На годинка става вече Юлското човече!

• 29 074
  • 720
  •   1
Отговори
# 420
  • в Кошера
Ал е готов за голямата сцена fiuuuuuu dancing  newsm57

# 421
Здравейте и от нас  Hug
Честито на всички рожденници от последните дни! Да са живи, здрави, умерено палави и много усмихнати! Няма да изброявам поименно, защото не съм много редовна и ме е страх да не пропусна някого.

Ния си играе основно с неща, които може да измъкне от мама и тати. Много харесва мишката, компютъра (който стои затворен в нейно присъствие, защото му измъкна един бутон и сега все ми изпада), метлата (тя е скрита в банята на затворена врата), прахосмукачката, прането и легените. Като види да се отваря миялната или хладилника бърза все едно се е отворила най-голмата съкровищница на света и гледа да отмъкне каквото може. Много иска да "снима" с фотоапарата и на оловината снимки реве, че не й го давам. Постоянно измъква гумените ъгълчета на масата, които уж й пазят главата от инциденти... Аз й купих комплект за чистене с метла, лопатка, прахосмукачка. Като чистя с прахосмукачката и тя тътри нейната си. Направо едно към едно сме, само дето нейната не чисти. Иначе много би ми помогнала  Mr. Green Много харесваме топки. Където видим топка - искаме. От известно време всяко пазаруване завършва с топка ако в магаина има такава. И се опитваме да носим колкото се може повече... ама само две ръце са ни сложили  ooooh!

Общо взето така си играем. Сега много ни се прохожда и все иска да я водя за ръка. Ако я тикна в проходилката са свърша нещо докато е край мен пищи.

В сряда бяхме на ДК. вече сме 10,700/77. Сложиха ни страшната за мен морбили-рубеола-паротит ваксина. Не сме вдигали температура и не сме били много кисели. Дано всичко да е наред и да съм страхувала напразно  Praynig

Ади, Ал е супер. Дано и ние скоро ходим, че вече съм за космодиск  Mr. Green За сега само се водим и правим по 2-3 стъпки преди да седнем на пода. Танцуваме по подобен начин хванати за решетката на леглото  Joy

# 422
  • в 1001-та нощ
Ако ваксината е тази, която се слага на 13 месеца по календар - реакцията е по-късна между 7 и 9 ден след слагането  newsm78

# 423
Днес моето момче става на една годинка.   bigdance2  ura newsm38.
Да ви почерпя за здраве

Честит рожден ден на всички пораснали преди нас и на нашите астрални близнаци. Да са живи здрави и много весели дечица!

Новата страст на Боби са ключовете, направо се побърква като ги види и ако не му ги дам става страшно. Иначе обича да прережда шкафовете, да реди рингчета и да пълни кофичката с каквото докопа и да реди един строител. Любими са му дистанционните, клавиатурата, мишката и естествено всичко което е в моите ръце.
За съжаление сме далеч от прохождане. Все още върви трудно хванат за една ръка, но опитите продължават Laughing

Ади, Ал е страхотен.

# 424
Наистина реакцията е по-късна и може да се появи обрив.

Благодаря за комплиментите към Ал. Heart EyesТой проходи преди 5-6 дни,но вече е доста стабилен,та на РД ще има и прощапулка Hug

Честит рожден ден на рожденниците  bouquet

Ние вадим кътник,по-точно на половина е избил и от 3 нощи цока през 1 ч,следобед също....От къде намира толкова кърма,незнам.По-странното е,че още нямаме долните 2 вторични резеца,пък кътник изкарва.Объркана работа newsm78

# 425
  • в Кошера
Ние вадим кътник,по-точно на половина е избил и от 3 нощи цока през 1 ч,следобед също....От къде намира толкова кърма,незнам.По-странното е,че още нямаме долните 2 вторични резеца,пък кътник изкарва.Объркана работа newsm78

Същата работа е и в нашата къща  Mr. Green, 2 кътника здраво пробиват, единия почти се е показал....а втори резци нямаше...до вчера...когато излезе още една пуканка (долен страничен резец). Иначе будене и мляко - дал Бог, на поразия...съсипа ни с баща й, като ударени хеликоптери ходим вече  Crazy

Честито на рожденика на elia31, да ви е жив и здрав!

Споделете дали миете зъбите на дечковците и с какво (паста, 'четка'), колебая се какво да взема по повода  Peace

# 426
  • Варна
Споделете дали миете зъбите на дечковците и с какво (паста, 'четка'), колебая се какво да взема по повода  Peace

Не се мият още зъбките. Може да ги почистваш с тампонче с кислородна вода - така знам от педиатъра.

# 427
Ние със скромните 3 зъба с нищо още не мием  Rolling Eyes
Ади, Тайра не ви завиждам с тия кътници, дано бързо да излизат  Peace

Елиа31, честит рожденик   bouquet Много да те радва и да ти е много здравичък  Hug

Играем с: книжки, дистанционни, кабели, мишка, топче за тенис на маса, с обувки, днес - с едно светещо топче, с кремове, памперси, с килима, вади дрехите от шкафовете.
Игрите с мама - с вода на терасата - пресипваме вода от съд в съд, изсипваме червена леща в една тава и я бъркаме, изсипваме, опитваме, събираме и т.н... Днес игра с памук  Joy
Много играем с една пожарна, в която се слагат формички/фигурки. Разбира се аз ги слагам, а той ги вади от пожарната и аз пак ги слагам като му показвам как е правилно.

Ваксината срещу морбили ще я слагате ли? Тя май е задължителна  Thinking

Последна редакция: нд, 24 юли 2011, 11:43 от Danito_d

# 428
  • в 1001-та нощ
на нас пък ни казаха да мием зъбите - с бебешка паста без флуор - ненедент - със силиконов напръстник с четка  Hug

# 429
Мила elia31!Със закъснение,честит ти рожденик!Нека Боян ти носи много поводи за радост!Честито на gabi833 и Александър,които празнуват днес !  Hug

# 430
Да, това е ваксината на 13 месеца - морбили-рубеола-паротит - задължителна е. Педиатърката каза, че може да е кисела или да вдигне температура 1-2 дни след ваксината. Някой друг сложил ли е тази ваксина вече?

За зъбките - мием с гела на Веледа за зъбки. Той е без флуор и не се отмива. Използваме силиконовия накрайник на Ненедент или едни "четки за зъби", които не са с косми, а с гумени шипчета. Много ни харесва ама повече ядем пастата и дъвчем четката отколкото мием  Mr. Green П.П. имаме 11 зъба, от които 3 кътника. Не са цели, но са пробили.

Спомням си, че преди време се коментираха едни огради, с които се отделя място за детето. Може ли някой да ми препоръча сполучлив модел и да даде информация от къде е купен? Искам да си заградя пространството около фурната, че не се кефя да я отваря, особено когато работи  ooooh!

# 431
  • в 1001-та нощ
ние сложихме тази ваксина и нашата педи каза, че е единствената, при която реакциите са по-късни - от 7 до 9 ден след поставянето.

Каза да оглеждаме за обрив и вис.Т

Онзи ден и вчета имаше малки пъпчици тук там и се чудих дали е от ваксината или от топлото, но не са от топло  newsm78 не сърбят  newsm78

Малко е дезориентиран и кисел  Hug

по статистика симптомите се явявали на всеки 3 от 100 деца, но при наша близка детето бе 2 дни с 40 градуса (от 9 ден след поставянето  newsm78)

# 432
Уф, тази ваксина ми изглежда най-гадна от всички. Тя май е единствената с една жива компонента. Питах 100 пъи за алтернатива и док все ми отговаря: "ако имаше щях да ти кажа и да сложим нея". Мислех в началото на другата седмица да отбия Ния, че вече имам много малко кърма и изобщо не знам дали й е достатъчно за преди сън и още едно ядене между 3 и 5 сутринта... ама май ще почакам още малко. На нас това между 3 и 5 ни е единственото останало нощно ядене. Вероятно ако е на АМ и се напапква по-добре вечер може да не се буди и за него newsm78 Тази сутри се беше събудила в 5 и ме бута и ми крещи на главата гладна. Тя спи при нас за мое неудобсто ама по-добре така отколкото да ми пищи истерично с часове, че не ще да си спи в леглото  Crazy

# 433
MammaMmia,педиатрите Уильям и Марта Сиърз съветват,ако детето се ваксинира,то е хубаво да се кърми по-дълго.Смята се,че кърменето помага за намаляването на "негативите" от ваксините.
    Само идея ти подавам.  Simple Smile Можеш да отбиеш Ния,след като  се убедиш,че е понесла добре ваксината.  Peace

# 434
Селме, това ми е идеята  Peace Аз от доста време имам една кутия Хумана 3 в шкафа за всеки случай. Знам, че вече ми е доста намаляла кърмата и вероятно не й стига. Ще изчакам да мине още малко време от ваксината и тогава ще предложа АМ.

Общи условия

Активация на акаунт