Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 982
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Мамчета ,вашите бебчета как са с нослетата . Моя бебок много шумно диша ,все едно му е пълен носа. Пръскам Стеримар и почиствам с памучно фитилче. Педиатъра ни каза -че не е нищо обезпокояващо но го заведох в ИСУЛ и там др Попов също потвърди да съм спокойна и че така може да е и до 1 годинка . Лигавицата на носа му набъбвала от прах и др като диша.  Толкова е малък ,а толко шум вдига -като диша или реве. Шума в нослето се увеличава като е неспокоен .

# 436
Нелка пробвала съм да я подпирам,тя си избутва и ляга както и е угодно,
Джиджонка,Деси дано младежите да са добре.
И нашто носле сумти,особенно сутрин,пръскам,чистя....

# 437
Джиджонка, мноооого е сладък и хубав малкия георй! Сега бързо да наддава и да стане голяяяяям юнак!  Hug

И аз, като Бубето искам да знам за апокрифната хомеопатия - ако трябва ще навлека монашеско расо и ще дам обет за мълчание  Mr. Green

За спането на ляво/дясно - Филип си решава на коя страна да спи. Не съм се заглеждала дали предпочита само едната, но мисля, че е нормално. Аз също заспивам само на ляво. Не знам защо ви притеснява спането по гръбче, Нелка - в САЩ само така ги поставят бебчовците.

За носа - понякога пръхти и хърка с него, но гледам да не го тормозя с аспиратора. Не съм фен на тази джаджа.

Елис, сладка, за "Черногледство на годината" ще имаш голяма конкуренция в мое лице  Mr. Green Crazy За  конкурса "смотана мама" изобщо няма и да участвам - направо може да ме обявите за лауреат!  Crossing Arms ooooh!

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 17:51 от Hope_4_life

# 438
Здравейте!
Ние бяхме на консултация.Резултата за 1 месец е 1430гр.Вече сме 5300гр.Добре си хапва детето Simple Smile
Вчера му правихме погача.Той беше изключително примерен-спа срез цялото време,без значение в чии ръце е.Гласа не му се чу.По-късно ще се включа със снимков материал.

Леле как се разрева....по-късноще се включа пак...

# 439
Джиджонка -  Hug дано всичко вече е наред. Малкият мъж е много красив.
Теди - чудно си се справила, браво на Мартин  Hug
Али също спи само по гръб - с глава обърната настрани - от изписването. Виждала  съм я - като повърне и то излиза от устата и.

Последна редакция: ср, 06 юли 2011, 17:35 от princess SHENY

# 440
djijonka, много сладко това момченце бе,! Да Ви е жив и здрав и никакви проблеми пове4е.
Sheny, много яка снимка, прав е мъжът ти-от сега да свикват.

Момичета, как ги качват вашите бебоци тези килограми? Направо съм изумена. На мен тук все ми казват много да внимаваме да не качваме драстично (ама то разбираемо, американците нали вссе се борят с наднормено тегло, та явно от малки се опитват да пресекат проблема).

Кенгуро ползвам от както се е родила, но на малката не и харесва.

# 441
  • Стара Загора

Херчо, намери ли играчката?
Намерих и вече е поръчана Mr. Green с разрешението на сержа...да не купувам неразрешена де Mr. Green

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 18:16 от Хера

# 442
Аз ще правя утре погача, освен сладки неща, безалкохолни/алкохолни и питка вие какво сложихте на масата. newsm78
За сега съм купила различни видове сладки, шоколадови бонбони, торта, безалкохолни, пита и мед, и уиски. Какво друго, не се сещам за други сладки работи, нали пък солено никакво не трябвало да има?
Ние почти цял ден мерихме улиците, времето е разкошно, а и ние си имаме страхотен парк, на който скоро правиха ремонт, та цял следобед откарахме покрай реката, на хладно.

# 443
Аз ще правя утре погача, освен сладки неща, безалкохолни/алкохолни и питка вие какво сложихте на масата. newsm78
За сега съм купила различни видове сладки, шоколадови бонбони, торта, безалкохолни, пита и мед, и уиски. Какво друго, не се сещам за други сладки работи, нали пък солено никакво не трябвало да има?
Ние почти цял ден мерихме улиците, времето е разкошно, а и ние си имаме страхотен парк, на който скоро правиха ремонт, та цял следобед откарахме покрай реката, на хладно.

То сладко,сладко байгън ще им стане на хората с това поверие  Laughing
Някъде четох,че не е задължително да са само сладки,но да  има  предимно сладки неща.

Или поне и кафенце за неутрализиране  Laughing

Аз още не съм решила какво точно ще слагам на масата,но идеално ме устройва това със сладките неща  Laughing Аз мисля да направя  пита с пълнеж от шоколад пък другото не съм го измислила  Flutter

# 444
Ето ме пак
Ние сложихме и солени неща-соленки,солен кекс,солети и чипс(предимно за децата).И кафенце разбира се,предвид че беше ранния следобед. Peace
Кенгуру на мен ми дадоха и сега погледнах,че пише ДО 6 месеца(7.5кг.).
Мартин спи всякак.Понякога настрани,понякога по гръб,а върху мама естествено по коремче.

Момичета,много са ви сладки бебоците! Hug Просто да ги изядеш тия деца.

Ох,алармата пак се включи....после ще кача и аз снимки

# 445
Тва малкото у нас ще ме побърка  smile3514 smile3511 #Puppy dog от вчера вечерта е толкова неспокоен и все реве....

За нослето: хърка особенно сутрин. Пръскам, чистя, мажа с кремче, ама си хърка и сумти.

За погачата: аз не съм правила. Ние правихме гости "на бебе", правихме вече две събирания, остава още едно да направим, че много хора, много нещо... Тааа предимно сладки неща сложихме, а също и солени - истанбулски пирог (домашна рецепта), солети, от тези солените рибки, фигурки дето са няколко вида, също предложихме и кафенце, а за уискито пък предложихме и ядки - кашу, бадеми ...

Сега се опътвам към леглото, щото съм доста изморена... лека и спокойна на мами и бебчовци!  Hug

# 446
за спането на една страна - и наш малчо предпочита(ше) само с глава, обърната на ляво да спи/стои и като бяхме на ортопед Докторът го забеляза, защото каза, че малко асиметрична му е станала главата от това (те нали са гумени, както обсъждахме). Laughing Каза, че е нормално, и че доста деца предпочитат едната страна и често се случва в началото докато само лежат да им се деформират малко главите (временно). Каза така да обърнем шезлонга (денем там прекарва времето), че интересните неща, тоест ние, да му се падаме отдясно и той съответно натам да се обръща (щото нали вече гледат и виждат). Каза, че до 2-3 седмици главата ще се поосиметри (ако има такава дума).  Laughing

При мен пък проблемът със запушените каналчета по-скоро се позадълбочи, отколкото да се оправи, защото днес каката ни имаше рожден ден и от много празнененства и гости не успях да изпълня съветите, които писах по-рано. Само се изцедих два пъти и един душ си хвърлих. Та сега ме понаболява повече. Давах акъл, пък ся... аз съм злето.

# 447
  • Сливен
Привет и от нас Wink Ние днес определено скитахме целия ден... Излязохме на разходка около 10 и се върнахме едва към 19 часа... Разхождахме се, пихме кафенце и т.н. Имахме среща с мамата и бебчето, с които бяхме в една стая в родилното Simple Smile Видяхме се след месец и половина и ни беше много интересно да преценим колко са пораснали малките...

Някой беше ме питал какво АМ ползвам. Ами първо бях на Аптамил, но сега минах на Фризолак, много добре му се отразява на младежа.

Гери С.  аз бях попитала... Ние до сега ползваме Фризолак, но от една седмица Елито хапва по малко АМ след като се накърмим... Имаме малко проблем с акането и ползвахме лактулоза, но нещо не ми се нрави да ползваме разхлабително, за да се изака... Педиатърката каза да сменим Фризолака с Фризовом... Попитах може ли с Аптамил, каза да и аз сега се чудя кое да ползваме... Знам, че Фризовома е за бебета, които повръщат част от храната... Но пък прочетох и това:
"Фризовома помага за запека и за рефлукса. Давах го и на двамата до към 5,6 месец. Смесвах го в различни пропорции, но най-много 1:1 с Фризолак. Като постепенно го намалих и махнах - 2л.Фризолак+2л.Фризовом, после 3л. Фризолак+2 Фризовом и накрая 4:1."
И вече се чудя какво да правя... Дали да опитаме с Аптамил или Фризовом...  newsm78 Thinking Blush

# 448
При мен пък проблемът със запушените каналчета по-скоро се позадълбочи, отколкото да се оправи, защото днес каката ни имаше рожден ден и от много празнененства и гости не успях да изпълня съветите, които писах по-рано. Само се изцедих два пъти и един душ си хвърлих. Та сега ме понаболява повече. Давах акъл, пък ся... аз съм злето.
Ако ти се задълбочи още звънкай.

Ох, за паднали деца четох.. нашият батко падна като беше поне на няколко месеца.. и много ме е страх, внимаваме уж, но се случва да му се невиди!

# 449
dessince, ние и солени неща сложихме, и сандвичи върху франзелки за децата /на нашата погача имаше 10тина деца/ - всички си похапнаха. Хич не им се опъна соленото - екстра им беше за винцето и биричката!  Wink Laughing

Нелли, пу-пу!  Hug Красавица голяма! Ако с Марта нещо се разсъхнат работите - наш Ясен е свободен. Огледай го във Фейсбук-А!!! хих

djijonka, много  Hug за мама - да е силна и стискам палци за малкия сладур, вече да е добре. Познат ми е този поглед, на бебенце с ниско тегло. Някак изтощени и много милинки ми изглеждат. Нашият батко, преди 4 години се роди 2400 и на един месец теглото му беше 2000 гр.! Аз го кърмех - оказа се, че въобще не му е стигала кърмата и той завалията, вместо да качи, беше паднал зверски от глад. Не знам защо не е ревал - педиатърът каза, че е спял от хипертрофичен глад - организмът се е изключвал, за да пести сили и енергия! За малко да погубя живо и здраво родено бебе!  ooooh! Още не мога да преживея това!
Затова сега след като накърмя Ирката и тя реве за още и се отблъсква от гърдите и давам и от АМ, за да не допусна грешката си втори път! Така да се каже давам АМ с отвращение, но нямам избор!

И ако може за конкурсите да ме  включите!!!  Wink
Хоупче
, не избързвай с титлите - ще се борим, пък ще видим - шансовете ми да спечеля са големи!!!  hahaha
Как е наш Фифо?  Hug Разказах на Ирина за него вече - да не върти очи по чуждите колички - всичко е решено, та да не се хаби!  Laughing

Кенгуру нямам, но си купих слинг - не е като шал, ами се закача като колан през рамото и въобще не мога да сложа бебето вътре. Гъне се като червей и се смачква на топка! Не мога да разбера как се ползва туй чудо и не знам що ми трябваше да го купувам!

Днес качихме децата при баба им за 3 дни и сега сме само с бебето.  Laughing Както казват - Едно дете, хич дете!!!  Wink

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 00:00 от spasdidi

Общи условия

Активация на акаунт