Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 941
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
Въпросче-всички ли ходихте на гинеколог,или ако нищо не ме притеснява не е задължително?

И в тая връзка да питам дойде ли ви вече, ей го два месеца минаха почти при мен а изгледи като гледам няма никви.
Ходих веднъж, тогава уж всичко беше нормално. Да обаче шевовете ми се разградиха и сега на тяхно място има едни топченца буквално, като малки издутинки. Единия вика нормално, другия не е нормално, третия ела да те видя. За мене поне си е ненормално, досега не въм си виждала там такива работи.  Rolling Eyes Светлочервени като топченца и то около 3, 4 поне.  Rolling Eyes

# 511
Въпросче-всички ли ходихте на гинеколог,или ако нищо не ме притеснява не е задължително?

И в тая връзка да питам дойде ли ви вече, ей го два месеца минаха почти при мен а изгледи като гледам няма никви.
Ходих веднъж, тогава уж всичко беше нормално. Да обаче шевовете ми се разградиха и сега на тяхно място има едни топченца буквално, като малки издутинки. Единия вика нормално, другия не е нормално, третия ела да те видя. За мене поне си е ненормално, досега не въм си виждала там такива работи.  Rolling Eyes Светлочервени като топченца и то около 3, 4 поне.  Rolling Eyes

Тези топчета да не са възелчетата на конците....моите майка ми ми ги махна за да зарастне по бързо.
При мен днес е 40 тия ден,лохиите свършиха преди седмица сигурно,а цикъл още нямам.
А при кого ходите на преглед,при който ви е изродил,или при който ви е водил ЖК  newsm78

# 512
  • София
Добър ден от нас !
 Нашият батко пак е болен. Вчера цял ден беше с 38 градуса температура , а вечерта я вдигна на  39,5. Водихме го на лекар и пак е с червено гърло. Сега съм разделила децата, единия в хола, другия в спалнята. Малко ми е притеснено, че нали  на Елена и бихме ваксините в  понеделник. А уж го бях изолирала баткото 3 дни преди  ваксините за да съм сигурна , че е здрав  ooooh!

Тони страхотна снимка  Joy Joy Joy Joy Joy
Права си ,че всички майски бебенца са прекрасни  Heart Eyes
Поли ,таз Тияна много красива ,пу-пу .Да я нацелуваш от мен  Hug  bouquet
Сега качих малко снимки във фейсбука ,но да си покажа Хубавата Елена и тук  newsm47

По темите -
За лекаря още не съм ходила. Все няма време  Whistling
За цикъла -мина и отмина преди няколко дни
Хераааа, да ме вземете и мен на море  Crazy Така ми се ходи , но за съжаление ще пропусна тази година  Tired

Бубе дано всичко е наред с Рафаел  Peace Hug

# 513
Здравейте Момичета!
За прегледа - ами още се ослушвам, но нищо не ме притеснява, но мисля да отида при моята АГ да ме прегледа и да ми изпише противозачатъчни. Цикъла ми дойде в събота и вече ми свършва.
Бебо вече трета вечер заспива в 22:00 ч. и спи до към 5:30, ама вече така съм свикнала да ставам по 5-6 пъти на нощ, че дори и като спи сън не ме хваща. Абе луда работа!

# 514
И аз още не съм се прегледала, засега не се оплаквам, раждах вагинално, без разкъсвания. Термина ми беше на 29 април, но преносих малко и се пръкнахме на 01. 05. в 20:55 ч. Дойде ми в петък и много се бях притеснила, защото мъжлето ми е вече цял месец в командировка и се надявах да има подобаващо посрещане, но слава Богу май чак към края на тази седмица се прибира. Иначе още не ми е свършило Tired А моя ангел, не знам за хвалба ли е или не, но спи през цялата нощ. Понякога кърти и повече от 12 часа  Peace вчера бяхме на консултация и сме цели 550 грама над нормата, демек 5, 400 тежим вече (от 3, 100 при раждането) Grinning и сме високи 58 см. (от 50 в началото).

# 515
  • София
Здравейте майчета! Laughing Laughing
Днес, пак това време се чуди какво да прави, а аз се чудя дали да излезна за малко newsm78
Криско още си е изприщен и гърлото го наболва, но най- много ме тревожи факта, че е отпаднал и все си полежава, а няма Т. Нелили: Съчувствам ти и на теб- бързо оправяне на баткото! Peace
Тази нощ Магито спа, но не и аз! #Cussing out Умрях от главоболие, та накрая в 05.00 взех лекарство и тъкмо ми подейства- детето се събуди! Twisted Evil Няма мир и покой дори за секунда около мен!
На последните страници видях страхотни бебоци, което доказва че "майчетата" са си най- сладки! Hug Гледам ги как се променят от раждането и им се радвам. Сега, вече са оформени, могат да се усмихват и имат сладки бузки- друго си е! Hug
За гинеколога: В суматохата пропуснах да отида, а трябваше, че сега имам странни симптоми и не знам от какво са newsm78.
Хера: Май ти ще откриеш сезона на моренцето в нашата групичка! PeaceПриятно изкарване там и да разкажеш после как е било, подкрепено със снимков материал. Hug

# 516
Хей ме на, от зор да не изпусна нещо ново форумско и забравих детето под дъжда  Laughing.
Хера какво море, аз вече шнорхел и плавници ще си купувам, да ходя по улиците  Mr. Green, ако не завали сняг  newsm78.
Джени  Hug, много полезна статия.
Гери, чакам и аз рецептата за Стамбулския пирог, само съблазняваш и изчезваш  Flutter.
Ама айде моля Ви се с тези високопарни изказвания за КЪРМАТА, че и цитати  ooooh!, КЪРМАТА НЕ Е ПАНАЦЕЯ, а един добър старт, но тези които го нямаме/ включително и аз/, какво сега да се удавя в морето ли, че ми е най-близко  hahaha. Познавам изключително кърмени деца- изключително БОЛНАВИ, дори и на по 20 години и изключително некърмени, които не са пили антибиотици  Peace.

Давайте го по-леко, живота е достатъчно сложен и без да изпадаме в крайности.

Марта ти спри, да се оплакваш, че орева темата, какво ти има- млада си, слаба си и си родила три деца/ айде спирам с похвалите, че подарък трябва да ми пращаш/. Laughing
Теди, Дижонка- всичко лошо да е зад гърба ви, Мушенце, Полита, Нелли- и мен безумно ме е страх от бацилите, които мъкне Цвети, бързо оздравяване, Тони- тази поза цпециално за снимката ли е  Heart Eyes- прекрасни дечица Hug Heart Eyes Hug!
Оф аз съм с мтел сърф и не стига, че е много бавен, а и не смея снимки да качвам с него, трябва от другия комп, но за Хабитюренската на малкия обещавам снимки  hahaha.
Да отговоря на Рая ми вика му се генетично предразположение, няма как да избягаш от него  Peace.

# 517
danaq_lv, добре е да се отиде контролно на гинеколог, дори и да нямаш оплаквания. Освен да види как се е възстановила матката, влагалището и т.н. е добре да се пусне контролно и една цитонамазка поне, защото по време на бременност и след това доста се променя флората там и е податливо на инфекции, бактерии, вагинози и т.н.
Аз ходих при тази, която ми води ЖК (позната ми е), но иначе не съм сигурна при кой трябва (особено ако са минали 30те дни, в които имаш по право два контролни прегледа). Обади се да питаш.

# 518
КЪРМАТА .... един добър старт,
.... Познавам изключително кърмени деца- изключително БОЛНАВИ, дори и на по 20 години и изключително некърмени, които не са пили антибиотици  Peace.

Подкрепям.

# 519
Елисе, на лични ще ти я пратя... но не веднага, че ще излизаме за консултация Peace

За цикъла, Веси и аз нямам още пък сме с ден разлика с тебе... и мойте конци се разградиха и аз забелязах тези топченца, ама не ги знам... при опит за  luvbed ме подръпнаха и се отказах...

И аз не съм ходила на гинеколог, а иначе този който ми води ЖК, ме и изроди... но той каза след 6 месеца... ще видя кога ще се наканя да отида...

Нелили, много е хубавка Елито  Heart Eyes  love001 и много сладко облечена  Hug smile3501
Дано Алекс бързо да оздравява!!! Имуностимулиращи даваш ли му на детето, да взима повече витаминки.

Ох, Еди днес направо много кисел, иииии да му се незнае.... все в ръцете ми, сега го оставих малко в леглото му, щотооо направо вече нямам нерви  ooooh! #Silly smile3506
Трябва постоянно на маймуна да се правя и да му се обръща внимание, че да мълчи или даже се и смее.. ама мога ли постоянно да съм над главата му, до тоалетната не мога да отида, да му се незнае  Tired Crossing Arms

Херка, верно ще ходи на море, ама поне повода и хубав да беше, ми то на лекар ... Дано всичко да бъде ОК! Стискам палци!  Praynig

Айде ще се приготвим да излизаме, поне дъжда спря ... след консултация пак ще пиша, ако разреши малкия ми капитан в къщи  Crazy

# 520
  • София

Марта ти спри, да се оплакваш, че орева темата, какво ти има- млада си, слаба си и си родила три деца/ айде спирам с похвалите, че подарък трябва да ми пращаш/. Laughing

Joy Joy hahaha
Благодаря за комплиментите, но ако има конкурс за най- възрастна мама май аз ще го спечеля Mr. Green(Почти на 37 съм)
За съжаление, позитивизма ми се изчерпва, когато децата не са добре Sad.
А за ''слабата''- субективно е. Всяка от нас е свикнала да изглежда по определен начин и ако това се промени- чувства дискомфорт!

elissee : Завиждам ти, че си близко до моренцето, независимо от лошото време!То мен ме зарежда позитивно, дори само да го гледам! Peace Hug

# 521
  • София
Много са сладки всички бебчовци! А в мадамата на nellyli направо се влюбих!  Heart Eyes

За отслабването - ми при мен с кърмене не се получава - стоя си на +3 кг и не мърдам надолу!  Crossing Arms

# 522
Ама айде моля Ви се с тези високопарни изказвания за КЪРМАТА, че и цитати  ooooh!, КЪРМАТА НЕ Е ПАНАЦЕЯ, а един добър старт, ...

Давайте го по-леко, живота е достатъчно сложен и без да изпадаме в крайности.

А, не, не мисля, че съм заслужила този тон  Naughty  Naughty Не си спомням да съм налагала мнението си за кърменето, не си спомням да съм давала съвет на някой да се бори за кърмата си на цената на всичко... Убедена съм, че всяка от нас си има своя истина за това кое е най-доброто за нейното дете и как да го постигне (колкото хора, толкова истини и няма нищо лошо в това). А и възможностите ни са различни...

Цитатът го пуснах, защото много ми хареса. И говоря за самото отношение на майката към бебето и желанието й да си отстоява своето, а не специално за кърменето. Ако без да искам съм наранила някой, който искрено е желаел, а не е успял да кърми - МНОГО СЕ ИЗВИНЯВАМ, не е било нарочно. А пък ако сте убедени, че с кърма или без - все тая, е тогава не разбирам нападките...

Пак ще напиша - цитатът го постнах, само защото много ми хареса, а не да прокламирам кърменето или да "соча с пръст".

Хайде бързо хапване и отиваме на разходка (докато не е решило пак да вали).

ПП. Страхотни бебенца на снимките, ей. Вече се очовечават и стават тоооолкова сладки... Браво, мами, добре сме се справили   bouquet

# 523
Тони, ама баткото голямо спане прави  hahaha, миличкия, иначе е много добре като си правят компания в спинкането!  Peace Сладурчета мамини!  Heart Eyes

Гери, "баткото" всъщност е кака hahaha, ама я офъках, че не дава да я реша и да ѝ вързвам опашки и затова си я объркала. Joy А в жегите сега ѝ е топло и се поти доста. ooooh!

nellyli, благодаря! Твоята хубава Елена все по-хубава става...та ще си я заплюваме за снаха, ако вече някой не ни е изпреварил.Simple Smile

elissee, за първи път Рая ми заспива така - толкова уморена след сутришната разходка беше, че това бе резултата.  Joy Досега е заспивала на пода, в стола за хранене, или с вирнато дупе в леглото и как ли не още...ама така наполовина за първи път и много ѝ се смях вчера. Laughing

Мисля си да не би да не му стига храната, та за това да не ака. Щото ми намалява кърмата, а и АМ цоква само по 60 г най-много.  Но пък е очевидно, че го боли коремът, явно проблемът е другаде..

Тъкмо се каних да напиша абсолютно същото,имаме същият проблем. Ще помоля консултантките по кърмене да изкажат мнение.   bouquet  bouquet  bouquet

Привет момичета,
виждам, че сте притеснени относно изхожданията на мъниците и сте потърсили допълнителна информация за разрешаване на затрудненията. Обикновено за изключително кърмени бебета след 6-тата седмица е прието за нормално, че може да нямат изхождания до 1 седмица, защото могат да усвояват кърмата максимално. За дохранвани бебета и бебета на изкуствено хранене нещата стоят малко по-иначе, защото се предполага, че някои АМ може да запичат бебето. Това не се счита за отклонение от нормалното, освен ако изпражненията не са твърди и топчести. Разбира се, това би било възможно да е така, кагато бебето има достатъчно напишкани памперси за 24 часа, тургора на кожата е добър, има влажност на лигавиците, бебето да е жизнено, енергично, наддава добре и педиатъра да го намира за здраво. Ето и още информация за това: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=14649 и http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=16599.msg312466#msg312466. Друга причина може да е и фактът, че АМ не се усвоява така пълноценно като кърмата и стомахчето на бебето може да се затруднява в преработката му.
За "стигането" на храната предполагам знаете, че колкото по-често слагате бебетата на гърда да сучат, толкова повече се стимулира лактацията, а бебетата получават кърма, колкото и малко да ви се струва че е тя. Това, че не усещате гърдите си препълнени сутрин може да показва, че кърмата се е регулирала спрямо нуждите на бебето, а щом ви се струва недостатъчна просто може да е подходящо да давате на бебета си да сучат често. Обичайно до няколко дни производството ѝ се увеличава, а това би могло да помогне за по-честото изхождане на бебетата.

# 524
  • при палмите и алигаторите,FL
ДД и от мен

Нели, Елена   е много хубаво детенце, като малка кукла е , а и шапчица и отива, много е сладка Hug. На баткото бързо оправяне, правили ли сте му гърлен секрет, да няма някоя бактерия дето да го мъчи?

Да ви кажа, Моника спа и през нощта, НО е придобила един вреден навик.Вечер я кърмя легнала за да заспиваме, но тя като се насМуче надава глас, татко и я взима и я разхожда изправена за да заспи.Соня също имаше един такъв период, но в тефтера съм записала, че е била на 4 месеца newsm78, но не съм писала колко е продължил.

tanpaxo, ти май питаше за захранването, не бързай, детето цял живот ще яде манджи, сега по му е необходимо млекце Peace

Тони, доста си уморила децата с разходки така да заспят, добре си се сетила да ги снимаш-кака и бебе.

Бубе, пиши как е почивката

Общи условия

Активация на акаунт