Отговори
# 330
Роси, не разбрах какво е, толкова бях уплашена в кабинета, че щях да припадна. Питах плацента ли е, д-ра каза "Не точно, ами .... (нещо медицинско)". Имало още такова да излиза, да се следя да не вдигна температура и след седмица пак на преглед.

# 331
  • София
Ваче, щом ти е толкова силна струята, пробвай да кърмиш в полегнала поза (облягаш се на възглавници леко назад и похлупваш бебето върху тебе) или в напълно легнала.

Аз установих.. не е от струята... от носа е.  Crazy Явно хремичката е задна и тя не може да диша. Сутринта изчистих нослето и си яде беа давичкане при пълни гърди. Явно и затпва вчера яде по малко и на често.
За клечките за уши в носа аз изобщо не намирам за практично ползването им. Само набутват секрета навътре, дразнят лигавицата и унищожават власинките, които естествено избутват секрета навън. Това важи и за ушите. Шунче затова ви е забранил доктора да ги ползвате. Има едни фитосвещи  за уши. Едно време баба ми така ни почистваше ушите. Тя си правеше фитосвещите от памучен плат и восък.

Бразилка не е ли писала?

Теди... ужас... е какво е това дето така ще излиза.. ти кърви ли след раждането и колко кърви?

# 332
Здравейте мами!

Чин, да си жива и здрава, мила! Много обичана и много почитана!   bouquet Много готино се гледат двамата  Mr. Green
И нашата кошница има основа в колата, която се връзва с колана за седалката и на нея се защраква кошницата, което означава, че не може да се сложи по-полегнало. Става във всякаква кола и има три положения на самата основа. Кошчето на Пеперудата е перфектно защото си има тази приставка за новородени и по-малки бебета. Аз, като не намерих, съм сложила навито одеалце в сгъвката.

За махането на нощното хранене - мисля да оставя Сиана сама да го направи това! Може и да пробвам да направя нещо по въпроса, но края на първия месец е прекалено рано, не само че няма начин такова малко бебе да не се буди нощем, а представете си как гърдите ви ще се препълват на кърмещите, щото лактацията още не е съвсем устновена. Ако мойто бръмбарче продължава да спи както сега, само с едно будене за храна (пу-пу) не мисля, че трябва да я насилвам да се отказва.

ТедиShocked това пък чудо какво е?! Не ти ли каза доктора, плацента да не е?! Аз също пия антибиотек е не съм видяла нещо да е оказал влияние на малката. Доки каза, че няма проблем, а аз реших да не чета листовки, там в повечето случаи се презастраховат.

Шунче, по-добре аспиратор, отколкото запушено носле!  Hug

И ние сме с Памперс единичка и на 2-3 пъти отзад излезе акото, имам още малко и минаваме на двойка.

Това всичкото го написах с лявата ръка, щото Сиана спи на дясната след кърменето  Mr. Green

# 333
Кой каза, че бразилка не е писала. Писала, ама вестителката й си е гушнала бебето и спи  Grinning

Та роди се още един Никола 3450гр и 50см. Праща ни много прегръдки.

Теди, много неприятно. Дано не е нещо сериозно и бързо да се оправиш.

МамаАнелиаН, здрава лявя ръка, я какъв пост. Аз пък пиша с дясната, че моята лявя е заета  Hug

# 334
Аз кървих първите 3 дни силничко, после само ми цапаше. Сега обаче явно се отпуши и направо тече яркочервено, а до днес сутринта беше кафеникава течност. И продължават да излизат съсиречета, но не е такава голяма тъкан както сутринта.

# 335
и аз с дясната, че лявата е заета... Laughing
Теди, милинка, пак добре, че е излязло... Hug Hug Hug
Чин, това е много страшно с ваксините, да не говорим за аутизма..гледах на кафе вчера, темата беше това, поплаках си добре. Едното хлапе там,  също след няколко ваксини отпушва аутизъм.. Sad Cry

как да сме спокойни, как да сме сигурни???????

# 336
Оф това с ваксините е много неприятно, но пък нали ако не са сложени няма да ти запишат детето на ясла/градина - аз поне така знам. Та във тази връзка искам да питам Ани - ти каза, че ще отложите ваксините до 2-та годинка. Това означава, че няма да давате малкия на ясла преди това и след като стане на 2 години и започнете ваксините няма да има проблема да го запишат ли? Хич не съм наясно с изискванията за ясли/градини и трябва да проверя, така че някой ако има идея да казва.

# 337
  • Sofia
Честито на Бразилка. Да е виж и здрав малкия Никола.  bouquet

Ох Теди, много неприятно, направо притеснително. Пий антибиотик щом трябва. Дано да се орпавиш скоро. Hug

# 338
яяя да пробвам и аз моята лява (левичарка съм ) Wink

Теди, Ани2, неприятна работа, а мен даже не са ме викали на преглед след раждането, а свекърва ми се ослушва, за какво да ходя, бебето нали е навън  Whistling
Дано всичко е наред и не се налага по-сериозни интервенции и при двете  Praynig

Честит да е петият Никола, обявявам това име за най-популярно сред темата Simple Smile

Даги, добре му е сякаш, но още не е истерясвал напълно, чакам утре педиатъра.

За нощното хранене, оставих Никола сам да реши какво ще правим през нощта, защото сърце не ми даваше да го оставя гладен. Той не прави 1 6 часова пауза, а една от 3 часа и половина 9-12:30 и една от 5 часа (12:30-5:30) след храненето в 5:30 сам си измества с половин час и продължава по ред 9, 12, 3 (+/-) 15мин

# 339
Теди, дано да минава бързо каквото и да е това чудо, защото звучи ужасно  Praynig Hug
ние ползваме на памперс 2-ка вече и нямам оплаквания. чат пат протича през крачола, но мисля, че аз не внимавам достатъчно с поставянето затова... Crazy
Аспиратор не съм купувала. Само 1 път видях, че имаше сополче малкия, но лесно излезе  Crazy
Чин това с ваксините е доста страшничко. Чувала съм, дори наскоро в някакъв филм го гледах, но.... Crazy ooooh! не знам какво да кажа. Така или иначе в България са задължителни Rolling Eyes
 Бразилка, честита ти рожба. Да е много здрава, силна и щастлива. На теб бързо възстановяване   bouquet (Ще правите общи рожденни дни с Чин  Wink И именни!!!  Laughing)
За кървенето щях да ви питам. На мен още си ми тече, докога е туй чудо  newsm78
И аз много искам да отпадне едното нощно ядене, но на теория звучи много лесно, а на практика  ooooh! Tired Май ще се изчака, господинчо сам да реши кога ще стане тази работа...
П.С. Аз с една дясна  Mr. Green

# 340
Аз също смятам, че е прекалено рано да се маха едното нощно хранене на едномесечно бебе. Мисля да го оставя сам да си прави паузите, защото посред нощ ревящо бебе и то от глад....  Crazy Хич не я виждам тая ситуация. Иначе педиатрите си имат мнение - майката да си почивала повече през нощта, е то така, ама бебето като реве гладно каква ти почивка Simple Smile

# 341
 И аз да се включа с една дясна. Mr. Green

ЧЕСТИТ НИКОЛА НА БРАЗИЛКА.ЗДРАВЕ И БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО ДА ИМА.

Аспиратор за нос ние купихме от тия, дето се всмуква с уста.Интересно творение е, и позволява да контролираш вакуума.Мъжо го изпробва преди няколко дни, върши добра работа, но преди това задължително трябва физиологичен разтвор, за да втечни сополките.Само че аз по-лесно чистя нослето с клечка за уши.Имам тренинг и съм много бърза. Mr. Green

Теди, каква е тази чудесия?Дано не е нищо страшно и бързо да мине. Hug

Я да се оплача и аз.Момичета, казвайте лекове за циреи.Излязоха ми не един, ами цели два.На дясното бедро и по-нагоре на хълбока.Боли ме, не се трае.Направо горят местата от болка.Слагах Ихтиол-нищо.Пръсках с един антибиотичен спрей-нищо.Помагайте, моля. Praynig

# 342
Бравооо, Честит Никола на мама Бразилка. Да расте здрав и много щастлив! Надявам се операцията да е минала леко и пожелавам барзо възстановяване на мама!   bouquet

# 343

Я да се оплача и аз.Момичета, казвайте лекове за циреи.Излязоха ми не един, ами цели два.На дясното бедро и по-нагоре на хълбока.Боли ме, не се трае.Направо горят местата от болка.Слагах Ихтиол-нищо.Пръсках с един антибиотичен спрей-нищо.Помагайте, моля. Praynig

правиш кашичка от брашно и ракия, слагаш вечерта и залепяш лепенка отгоре,, ако на другия ден не е избило, повтаряш  Peace  Hug

п.п силна ракия и много гъста каша, тесто

# 344
Честит Никола на бразилка, да расте здрав и силен, на мама бързо възстановяване. Надявам се не са я измъчили много.
Теди, какво е това чудо представям си как си се уплашила. Дано бързо да минава.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт