Отговори
# 60
Здравейте момичета, влизам набързо да споделя, че от 23 юни сме вече четирима.
След дълго чакане и непредвидено секцио се появи на бял свят малката ни дъщеричка  Венета с мерки 3, 370 кг, 50 см. И двете сме добре. Днес ни изписаха. Ще разказвам по-късно. Сега отивам да лягам, че госпожицата е много лакома, а мама има нужда от почивка.

Поздрави на всички  гушкащи вече своите съкровища и успех и стиснати палци на всички чакащи. 

# 61
sela_wi, честита ви радост! Желая на малката Венета да расте здраво  и щастливо дете...

# 62
  • Sofia
СелаВи, честито!!! Жива и здрава да ви е Венета!  Simple Smile

# 63
  • София
Села ви, честита радост!!! Жива и здрава да бъде малката Венета!
Чакаме да разкажеш.Как се стигна до секцио?

# 64
Да е жива и здрава Венета на Селаваи! Само радост да ти носи  мила!  Hug

# 65
Добро утро Simple Smile

Да са живи и здрави всички новопоявили се бебоци!На чакащите-стискам палци Simple Smile Не бързайте много много  Wink

Момичета...искам поне 3ч да спя без да се будя!Моя змей само иска да яде.И после-дебел бил.Ми ще е.Ако не му дам и се старая да спазвам режим,ни чуват в Люлин...Голям рев,голямо чудо.И не иска да спи в кревачето.Купонът е пълен!

Имам един въпрос-в това не много лятно време изкарвате ли малчовците навън?Притесняваме че духа.И как ги обличате,ако ги извеждате?

# 66
Добро утро,
Честито на новите маминки,на чакащите още малко не остана Peace
И ние вече си имаме колики от 9 вечерта до10,30 ни държат.....днес чакаме педиатърката да видим какви капки ще изпише ,въпреки че като ви чета май май само ги купуваме ,а пък облекчаване дали ще има......
И на мен ми се спи.........

# 67
Вещи , аз го изкарвам. Дори все дъжд улучваме. Но какуна който купих ми върши чудесна работа. Днес вече погледнах прогнозата - няма да вали и след малко излизаме.

Колики без плач възможно ли е да има? Днес много си присвива крачетата и криви физиономията. Чудя се дали да давам капки Колийф? В колко кърма ги разреждате?

# 68
Sela_wi, Честито ! Да расте Венета здрава и щастлива!

Аз вече официално обявих на всички близки и роднини, че няма да раждам, и да ме оставят на мира:) Ми те ме побъркаха да ми звънят тия дни и само изнервят положението. Следобед  отивам на лекар да ме видят , защото уж нали имах разкритие миналата седмица, пък нищо  Thinking От друга страна не  е ненормално да  закъснее бебето , има къде-къде по-тежки случаи с по 7-10 дни след термина... Само искам да следят да е добре и да не се тормози бебчето нещо.В краен случай ще искам секцио.
Много прегръдки  на всички бебенца  Simple Smile

# 69
Здравейте момичета Hug
Аз и Крум сме си вкъщи от няколко дни, но не мога да стигна да ви прочета. Попрескочих предишната тема ... на всички нови бебета добре дошли, на майките бързо възстановяване, а на тези, които са още 2 в 1  - малко остава, наслаждавайте се на последните дни от бременността Hug
Не че имам някакви проблеми. Консултирахме се за ключицата, няма никакъв проблем вече, още малко жълтее и по съвет на педиатъра даваме глюкоза. Не знам колко е добре това но се изморих да споря у дома. Има обрив по ръцете и кръката - малки червени пъпки с воден връх, педиатъра каза че е от претопляне, а уж не е много облечен... дано мине скоро. Яде на 3 часа, нощем прави по-дълга пауза, има колики  - давам  биогая и са поносими...
Въпроса с кърменето е най-наболял. Крум е на 11 дни, закърмих на 4-я. Давам по една гърда и дохранвам с Хип Био. Цедих преди 4 дни - като ни изписаха - 20 мл. Започнах лактогонен чай, жито, ядки и какво ли не, вчера цедих  - пак 20 мл. Не знам какво да правя. Ако не започна да му произвеждам повече ще мине на адаптирано изцяло. Започнах и втората да давам - нали уж на принципа на търенето и предлагането - да стимулирам, пък да видим. Давайте съвети момичета.  Praynig

# 70
Добро утро. Вчера май не съм ви писала, ама почивахме, после разходки, гости и т.н. деня мина.
Честито на новите бебоци, да са живи и здрави.

Села ви, чакаме разказчето да кажеш защо стигна до секцио  Hug

Вещи, ние излизаме. Обличам малко повечко - вчера беше с боди дълъг ръкав, тънък панталон и горничка. Сложих покривалото обаче на количката заради вятъра.

Мушмуронко, Ани2 ще ти даде по-ценни съвети, но според мен си давай и двете  гърди на хранене. Колкото по-често предлагаш ще стимулираш повече кърмата. Ти как изцеждаш? Почти винаги бебето е способно да изсуче повече кърма отколкото ние сме способни да изцедим. Ако не даваш добавката дории и да остане гладен Крум така ще го накараш да суче повече и да стимулира. Късмет.

# 71
  • София
Села ви, честита дъщеричка! Да е здрава и щастлива и вие с много любов да си я гледате!

Междудругото, за теб си мислех тези дни, право бях решила значи, че си родила  Simple Smile

Благодаря за поздравленията за месечинката ни  Simple Smile

Мушморонко, доколкото знам това, че не изцеждаш много кърма изобщо не означава, че бебето не суче достатъчно. Води се по напишканите и наакани памперси. Аз също не изцеждам много (в редките случаи когато съм цедила), но това не ме притеснява на този етап. Но Ани2 и консултантите ще ти кажат по-точно.

Вещи, ние вчера изкарахме Виктор, даже два пъти. Но бяхме сложили покривалото на количката срещу вятър. След малко мисля пак да излезем, към обяд някъде.

Insaid, да ти кажа не се оригва на всяко хранене. Понякога заспива и не го будя.

Памперси сменям и преди и след ядене, както дойде. Ако видя, че много плаче и не се търпи - първо хапваме  Simple Smile Не ги сменях след това доскоро, точно защото  заспиваше често след хранене и да не го будя. Но сега през деня така или иначе не заспива толкова бързо и май по-често ги сменям след хапване, че той също като се нахрани и върши голямата работа.

Ани, според мен може да са колики, но при нас има плач или напъване и пъшкане. А в тежки случаи - даже пищи.

# 72
Майденли, сега видях че сте порастнали вече.

Да е честит първия месец на малкия Виктор. Да знаеш, че времето все така бързо ще лети.

Ани, и Йоана в началото не плачеше от коликите. Само се присвиваше. Аз и тогава давах капки, уж да не се мъчи.

# 73
Деска, писах  на Ана 2 Simple Smile  От снощи започнах по две гърди да давам. Изцеждам от самото начало след всяко хранене с механичната помпа на Авент със същата идея - да стимулирам. Успява да изяде почти всичко - изцеждам по няколко капки. Не мога да не давам добавката обаче - опитах  като ни изписаха, но ме нападнаха че го държа гладен и ... знаете как е... Иначе ако се водя по памперсите всичко е 6, но да не забравяме добавката - сега давам 50, но след три седмици трябва да давам 80... и си мисля че така ще приключим с кърменето.

# 74
Мушмуронко, изцеждай и на празни обороти. В  смисъл дори и да не пуска ти не спирай. Аз когато искам да си увелича кърмата така правя. Може да падат само капки но аз цедя. Другия вариант е да не му увеличаваш добавката. На какъв период яде сега? Давай му по-често, а за да не разберат околните, че е гладен давай залъгалка  Peace

Общи условия

Активация на акаунт