Отговори
# 270
Спомних си, че в една книга четох, че наистина много е по-малък процентът бебета имащи колики от тези - нямащи. Обаче всички бебета имат т.н. метеоризъм (газове). Естествено, това ги мъчи, но не плачат така, както при истинските колики. И да, колкото и смешно да звучи, можем да им помогнем. Слагате ги да легнат по гръб и внимателно свивате и притискате крачетата им към стомахчето. Това ако не помогне на газовете да излязат, по аптеките се продават едни тръбички, които се вкарват лекичко в анусчето и газовете, понякога с акото, излизат.
Аз като бях бременна със сина ми се грижех за едно негово братовчедче на 2 месеца. Това бебе какви колики имаше....  #Crazy сигурна съм, че повечето от вас не са чували такъв плач!

# 271
Добавих новите родили мами и реших Лекоооо да променя 1стр дано да ви хареса  Hug .Не че е нещо особено , но се постарах да направя малка статистика и да я пиша на 1стр и Моля за да е винаги прясна  и вярна тази статистика да я променяте и вие когато добавяте някой в родени и когато махате някой от чакащите 2в1    Crazy Hug

Та ето копвам я от 1стр

За сега сме 133 мами, очакваме 140 бебета , от които 5 двойки близнаци и 1 тризнаци  newsm44

Вече родиха 92 мами и сме с 97 бебета от който :
47 момчета    и        50 момичета

и от Очакваме:

Очакваме
Още 43 бебчета от 41 мами  Crazy Hug

# 272
  • София
Аз влизам да се отчета набързо, но преди това да честитя на Нинка госпожицата  Simple Smile

Нинка, честита дъщеричка, да ви е жива и здрава и много щастлива!

Чин, дано да няма нищо неприятно. Вие освен педиатър по ЗК, сте си харесали и частен ли? Чудя се дали има нужда, ама то да не стига до никой на главата, де.

Ходихме на преглед (Ани2, благодаря, че ни мислиш) - Виктор е наддал 1100 гр. от изписването, вече е 4300гр. и е пораснал със 7 сантиметра  Simple Smile Биха му и ваксина за хепатит В. За забелването - педиатърът каза да забелваме по малко (ще си помисля за което) и да даваме Витангол по една капка. Общо взето това.
Докато чакахме имаше и едно симпатично китайско (или някакво такова) семейство и ни питаха червения конец за късмет ли е Grinning Аз им викам - не, против уроки. Те - уроки, какво късмет, нали  Laughing Докато им обясня на хората се озорих, ама после си викам гледай какви значи суеверия си имаме ние. Ама и те си ги имат техните - детето им се казва Тигър, защото било родено в годината на тигъра   Flutter

За процентът бебета с колики според мен е доста по-голям, примерно 80. Мама Анелия, това което казваш е интересно, може да не са наистина колики при всички (в истинския смисъл), ада са газове, но пак си е мъчително  Confused Иначе аз го правя това със сгъването на к рачетата, то си е част и от масажа, който се препоръчва, но Виктор не винаги търпи.

Гарли, важното е, че е зад гърба ви. Болката наистина се забравя и то много бързо.

За бадемите - доста се изненадах. Аз доста често хапвам и си мислех, че добро правя  Rolling Eyes

Гачони, благодаря за усилията   bouquet

# 273
  • Sofia
Здравейте,
Искам да изкажа специални благодарности на Ана 2 за консултацията Hug Hug Hug. Като прочетох за силиконовите зърна, от днес след обяд се опитвам да я кърмя направо от гърда. Пак е доста болезнено, но тя пак отказва да поеме гърдата и се почва едно врътне и рев, отваря си устата да захване гърдата и почва да се бори с мен, а аз се опитвам да си отвори устата хубаво и да захване зърното. Надявам сега с всяко следващо хранене нещата да се нормализират. Изненадах се че всъщност силикона не предпазва от разраняване, а аз тъкмо за това си го сложих. Оказа се че май не мога да разпозная кога имаме колики и кога сме гладни. Рева и в двата случая е много силен и еднакъв.

# 274
Мама Ани, права си, при Никола понякога са просто газове, а не колики. Коликите при нас са съпроводени с много силен плач, който не минава, когато го взема, просто си личи, че много го боли.
Ръмженето, напъването и лекото мърморене са само газове при него.

Дидолинка, на мен ми казаха Стеримар да му пръскам в нослето.

Деси, ще пробваме и ние така да закрепим кошницата му, защото Йо наистина си стои легнала, може би грешката е в нас..  Thinking

Цвети, а как наддава Симона? Аз отначало мислех обилното повръщане за фонтан, но не е.. фонтан е когато бебето повръща на височина, струя все едно под налягане. (така ми обясни педиатърката)  newsm78

Августа, съквартиранта днес пусна прахосмукачка и 3 часа гледа детето  Wink
При вас как са нещата, София свикна ли с новият член на семейството ? Simple Smile   bouquet

# 275
Определено приза е за мен  Grinning Grinning ще съм последната юнска мама  Wink Wink Wink Wink или пък първата юлска мама  Laughing Laughing Laughing Laughing Само живи и здрави,то бебо си знае кога ще се появи.Бог да е с мен всичко да мине добре и бебо да е живо и здраво това е най-важното Hug Hug Hug Hug

# 276
  • София
Здравейте и от мен  Hug

На мама Нинка да е жива и здрава дъщеричката!!!

Другите бременни да не се спотайват, а да се обозначат  Grinning

Рали мисля, също има проблем с носа. Нощес я чувах как диша през носа. Не хриптеше, ама се чуваше. Взех физиологичен разтвор и с помпата после изтеглих секрета. Иначе като се храни нямаше проблем, значи не е бил много запушен. Аз на Саша така оправях хремата понякога, със спринцовка теглех от банката и после по налягане. Сега на Рали пак не капя, ами малко под налягане с флакончето вкарвам разтвора. От помпичката съм си много доволна, още от Саша я имам. Стиска се като балонче и изтегля. Снаха ми я беше пратила от щатите тогава.

Днес не мога да се свъртя из нас. Поработих, помотах се, поспах повечко сутринта и денят свърши. Айде да се оправя времето, че да излизаме.  Rolling Eyes

klavdiq7777  Hug Hug Hug

# 277
Честита рожба на мама Нинка, да е жива и здрава малката бебка  Simple Smile

# 278
Честито бебче на Нинка и от мен.  bouquet

Обозначавам се  Mr. Green

I'm still standing , както се пее в една моя любима песен. Вече даже не се и нервя на чакането. Мисля ,че бебка ще бъде рак докрай и ще прояви характер, като се появи когато не я очакваме ....
Само малко ме е яд , че в неделя не отскочих до морето за последно, защото следващия уикенд и да няма бебе , вече със сигурност ще бъде прекалено рисковано.
 Момичета , моя термин по ПМЦ е 01 юли, а 26.06 беше като си го смятах с калкулаторите в нета, които отчитат и дължината на цикъла (при мен-23 дни). Тоест според БГ лекарите  в момента дори не преносвам, а чакам термин...

Клавдия , ще спорим за приза Simple Smile , успех  дано скоро поне при теб тръгнат нещата. Другата чакаща мам беше бразилка, нядавам се всичко при нея да е минало добре със секциото Praynig

# 279
  • Sofia
Добра вечер!
Аз се изтощих леко от борбата с уж спокойното бебе.  Rolling Eyes То не бе рев, не бе чудо, нон-стоп на гърда, после връща мляко, иначе е непрекъснат и ужасен рев. Сега ги пратих с татко му на разходка, дано мирне малко, че ще избягам в дън гори тилилейски.

# 280
Честито бебче на Нинка и от мен.  bouquet

Обозначавам се  Mr. Green

I'm still standing , както се пее в една моя любима песен. Вече даже не се и нервя на чакането. Мисля ,че бебка ще бъде рак докрай и ще прояви характер, като се появи когато не я очакваме ....
Само малко ме е яд , че в неделя не отскочих до морето за последно, защото следващия уикенд и да няма бебе , вече със сигурност ще бъде прекалено рисковано.
 Момичета , моя термин по ПМЦ е 01 юли, а 26.06 беше като си го смятах с калкулаторите в нета, които отчитат и дължината на цикъла (при мен-23 дни). Тоест според БГ лекарите  в момента дори не преносвам, а чакам термин...

Клавдия , ще спорим за приза Simple Smile , успех  дано скоро поне при теб тръгнат нещата. Другата чакаща мам беше бразилка, нядавам се всичко при нея да е минало добре със секциото Praynig

Дано да мине всичко добре при бразилка Simple SmileSimple Smile

# 281
Евридика, много се радвам, че си имала време да отговориш така бързо и подробно на Августа  Hug
Ана2, много си мила!   bouquet Simple Smile
Реших да те отменя, все пак бебе гледаш, че и болен батко, както разбирам от прочетеното. Бързо оздравяване!

На останалите момичета отново напомням, че освен към Ана2, Деската и други майки от темата с добър опит в кърменето, може да се обръщате и към мен или Mimsat. Само ви моля да обозначите обръщението си към нас с по-голям шрифт и различен цвят, за да е по-лесно забележимо.
Приятни първи дни и седмици с бебетата и леко раждане на очакващите!  Hug

# 282
Евридика, много благодаря, че ме нареди към мамите с опит. Честно казано сега се уча, но гледам да чета какво пишете, а и Ана2 много помага. Криво ми е, че малката отказа да засуче след престоя в кувьоза, но пък с цеденето се справям според мен доста добре. 

# 283
  • София
Честита рожба на мама Нинка Hug

Момичета, извинявайте, но нямам време да чета, минавам само да се обознача, отивам да се къпя и да лягам. Утре рано - рано отивам за секциото. Дано всичко мине добре Praynig

Стискам палци на другите момичета 2 в 1  Hug Дано утре да има повече бебчета Praynig

На другите - целувки на бебоците и дано не ги мъчат колики Hug

# 284
Честита рожба на мама Нинка Hug

Момичета, извинявайте, но нямам време да чета, минавам само да се обознача, отивам да се къпя и да лягам. Утре рано - рано отивам за секциото. Дано всичко мине добре Praynig

Стискам палци на другите момичета 2 в 1  Hug Дано утре да има повече бебчета Praynig

На другите - целувки на бебоците и дано не ги мъчат колики Hug

Пожелавам ти всичко да мине без проблеми и да гушкаш едно малко сладко бебче  Grinning Grinning Grinning пък току виж и аз утре зараждам  Laughing Laughing Laughing Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт