Отговори
# 255
Честито на мама Нинка малката голяма госпожица! Явно чакането си е заслужавало!   bouquet

Ани
- абе и аз мисля да си ям от черешките, но поне ще внимавам да не ги смесвам много храните. Макар, че може и изобщо да не е от това...ще продължа да наблюдавам бебока. Днес купихме и Инфакола, та ще видя как ще е тези дни. Иначе да ти похваля новото тиганче - и тиквички правих в него и яйца, снощи и шницелчета от кайма - чудни стават, с няколко капки мазнина, но сигурно може и съвсем без. Мие се идеално и като се има предвид че е без вредните ПТФЕ на тефлона - си струва парите. (http://www.-spam112-/portal/statii/teflon-229.html)

За слинговете - мисля да си купа на първо време от тук: http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/nosene-na-bebe … n-sling.html?p=2- (а до нас има и магазинче в което продават трико - ще взема и него та опитам, че излиза по евтино)

Иначе ето клипче за различните слингове: http://www.youtube.com/watch?v=6_E-_h-WwO4&feature=related

# 256
Здравейте, честита рожба на Нинка   bouquet

Не успях да чета, но не съм спала снощи, а днес свекърва ми дойде и ме затрупа с нег. емоции, та по-добре да не пиша много...
Имам проблем. Никола киха, променил му се е  и гласа. Не му е запушен носа, диша си спокойно, но се страхувам да не е настинал. Неспокоен е, не спи, а понякога и си хрипти, чудя се дали не хрипти от тоя разтвор,  който му сложих в носа...
Какво се прави ако бебето е настинало?  ooooh!

# 257
Чин, толкова малко бебче е по добре лекар да му чуе гърдичките и да прецени дали наистина е настинало. Облечи го по топличко. То днес си е студено направо.

Хеберлеа, оф ще вземеш да ме навиеш за тоя тиган. Аз имам тефлонов, супер ми е удобен, защото му се откача дръжката и по някога нещо задушавам на котлона и после го доопичам във фурната само като му откача дръжката, голям е дълбок е и само в него готвя. Обаче като чета за тоя тефлон.  newsm78

# 258
Звънях на частния му педиатър, утре ще дойде, но според него щом си диша през носа и си хапва, няма температура, значи всичко е наред  ooooh!

# 259
Нинка Честито   bouquet , да ви е жива и Здрава Никол  Hug , а на теб бързо възстановяване  Hug
heberlea Много хубаво сте решили, моя мъж не е много по почивките в смисъл хич не обича да ходим  Cry, и даже се кефеше че тази година няма да отидем никъде  Crazy.Но и сега с бебо и мен ме е страх.Теди я заведох беше на 1г и 2-3м на море и после като се прибрахме след около 1м като се разболяхме че 3месеца не мога да я оправя и една педиатъра /че къде ли не я водих/ каза че от това не било хубаво детето до 2г да се води по почивки да сменя климата  ooooh!.И затова сега ме е страх така да правя пак.Но не се знае  Crazy.Все пак според мен пък е хубаво да сменя климата да се калява като се казва но ще видим ......  Thinking
GARLEY Благодаря за разказа ти  Hug, важното е че вече сте добре, а болката се забравя както каза ти - си заслужава всяка секунда от болките  Hug
eldra И аз си мисля да не забелвам в смисъл леко да го отварям когато се мием за да го измия и ще видим , доста чета че на децата сами им се отварят около 3г. А и една позната и тя така все забелваше, забелваше и я достраша да го води на доктор да му го отворят и каза че около 3-4г му се отворило.Та може и аз така  Peace
chin Най добре наистина се посъветвай с доктор все пак си е бебче само 1м. Дано не е нищо сериозно  Praynig Hug
Докато съм писала ти си се обадила, дано найстина е така да е само притеснение на мама Hug Heart Eyes , дано да си е добре бебчо  Hug

# 260
Здравейте мами,
Честито бебче на Нинка Simple Smile   bouquet Голямата Никол да расте здрава и да е винаги усмихната.

Чин, аз бих се обадила на доки да питам. Според мен не трябва да си правиш експерименти. От друга страна като я слушам нашата девойка как скрибуца, ръмжи и плаче когато има колики, си мисля че Никола просто може да е прегракнал от зор.  newsm78

Хелен, голям сладур е твоя син Simple Smile ...А и колко косичка имааааа. Ние хем сме госпожици, хем още сме малко плешивички.  Heart Eyes А това, че е и кротък .. страхотно Simple Smile И аз обичам да налюдавам бебка докато спи, но вече рядко ми се случва ... да спи де  Laughing

Деска,
да не забравя, мерси много за снимките с монтажа. Показах ги на мъжа ми и видяхме, че определено и двамата бъркахме до сега.   bouquet

За черешките, и аз си хапвам. Ядки не смея. Кафе само ако съм се изцедила и следващото хранене ще го дам в шише. Иначе все си представям някакви кошмарни часове на ръце, обикаляща стаята.  Crazy За сладоледа... Незнам. Педито каза да не пия и ям прясно мляко, а сладоледа не съдържа ли много от него?

Момичета, вчера четох за коликите, че само около 25% от бебоците страдали от тях. Ние май не сме представителна извадка. Като гледам почти всяка мама след 20тия  ден пропищява. А някои и по-рано.  Mr. Green
Ориск, бразилка, хайде на отчет. Клавдия се разписа. Кой друг чакаме за да се местим в родени?

# 261
НИНКА, честита да ти е малката Никол, да расте здрава и много щастлива!

ЧИН, и Дара хрипти и киха, и аз се притеснявам, но и на мен ми казаха, че щом няма температура, всичко било наред, но пък аз от страх, май я навличам newsm78

АНИ, ама са ти останали само 4, а на мен- 16  #Crazy

# 262
  • софия
Чин бързам да ти пиша после ще чета, вчера извадих от носа на Симона огромен сопол, това е от повръщането, извадих го с клечка за уши, много внимателно, почти не можеше да диша, виж дали не се вижда нещо в носа, дано е това а не е болен бебчо Praynig

# 263
Честито бебче на Нинка. Да расте здрава и много щастлива малката Никол!

Айде мами, малко останахте, стискаме палци  Hug

Чин, и аз докато пиша, ти си го направила. Следи да не се появят тези симптоми, за които ти е казал и дано всичко е наред. Може пък просто да му е станало хладничко днес.  Hug

Сиана цял ден се кокори, за разлика от вчера, когато цял ден спа. През нощта също спа, но от 1-2 седмици се буди по часовник в едни и същи часове да яде. Излизахме малко и навън и да ви кажа, всъщност е доста приятно, въпреки това, което изглежда отвътре.

На Бразилка днес ли й беше операцията  newsm78 Дано всичко мине леко  Praynig

Момичета, не прекалявайте с ограниченията, не помагат нито на вас, нито на бебчетата. Ядките дори са полезни, а ако се ограничавате и в плодовете, някоя с по-чувствителен стомах може да си докара само някой запек, което след операция е дори опасно. Плодовете са гозообразуващи само за вас ако ги ядете неправилно. Ограниченията са повече заради алергии, отколкото заради коликите. Аз с баткото съм яла абсолютно всичко и той колики не е имал и един ден.  Peace

# 264
Бухтичке, ето как връзвам слинга: http://www.wrapyourbaby.com/crosscradle.htm
Между другото, да припомня, че утре е Слинг семинара на открито на Естествено, ако някой се интересува.
Симпли, мисля, че има  и психологически момент с коликите - първо те не са с еднаква симптоматика, второ, не са с еднаква сила, и трето, ние май почти всеки рев в тази възраст на колики го отдаваме Wink
Аз и при двете деца не съм виждала разлика между пиенето и непиенето на кафе и коликите. Все пак пия кафето след храненето на Явор, за да има време да спаднат нивата на кофеина в кръвта.
Чинче, дано съвсем неоснователно се притесняваш, толкова са мънички още...и аз  пипам челото на бебето през пет-десет минути, луда работа. КитиHug
Цвети, и аз съм вадила сопол след повръщане  Peace

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 17:37 от Ана2

# 265
Благодаря ви за съветите..

Цвети, има малко секрет, но не го стигам, навътре е, затова слагах Стеримар за да изтече, но не иска. Отделно този аспиратор за нищо не ми служи на мен...  Иначе той си диша през носа, но когато започне да плаче издава малко по-странен звук, та чак хрипти.
Може да му е било студено, само по боди с дълъг ръкав и ританки беше и завит с тънко одеялце, пък самата аз съм  с дълъг ръкав. Сега върху бодито сложих и суитчър, та да видим.
Най-вероятно ще извикам утре лекаря, въпреки че той не се притесни особено...

Кити, дано се окаже фалшива тревога и при двете.
Отделно Никола пие вече само веднъж на ден кърма, че изцеждам цял ден за да му събера за едно хранене. Аз ядох череши, ядох и кайсии... пих кафе само веднъж и то след като се изцедих, така че имаше пауза от 3 часа след това..

# 266
  • софия
Чинче има едни страхотни аспиратори който се включват в прахосмукачката/ сериозно/, но това като има секрет и Симона е  с потник под гащеризончето.
Да ви кажа осъзнавам че не винаги при нас са колики, така ръмжи като иска да гушкам или не и се спи, моето дете прави пауза от 7 до 12 и после си мисли че но ща е за гушене, но ще се постарая днес да я подържа будна да видим.
Мама Анелия и Дани един ден колики не е имал, какво щастие.
Моето дете всеки ден повръща по един път на фонтан ужасно , ама то не може да се яде и да се свива и напъва, а  и от бибата хем я иска хем и се гади от нея

# 267
Здравейте.
Чин, дано да е фалшива тревога, да няма място за притеснения  Peace
Аз като плаче Симо, определено не мисля, че всеки път е от колики. Между другото аз също непрекъснато го пипам, че много ме е страх да не му е студено или топло. Нашето джипи каза да го обличаме както ние сме облечени и няма проблем. Ама аз обикновено нося една пеленка допълнително да го завивам  Rolling Eyes
Днес ходихме и подадохме документите на  Симо в 2 ясли, утре ще ходим до други 2. Навсякъде са уж много мили, ужасно си противоречат, та ще видим. Naughty Още е рано да се притеснявам, но като гледам какво е положението с тези институции и ми става страшно, че пак не зависи нищо от нас и трябва да разчитаме много на късмета си  Crazy

# 268
Честити бебчета на Василиса, Нинка и всички,които пропускам!  Hug
Чин,Кити,дано няма нещо сериозно... и Надя киха доста често,а от скоро все ми се струва ,че хрипти  ooooh! Интересното е,че не е постоянно... отвреме на време издава едни странни звуци,все едно от гърлото идват,не от носа,най-вече в будно състояние...все едно има задна хрема.Иначе си спи със затворена уста,което значи,че не й е запушен носа  newsm78 Аз капя физиологичен р-р,сега сварих и лайка,ще й капна и от нея  Praynig
Ани2, забравих да ти благодаря за ценните съвети  Hug Успях да възвърна лактацията! Ние засега колики нямаме,само когато ака се напъва,иначе като цяло е спокойничка...Аз не се ограничавам от кафе и шоколад,а май трябва.За плодовете знам,че трябва да се ядат сезонни и не цитрусови,други ограничения не се сещам..

# 269
Чин, дано не е нещо сериозно, но за твое успокоение да ти кажа, че когато много се напъва Йоана също издава един странен звук все едно е пресипнала. Да не би да е нещо такова. Иначе секрет в носа аз вадя всеки ден и го отдавам на сухия въздух у нас и на вън. Те са ти казали вече, че щом няма температура и хапва значи е ок, но нека док го види утре. А свеки да не те ядосва, че да не се сблъска с юнските мами.

Кити, как е при вас положението?  Hug

Орнела, гледам вече си подала документите за ясла. Аз се каня от другия месец да ходя, дано не закъснея, но все пак Русе е по-малък град. То това на нищо не прилича, бебоците едвам се родили, а вече на ясла сме хукнали да ги записваме, ама като е такова положението в страната няма как.

Цвети, че като будувате обаждай се   bouquet Йоана в 4 часа сутринта реши да се кокори така, сякаш вижда стаята за първи път. Голямо гледане беше и всичко й беше много интересно, пък че на майка й й се спеше много важно  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт