Отговори
# 600
здравейте мамчета как сте днес с бебоците.аз от 1 час се каня да пиша и докато стигна до компа от другата стая се чува кански рев,сега детето е в скута ми и спи а маика му чете по диагонал и ви пише. Laughing
някои беше казал че е увивал детето в одеалце и то се успокоявало,и ни така сме по същият начин сгъвам го като вързопче и в скута ми стои така и има ефект хем се затопля ио не плаче от коликите хем бързо заспива.
Чин да те питам ти поради каква причина се изцеждах и даваш в шише,че и аз съм така ама голям зор с това цедене.детето така и не иска да засмуче зърното дори и силиконово и цедене му е майката ама до кога ще е така незнам че едвам успявам вече да изцедя количеството което яде в момента.да ви питам нормално ли е дете на 15 дни да яде по 60мл, кърма,педиатърката когато идва каза всяка седмица увеличвай с 10,а на АМ на кутията има таблица там пише че трява да яде 90 и се чудя сега.
и друго се сетих да питамна нас са ни изл;язли на едната бузка малки пъпчици с бяло връхче дали е нормално и мога ли да ги намажа с кремче някакво да завехнат,и по дупето имахме 2 червени пъпчици ама явно е от запарването че завехнаха вече

# 601
Честито на всички новородили мами  Grinning Grinning Grinning Много да ви слушат дечицата  Hug Hug Hug да са ви живи и здрави  Hug Hug Hug

# 602
Мерити, честита дъщеричка, на голям празник се е родила, дано живота й е споходен с много здраве и късмет.

ЧинHug много неприятна случка, радвам се , че вие сте добре. Колата ще се оправи, ао ли не нова ще купите, важното е вие да сте здрави. На свекърва ти не й се впрягай, избива някакви комплекси жената. Стой колкото можеш на разстояние и дано скоро се кротне таз жена.

Да питам мамите със секцио, кой ви вдига количката (ние живеем на 2-ри етаж и няма асансьор, вариант е да я държа в гаража, но това значи да извадим колата да стои отвън)? И дали се натоварвате повече отколкото е казал лекаря. Аз се чувствам много добре, корема ми се прибра (е остават 2-3 см, но не ги правя на въпрос) самата рана е ок махнаха ми превръзката още на следващия ден след операцията и я пръскам само със спрей, само вечер леко ме опъва иначе нямам проблем. Бяха ми дали обезболяващи от болницата, да пия при нужда, така и не се наложи, търпимо беше всичко. Даже като съпоставям с другото ми раждане сега се чувствам много по-добре. Единственият ми страх е да не се отвори нрщо операцията или да получа херния, ако вдигам по-тежко от 4-5 кг.
Както гледам споделяте за ходенето до 00, голям зор виждам, какво ли не ям и не помага. Детето се подриска горкото, ама майка му цъ...много е неприятно и дискомфортно.

Венета е много лакома, но не успява да изсуче всичко и пак се налага да цедя, добре, че имам електрическа помпа, че иначе много се нервя. Почнах и да замръзявам, да има за по-слаби дни Simple Smile. С Йоана така и не се наложи да ползвам резервите и всичко замина в мивката 20-30- чашки на Авент от големите. Още ме боли сърцето, ама нямаше как, мина й годността.

На разходка излизахме в събота за първи пит, нещо не й хареса на Вени, много се изнерви, не знам защо и после около 2 часа мрънка и рева. Утре пак мисля да я изведа, днес времето ме подведе, че ще е лошо и мъжът ми не ми свали количката и съм вързана вкъщи.
Не знам как са мамите с две деца, но при нас режима на каката и на бебето тотално се разминават, надявам се с времето да се напаснат. Точно оправя едната и другата се сабуди за хранене. Добре, че мъжа ми си е повечко вкъщи тия дни и помага, та да ми е по-леко. И да са живи и здрави бабите разбира се, особено когато не се бъркат много.

Май се поолях с писането. Понаснимах Венета докато спи, после трябва да сваля снимките да видя какво сее получило, че нали малки бебета се снимат без светкавица, надявам се апарата да не ме е подвел. Бях позанемарила малко снимането и имам да наваксвам.

# 603
Красче - може да е бебешко акне (тези пъпчици). При нас се появи за около седмица и вече изчезна - само по личицето като много бързо се "местеше". докторката ми беше изписала поне 3 мазила (мога да погледна ако искаш), но аз така и не приложих нищо- мина си от самосебе си. Може само с памуче с преварена вода да почистваш, без да търкаш.

Села ви - сега слава богу асаньора ни така е направен, че и едно стъпало няма! Но с предишното бебче имахме стълби и още на 2 седмица селд секциото се налагаше даже сама да си свалям количката, а тя не беше от леките. Не е никак приятно - дано се намира по някой услужлив съсед като минавате, но ако се чувстваш добре и операцията заздравява добре мисля, че не е проблем...

чакам бебко да се събуди, да се нахраним и мисля да направим дългичка разходка в квартала : )

# 604
Села ви, сама си я смъквам, а съм 40 кила  Embarassed първо шасито и багажа, после с коша смъквам Никола.. 3 етажа

Деси, добре сме май, но мен 2 дни след катастрофата почна да ме наболява това онова. Иначе Никола мрънка от корем, но май вече не са колики, само пръцка  и се напъва, ръмжи и вече е 4710  Shocked 450 грама за 9 дни

Хеберлеа, има Господ.. и ни обича. Сега ще дадем 1600лв за ремонт-толкова, колкото ми изсточиха от картата  Twisted Evil
Определно и коланите и ейрбеците са нож с две остриета.

Излизайте, момичета, какво щяхте да правите зимата? Едва ли цяла зима нямаше да ги изкарвате..

# 605
Бразилка Честито   bouquet, Да ти е жив и Здрав Никола  Hug
klavdiq7777 Честито   bouquet , да ви е жива и Здрава малката принцеска Владис  Hug Heart Eyes
Kamelit@ Честито   bouquet, да ви е жива и Здрава Теодора Hug
Орикс Честито мила   bouquet, най накрая и ти си гушкаш прекрасната Ива да ти е жива и Здрава  Hug
meryty   Честито   bouquet , да ви е жива и Здрава Моника  Hug

Чин много лошо това с ката строфата, Важното е че сте Добре  Hug Heart Eyes

Ставам че РЕВЕЕЕЕЕМ за глад после ще добавя мамите който са родили на 1стр. А наистина май вече следващата ни тема ще е в Родени  Crazy Hug

# 606
Здравейте, момичета,

Поздравления на новите майчета! При нас вече повече бодърства Андрейчо, но пак засега няма колики и принципно не мога да се оплача. Лошото е, че общият ми тонус е много нисък - навремето хем беше по-тежко раждането ми, но се възстанових по-бързо. Тогава обаче преди раждането не работех, плувах всеки ден, угаждах си. Сега до последно търчах - покрай баткото, работата, хемоглобина ми падна също и в резултат на това вече две седмици след раждането съм пълен парцал... И аз като вова и села ви имам сериозен проблем с тоалетната, което много ме напряга, още повече, че винаги съм имала много редовен стомах и сега съм просто в шах. Правя всичко, което Вова е описала, пия и дуфалак и нищо... Отделно от време на време ми се запушва по някое каналче на гърдите и тутакси вдигам температура. Та... много ми е терсене, че още не съм в добра форма, че не излизам.

Иначе на въпроса за режимите им с баткото - поне нощен режим си изградиха удивително еднакъв - и двамата заспиват към 10.30 вечерта и се будят към 7 сутринта. Естествено, дербосъкът се буди и още веднъж в този промеждутък за ядене. Баткото в делничните дни е с бабите си, но като се върне вечер не иска да се отдели от мен и ми е много трудно. Общо взето всяка вечер и сутрин трябва да чета книжки, да редя с конструктор, да храня... не мога да му откажа това внимание като през деня не е с мен, а така ми се ще да имах повече енергия и да прекарвах повече време с баткото. И обикновено едновременно кърмя и се занимавам с баткото, което не е идеално...

Чин, ужасна случка сте имали, добре че не сте пострадали сериозно. Наистина е много важно колата да не е някаква малка за поведението при удар. Моята е доста здрава и тежка, но да не дава Господ да я тествам, че ако някое от децата е с мен ще полудея  Sad

# 607
Аз успях да сготвя. Детето спа, значи довечера пак ще съм дежурна  #Cussing out

Красче, Йоана скоро става на 3 месеца и все още яде повечето пъти по 60мл. Наддава си добре и вече не се притеснявам, че хапва толкова малко. /Знам колко яде, защото и аз цедя и така храня/.

Чин, много ще се радвам ако вече не са колики. Гледам, че Йоана издава много звуци докато яде. Голяма ръмжене. И при Нико ли е така? Добре наддава иначе. Браво на мама, добре го гледа. Горе долу като гледам колко кг. е вече - с Йоана вървят успоредно май. Утре сме на консултация и ще знам и тя колко е. А пък от катастрофата ще те понаболява тук и там. Аз като гледам снимките си била от страната на удара. Дори и да не те е ударило нещо от самия отскок пак стават травми. Ще мине, но кошмара е голям. Дано бързо го забравите със Слав. Отиди и запали една свещ, че виж колко неща ти се струпаха на главата.

Хеберлея, може от сега да сънува мацки детето.  Joy И аз много няма-та имах в репертоара, преди да родя. Сега всичко е обратно на това, което се заричах. Няма да спя с бебе, няма да гушкам постоянно. За сега удържам на няма да дундуркам - има си люлеещо легло. Да видим до кога.

Момичета, излизайте с децата на вън. Вятъра не е толкова страшен сега дори и за малките бебоци. Нали са казали при -5 ако се излиза на вън да няма вятър и мъгла. Аз така знам. Чистия въздух се отразява добре на децата /доколкото е чист в града е/. Но на вън повечето деца спят и са кротки. Яхвайте количките и да не виждам никой във форума  Hug Аз също след малко хуквам.

# 608
Най-накрая изчетох всичко и половината го забравих вече  Laughing
Чин, мила, слава Богу, че се е разминало без наранявания. Малкия дявол е бил! Напоследък бая ви се натрупа наистина, аман!  Close Дано това да е било последното зло  Praynig Hug
Честити последни бебчета и бързо възстановяване на мамчетата   bouquet
Аз откакто ям мюсли с кис. мляко за закуска и жито през целия ден съм ОК с тоалетната. Плодове хапвам по малко, че ме е страх заради коликите на малкия. Вчера обаче си купих царевица, защото просто умирам за нея. Е, пак няма да ям по колкото съм свикнала, ама... А като гледам коликите са си колики наистина.  WhistlingЧудо на чудесата  Naughty Tired
От 2 дни малкия е ужасно неспокоен, не иска и не иска да спи. Какво е това будуване от сега не знам, представям си като тръгне по баровете, сигурно с дни няма да се прибира да спи  Mr. Green hahaha
До скоро, отивам да с ехраним и след това да си купим фотоапарат  Grinning

# 609
Мами кажете с какво да се мажа гърдите,че ми ги разрани ужасно и много боли докато суче #Cussing out #Cussing out

# 610
Няма ли някой информация за ҳ̸Ҳ̸ҳBunnyҳ̸Ҳ̸ҳ  Не съм виждала скоро да пише, а милата и тя чакаше, отдавна и мина термина  Rolling Eyes

Добавих новите мами Но Моля ВИ гледам че някой е добавял мами но не беше оправил статистиката, че си играх и нея отново да правя.Моля ви когато добавяте някой да оправяте и колко бебета са родени и колко са момичета и момчетата.А за очакващите мами явно вече няма да има нови вписа ли се  и като се преместим в Родини предлагам вече да ни ги водим на 1стр но както кажете де  Peace

# 611
Привет мамчета, ние вече сме удома Wink

Ива спинка до мен ,  а аз днес за пръв път смених памперс , при това не особено успешно Mr. Green
 Раждането ми беше доста бързо , чак учудих лекарите, но  доста си болеше.... в 4:30 сутринта събудих мъжа ми, защото почна да ме боли доста. На инат до  преди това спях, въпреки болките, защото ми беше писнало от фалшиви сигнали. В 5 и нещо бяхме в болницата и 07:05 Ива се роди.
Не знам дали да разказвам подробно, защото вече всички минаха през това и май няма смисъл. Имам 2 шева, но изобщо не мога да си седна на Д-то и  ме е страх да отида до тоалетна ,защото имам чуство , че дори и малък напън ще ми причини адски болки....  Вие как се справихте с това? Приготвих си чай от смрадлика за промивки, само нещо не мога да намеря технологият , как точно се правят тия промивки.
 Имам мизерни капчици коластра и се опитвам да залъжа Ива да суче. В болницата ми обясниха как, ама нещо не се справях много добре. Днес удома, Ива доста добре засука , и макар да бях сигурна , че не е изсукала много , после не и дадох добавката , за да видя кога ще огладнее. ЛЛЛ при положение ,че съм родила в събота, естествено раждане, нормално ли е  да  нямам още кърма? Гърдите ми са спокойни. Възможно ли е причината да е ,че в събота и неделя бях предимно на течности и не съм се хранила? Днес след като се прибрахме хапнах малко елда, защото нямахме жито в момента, това добър стимулатор ли е?

# 612
  • София
Орикс, добре дошла!
Не съм от ЛЛЛ, но да ти кажа, че е нормално още да нямаш кърма. Лекар ми е казвал, че идва някъде на третия ден вечерта (аз родих в четвъртък сутринта и кърмата ми дойде събота срещу неделя, по-скоро неделя сутринта).
За тоалетната - в Шейново процедираха като даваха по две хапченца на родилката за разхлабване и декларираш, че си ходил по голяма нужда. Аз декларирах, но си оставих процедурата за вкъщи. Казаха, че два дуфалака, взети заедно вършат същата работа - т.е. изхождане без никакви напъни. Давай смело, страхът е голям, а така няма за какво. Аз първата седмица така продължих да си ходя (с Дуфалаци).

Вярно, че Бъни не се е отчела. Стискам палци всичко да е наред и да влиза да се похвали  Simple Smile

# 613
МЕРИТУ, честито!

(нямам време да се обърна, но ви прегръщам много)

# 614
ЛЛЛ, и аз с въпрос. Сутринта имах някакво запушване в едната гърда, вдигнах и температура. После много държах мъника на нея и ми се струва вече мека на пипане, смъкнах и температурата. Продължава обаче да има болка като от натъртено, като от синина... Означава ли това, че не е отпушена напълно или просто е остатъчен ефект, който ще отшуми?

Общи условия

Активация на акаунт