Отговори
# 240
Хелен30 - екстра ти е момченцето - голям сладур! Все така кротичък да е пу пу. Моята щерка, качваше първите 2 месеца по над 1500г. - което си е в норма (макар и в горна граница). децата наддават различно - Белата след 7-8 месец пък много малко качваше.

Ани2, Зверче
- бързо да се справите с болестите - някакъв грип вървял сега...неприятна работа!

Августа - и аз като новоизлюпена мъжка майка доста се стресирах с това забелване, но изчетох доста, пък и след предаването на Гала - реших да следвам най-разпространения съвет - забелване след къпане, лекичко колкото позволява самото пишле - колкото да се измие смегмата. сега мисля, че е твърде рано - чета че се препоръчва след 5-6 месец.

Гачони - аз пък съм решила септември семейно да се ходи на Велинград (ако не ми мине котка път). Въздухът е хубав, дотогава и бебчетата ще са пораснали така че до могат да пътуват по-дълго... а и на мен смяната на обстановката добре ще ми се отрази...е не мисля с бебо да стоим на плажа, но аз лично няма да откажа да се топна в някой хубав басейн, докато таткото наглежда дечурлигата.  

# 241
  • Варна
Ана2, аз съм само 1 см. по-висока от теб, би ли казала как го връзваш слинга и докога може да се ползва, т.е. до колко кг. на детето (или друг критерий). Че и аз много съм се зачудила дали да не се обзаведа, но точно с късия, че иначе ще трябва като мумия да се увия сигурно Simple Smile Имам кенгуру, но все още ми изглежда малко некомфортно за бебо в него. Не че не го разходихме онзи ден и той гък не каза, но на мен ми се струваше малко посмачкан вътре.
Момичета, не се шегувайте с кошниците за кола! Кошовете за новородено на количките са в пъти по-несигурни. Аз съм шофьор, карам всеки ден и много внимателно, обаче и почти всеки ден буквално се опазвам от някой луд или некадърен на пътя. Кошницата е най-сигурното за превоз, и то със спазени инструкции за монтаж. На по-известните марки има много клипчета как точно се монтират на седалката, поне от Kiddicare правят на всички модели клипове и ги има в youtube. Не ги взимайте на ръце бебетата!!!
Хеберлеа, хареса ти значи  количката? На мен след Чикото ми се струва адски тромава, много ми е трудна на тротоарите, но пък е стабилна и трудна за обръщане. Както каката я прихваща да бута сама, ако беше Чикото, Калоян да се е озовал по глава на паважа вече. Та засега сме с нея, пък после ще вкараме старата в употреба. Даже вчера й сменихме гумите.
И като споменах каката, вчера как се спусна пак към улицата това дете! И то към основен, натоварен булевард. Аз бутах празна нейната количка след ремонта, пуснах я и спринт да я спра, а онова ми се хили. Количката мислех, че ще излезе на пътя. Ами ако беше другата количка с малкия.........  ooooh!  От другата седмица съм сама с двамата и ако пак се случи такова нещо навън, направо не знам  Tired  Това ми е най-големият ужас.
За забелването - аз не смятам да го правя. За храните - гледам да не прекалявам с по-рисковите, но и шоколад хапвам, кафе пия сутрин след кърмене, бира пия също. Е, не се наливам, естествено. Самата Хедра на лекцията си каза, че всичко може да се яде умерено. Педи ми каза щом не съм алергична към ягоди, да си ги ям. А мой приятел, лекар, ме гледаше с такова изумление предния път като му обяснявах, че няма да ям зеле, за да не образувам колики на бебето. То и на мен ме ми беше ясно как така и на него ще образува газове, но човекът все пак е медик, та на него повярвах.

Ой! Честити нови бебета, да са здрави и да растат безгрижни!
И честит имен ден на всички, празнуващи днес!

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 11:54 от Бyxта

# 242
Здравейте мамчета, чак днес смогнах да сена на компютъра но от сега на там май все ще е така.
Останаха ли не родили мамчета, всичко съм изпуснала, ще се опитам да наваксам но няма да е лесно.

Честито на мамчета сдобили се с рожби свидни няма да изброявам по именно за да не пропусна някоя.

Иначе ние с Рая сме добре кърмим се успешно за сега благодарение на съветите ВИ искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички ви за обменения опит. Малко са ми разранени зърна но това е нормално Рая смуче като пиявичка  Laughing  

Иначе да кажа за раждането на 22 си пишех в темата по едно време ми се доспа легнах си поспала съм 1 час и ставайки пак отивам на компютъра да видя да ли няма някое ново бебче, сядам на стола и плюс нещо изтече от мен, отивам в тоалетната безцветна течност викам си честито.
Взех си багажчето и право към Дупница, мейждувременно нито болки леки и много слаби контракций.
Приеха ме направиха ми преглед нито сантиметър разкритие, докторката каза ще ти направя един сантиметър за да ми сложи някаква таблетка и като ме ровна ужас няма такава болка. После ме включиха на банка окситоцин това в рамките от 5 до 7  после вече болки, контракции и в 9 на родилната маса напъни дишане ужасии и в 9:30 се роди най голямото ми богатство. Раждането беше най болезненото нещо в  моя живот но заради резултат си струва всяка секунда.
Имам  няколко шевчета който вече не усещам.

# 243
Здравейте и от мен, и аз не мога да си събера мислите още...

ВАЧЕ, ние постоянно сме с колики- давам по 2 капки преди всяко хранене, а от утре ще ги направи по 4, но ще пропусна 2 хранения, защото трябва да са общо 28.

ХЕЛЕН, много е сладък!

# 244
Здравейте и от мен днес. Спиммммм в момента....
За забелването-и тук не се практикува това упражнение. С възрастта се отваря и повдига самичко (и наистина е така). Никога не съм забелвала на синовета. До около 3 година, наистина си се повдига кожичката, с израстване на инструмента. Педиатрите тук твърдят, че е изключително опасно от инфекции и травмиращо за бебето.
Лек и спокоен ден от мен... Hug

# 245
  • София
Здравейте!  Не ми остава време да чета, надявам се, че всички сте добре и се справяте със ситуацията, прегръщам ви много Hug

Аз влизам да съобщя една чудесна щъркелова вест:
Днес в 2:35 испанско време се е родила рожбата на нинка - Никол с размери 3920 гр. и 51 см.  
И двете се чувстват много добре, а таткото е издържал идеално.  Нинка благодари на всички, че са били с нея през тези месеци и прегръща всички много силно!!!
Да й е жива и здрава малката принцеска, а ние ще я чакаме да показва снимки!  bouquet

За мен какво ли да ви пиша набързо, освен че недоспиването вече започва да ме събаря Confused  Иначе малката мишка е сравнително добричка, но естествено най-обича да будува през нощта Mr. Green
Целувки на всички, ще се опитам да наваксам тези дни Hug

# 246
Добро утро и от мен...то вече ден де..аз вече започнах да се наспивам от малко и от рано сме станали.
Нещо бременните майчета се захубиха...момичета пишете как сте ...мисля ви!

Ичка,минаха пъпчиците на следващия ден.Аз бебо го държа разголен,защото вкъщи е доста топло,ние сме последен етаж и няма спасение от слънцето...яко нагрява.В жегите пускаме климатиците и поддържаме постоянна темп 26 градуса иначе не се издържа.Малчо щом се претопли облечен само с боди потник...представи си без климатици какво ще е.Вие вече излизате ли активно?

Деската от два дена се каня да те питам и все забравям.Понеже цедиш редовно...кажи ми каква е схемата със сухранението на кърмата.Изцеждам не след всяко хранене..чат пат..от гърдата от която е ял по малко (10мл засега)..мога ли да смесвам стара с нова кърма..примерно от един ден да е в един контейнер?А като са с различни температури?Или да изстудявам новата и тогава да добавям?Или всяка нова в отделен?Че то тия 10мл са си две плюнки  Laughing пък фризера ще го задръстя за отрицателно време.

Ели пу пу малкия все така кротушко да е.Целувки от нас  Hug

Ехааа щъркелова вест урааа.Нинка да е жива и здрава малката голяма принцеса.На теб бързо възстановяване.  bouquet

# 247
  • Sofia
Жива и здрава да й е на Нинка дъщеричката!!  Hug Най-сетне да са спокойни и роднините, че е родила, хихи!  Simple Smile

Пао, не питаш мен, но да кажа - четох на контейнерите за съхранение на кърма, че не може да се смесва по-стара с по-нова. И аз съхраних 3 пъти по 50-60 мл и се отказах, то вярно ще задръстя и без това пълната камера, а и контейнерите са ми само 5.

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 12:41 от Шунка

# 248
Добър ден,мамчета!

Хелен,много е сладък наистина! Heart EyesТака добре те разбирам за съзерцаването....Май всички сме така. Crazy

Даги,сподели как е със слинга.И аз бих си взела и тъй като съм висока,колкото Ани2 мисля,че късият ще ми бъде по-удобен.

Ани2,ние сме добре.Всичко се нормализира и мисля,че бучките,които ми се бяха появили са се поразсеяли.Благодарение на твоите съвети. Heart Eyes Hug Hug HugНо мисля,че на малкия не му е приятно да пие от мека цицка. LaughingСмятам,че това го дразни.

Днес брат ми има имен ден.Ако не бяхте вие нямаше да се сетя,че е Петров ден. Crazy  Simple Smile

Ееееееее,жива и здрава да е малката Никол!!!Нинка,радвам се,че сте добре.Бързо прибиране вкъщи.

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 12:54 от avgusta21

# 249
Благодаря ви  Grinning Grinning Grinning да още малко остана  Hug Hug Hug Hug Бог да е с мен и всичко да мине както трябва  Hug Hug Hug

# 250
Страхотна новина! Нинка, жива и здрава да е Никол!
Августа, прилагай тогава компресия - ще го лъжем, че не е мека цицата  Mr. Green
Гарли, чудесни сте! Само че не е добре да те разранява Рая - погледни дали достатъчно добре засуква - устата трябва да е широко отворена и да напъхаш колкото е възможно повече и от ареолата, не само от зърното в устата на беба. Ако имаш притеснения, обади ми се, теб мога и наживо да те видя.
ПаО, как сте? Какво стана с консултанта - обади ли се? Нужни ли са ти координати, или имаш някого предвид? Ето за съхранението на изцедената кърма: тук и тук .
Хелен, много готин...сега гледах и албумчето - толкова различни, но страхотни бебешки физиономии  Hug
Клавдия, имаш всички шансове за приза  Mr. Green

# 251
Честито на мама Нинка да са живи с малката Никол  много да ги радва .

Сигурно съзерцаването е синдром на всички майки, имам чувството че с часове да не мръдна няма да ми писне.

# 252
Да са живи и здрави Андрей на Св и Никол на Нинка!

МамаАнелиан, това че след молитвата трябва да отида в 3 къщи и да ме черпят със сладко не го знаех. И с големия ми син не съм ходила!  Wink

Кити, а аз изобщо не свалян никакви килограми от както съм си у нас. След раждането имах да свалям 4 и до ден днешен пак са си 4. Само дето започнах да изглеждам малко по човешки. Е купих и нови дрехи, според новите си размери.  Grinning

Зверче, бързичко да оздравяваш. А за гурелчета , Ники няма. Има там някакви но сутрин ги мия на чешмата. Дори не ми се занимава с памучета и преварена вода. На баткото така ги миех.  Party

Августа, аз отварям само вечер като го къпем колкото да измия. Аз също не мисля насилствено да забелвам.  Peace

Хеберлея, аз череши ям всеки ден по 1кг.  Crazy Даги, а на бадемите какво им е? И бадеми не спирам да ям. А колики няма! Или поне аз не ги усещам много.

# 253
Тези дни съм тотално неорганизирана. Дано вляза в ритъм най-накрая. Ама то е заради гадното време - докато се начудя да излизаме ли, да не излизаме ли, уж това да свърша и накрая нищо.

Нинка, честита девойка. Да ти е жива и здрава и много да ви радва.

Пао, и аз бях чела че не се смесва кърма, но оня ден попаднах на една статия тук във форума където пише, че може. Само че първо трябва да изстудиш кърмата и тогава да я смесиш със старата, която вече е изстудена. Можеш да държиш в хладилника цял ден и вечерта събраното количество да го замразиш. Дръж обаче не на вратата, ами най-навътре на рафтовете. Можеш да си купиш чашки за стерилна урина - по евтини са и са стерилни.

Хелен, малкия е голям чаровник.

ПП. Сега видях статията, която Ани и е дала - същата е, която аз четох наскоро. Действай по тези указания  Peace

# 254
Ани2 тя ме разрани в болницата докато се научим май как да се държим правилно, и просто трудно се зарастват като ме дърпа през 2,5-3 часа първите дни докато ми слзне кърмата ме тарашеш на 1,5 часа сега даже и само от едната гърда се наяжда ама другата ми протича. От снощи пробвам да я менкам и от двете да хапва не знам да ли е правилно. Таткото го пратих за друга помпа и някакви контейнерчета за замразяване, че вечерно време не може да с справяме да не направим някоя беля. 

Общи условия

Активация на акаунт