Отговори
# 660
Бубулина, кураж и с Бог напред  Hug
Бъни, хайде честита мома, нали момиченце искахте?
Ние днес също бяхме на консултация и за 20 дни малката кифла е сложила 855 гр и 4 см  Mr. Green  Усещам я аз, че вече ми тежи на ръката и все подлагам възглавници, а то каква била работата  Simple Smile Снощи имаше ужасна криза, направо полудя да се мята от болки 3 часа, обаче после 6 часа спа и само се буди 2 пъти наакана за смята и ядене. Казах на педката, че ми отказва вода, и тя вика - "ами с толкова кърма, как да пие детето?" Купих днес и каучуков биберон, ще я мъча да и го набутам, че ми е жал за съседите вечер. А другите биберони ги плюе с погнуса и физиономия.

# 661
Това, педиатрите да се карат, че бебето наддава, само в БГ го има. Що за глупости. #Cussing out Тук, колкото повече, по-добре. все пак те растат и на височина. Щом си хапва, значи е здрав и е добре. Моята педи, ме похвали, че Никола е качил 1500 за няма и месец. каза ми-поздравления, прекрасно гледано бебе. Да не сте посмяли да ги слегате на диета. да си наддават колкото искат. Щом проходят и отслабват, не се притеснявайте. Hug

# 662
  • Sofia
Аз не съм от редовно пишещите, но поне по често успявам да чета. В момента пиша а Гери спи в другар=та ми ръка!!11
Буболина, съжалявам много и мога само да ти дам много  Hug Hug Hug Hug.Думите в този момент са излишни.
БЪНИ ЧЕСТИТА МИХАЕЛА!!!!!  ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА!!!!!

# 663
Бубулинка мила, няма какво да кажа  Cry. Само сила, която очевидно притежаваш и много положително мислене ти пожелавам и всички ще се молим в най-скоро време да ни се похвалиш с прекрасна вест  Praynig Hug
Бъни, честита ти дъщеричка. Да е много здрава, силна и усмихната. На теб скорошно възстановяване   bouquet
Ние пак голям рев ревем, ще се храним и ще излизаме на разходка, дано се поуспокои навън  ooooh!

# 664
БУБУЛИНКА, нека Господ те дари с много сили, увереност и сбъдната мечта! И прави това, което те зарежда с позитивизъм в такъв момент! Хората са различни ДЕСКА- аз бих реагирала като теб, но леля ми загуби по същия начин бебе и тя постъпи като БУБУЛИНКА- искаше непрекъснато да е сред деца и да се грижи за деца (вече си има три свои- едно момченце и две близначета- момичета). БУБУЛИНКА, АНИ2 е права- след голямата мъка идва голямото щастие, вярвай в това!

Аз вече съм без мама, така че добирането до компютъра сигурно ще е трудно...

ВАЧЕ, и аз не мога да ги докарам по-малко от 20... и аз знам, че се гощава само със сладко.

АНИ2, много ми е сладко това за малкия социален Явор Laughing АНИ2, вече съм си взела поука и отмятам всеки материал в раздел кърмене Wink
Мамчета, как са ми посинели гърдите и как болят при допир, няма да ви разправям, вече не мога да нося сутиен, макар че онзи ден дадох 50 лв за един кърмачески, който ми беше ужасно удобен (вече съм чашка Д #Crazy).........

ИСИ, бързо да се уредят проблемите!

ЯНИ, тия количества при мен са недостижими #Crazy

ВЕЩИ, щом си наясно с проблема, няма такъв Party Гледай си 'чаавето' и да не ти пука за никой друг!

БЪНИ, честита Михаела! Страхотно име и фантастични мерки! Нека расте здрава и много щастлива!

ТЕДИ, Дара и каучуков не ще...

# 665
Ани2 може ли да се каже кога идва задното мляко?Примерно на 5та или 7ма или 10мин след активно сукане?Или при всеки е строго индивидуално?

Бъни честита прекрасна дъщеря,да е жива и здрава и много да ви радва   bouquet

# 666
ПаО, сигурно не си прочела, че ти писах по-горе, тъй като не ми отговаряш, но пак да ти кажа : В Джъмбо има чадъри по 10лв, които стават на x-lander!

# 667
Здвавейте милички цял ден се опитвам да ви изчета че от вчера ни съм чела ни съм писала.

Бубулинка ние сме с теб мила, това което ти се е случило е направо ужасно.  Hug Hug

Бъни честита ти  щерчица, да сте живи и здрави а на теб много бързо възстановяване мила.

Ох след два дене ходене по мъките цедене с помпа и хранене вече започнах да си я храня по малко от гърдата и  се оказа че като смених позата сега кърмя легнала не ме боли толкова. ѝсамо трябва първо да изцедя малко да са по празни гърдите че като са пълни не може милата да ги засмуче.
Вчера бяхме на контролен преглед и за 7 дена сме надали 250 грама, много се радвам и докато се събличахме да ни сложат на кантара ни падна пъпчето.

Теди не се притеснявай и ние сме същите никаква вода,  а биберон се мъчим с една каучукова на нук от време на време я смуче, ама цицето си е цице

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 17:58 от GARLEY

# 668
Бъни - честита дъщеричка! Ех че мерки - браво на мама, сигурно си се измъчила!

# 669
Да ви пусна един съвсем пресен материал, който скоро често ще цитирам и пускам : Кърменето след първия месец - някои тревоги и решения.

Ана2, статията е страхотна и отговаря на много въпроси, които възникват в мен по време на кърмене.
Сърдечно благодаря, че я сподели   bouquet

# 670
Bunny, честита щерка мила Simple Smile Много височка , браво!!! Да расте здрава и красива!

Бубулинка, кураж мила и скоро ще си имаш най-прекрасното бебче, всички ти го пожелаваме !
Аз днес се чуствам почти като човек... Снощи бебка спа доста, но аз будувах да я гледам Blush
Вече имам кърма, но не иска да суче.

Aна2, ЛЛЛ Имам следния проблем. Опитвам да слагам Ива на гърда, вече съм сигурна и че има мляко, тъй като изцеждам. Но в момента, в който я сложа на гърдата почва едно неистово пищене и въртене на главичката, опитвам се да я наместя на зърното , но не се получава. Имам чуството, че зърната са прекалено широки за устичката й, не мога да ги накарам да "изпъкнат" напред, за да и е по-удобно. След няколко минути опити обикновено се отказвам.
Какво можете да ме посъветвате?

# 671
  • софия

Бъни честито  bouquet Heart Eyes
Вчера бяхме на ваксина, бебка е наддала 1200 и 3 см пораснала Simple Smile, но това не ме успокои че имам достатъчно кърма.
Вещи най важното е да сте здрави нищо др няма значение.
Викат ме за папкане има гладни.

# 672
Гарли, страхотни сте!!!
Ориксче, кога слезе зрялото мляко? Гърдите ти напрегнати ли са? Ако да, може просто Ива да ги намира много различни от вчера, да й е трудно да засуче - от пълни гърди  е все едно да искаш да ядеш от надут балон, особено ако зърната не са добре изразени. Затова поизцеди мъничко в началото, така че да може бебето по-лесно да захапе не само зърното, но и ареолата. Казваш, че зърната ти са широки за бебешката устичка - а има ли някаква друга особеност на зърната и гърдите ти - да са по-плоски зърната, да са големи гърдите и т.н.? За да може бебето да засуче добре, трябва устичката му да е широко отворена - така зърното не би трябвало да му идва голямо или широко. Ако не е добре изразено, можеш да можеш преди засукване  да оформиш/изтеглиш зърното. Това става като хванеш зърното между палеца и показалеца си и го въртиш между тях. Ако така не става, може да се пробва изтегляне на зърното с помпа тип спринцовка или с истинска спринцовка /взема се една голяма спринцовка, изважда се буталото, срязва се частта от спринцовката на която се закача иглата и буталото се пъха откъм тази обратна страна, така че, към зърното да е частта на спринцовката със заоблените ръбове./ Оформяне може да стане и с ледче, но това не е най-препоръчителният метод, защото се свиват кръвоносните съдове. Освен това, както вече споменах, гърдите не трябва да са препълнени, защото тогава закачането на гърда е още по-трудно.
В каква поза се опита да поставиш Ивето на гърда? Подложи си възглавници, постави бебето корем до корем с теб, зърното да сочи нослето, подразни горната устна със зърно, за да отвори широко уста - тогава не би трябвало зърната ти да й се виждат големи. Виж това клипче.
Много важно е да не насилваш малката, за да не я травмираме и да откаже гърда. Чудесна работа при бебета, отказващи гърда по някаква причина, е контактът кожа до кожа и т.нар. биологична поза - двете сте разсъблечени, поставяш я между гърдите ти и я оставяш да намери гърдата и да засуче, без притискане и без да се отчайваш, ако не стане веднага. Възможно е да засуче в неправилна поза, плитко, но тогава леко може да я коригираш: http://www.biologicalnurturing.com/video/bn3clip.html . Виж и това клипче: http://ammehjelpen.no/a-starte-pa-nytt?id=895
Другото, което искам да питам, е дали пробва да я поставиш и на двете гърди - или само на едната? Ти си поставяла Ива на гърда тези дни - имаше ли предпочитание към някоя от гърдите ти?
Пиши какво се случва. Евридика и Мимсат ще още идеи, надявам се вариантите, които предлагаме, да сработят. Ако проблемът продължава, би могла да се обадиш за помощ на място  Hug.
Мама Нанка, радвам се, че статията ти е била полезна   bouquet
Ваче, днес чета за диети, упражнения и т.н. Скоро ще съм готова с отговора Simple Smile
Цвети, какво те притеснява? Браво на Симонка!

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 19:01 от Ана2

# 673
Честито Бъни!Да ти е жива и здрава малката принцеса!  Hug

Бубулина  Hug Мила имай сили и помни,че ние сме тук.

Днес най-после моето момче си свърши работата.Даже бих казала доста свършена,защото както се смееше и пръцкаше като го вдигна майка ми беше одрискан почти до врата,а памперса щеше да се пръсне.Точно за 5 мин след хранене и омаза всичко и ме успокои както трябва.Лекарката му идва да го види и каза,че съм се справила много добре с кърменето,защото бил изглеждал много голям и различен от предното посещение.Искаше да правим пробно кърмене,но решихме на 15.07,когато ни е консултацията да го претегли и тогава да се прецени дали му стига,но щом не плаче,а е спокоен това било добре.

# 674
Тина, много се радвам! Само имай предвид, че пробното кърмене е нож с две остриета - бебето е в нетипична обстановка, освен това изяжда различно количество в различните части на денонощието. Затова пробно кърмене се препоръчва да се прави, като се засече колко изсуква едно бебе за 24 часа - но тъй като това е почти невъзможно, тъй като не всеки има кантарче, хубаво е да не се стряскаш, ако Краси на пробното кърмене изяде 10 мл по-малко, отколкото очаква лекарката. Ако е наддал и е  спокоен, не му се притеснявай!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт