Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво причинява сраствания след раждането и как могат да бъдат предотвратени?
Какво може да причини червена урина при новородени и какви са възможните причини?
Какво може да предизвика повръщане при бебета и какви са нормалните ситуации в този контекст?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво причинява сраствания след раждането и как могат да бъдат предотвратени?
-
Какво може да причини червена урина при новородени и какви са възможните причини?
-
Какво може да предизвика повръщане при бебета и какви са нормалните ситуации в този контекст?
Повръщането при бебетата може да бъде предизвикано от колики, преяждане или гастроезофагеален рефлукс. Нормално е бебето да повръща по време на хранене или след това. Важно е обаче да наблюдавате цвета, консистенцията и миризмата на повърнатото съдържание. Ако то изглежда тъмнозелено, пенливо и има лоша миризма, трябва незабавно да се консултирате с педиатър. Въпреки това, ако повръщането е рядко и бебето остава хидратирано, не е необходимо да се притеснявате прекомерно.
-
Какви са причините за треперенето и студените тръпки след раждането?
-
Какви са възможните причини за гърлобол, хрема и температура при нова майка?
Ще слезе зрялото мляко, спокойно. Само давай на Ива да суче и можеш да доизцеждаш, за да подпомогнеш процеса 
Между другото, ако наистина ти се е възстановил цикълът, забеляза ли разлика в поведението на бебето малко преди да дойде? Обикновено млякото леко намалява и става по-солено на вкус (има повече натрий и по-малко лактоза), затова по-чувствителните бебета реагират.
, но нямам сили да седя нощем - само взимам малкия при мен и пак започвам да дремя. И преди доста често ми се получаваха запушвания, и сега така се почва. Успявам сравнително бързо да ги отпуша, защото ми е доста пресен спомена преди какво съм правила, но е много неприятно
Толкова е сладка
Спомням си като се роди как я гледах с часове и си представях, че и мен живее такова съвършенство.
Аз искам в събота да я направим, че мъжо е на работа и неделя ни е единственият семеен ден заедно. Мислите ли, че 1 ден преди 40те е достатъчно или трябва да бързам тази събота? Знам, че сме го говорили много, но откакто забременях мозъка ми не работи както преди

Толкова е страшно,толкова нелепо,толкова нечестно...както казваш ти: "защо на мен"... За съжаление имам близка приятелка,претърпяла същата случка,слава на Бога сега се радва на прекрасен син,но така и никога не сме разговаряли на тези тема...не всеки може.
Искам на теб да пожелая да бъдеш много силна,да вярваш,че след безкрайното нещастие ще дойде безкрайното щастие за теб,и твоето семейство!