Отговори
# 225
  • София
КРАСЧЕ, аз познавам по свитите крачета и по ръмжането, а акито може да е леко зелено- ако знаех вази информация предварително, щях да давам на Дара по 2 капки Колиеф до 20-тия ден, а аз започнах с по 4 от 10-тия ден и се наложи да ги намалявам, което допълнително усложни ситуацията.
Кити, ти на всяко хранене ли слагаш по 2 капки или само когато очакваш колики? Аз слагам само вечер на 2 хранения.

Sv, честит ти Андрей!!!!

Чин, опита ли със затопляне е натиск на коремчето?

klavdiq7777, късмет!!!

# 226
Аз пак по нощите.... hahaha

Василиске,да ти е жива и здрава девойката!!!Да расте здрава,умна и красива!!!Много кофти,че така са се стекли нещата при раждането,но сега ти остава хубавата част-да се радваш на малката(голяма Wink)Евелин! Heart EyesБързо да се оправяш и да се връщаш в редиците ни ти желая! Hug

Св.,честит ти Андрей!!!Весело и безгрижно детство му желая!Дай боже всекиму такова раждане!И най-вече на нашите мами 2 в 1! Crazy Praynig

Мая,Елдра,да са живи и здрави малките ви съкровища!Ееее,порастнаха и те! Laughing Heart EyesЕлдра,как е каката?

Зверче,бързо да се оправяш и дано бебко е добре! HugТака както го описваш не е добре ситуацията у вас... Rolling EyesДано скоро всички сте добре!

Чинче,ама и на теб не ти е лесно! Heart EyesКак е съквартиранта? Wink

Симпли,и на мен не ми се струва нормално за толкова малки бебенца,но май е доста често срещано. ConfusedДано е временно и скоро да премине,а ти щеш не щеш ще се мобилизираш и ще се справиш. Hug

Бюти,къде се изгуби?Как е Лора?Исках да те попитам как изглежда възглавницата,която каза,че си купила против повръщане от Малечко?И колко струваше,ако помниш?

А нашият Малчо чак сега заспа след къпането в 8 и... Rolling EyesВсеки ден е така след банята.Ситуацията е същата,каквато при много от вас,но за мен не е така тежко.Само за него. SadТой не е от бебетата,които много реват,а само при най-силните болки се разпищава.Но явно много го боли,ако съдя по всичко останало. Sad

Исках да попитам мамите с момчета какво казаха педиатрите ви за забелването на пишлетата?Моята каза-при всяко сменяне на памперс леко(не чак толкова)натискане на кожичката надолу.Аз не успявам всеки път,но гледам 3-4пъти поне да го правя.Още не мога да свикна с преобуването му-редовно ме опикава(понякога и нааква всичко).Докато гледам и внимавам за едното ме изненадва другото... JoyПо-трудно ми изглежда оправянето на момче.

Цвети,това ме подсеща за вас.Как сте?Много си притеснителна бе жена!Като те чета и все това си мисля(а не изглеждаш такава  Wink) Simple Smile

ТинаТ,по-добре ли си?Има ли кой да ти помага като не се чувстваш добре?(или ти не искаше майка ти много да се бърка  newsm78)Дано се оправиш бързичко! Hug

Миси,не пишеш!Мислех си за вас.

Клавдия,споко.Съвсем малко време ти остава.  bouquet

Бъни не е писала скоро.Дали пък не са плюс бебче?! Heart Eyes

За кафенцето-пия.Даже доки специано каза,че можело по едно с млекце(и чаша бира или винце)За шоколада не мие разрешавала,но аз се черпя отвреме-навреме(преди няколко дни изядох цял  Embarassed,не се стърпях и по парченце,по парченце....)Дала ми е списък с непозволените неща и освен фъсъците за ядките пише бадеми.Аз поне не знаех... Thinking

Ваче,абе ясно то на кой приличат,ама мъжо как ще се оправя след някоя и друга годинка незнам.... Joy

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 01:58 от avgusta21

# 227
Добро утро,
MammaAneliaN и ние сме в Полимед /всичките/. Нашата лекарка е Димитрова. Аз лично съм много доволна, но май и тя е пълна и не записва нови пациенти.
Днес ще ходя да се записвам пак в университета. С Йосиф  Mr. Green Чудех се дали да не му занеса пъпчето там... но май моето е там.. вече 10тина години все на там ме тегли  hahaha

# 228
Добро утро ,мамчета!!!
Чин ,благодаря че ми каза -аз даже си мислих ,че не съм успяла да ги публикувам ,но мисля че,че ги преместих вече и всичко трябва да е наред!
Честити нови бебоци на Василиса -еййй голяма мома тази Евелин Hug и още на останалите маминки -поименно не мога ,че ми се спи и  едва запомям.
Нашата мома е доста лакома и нещо през 2,30ч. се храним -уж се залъгваме ,за да станат 3 ,ноооо уви ,голям глад ,голям рев.А иначе дава вид ,че добре се насуква ,заспива си ,обаче си е гладник и много се задавя ,а това всеки път ме изпъва ....
Даваме вече Еспумизан и чаят на Хип против колики -не че много го иска ,но понякога е съгласна.Всички познати ми казват рано е за колики,но педиатърката ни е на мнение ,че са колики .На консултация сме чак на 15.07 .
Пао,никакъв преглед при този ,аз се убедих и си знаех ,че е такъв загубеняк ,само дето не разбирам как в Пловдив момичетата си го препоръчват една на друга -честно ,не разбирам .Как сте вие с малчо -претоплянето оправи ли се ?
Хелън 30 и Гачони как сте милинки???

# 229
добро утро мамчета,

Снощи Оги пак ни накара да бодърстваме между 1 и 4 и тази сутрин хич не мога да си събера мислите и да напиша нещо смислено... даже вече забравих какво исках да пиша  Embarassed
Ама така е като си правя експерименти - вчера изядох 1-2 лъжички фъстъчено масло със закуската, на обед паничка с зелен боб и вечерта шепа череши...  Rolling EyesМалкия не реве, но непрекъснато мранка, мърда, та чак се набира и пълзи, голямо гушкане, че и носене на рамото на тати пада. Накрая успях да дам от Колифа, накърмихме се и заспа...уфф. Днес ще вземем и Инфакола - да видим.

Шунка - мисля че сте направили добър избор на количката. И аз си бях харесала Хаук, но като видях колко им е изправено положението на кошницата (гледах модела при който кошницата директо се слага на шасито) се отказах. Вчера за първи път си ползах новата Бебеконфорт и първите ми впечатления са много добри - лекичка, маневрена, много удобна за сгъване.
за педиатъра - покрай моето спешно секцио не си бях намерила педиатър, та доки ми препоръча педиатърката от Тина Киркова - д-р Божинова. Преглежда към МЦ"Вяра, Надежда и Любов" (до Министерство на земеделието). Наши познати са при друг педиатър в този център и са доволни. Ние още се колебаем дали да се запишем там, но вероятно ще го направим. Ако искаш ще ти пусна координати.

Инсайд - бебчетата даже обичат кошчетата, казвам го не само от мой опит (Бела много си го обичаше от самото начало - само там беше спокойна при коликите). Но може да зависи и от модела - бебето не трябва да си седи на дупето, а по-скоро да е с вирнати крачета и да е полегнало. Аз сега слагам и малка възглавничка в сгъвката, че бебо е много малък.

Честит имен ден на Петъровците!  beer

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 10:22 от heberlea

# 230
Добрутро! Щом стана ясно, че кафенце можем да пийваме, заповядайте:

Ичката, аз не разбрах ти кърмиш ли или сте на АМ. Щото ако кърмиш, 2:30 часа си е нормален интервал и не е препоръчително да изчакваш до третия, при положение, че бебчето си иска.

Мая, Димитрова също е много добра, ние останалите сме при Зарева (съседния кабинет) и когато отидем, пред кабинета на Димитрова винаги е пълно с болни хора - аз затова не исках при нея.

# 231
Здравейте!
Василиска, Св., сиси_дак, живи и здрави да са малките ви рожби!
Мая, Елдра, честита месечинка Simple Smile
От вчера сутрин се мъча да седна и да напиша нещо, но лудницата е пълна и не смогвам. Румен все още си е отпаднал, макар че овладяхме температурата, сега е на Изопринозин, а аз треперя дали ще опазим малката мишка. Снощи бях и на гинеколог - от около седмица при удебелението на операцията се появи нещо като дупчица и след баня отделяше по малко секрет. Аз си се притеснявах, но никакви мерки не взех, но снощи Стефан ме нарита и отидох - оказа се, че там има косъмен фоликул, а косъмчето започнало да расте навътре. Извади го и сега съм с превръзка.
Цвет, щом ти е силничка струята, възможно е Симонка да се наяжда и за 10 минути. Вие имахте кантарче, нали - как върви наддаването? А ваксините, както са ти казали, са си от педиатъра  - този път Пентаксим е безплатен.
Яни87, щом дохранваш, има опасност млякото ти да намалее скоро. 60 мл изцедени са си голямо количество, обикновено бебето изяжда повече. Ако искаш, можеш да пробваш да храниш по-начесто или да изцеждаш след и между храненията, за да стимулираш лактацията. Изцеденото можеш да ползваш за добавка, вместо АМ.
Мейдънли, чакам новини днес.
За оченцата коментирахме, че освен физ. разтвор може да се промива със сребърна вода. Аз капвах и кърма, свърши ми работа.
Евридика, много се радвам, че си имала време да отговориш така бързо и подробно на Августа  Hug
Августа, а как са нещата сега?
Мушмуронко, Властелинке, а като изцедиш повече какво ли ще е  Joy
Криси_фил, чудесно наддаване, браво!
Даги, в тези жеги лесно се получават обривчета при бебетата - и на Явор му се появиха пъпчици по вратлето, но не им се притеснявам засега. Щом стане топло, Румен, а и баща му лесно се обриват. Иначе и ти си взела слинг от Шушулка, като моя, само че моят е дълъг - аз пък май е трябвало да взема къс, защото дългият ми е много дълъг наистина, голямо омотаване пада - аз съм само 156 см висока. Мая, и твоят е оттам, но е от дългите като моя  Wink
Аз май по консултантски  Embarassed карам най през просото за храненето - ям си, каквото си ям винаги. Вчера имах неблагоразумието да хапна едни слънчогледови семки и за пръв път от месеци гастритът ме изяде - може и притеснението да е помогнало...
Зверчето, и на теб ти се е събрало като на мен тази зима...дано мине бързичко този труден период  Hug
Макензен, ще ти пиша на лични  Hug
Ичката, мамаАнелия ти е писала вече, че 2 часа и половина си е напълно нормален интервал за кърмаче  Hug
Надявам се да не съм забравила нещо...хубав и слънчев ден!

# 232
  • Sofia
Sv., Да ти е честит малкия Андрейчо,жив и здрав и много радост да ви носи!

Ани, Снощи към 7 ми го донесоха слинга. Халки няма само се връзва, Още не съм го пробвала че не съм усъвършенствала възела и поставянето но ще се пробвам днес като го изпера.

klavdiq7777, кураж, малко остана

Августа, и ние сме така с преобличането, стигали сме до рекордния 4 и път да се мием на чешмата.За забелването на мен ми казаха лекичко да отварям кожичката и да почиствам от секрети. За бадемите и аз не знаех, а ядох точно преди да му се появят пъпчиците на Дани Shocked

МамаАнели, мерси за кафенцето, аз още известно време така ще си го гледам  Rolling Eyes

Ани2, мерси за отговора, но не мисля че е от претопляне или поне не само. Претоплих го веднъж и беше по различно а вече доста разсъблечен го държа по препоръка на педиатърката. Даже на мен ми е студено с същите дрехи понякога, ама аз съм доста зиморничава. На 24-26 градуса е с боди с къс ръкав, къси гащи и чорапки. Вечер понеже температурата е пак такава по често е пак с голи крачета и ръчички.А пъпчиците си изглеждаха като акне само по лицето и се разпространиха като обрив към вратлето и гърба. Не знам какво е, педиатърката каза акне... но аз съм много притеснена и ако не се по управи, в петък пак ще го водя да ни види.

Чин, малкия не се ли успокоява ако го разхождаш в количката.

Хубав и слънчев ден от мен, дано да изгрее слънце и да плъзнем по разходки. bouquet

Ох аз отивам да си доспя за половин час, или поне да се пробвам че снощи от 2 до 6 сме се гушкали. Tired

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 10:53 от dagi

# 233
привет мами!
тъй като скоро моята юнска принцеса навърши 4 годинки, си спомних трепетите около нейното раждане и носталгично минавам да ви поздравя  bouquet Hug

# 234
  • Sofia
Здравейте!
Мерси за предложенията, наистина ми трябва някой педиатър само про форма, нямаше да е зле да е добър, да имам втори вариант, когато нашият е отпуска, но не ми се занимава да издирвам чак толкова. Мъж ми отиде сега до поликлиниката и при когото успее. Поне ще ни е супер близо.

Августа, и аз го намирам по-трудно с момчетата. То само да им забършеш дупето отнема 10 мин.  Crazy и на мен редовно ми прави номера с акане/пишкане, докато преобувам. Още в болницата тъкмо му смених наакания памперс и пусна нова доза, аха да стане мазало.  Crazy
За забелването (толкова ми беше важен тоя въпрос, че забравих всички останали) докторът каза след 6тия месец ще пипаме, а сега нищо.

Ана2, Зверчето, бързо справяне с болестите!!!  Hug

И аз ям, каквото ми се яде, всъщност карам основно на хляб, сирене и домат, краставици, картофи във всякакъв вид и мелби с много плодове. Нещо нямам фантазия за друго.

# 235
Добър ден на всички  Hug
Ичка, добре сме, мила  Hug Малкият спи по много, изобщо не плаче, когато е буден се усмихва постоянно, а като спи такива физиономии прави  hahaha. Мога да го ъзерцавам денонощно, толкова ми е сладък  Heart Eyes. Явно съм случила на послушно бебе, без колики за момента, направо ми е песен да го гледам (дано не си урочасам късмета). Иначе си е лакомийка, хапва си доста, но съм забелязала, че като нося след ядене по малко повръща, научих се да го оставям малко да полежи, че се плаша като повърне. Гледам, че за пишлетата говорим - аз съм много, ма много объркана относно това забелване. Изчела съм толкова много и всички те мнения едни противоречиви. Иначе видях, че в чужбина отричат забелването, казват, че към третата годинка детето само си помагало и не било болезнено, наистина съм объркана вече. Нашата педиатърка каза до 40-я ден да не го пипам. Споделете вие какво мислите  Peace.
Ето го малкия сладур, не можах да се стърпя Simple Smile

# 236
Здравейте  Hug,
Ние вчера цял ден мрънкаме, не спим, и ревем се за глад  Crazy.Вчера свекъра и свекървата заминаха с Теди на почивка на Велинград  Crazy, как ми се иска и на мен, ама няма да е таз година.
Бяхме вчера на консултация.Казаха че сме добре, на мен ми каза да отварям пишлето и да го мия да не се пълни с микроби, е разбира се лекичко само  Peace.Каза да почвам Деавита и ни каза по 2капки. Претеглиха ни и ни изкара че сме 4,400 с дрехите /а беше гладен и с сменен пампс/.Тя махала 200гр дрехи и каза че сме 4,200 и каза че  е много почти 1кг от изписването и се поуплаши малко защото е на 21 дена  Crazy.После в нас вечерта преди къпането го измерихме гол и гладен и беше 4,100.Значи наистина сме качили доста.Изписаха ни 3,260кг и за 21 дена е станал 4,100  Crazy.

ichkata83 Добре сме  Hug Crazy, и колики сме вече  ooooh!.Вчера не ме е оставил намира само рев и глад и да го държа   ooooh! Crazy.
helen 30 Малкия наистина е голям Сладур  Heart Eyes Hug Heart Eyes
sisi_daс Честито   bouquet , да ви жив и Здрав Стефан и много да ви радва  Hug
Василиса Прекрасна Честито   bouquet, да ви е жива и Здрава голямата Евелин и много да ви радва  Hug
, милата бая си се измъчила  ooooh!. Скорошно възстановяване  Hug
Sv. Честито   bouquet , да ви е жив и Здрав Андрей  Hug
eldra и М@я Честита месечинка с малко закъснение.  Hug  bouquet

Ставам че отново ревем  ooooh!

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 11:13 от gachoni

# 237
Честито на имениците днес.   bouquet
За Димитрова - има си отделен кабинет за бебенцата. Не ги меша с болните. За баткото ако има нещо първо и се обаждам и казва кога да минем. Единствено когато имаше лаймска болест не я разпозна и ни мота около месец, но пък беше ангажирана и се държа адекватно.

# 238
Момичета, във всяка отчетна тема въпросът за забелването на пишките се повдига периодично Simple Smile. То си е нормално, де. Мъжът ми много се базика. Току пита: "дойде ли ред на темата "какво правим с пишките?" Лично аз, на базата на това, което съм изчела по чуждестранни сайтове (на педиатрични асоциации и прочие) не забелвам на големия ми син пишката и смятам така да постъпя и с малкия. Оставила съм нещата на естествения им ход; доколкото може да се отвори съвсем естествено, без натиск, почиствам като къпем и толкоз. Тя постепенно сама си се отваря в рамките на няколко години, включително, когато детето се заиграва с нея. Чела съм, че насилственото забелване може да травмира тъканта и да повиши вероятността за фимоза в по-късна възраст. Знам обаче, че с това незабелване съм малцинство в България, така че вие ще си прецените...

Аз за кърменето специални диети не спазвам, единствено гледам да не прекалявам с прясно мляко, кафе и шоколад, но и от тях по малко си позволявам. Отново, с риск да прозвучи чуждопоклоннически, чела съм и български, и чуждестранни материали за това какво трябва да се яде по време на кърмене и ми се струва, че българските са в пъти по-ограничаващи препоръките - не знам защо. Мисля си, че просто е важно да се яде калорична, доколкото е възможно здравословна храна, да не се прекалява с нищо, да се поемат много течности и така...Навремето с големия ми син ходеха като пъдари сестрите в болницата и все казваха - не яжте череши, не яжте мъхести плодове, не яжте домати - в чудо се бяхме видели...

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 11:38 от Sv.

# 239
Добър ден момичета. Simple Smile
Честито на новообебилите се. Hug
И сега какво може и какво не може да се яде и доказано ли е изобщо newsm78.Аз не съм забелязала някаква зависимост засега.Майките ,които са на АМ изцяло имате ли колики?Аз вчера давах съвсем малко добавка и като ,че ли коликите се усилиха.
При нас като започнат напъните,пръцкането,пуфтенето и плачът само кърменето я успокоява.Нито иска носене,нито песни,нито нищо-само бозаене.По един час и повече може да си изкара така докато се успокои.Но и това си е "оферта",щом се кротва.
Да ви питам още нещо!Кашлят ли бебоците ви.Моята само се дави,кашля,хълца,грухти.Страшна работа.Ето един линк.Прахосмукачката действа понякога.http://www.youtube.com/results?search_query=white+noises+for+bab … p;oq=white+noises

Общи условия

Активация на акаунт