Отговори
# 630
........
 Имам мизерни капчици коластра и се опитвам да залъжа Ива да суче. В болницата ми обясниха как, ама нещо не се справях много добре. Днес удома, Ива доста добре засука , и макар да бях сигурна , че не е изсукала много , после не и дадох добавката , за да видя кога ще огладнее. ЛЛЛ при положение ,че съм родила в събота, естествено раждане, нормално ли е  да  нямам още кърма? Гърдите ми са спокойни. Възможно ли е причината да е ,че в събота и неделя бях предимно на течности и не съм се хранила? Днес след като се прибрахме хапнах малко елда, защото нямахме жито в момента, това добър стимулатор ли е?
Благодарности на Ана2 за бързите отговори!  Hug Ето и от мен:
*Oryx*, здравей!
Чудесно е, че слагаш Ива на гърда и се водиш по нея. През първите 2-5 дни след раждането коластрата постепенно преминава в зряло мляко. При някои майки това става почти по-бавно, а при други - буквално за часове. Ако предлагаш на Ива гърда често (8-12 пъти за денонощие), този преход от коластра към зряло мляко може да стане незабелязано, защото тя ще изпразва гърдите регулярно.

Наистина, коластрата в началото е капчици, но те са достатъчни за толкова малко бебе, защото стомахчетата им в началото са колкото черешка и постепенно през месеците нарастват, успоредно с което нараства и приемът на мляко.
Най-важното, от което имаш нужда на този етап относно слизането на кърмата, е честото поставяне на Ива на гърда. Така хем тя се "учи" да суче, хем гърдите ти ще се изпразват често и няма да се препълнят, втвърдят и доведат до болезнени усещания, когато слезе зрялото мляко.

Препоръчителен е нормалният прием на храна и течности. Важно е да се храниш пълноценно и разнообразно и да приемаш течности (ако не обичаш да се "наливаш" с вода, може да изпиваш по чаша преди кърмене или, както Ана2 беше споменала, динята и краставицата вършат чудесна работа). Успех! Сподели, ако имаш трудности или въпроси!   bouquet

ЛЛЛ, и аз с въпрос. Сутринта имах някакво запушване в едната гърда, вдигнах и температура. После много държах мъника на нея и ми се струва вече мека на пипане, смъкнах и температурата. Продължава обаче да има болка като от натъртено, като от синина... Означава ли това, че не е отпушена напълно или просто е остатъчен ефект, който ще отшуми?

Здравей, Sv.!
Виждам, че си добре информирана за кърменето и имаш опит Simple Smile Както и сама си се диагностицирала, много е възможно тази механична болка да е от натиск - докато спиш, от по-пристегнат сутиен и др. Дали е вариант за теб при нощното кърмене да се облягаш на една голяма възглавница и да използваш т.нар. поза за биологично кърмене? Така тялото ти ще бъде облегнато назад и не би трябвало да има натиск върху гърдите. Леките масажи под топлите струи на душа или позиция, при която бебето е с брадичка или носле към запушеното място също могат да дадат добър ефект.

Ако буцата и болката в гърдата продължават да седят, можеш да опиташ и със студени компреси след кърмене за спадане на отока и облекчаване на неприятните усещания.
Както и Ана2 ти е споменала, при персистиращи запушвания може да обсъдиш с лекаря си и приема на лецитин (таблетки от 1200 мг, продават ги в аптеките). Обичайно препоръчваният прием на лецитин е по 3-4 таблетки дневно до пълното отшумяване на проблема и после намаляваш с една таблетка на седмица. Препоръчват се и почивка и повече от обичайния прием на течности. Надявам се бързо да се справиш с неудобствата и да остане само удоволствието от кърменето!   bouquet

# 631
Добро утро,мамчета!!!
Буболинка,прочетох и нямам думи ,само ще кажа ,че те прегръщам силно и се надявам да си все така силна,за да преодолееш тази страшна мъка и да не спираш и за миг да вярваш ,че много скоро ще имаш най-прекрасното бебенце на света! Hug
Ние снощи минахме през коликите ,слушайки автентичните звуци на делфините и като че ли имаха ефект-дано е така ,защото от този Еспумизан само запек имаме ,не и облекчение и затова не ги давам вече.
Нооо през 2 часа сме гладни и мама си е доста изморена!

# 632
Добро утро. Влязах само да прочета, нямах време да пиша,но след бубулинка не мога да не кажа две думи.

Мила, плача с теб всеки път като е сетя. Да се загуби дете е ужасно, особено в такъв голям месец - малко преди термин. Загубих племеница по този начин и въпреки това не мога да си представя болката която изпитвааш. Знаеш че всички в темата сме с теб и много те прегръщаме и целуваме. Но ако приемаш съвети - спри да ни четеш. Снимките и разказите за бебоците винаги ще те връщат назад, а на теб това не ти трябва. Все пак това е от тия "нежеланите съвети" и не си длъжна да се съобразиш с него  Hug Hug Hug Знаеш, че винаги можеш да  разчиташ на нас. Друго не знам какво да ти кажа, думите са безсилни.

# 633
Добро утро,
Бубулинка  Cry Cry Cry Hug, направо не знам как сдържах сълзите докато четох, не мога да си представя какво ти е... Възхищавам ти се колко си смела, да говориш за всичко това, прегръщам те силно, макар че не те познавам  Hug Hug Hug
Момичета, имам само едно бързо въпросче - днес ще извеждаме малкия за първи път - как да го облека?  newsm78 Помагайте, че съм в чудо...
И друго щях да пиша, но не мога вече, след поста на Бубулина... Confused

# 634
Добро утро мамчета.
Май вече всички бебоци излязоха на бял свят Grinning
Бубулинка мила чета и плача.Аз това го преживях преди 3 години.Същата история .само че беше 45 дни преди да родя и ми казаха че е мъртво .Трудно е но гледай напред.Аз в началото не можех да видя бебе без да заплача но постепенно се съвзех и започнах да гледам към бъдещето и сега 3 години по късно си имам малката Мони. Така че кураж и дано скоро се похвалиш отново че чакаш бебенце Hug
за сега толкова от мен лек ден ви желая newsm51

# 635
Хелен, ако не е голяма жега можеш според мен да сложиш потник, боди с дълъг ръкав и ританки. Все пак тия дни си е хладно и подухва. За всеки случай си вземи дрешки с теб - примерно връхна дреха ако ходите на много сенчесто място, боди с къс ръкав.
Аз в началото вземах два вида завивки - пелена и чаршафче. Тук в парка температурата е осезаемо по-ниска и в зависимост къде сме сменях завивката. Постоянно проверявах ръце, нос и телце как са. Имай в предвид, че бебетата бързо изстиват и бързо се прегряват. Не искам сега да те плаша де, просто се подготви с дрехи и на вън ще прецениш най-добре. Аз чак сега си позволявам да излизам понякога без резервни дрехи.

# 636
Добро утро!

Бубулинка, много те прегръщам!  Знам, че след мъката идва радост - идва твоето време да бъдеш щастлива!
Деска, Чинче, и Явор ръмжи, напъва се на гърдата, като при второто такъв зор пада, че ми се качва на главата...горката ми гърда Mr. Green В неделя за първи път издаде несъзнателно гукане, на баща си, естествено Confused Доста се усмихва вече, особено като му говориш - много социален този мой син  Rolling Eyes
Хихи, Деска, като ви чета сега и виждам, че разбирате защо аз този път въобще не купувах бебешко креватче Simple Smile А Явор люлката въобще почти не я ще, даже само в ръцете не иска, както ви казах - или сучене, или пълноценна комуникация  Joy Преди мъничко видях Йоанка в албумчето - страхотна е!
Симпли, сега прочетох лека на свекърва ти срещу хълцане  Shocked А за помощта - аз от  самото начало твърдя, че ако някой иска, може да ми помогне в домакинството, но съветите за бебето са нежелани. И понеже малко са хората, които спазват това изискване, по-добре "сам, та както си знам".
Елдричка, ходихте ли на плаж?
Бюти, Кити, липсвате ми напоследък  Hug
Красче, всички бебоци май имаха вече такива пъпчици по лицето, минават сами...
Хеберлеа, и Явор издава странни звуци, докато спи - а аз хич не проявявам твърдост - гушкам... Laughing Сега ми се е паднало!
Хелен, Деската е права, вземи си резервни дрешки - винаги можеш да поразсъблечеш. А може да се наложи и да преоблечеш. Съвет не мога да ти дам, че децата са различни - Румен ми беше много топлокръвен и до днес не търпи завивки и се поти лесно. На Явор все му е студено  Rolling Eyes
Шунче, как сте?
Да ви пусна един съвсем пресен материал, който скоро често ще цитирам и пускам : Кърменето след първия месец - някои тревоги и решения.

Хубав ден и ще чакам да пишете как сте!

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 09:14 от Ана2

# 637
  • софия
Буболинка, миличка добре че ще пиша, че иначе гърлото ми е пресъхнало и не мога и звук да кажа, думите са излишни. Все пак да му се не знае не са ли видели, че плацентата е зряла вече, извинявай няма значение Hug, моля се да намериш сили да продължиш. Praynig
Момичета успявам да ви чета докато кърмя Симона но писането не ми се отдава, Прегръщам ви вас и бебковците Heart Eyes
Хубав ден Hug

# 638
Бубулина, много мъчно ми стана! Преминах с теб през надеждата и болката. Едва ли ще забравиш и наистина си теглила чертата. Но едно бебче със сигурност ще усмихне деня ти. Пожелавам ти от сърце в най скоро време да си имаш едно слънчево момиченце и да сте много , много щастливи.

# 639
бубулинка  Hug Weary нищо не ми се иска да кажа...но и а като Цвети се чудя не се ли е видяло това с плацентата..

# 640
Ето това е живота, колкото и да се стараем, да дерзаем, и да се опитваме да сме максимално прецизни в избора за нас и нашите близки, в крайна сметка друг разполага.  Sad

Мила Бубулинка, пожелавам ти в най-скоро време да се радвате с мъжлето ти на най-здравичкото бебче, пожелавам ти го от сърце  Heart Eyes  bouquet

Ана2,  Hug

Аз всяка нощ правя едно и също с Емо, храним се, после заспиваме, после пак се храним и така....но веднъж се събуждам много свежа, друг път ставам страшно изморена....слава богу днес съм свежарка и изхвърчаме на разходка...
Имам въпросче, кога ще почнем да разреждаме аканията, имам чувството, че каквото изпапка малкия, отива в памперса  Rolling Eyes

# 641
Буболина  Hug.

# 642
  • Добрич
Добро утро!
Бубулинка,   Hug Hug Hug Каквото и да кажа, само ще те натъжа още повече, затова ми се иска да ти изпратя само кураж и сили! Ще бъдеш скоро щастлива мама, ще видиш!  Hug
Хелън, не знам при вас какво е времето, но да споделя аз как обличам Вихрен два дни, откакто сме и ние на разходки: Боди с дълъг ръкав, тънко памучно елеченце и ританки. Отгоре завивам с памучна пелена и слагам тънка шапка, защото при нас духа.
Нещо не ми се пише...след прочетеното от Бубулинка.
Хубав ден!   bouquet

# 643
Бубулинка,направо нямам думи.Рева и чета. newsm45 И аз бях със зряла плацента доста по-рано от термин и затова се притеснявах като луда.Само ръчках беба и ходех на тонове почти всеки ден.В този Кюстендил защо се случват такива неща.И феята беше оттам.Не ги ли виждат лекарите тези неща на прегледите, незнам.  Sad
Пожелавам ти кураж,късмет за ново бебче и Бог да е с вас оттук до края на живота ви. Hug

# 644
  • София
Бубулинка, нямам думи, много е нелепо... Много те прегръщам  Hug Ох, дано да не те разстройвам допълнително, но все си мисля,че проблемът е бил предвидим и е можело да се предотврати подобно трагично развитие. Като забременееш пак, дай Боже съвсем скоро, по-добре върви да те следят и в съседен град, доколкото разбрах от момичетата тук - в Дупница има добри специалисти.

Ние се върнахме от чистата молитва, моите свекъри просто ми изпънаха нервите за нула време  Tired

Общи условия

Активация на акаунт