеснявах се колко яде и постоянно му давах защото ревеше хапне 4мин и спре аа след 1 час пак и видях Елифче  как процедира и да реве не и дава докато не стане часа е така и аз направих 1 ден ей така той иска да яде ама аз няма не давам ни вода ни нищо само го забаламосвам и постоянно му давах биберон и той го зимаше и нещатат се регулираха се си яде когато трябва а и да реве по рано давам биберона да е ял... иначе бебето се научава марзелишката  да яде по малко а все пак цял ден няма да се яде

# 200
Ами на предела на силите съм с това постоянно кърмене, но не мога да го ограничавам, а и той като глътне повече въздух не иска да суче, не че го мързи. На мен през деня не ми тежи, а нощно време му давам за да могат другите да спят, че като се отприщи да реве става страшно.

Tanpaxo , аз ако знам че за един ден ще се научи ще се пробвам....

Марта, ами неволята учи за всичко има време и начин Simple Smile

Лека вечер

# 201
Хера, Хоуп, разбира се че няма да се обидя!  Peace

Давам му на 3.30 часа понеже би трябвало вече на толкова да яде, а и си хапва вече по 120 мл. Нали се смята по следния начин: на колкото месеца е + 100, а бе на един месец по 110 мл, на два месеца по 120 мл и т.н. То детето свиква, понякога си ги изкарва добре тези часове, понякога разбира се си иска на третия час, но го залъгвам я с биберон, я с вода ако ревне по рано... че половин час преди храна вода не давам. А бе сигурно повечето ме смятат за лоша майка, но така процедирам... ето днес човечето много ме зарадва с двучасов следобеден сън. Направо щях да го изям от кеф  Heart Eyes
Да повечето от вас, виждам че дечицата които са на поискване, вече самички са си направили някакъв режим, а не налаган от вас и ето че си спинкат и през ноща... Нашият юнак ако го нахраня в 00.00 в 4 часа вече се буди, амаааа мотам го до 6 часа, за да си почине стомахчето.. пък и да се научи че по това време не се яде, а се спи...
На моменти и аз се чудя защо си тормозя детето и го залъгвам, нооо нали все пак трябва да има някакъв режим, а не произволно когато поиска и по колкото иска...

# 202
Гери много си права и как ще си лоша майка те бебетата на АМ нямат нищо общо с тия на кърма при тях рецима става по леден там се насищат повече
според мен правиш чудесно облислям вадианта да му давам на 3;30 защото ние още сме на 3 часа сега ме караш да се замисля ние сме по големи от вас а виж още яден на 3 часа но да ти кажа моя не яде по много сега от 2-3 дни яде в норма защото разбра че ще яде на 3 часа а не когато си поиска както беше почнал и ме побъркваше само мрънка не спи спокойно то гладен спи ли се;) а и да кажа давала съм му от шише 110 изяде и следващото ядене изяде 60 ама сякаш не можа да се наядене и след 1 час мрънкаше за това няма на 3 часа ако иска да яде и  тва е да си прави сметката от сега все пак не може да се въртим все около него ... аз да се похваля ние заспиваме вече и сами в кошарата няма на столчето за кола или на ръце той чесно направо на ръце незнае какво е това държа до само като яде и понякога ако се размрънка и то за 5 мин и после го слагам някъде ммного се радвам така дано да е послушно дете е сега той се приспива сам в кошарата:)
след като бяхме на заведение да се почерпим спинка там и сега се сабуди и яде малко и сега дано спи цяла вечер мечта  я си за момента в който ще спи от 9 до 7-8 сутрин
лека от мен взимам душ и лягам

# 203
  • София
честито на всички именници Simple Smile
JIRA и към другите момичета които имат този проблем И ние бяхме така а аз промених тактиката притеснявах се колко яде и постоянно му давах защото ревеше хапне 4мин и спре аа след 1 час пак и видях Елифче  как процедира и да реве не и дава докато не стане часа е така и аз направих 1 ден ей така той иска да яде ама аз няма не давам ни вода ни нищо само го забаламосвам и постоянно му давах биберон и той го зимаше и нещатат се регулираха се си яде когато трябва а и да реве по рано давам биберона да е ял... иначе бебето се научава марзелишката  да яде по малко а все пак цял ден няма да се яде

При мен разликата е, че тя не суче 4 мин, а 20-30 като през повечето време енергично, т.е. не заспива веднага. По принцип се приспива сама в кошарата, но последните няколко дни, ако заспи докато я кърмя и реша да я оставя в кошарата, се събужда веднага и надава вой

# 204
Моето дете пък не знае какво е кошара, гушкаме го колкото поиска, яде когато иска и за режим ще мислим поне след година. Допадат ми постовете на Шени в тази връзка, много прочувствени ги пише  Hug
Гери, така се смятат Peace, но са по-скоро ориентировъчни тези милилитри. Както и на нас не ни се яде всеки път еднакво количество, така и бебетата понякога имат нужда от повече, друг път по-малко.

# 205
jira ам незнам да ти кажа той  и нашия си реве така понякога може да иска да го държиш или му сменяй мястото сложи го на леглото да спи да видим незнам ама мене тая биба ме спасява е ако нея иска го взимам или потупвам малко ама вие сте малки още ще видиш как ще свикне аз така бях преди викаш виж на другите деца лягам и заспиват нашия виж го ами бебешка му работа но мога да кажа сега е доста променен и по послушен лека лягам нии днес голям сън двамата направихме от 1 до 4 и той после продължи да спи
аиде лека

# 206
myst ам че пробвай нищо не губиш 1 ден ама 2-3 дни 1вия ден 100% ще има рев

# 207
  • София
А на мен преди малко ми падна парче от плацентата!  Shocked Малко ми е притеснено и не знам какво да правя. Дали да не отида при друг лекар, а не при лекарката, която ме изражда?  newsm78
И другото което е - да си взема ли направление от личната за преглед при гинеколог? Дали ще ми го признаят?  Thinking

# 208
  • Стара Загора
те бебетата на АМ нямат нищо общо с тия на кърма при тях рецима става по леден там се насищат повече
Е хайде няма нужда Naughty Не разграничавайте детето на АМ и това на кърма моля ви Crossing Arms Борис яде АМ от почти раждането....количествата са му за манекен но последното му ядене е в 20ч. и после към 4ч.-5ч. сутринта....по-рано не иска да яде колкото и да съм го пробвала.
Гери С. никой не те мисли за лоша майка...ела виж мен...за мен аз съм най-нескопосаната майка Mr. Green
тва е да си прави сметката от сега все пак не може да се въртим все около него ...
АМи то е все пак малко бебе...не математик...какви сметки да си прави бе жена. И точно така е...щом станеш майка светът и приоритети ни са вече други. Колкото и да не ни харесва Mr. Green
АМи добро утро дет се вика Hug
И да ви кажа от опит...гушкайте сега, че после и да искате няма Mr. Green

# 209
  • До морето :)
Добро утро от нас.
Моето диване спря да си прави паузата по 6 часа или по-точно я прави не когато на мен ми е удобно  Grinning Вчера в 20:00 като я храних - еми тя не разбра.  Laughing Преобух я, нахраних я и тя през цялото време спеше. Днес мисля да я подържа будна, да се умори и довечера да спи  Laughing Ако не подейства, утре ще я оставя да прави каквото си поиска. Да я видим кога ще й се приспи  Mr. Green
menyanthe, задължително иди на гинеколог. И защо да има проблем за направление?  newsm78 А как разбра, че е плацента  newsm78
Обещавам вече да не се чудя как вашите деца будуват през ноща. И ние го играхме този номер снощи.  Crazy Ама ми се събурат цели 4 часа сън. Ето сега малката спи, ама аз имам работа и пак не мога да дремна  ooooh! newsm46 newsm46 newsm46 newsm46 newsm46 newsm46

Общи условия

Активация на акаунт