вие как бихте постъпили?

• 5 960
  • 84
  •   1
Отговори
# 60
И все пак, моля кажете, вие как бихте постъпили на мое място?

Ще си спестя подобно гостуване.

# 61
  • София
Какво да ти кажа, вземи и ти да говориш на детето "виж, баба ти, каква попара ти е забъркала, пък ти не обичаш попара, затова няма да я ядеш". В най-лошия случай ще влезете във война, в най-добрия бабата ще се усети. Но, ако можеш да си наложиш малко на волята, оставИ я да прави каквото реши, все пак е при вас за един месец, не за цял живот! а ако имаш сериозен проблем, накарай мъжа си да поговори деликатно с майка си и да я ориентира.

# 62
bgfifi, нали искаш да запазиш добрия тон? Прояви малко хитрост. Накарай я да мисли, че точно такова поведение очакваш от нея, и смяташ да се възползваш максимално от възможността да поскиташ. Даже може да го обсъдиш с мъжа ти на вечеря, като я похвалиш каква отлична баба е.  Mr. Green В нейно присъствие.
Подозирам, че няма да имаш грам възможност да си починеш до края на гостуването й. Ти си я познаваш, разбира се. Помисли дали би подействало.

# 63
  • София
Аз разбирам авторката .Тя не се дразни от факта че бабата се радва на детето а от факта че го обсебва и налага собствени правила и мненике като игнорира напълно майката.Еми не е права свекървата  и  в случая тя ревнува от майката и не иска да приеме ФАКТА  че за малкото човече майката е най - важния човек в живота.

Опитай се да не се ядосваш, няма полза да се натоварваш излишно , 4 седмици ще минат бързо, а ако пък съвсем прекали говори с мъжа си да й направи тактично забележка , защото на него по - няма да му се обиди отколкот на теб.
Успех и горе главата   bouquet

# 64
Как може да се впечатлявате от такива работи  Shocked
Аз ще се възползвам възможно най-дълго от липсата на памперси, детски плач, недоспиване и ограничено излизане, без да ме интересува как и дали го глези, с какво го облича и т.н.
Става въпрос за 10м. бебе в крайна сметка - не за дълго ще запомни нечие присъствие или навик, когато се случва рядко.
Някои като родят и детето измества всякакви отношения с външния свят  ooooh!
И естествено - щом е свекървата, не може. Ако беше мама, тогава щеше да е безценна помощ.

# 65
  • Tам през Атлантическия океан
Защо не се поставиш на нейно място, може и да схванеш, че с действията си не цели да уязви теб, а да се наслади максимално на внучето си. За кратко време.
Възползвай се, вместо да пилиш нерви.
Е те това е и мойто мнение  Peace

# 66
Първо 4 седмици гости си е бая дълго време, откъдето и да го погледнете  Crazy Някой писахте не са 4 години, не са, ама да бяха 4 дни да я изтърпи човек, а това са 4 х 7...ехеее цял месец, тая жена къща няма ли си  Crazy Аз толкова не мога да изтърпя някого вкъщи, слава Богу не мисля и да ми се налага...свекито живее етаж по-долу....в един апартамент обаче не бихме се понасяли, лека и пръст на мама, ама и с нея, тя си ме знаеше.
И аз като bgfifi бих се дразнила.
Съжалявам, ама съм на мнението, който си има деца да си ги гледа!!!
Даааа, не отричам, че когато са болни, то всъщност само малката вече, свекито помага жената, не вземам болнични, ходя си на работа, тя по половин ден ми гледа детето и то с удоволствие, но определено е разбрала, че не обичам да ми се меси в личното пространство. Ако нещо съм го сложила на 60 градуса и е криво, ей там искам да си ми стои, ей така криво, ей така не на място, ама сложено там от мен!! Мразя някой да върви и да ми рови в нещата, да ми подрежда и бля-бля.
Децата също ги обгрижва прекалено, то май каката си я действа вече по нейна схема, ама при мен номерата не минават, тя като си е направила така сега да си сърба попарата.
Малката последно време я юрка по разходки из махалата.

Честно казано ме дразни това, че сама си го прави и се струпва вс на главата, дето се казва жал ме хваща, че се нагърбва с допълнително задачи, ама като им угажда за всичко.  Naughty

bgfifi, това с излизането е идея, ходете навън по цял ден, аз ако съм така ще правя, ама къде някой пак писа, че тя щяла да иска да идва, а стига бе!!  Shocked
Просто нека тя си щъка из къщата, ти се обличаш, оправяш детето и и казваш, че излизаш, пожелаваш и хубав ден и така...ляляля цял ден по улиците. Гледам мъничето ти е на 10м , така че 1 буркан с пюре, кърма или там какво още му трябва все  може да стои в количката.
А като вземе да обяснява на детето как да го обличаш си и кажи, че според теб така трябва да е!! И че не искаш да го изнежваш!
Моята е такава, тя е на мнение, че все ще е студено, а пък аз съм от онези моржове, които си ходят по къс ръкав най-редовно, така че и хлапето гледам да не го навличам с 350 ката дрехи, дори малката понякога ми казва дай блуза/яке, че ми е студено  Laughing

# 67
  • Tам през Атлантическия океан

Съжалявам, ама съм на мнението, който си има деца да си ги гледа!!!
Даааа, не отричам, че когато са болни, то всъщност само малката вече, свекито помага жената, не вземам болнични, ходя си на работа, тя по половин ден ми гледа детето и то с удоволствие, но определено е разбрала, че не обичам да ми се меси в личното пространство.

Mr. Green Kolko  угодно нали  Whistling "дъртите" само когато са кекави децата могат да им се "радват" ,гА имаме полза иначе, не  Laughing
май си прориворечиш  Sunglasses с това "Съжалявам, ама съм на мнението, който си има деца да си ги гледа!!!"

Всъщност не си "противоречиш" така ти изнася  Peace ако нямаше избор, свеки-беки под друг ъгъл би видяла нещата  Grinning

Joy

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 16:18 от Desss

# 68
Всички, оплакващи се от обсебващи баби, които все пак помагат, не е зле да прочетат съседната тема за модерната баба. И да видят нещата от друг ъгъл. Там пишат жени, които нямат два часа за себе си с години. И на гинеколог ходят с децата.

Заповядайте:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=592543.msg19098652;topicseen#new

# 69

exence - спести си мелодраматичното звучене за изкривената ти представа на уважение, което не е същото като "кланяне"  Wink
Това е моят поглед в/у проблема, моята преценка, която се опира на опита ми до сега и разбира се не за подценяване опит във взаимоотношения между две жени/аз и свекърва ми/, които са достатъчно възпитани и интелегентни, за да се старят да не се нараняват и то успешно.
Жалко, че не си имала възможността или просто не си допуснала такъв човек до себе си и детето си.
А иначе твоето мнение слабо ме интересува  bouquet

# 70
Като си така високо интелигентна - другия път пропусни оценката на чуждото мнение /в частта за срама например/ и пиши само твоето.
И не ми обяснявай на мен кого съм срещнала, защото аз нямам свекърва - починала е.

# 71
  • в дяволитите очички на моето тормозче
За майките,които не могат да разберат ситуацията (а и нека се радват, че не им се е налагало да са в нея), мога да дам един съвсем пресен пример: времето е леко хладно, аз съм си наметнала жилетката и съответно бебето е облечено подходящо с дълъг ръкав и гащеризон. Бабата ни поглежда и казва на бебо: "я виж майка ти как добре се е облякла, пък теб как те е облякла" (демек, колко неподходящо). Имайте пред вид, че това го казва на 10 месечно бебе, което (слава Богу) все още не разбира дума по дума какво точно му се говори. Въпросът е в принципа. Ще порасне детето и тя пак ще коментира по този начин. При това забележете, че тя не се обръща към мен директно, а косвено...Е, какво би си помислило детето тогава?? Особено пък, ако е ситуация, в която аз отсъствам и тя е сама с детето.. Бива ли така да се говори пред него за майка му? Е, според мен отговорът е - НЕ! Каквато и да е снаха ти, тя е майка на внучето ти. Аз съм ЗА взаимното уважение. Аз нея не я харесвам, но я уважавам и искам да запазя добрия тон, но има и такива ситуации, в които просто се питам, как е възможно да има такива жени изобщо. Това за мен преминава границите на нормалното отношение.

Тц-тц-тц, това  99 %  от свекитата  са абонирани  за този начин на изказ hahaha
Тя и моята  така  задаваше въпроси  на  няколкомесечната  ми   тогава дъщеря, на които   отговарях аз, за да не  настава неловко мълчание Simple Smile И това продължи  доста  дълго. Докато  един ден / дребното  беше  около десетмесечно/ , като се връщахме от разходка, дочух  зад нас  пронизително подвикване: "Мима-а-а! Ми-и-и-и-има-а-а-а-а!" / Дъщеря ми се казва Мария/. Разпознах   гласа  на свеки, но  не се обърнах, а спокойно продължих пътя си Laughing Тя  ни  настигна  задъхана  и  ме упрекна: "Бронте,  поне от пет минути  викам след вас, пък вие не спирате!". Обясних й, че  наистина съм чула някой да вика  зад нас, но понеже  не съм чула името си, изобщо  не съм се досетила, че това  може  да е  някой  близък и затова не съм се обърнала. Тя обаче явно  не си взе поука  от случката и  когато идваше у дома, продължи  да задава  въпроси на бебето, очаквайки  да отговарям аз. Да, обаче аз спрях да отговарям- така де, неучтиво е  да се меся в разговора между баба и внучка, след като  никой не ме пита Laughing
След като   няколко пъти  й се случи  въпросите  й да  увиснат безответно в пространството, свеки  се досети, че    правилният  човек, към когото  да ги адресира, съм аз.
А сега малката вече говори  и баба й  може  с пълно основание  да я пита  каквото иска и когато  иска. Задължително получава  отговор, макар че понякога влизам в ролята на преводач Laughing
Та не се ядосвай на това- когато бабата  говори на бебето и му задава  екзистенциални въпроси, мълчи  си и си прави оглушки Laughing Ако нещо възроптае, че не си  й отговорила, изтъкваш, че  към тебе е нямало  насочен въпрос и точка. LaughingА на упреци от рода на "топло му е", "студено му е",  "гладно е", " жадно е", основателно можеш да я попиташ откъде е сигурна, че е така. Ами тъй де, ако  притежава  някакъв  извънреден способ за общуване с непроговорили бебета, нека ти го  каже и на теб, за да не ти се налага  да гадаеш защо точно   реве от време на време   дребосът.

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 17:10 от Бронте

# 72
Desss, обръщаме се по име, че с цитата си визирала моето мнение, не знам дали си противореча според теб, не, не мисля, че тр да им се радват само когато са болни и кекави, но предпочитам да е в реални, а не в обсебващи граници....на мен не ми изглежда нормално да се тупнат децата на бабите и да се гледат от тях във всеки възможен момент, а онова Който си роди деца да си ги гледа е перифразиран от мен цитат на Мартин Захариев, който преди години го беше изтърсил в някакво предаване, а именно: Бабите да си гледа внучетата, като им се родят! по повод раждането на неговото първо детенце (нямам идея дали има и други, но искрено му се смяхме вкъщи).

Онова в съседната тема ще го погледна, да, неприятно е сигурно да няма на кого да разчиташ, но пък ние примерно с каката си ходехме навсякъде, буквално като куфар си я мъкнехме и по купони, и по вечерни разходни и по къде ли не...общо взето на пръсти са ни се брояли излизанията с мъжО без детето....сега си е същата работа, само дето май поостаряхме и купонджийските вечери не са толкова чести.  Laughing

# 73
За майките,които не могат да разберат ситуацията (а и нека се радват, че не им се е налагало да са в нея), мога да дам един съвсем пресен пример: времето е леко хладно, аз съм си наметнала жилетката и съответно бебето е облечено подходящо с дълъг ръкав и гащеризон. Бабата ни поглежда и казва на бебо: "я виж майка ти как добре се е облякла, пък теб как те е облякла" (демек, колко неподходящо). Имайте пред вид, че това го казва на 10 месечно бебе, което (слава Богу) все още не разбира дума по дума какво точно му се говори.
Този изказ явно е добил популярност. Почти на всяка разходка, на която излизаме с бебето ще се намери майка с бебе, която коментира моето бебе на достатъчно висок тон като се обръща към своето бебе, така че и аз да чуя. Редовно реплики от сорта:"Виж, мами, това бебе колко леко е облечено, колко е навлечено..."

# 74
Аз пък, винаги свеки ако е в нас преди разходка я питам как е времето навън, нали отвън идва, и съответно как да облека дребо. Досега ни съвпадат мненията за тоалетите.

Общи условия

Активация на акаунт