вие как бихте постъпили?

• 5 949
  • 84
  •   1
Отговори
# 15
Опитът на разни приятелки в такава ситуация сочи, че на бабата много бързо й минават тези мераци, ако майката покаже, че това положение много я устройва и започне да си прави планове сама и без бебето.

# 16
Здравейте, имам проблем със свекърва ми, който незнам как точно да реша по възможно най-диплоатичен начин. Проблемът е, следният: с мъжа ми и детето живеем далече от родители и роднини. Сега свекърва ми ни дойде на гости за 4 седмици и се държи с бебето ни (10м.) все едно, че му е майка - в смисъл като заплаче тя първа се втурва да го прегръща, като ще спи, тя иска да го приспива, като ще се къпем, тя иска да го къпе, като се събужда и изплаква от съседната стая, тя първа се втурва да го извади от креватчето, като падне и се разплаче, тя пак първа се спуска да го успокоява. Моля, кажете ми аз ли нещо прекалявам, но това някак си ме дразни, защото в крайна сметка това дете си има родители, които в този момент са наблизо. Просто аз сякаш не съществувам за детето си. От друга страна си казвам, е тя не го вижда всеки ден, нека не прекалявам (но въпреки това преглъщам и ми е криво). И тъй като аз съм в тази ситуация и немога да преценя нещата напълно трезво, търся съвет как да й обясня, че това, което прави, всъщност не ми приятно, без да я засегна. Тя е по принцип доста властна жена, която в 99,9% от случаите мисли, че е права. Та и това може би няма да е лесна задача...И все пак, моля кажете, вие как бихте постъпили на мое място?

Бих казала на мъжа си - да отиде и да озапти майка си.

# 17
  • Насред хаоса
Остави й го и го удари на живот за малко.

# 18

Да бе - и после онази като отвори една уста - каква лоша майка е  Joy Joy Joy
Тия властващи жени са ми така познати...

# 19
И аз в началото като теб, така се дразнех на свекърва ми.
След известно време, близо 6-7месеца ми вдяна главата, че жената няма намерение да ме измества. ) Просто иска да е полезна и да се радва на внучето.
След като ми мина собственическото чувство към детето...с радост и го оставях за 1-2часа, а като порастна и тръгнах на работа я гледа и по цял ден. )

# 20
  • Насред хаоса

Да бе - и после онази като отвори една уста - каква лоша майка е  Joy Joy Joy
Тия властващи жени са ми така познати...
Е, авторката винаги може да й затвори устата, като й каже, че тя по собствено желание е поискала така и е решила да я остави да се порадва на детето.  Mr. Green Така де, сама се бута, без никой да я кара.

# 21
Свекървата си идва веднъж годишно за 3-4 седмици. Обожавам тези седмици. Няма нужда да ходя на почивка тогава, защото се прибирам в къщи и се чудя какво да правя или с кого и къде да миткам. Тя изземва не само детето, но и цялата домакинска работа,, а аз нямам абсолютно нищо против. Оставям я да се вихри на воля, а аз си бия камшика най-безотговорно.

# 22
Ааааа, не знам - аз казах какво бих направила - не бих си навличала странични коментари и словесни престрелки  Wink

П.П. иначе и аз мразя да ми се мешат, но така ми се иска малко помощ понякога...

# 23
Ревете, че не ви гледат деца, като ви ги гледат пък ревете, че ви изместват. Досадно нещо са това майките. Simple Smile Никога не са наясно със себе си. Simple Smile

# 24
  • Tам през Атлантическия океан
Ревете, че не ви гледат деца, като ви ги гледат пък ревете, че ви изместват. Досадно нещо са това майките. Simple Smile Никога не са наясно със себе си. Simple Smile
Joy Нали ?

# 25
  • София
Дай боже всекиму такава свекърва.
Още повече, че живее далече.
Аз много бих се радвала детето ми да има такава баба.

# 26
Тези,които завиждат и си пожелават такава свекърва очевидно никога не са се сблъсквали с подобно поведение.Никак не е приятно мъжовата майка(чужда жена все пак)да се втурва да взема детето ти,да го гушка,храни и приспива,а ти да стоиш отстрани като пън и само мило да се усмихваш.Щото нищо друго не ти остава да правиш.Не става въпрос кой какво очаква от бабата,а за едно такова тъъънко собственическо и обсебващо поведение от нейна страна,което трудно се описва с думи.Дразнещо и вбесяващо да ти изземват функциите изпод носа,да те пренебрегват и игнорират като майка.Аз разбирам какво има предвид авторката и затова й казах-търпение,така или иначе бабата ще си тръгне  bouquet

# 27
  • Tам през Атлантическия океан
Никак не е приятно мъжовата майка(чужда жена все пак)да се втурва да взема детето ти,да го
Crazy

Мама ни е по-сладка  Whistling

Е на някои все някой им подгъзува то мама , то свеки и все недоволни  Laughing

Я отидете хвърлете едно оКо в темата за модерните баби  Whistling

# 28
Разбира се - че мама е по-сладка, силно вярвам в това. Аз лично чужд човек трудно приемам, родата на мъжа ми ми е доста далечна. Но пък и от моята мама се дразня - като тръгне да ми се бърка...характер, какво толкова  Wink

# 29
Глупости!Моята майка пък никога не е присъствала в схемата с гледането и помагането за децата ни.Никога,ама никога не е проявявала кой знае какво желание да види внучките си.Рядко ги е гледала и все е било едно такова изпросено и натрапено,от няма и къде.Поведението й е точно на свекърва,описана в темата за модерните баби WinkТака че в моя случай подмятанията и сравненията между майка и свекърва не са никак в полза на майка ми....за съжаление...

Общи условия

Активация на акаунт