Отговори
# 675
Да си призная чувствам си,че си го храня добре и не ми е наложително това пробно кърмене.Щом е спокоен и си спи,смее се не мисля,че е гладен.

# 676
Ние имахме гости - мама и татко бяха тук, та чак сега сядам да видя какво става при вас. След малко ще прегледам и чакащите мами във фейса.

Сутринта ходихме на консултация. Йоана е вече 4420 гр и цели 56см. Равносметката за един месец 800гр и 6см. Според педиатърката е добре. Кърмените бебета първия месец наддавали много, после по-малко.

Чин, Йо все още хапва по 60мл, но от вчера се опитва да увеличи количеството.  Peace
Бубулинка  Hug
Бъни, честита бебка. Да ти е жива и здрава и много да ви радва.
Вещи, защо така става с теб? Пребори се с такава тежка бременност. Имаш нужда от малко успокоение явно, помисли как да стане та да се разтовариш от някои неща. Аз като те чета все майка ти те ядосва, не става ли без нея да се оправяш? Не си подлагай детето на диета. Нека хапва, има да наваксва.
Ана2, за второто и аз ще знам - легло ще купя като може само да си го хареса.  Joy
И още имаше ама явно няма да е сега /забравих какво беше/

# 677
Здравейте момичета!
Бубулинка, и аз плаках доста като прочетох историята ти. Но както преди писа Чин, ние сме тук да споделяме и хубавите и лошите моменти. Да се подкрепяме и да си даваме сила. В тази връзка, знаеш, че винаги можеш да намериш приятели сред нас и да споделиш и радоста и мъката си! Друго няма да пиша! Ти си знаеш.... Hug
Вещи, разбирам те наппълно!!! За съжаление незнам рецептата за успеха и незнам какво друго да ти кажа, освен... гушкай си бебока. 4400 килограмовия Никола ще ти даде спокойствието, от което имаш нужда. См мъжа ти как са нещата? Пооправиха ли се?
Кити, а Пл как е сега? Как се държи?
Ана2, и аз бях така като ми го изтресе свеки това с лимона....
Елдричка, браво на вас с мъжо! 
Мен да си кажа си ме е шубе малко....
Цветич, и аз не разбрах защо не си се успокоила. Симонка си се развива супер.
Теди, браво на кифлата  Grinning
Пао, Гарлии на вас браво Simple Smile   bouquet
Ваче- Мерси! За менюто за погачата - МамаАнелияН, мерси много! И аз горе-долу така ще процедирам. Ще поръчам и една тортичка. Четох обаче, че се сервирал и алкохол. Мисля си да взема Бейлис, ама то няма кой да го пие де. Ще има баби, а младите ще дойдат с коли или изобщо не пият алкохол.  newsm78
Тина, абе и на мен ми се вижда малко несериозно това пробно кърмене. Селин вчера изгълта 90 мл (бях се изцедила предварително, щото изпуших една цигарка  Embarassed)  и искаше още. А днес излизахме на разходка и изцедих 100 мл малко повече- just in case, както се казва, а тя изяде около 70 и заспа.  Понякога яде 15-20 мин, друг път суче 40. Понякога оставя малко млекце в гърдата, друг пък изгълтва всичко... Та незнам как от едно кърмене ще си направиш цялостен извод. 
Яни, на мен са ми превели парите от НОИ за миналият месец. Днес са преведени.
За нас какво да кажа. Днес ходихме на кафе с приятелка. Исках да се разходим в южният парк, но заваля и се забихме в мола наблизо. Малката спа постоянно, което ме подсеща. Деска и аз съм в твоята група на спящите през деня и разглеждащите къщата нощем  Crazy  Вчера будувахме от 3 до 6. Не бяха колики, просто не и се спеше. Не плака, а само се оглеждаше и си издаваше звуци. Днес пак доста спа и се подготвям психически, че ще си общуваме и тази нощ.   ooooh!
Хайде лека и безколикова от мен!

П.С. Забраих да кажа... Природата е страшна работа. От това по-често сукане на бебка в последните дни, днес сутринта имах чувството, че едната ми гърда ще екслоадира. Отделно тека като река. Явно бебка си подготвя почвата за месечинката. Видях, че количеството кърма, което трябва да поема се увеличава, а и успях да изцедя за първи път 100 мл.

# 678
Симпли, аз подозирам, че майка е подшушнала на Йо да ме държи будна нощем така както аз съм правела като бебе - цял ден сън, цяла нощ кукуряк  Joy

# 679
Извод на деня - консултантът по кърмене си храни рожбата най-малко - тя едва преди два дни чукна 4 кила  Joy
Кити, ще се справиш и самичка  Hug
Дес, нали бабите и внуците се разбират по принцип, нищо чудно  hahaha

# 680
Ани, ти на нас казваш хранете ги колкото искаш, а пък ти премерено даваш. После нашите шиковци, а Яворчо фин и строен  Hug
Майка ми много пъти все повтаряше - ако искаш да имаш спокойно дете, моли се да не прилича на теб. Е Йо прилича на Марти, спокойна е, но пък мама забрави да каже и спящо дете.  hahaha

Кити, не се давай. Сам е най-добре. Майка явно осъзна и тя, че родителите най-добре се справят като няма кой да им се меси. Дори с една гордост днес ми обясняваше как всичките й колежки ходели да къпят и гледат бебета, а тя е от тия "модерните баби" дето само на гости ходят и чакат момента когато децата ще са самостоятелни да могат да им ходят на гости самички без мама и тате.

Гачони, беше питала за статистиката на първа страничка. Та хубава идея, но е много трудоемко да се следи. Няма нищо лошо като се изместим в родени да я няма вече тази статистика. А и много мами искат само да бъдат добавени там и после въобще не се вясват.

# 681
  • София
Бъни, честита Михаела!! Чудесно име и манекенски мерки!!! Hug Hug Hug

Днес излизахме преди дъжда и поседяхме в двора на църквата до нас. Чудесно чисто място и много спокойно.
Също отново започнах с допълнителната си работа. Та във вторник и петък бачкам. Раличка ми е в скута, а аз успях чак сега да ви почета.

Ана, благодаря!!! Hug Hug Hug Когато имаш време!! Hug

Искам съвет за преносима кошара. Трябва ми за ходенето в Копривщица и ще ми трябва и занапред са спане насам-натам. Приемам съвети каква да вземем. Гледам в Хиполенд на Чиполино има едни с цветя. Имали и цип за излизане и влизане отстрани. Приемам всякакви съвети по въпроса

# 682
ВАЧЕ, аз се спрях на една турска фирма CASAUL- има повивник, люлка, лампа и играчка с музика, става и за игра- от Вис Виталис на Стамболийски, струва 169 лв., но много, много ми допадна!

# 683
  • Sofia
Добър вечер мамчета,
влизам само да ви почерпя. Днес моя малък сладур си прави месечинка. Поизгубих се последните дни че имам гости уж помагачи, но нещо не мога да стига до компа и да си призная не съм ви чела но ще наваксвам.

Hug Hug Hug

# 684
Aна2, ЛЛЛ Имам следния проблем. Опитвам да слагам Ива на гърда, вече съм сигурна и че има мляко, тъй като изцеждам. Но в момента, в който я сложа на гърдата почва едно неистово пищене и въртене на главичката, опитвам се да я наместя на зърното , но не се получава. Имам чуството, че зърната са прекалено широки за устичката й, не мога да ги накарам да "изпъкнат" напред, за да и е по-удобно. След няколко минути опити обикновено се отказвам.
Какво можете да ме посъветвате?

*Oryx*,

Както и Ана2 ти е казала   bouquet, контактът кожа-до-кожа обикновено дава чудодейни резултати. Можеш да опиташ с Ива да се усамотите на тихо и притъмнено място, да се поразсъблечете и да я сложиш на гърдите си. Може би тя сама ще намери гърдите ти и ще се насочи да суче. Действително, не е добре Ива да усеща натиск да суче, трябва сама да си реши Simple Smile
Като допълнителна стимулация, можеш да капнеш няколко капки кърма по зърното си и по устичката на Ива.

Освен биологичната поза, която Ана2 вече е препоръчала, можеш да опиташ как ще се чувствате двете с Ива и с позата "кръстосана люлка" (ако кърмиш от дясната гърда, например, лявата ти ръка трябва да поддържа добре телцето на бебето, а с дясната ръка придържаш гърдата. С лявата ръка също можеш да поддържаш леко вратлето на Ива и нежно да я насочваш, за да захапе зърното правилно. Тази поза е показана на клипчето за добро засукване, което Ана2 ти е пратила.)

Ако чувстваш гърдите си препълнени и смяташ, че това може да е причина Ива да не успява да засуче добре, можеш да опиташ леко изцеждане преди кърмене или също с техниката "омекотяване с обратен натиск". Пръстите на ръката (добре измити и с ниско изрязани нокти) се приближават с върховете един към друг и оформят фуния. Тази "фуния" се поставя на ареолата, така че зърното да е между пръстите, а самите те са на ок. 2 см от него. Натиска се към гръдния кош, като се задържа около минута. Това се прави на няколко пъти, като пръстите леко се преместват в кръг по ареолата, около зърното. Това обикновено помага тя да поомекне и бебето да успее да засуче по-лесно.

Друго, за което се сещам и не сме споменали дотук, е да предлагаш по-честичко гърда на Ива, още при първите сигнали за глад. Това са леко изплезване на езичето, въртене на главичката настрани, търсене на ръчичките и лапането им. Когато не е твърде гладна, тя няма да се спуска да суче агресивно, няма да се изнервя, ако не успее и като цяло има повече вероятност да засуче по-търпеливо и правилно.

Дано намериш нещо полезно за вашата ситуация от предложените идеи. Ще се радвам на положително развитие на нещата!   bouquet

# 685
Бубулинка Hug
ҳ̸Ҳ̸ҳBunnyҳ̸Ҳ̸ҳ-Честито бебе, честита радост! bouquet:
Ние вчера бяхме на консултация. Дани тежи 4330гр и е висок 56см  newsm68 ( 37дни-1680гр)
За сега му стига май кърмата Praynig
Биха му ваксината-не плака и си спинка вечерта  Sunglasses
Ето го и голямото момче на мама

# 686
  • софия
Даги, честита месечинка Hug
Бъни на теб честита рожба Hug
Анн2, Симпли, притеснява това че винаги като нещо  е нервна бебка първо си мисля че може да е гладна, просто това е единственото нещо което зависи от мен и мога да и помогна просто не мога да се примиря с тези колики, сега взех Колиф, ама тези се шегуват такава малка разфасофка струва 30 лева Shocked, дано има резултат.Сутрин я почват в 3-4 и до 12 на обяд не мигва за повече от 5 минути, добре че поне не плаче Praynig
Вещи, ти си такава душичка какво искат от теб всички, само се надявам че вече си по спокойна и уверена с бебо Hug
Ваче, все се каня да пиша, толкова мило говориш за Рали , става ми много хубаво като те чета Hug
Кити, Чин ,Бюти Hug
Още от вчера, Симона е с гъбички в устата изписаха ни Дактарин, някой с такъв проблем, бяло и е езичето.Другото е че трябва да залепим пъпа да не станело херния, Чинче ти ли коментираше такова нещо newsm78
Спокойна нощ Hug

# 687
СИМПЛИ, има какво да се желае още, сега ще видим като останем сами как ще е ... ако видя много зор, беж при мама в Бургас Laughing - поне ще има кой да ми помага за количката!

Мамчета, да се ожаля- купихме Chicco Trio Living- уж като една от най-леките- само конструкцията е поне 13 кг, коша и бебка още поне 8 кг- направо няма вдигане .... имам цяла етаж пеша до асансьора и кошмарът е пълен #2gunfire тия идиоти как са могли да направят асансьора на втория етаж #2gunfire #Cussing out

До мамите със секцио- нормално ли е все още да ме боли от едната страна- не постоянно, но често и осезаемо newsm78

ЦВЕТИ, как разбра за гъбичките? И на Дара езичето е бяло и не иска да пие вода след кърмене. милата Мони Hug А Колийф на Дара помагат много, вече сме на 3 опаковка- през деня давам преди всяко хранене по 2 капки, разтворени в шише с около 10 мл кърма, а след 18.00- по 4.

ДАГИ, честита месечинка!

БАЛТОВА, много модерен малък мъж!

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 21:26 от kitikat

# 688
  • София
ВАЧЕ, аз се спрях на една турска фирма CASAUL- има повивник, люлка, лампа и играчка с музика, става и за игра- от Вис Виталис на Стамболийски, струва 169 лв., но много, много ми допадна!

Кити, мерси!  Hug Hug Hug
Аз по-евтиничка искам, че ще ни е така или иначе помощно легло и не ми се дават толкова парички.
Кити ние таз година няма да стигнем до Бургас... надявам се другата да откараме цяло лято извън София  Wink

Цвети  Hug Hug Hug
Ами как да не говоря така като тя е едно много нежно и миличко цветенце  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Кака й е огън и жупел, а тя изглежда кротичка, или както Ники каза "Тихите води са най-дълбоки!"  Crazy Crazy Crazy

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 21:48 от Vache

# 689
  • софия
Кити, ами лекарката каза гъбички, че са а наистина само езичет е бяло, и Симона не иска вода камоли след храна, но май ще почна с една лъжичка да давам, Мерси за Колиф схемата и аз ще давам така дано помогнат много се моля PraynigЛеле ако вдигаш толкова тежко как няма да те боли операцията, аз малко да вдигна и ме придърпва.

Общи условия

Активация на акаунт