Вместо да се дразниш, отиди на козметик, разходка, шопинг, почини си и се наслади на времето, което е останало лично за теб.
Все пак това са 4 седмици, а не 4 години.
Все едно аз съм го писала

. След като прочетох постовете ви, се чувствам някак си по-добре. Прави сте, ще я оставя да прави, каквото иска...може би наистина така ще е най-добре. Пък, ако вече съвсем се побъркам от нея, ще последвам съвета на Бронте или viliko.. По принцип не съм ревнива, макар и аз да се зачудих, дали това не е ревност, но не е. dimi73, трябва да ти кажа, че и трите ти поста по-долу все едно аз съм ги писала. Свекърва ми винаги всичко знае по-добре. Все не съм облякла детето подходящо, все защо яде това, а не онова и ей такива глупости, дреболии, които могат да ти скъсат нервите. Тя не похваща домакинството, а само с детето се занимава..точно това "обсебващо", което dimi73 е описала много точно. Аз просто не съществувам за нея. Подминава ме като пътен знак и не е груба с мен директно, но е едно усещане, като че ли аз съм излишната...Няма да се отплесвам повече, ще се опитам да извлека полза от тази ситуация и да не се ядосвам..все пак е за 4 седмици, а не за 4 години, както каза милинка 

А при непоискани съвети, кимаш с глава и си правиш каквото си знаеш.
Да, и аз гледам да си почивам, когато свеки или майка ми са наоколо, но е доста противно да влезеш с бебето в ръце, отивайки им на гости, и тя без дори едно "здравей" да ми изтръгне детето от ръцете и да се втурне към стаята да се усамотява с него. Досадно е, а и доста нетактично, постоянно да ти казва кое е редно и да спори с теб, а ако не правиш нещата както тя казва да ти го натяква. Тогава от помощ нещата преминават в графа нахалство. Имах шанса да направя разлика, и сега ще кажете, че говоря така, защото едната ми е майка, а другата свекърва. Ми не е така. Майка ми винаги казва репликата "каквото кажеш, така ще правим с детето, ти си му майка". Свеки казва "не си права, то трябва еди как си". Пресен пример. Събрали сме се на семейна сбирка, присъстват и двете баби. Бебето заспива, ние седим на масата, бебефонът при нас. По това време всички знаят, че като заспива не трябва да й се показваме, защото се захилва и иска да играе, пък после почва да реве. На бебефона се чува, че мрънка. Майка ми ме пита "да отида ли?", а аз високо и ясно казвам "не, сега не трябва, само ако се разплаче ще отиде някой". На следващото измрънкване на детето свеки се втурна и връхлетя при детето в стаята. Направи баш това, което не трябваше, и то най-демонстративно. Ми извинете, ама мерси за помощта... Да, помага, но и не бива да преминава границите. Имала е деца, гледала си ги е, ама само да ми дава акъл и да прави всичко наопаки-не, благодаря! Знам, че си обича внучето, нормално е, но да прояви малко уважение и към моето мнение, защото аз ще го възпитавам моето си дете, не тя.
бабата - независимо коя точно - идва да види детето, да му се порадва - не да го гледа както тя си реши 24 часа! Имала си е деца - гледала си ги е време оно, сега за внучето - ще се съобрази с майката /и бащата/, това е. Който иска - нека си дава и гащите да му пере свекървата, на мен ми е все тая. 
На сто процента съм съгласна.И друг път съм го казвала, това са майките на нашите мъже, те са ги родили и отгледали в повечето случаи.

Препоръчани теми