На годинка става вече Юлското човече!

• 29 032
  • 720
  •   1
Отговори
# 615
Честит ден ден на Габи! ( с малко закъснение Blush). Да расте здрава и умна и само усмивки да я съпътстват по пътеката на живота! Честит празник и на мама pucisim!

1. По колко пъти на ден спят юлските бебета? - Спи само веднъж на обяд за по час, час и половина, много радко два. И след това заспива чак към 21:30 - 22:00. Сутрин става в 8:30.
2. Започнахте ли да давате и вечеря на юлчето? - Ами не съвсем. Към 7:00 последно яде някаква каша или плод или парче хляб. Не бих го нарекла вечеря.
3. Давате ли мляко (кърма, АМ, кис.мляко) преди сън? Задължително. Тя си чака млякото, без него не заспива.
4. Как давате храната на детето: пасирана, намачкана или на малки парчета? - Пасирам само месото, че без зъбки ни е малко трудно, всичко останало обаче си го дъвчи без проблем.
5. Добавяте ли хляб или сухар към супите и готвените храни? - Старая се да й готвя по-гъстичко, а хлябчето в ръчичка. Случвало се и да добавям в по-водниста манджичка.

Ади писах и по-назад в темата, слагането на гърне претърпя пълен провал. Става от него и почва да го влачи из къщи. Може да пробвам с играчки, както споменаха няколко мамчета. Макар че съм сигурна, че пак няма да се получи. Прекалено е активна, за да се задържи задълго на едно място.
А иначе и нашето гърне  е най-обикновено, от Джъмбо.

cvetulka Боби и Бяла лястовица пишат в чужбинската. Както и още няколко юлски мами. Можеш да ги навестиш за едно здравей.

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 10:08 от Kosty

# 616
Много ми е интересно, как се създава навик за акане на фона на музика в гърне? Марита, опасенията ти са напълно неоснователни. Просто няма логика. Виж, че са дразнещи тези гърнета, за това съм напълно съгласна с теб. Когато дъщеря ми узря за идеята да не си върши нуждите в гащите, си взе гърнето сама и седна. Беше от най-простите модели, струваше 6лв. Та с музика или без, акането си е просто акт, от който Алето няма как да избяга  Joy , не се притеснявай къде ще му търсиш пеещи тоалетни.  Hug

# 617
  • Stavanger, Norway
Момичета да ви се оплача - след разстройството и несмляната храна, Алекси днес пак е с Т  ooooh! Миналия месец бяхме в болница, сега пак е болен...Макар, че силно ме съмнява дали този път не е някой зъб, но пък не виждам никъде да е зачервен венеца или подут  newsm78 Възможно ли е да вдига Т и да е леко разхлабен, а да не се вижда още зъбчето?  Rolling Eyes Аз все си мислех, че такива екстри има при избиването вече - точно преди да се покаже. Ох, малкото ми сладурче, искам да си го гушна, а трябва да съм на работа  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
П.П. Май това, дето кърмените бебета боледуват по-малко си е чисто ала-бала. До скоро наистина беше така, но от 2 месеца не е така, а се  кърмим.

# 618
  • Варна
Момичета да ви се оплача - след разстройството и несмляната храна, Алекси днес пак е с Т  ooooh! Миналия месец бяхме в болница, сега пак е болен...Макар, че силно ме съмнява дали този път не е някой зъб, но пък не виждам никъде да е зачервен венеца или подут  newsm78 Възможно ли е да вдига Т и да е леко разхлабен, а да не се вижда още зъбчето?  Rolling Eyes Аз все си мислех, че такива екстри има при избиването вече - точно преди да се покаже. Ох, малкото ми сладурче, искам да си го гушна, а трябва да съм на работа  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
П.П. Май това, дето кърмените бебета боледуват по-малко си е чисто ала-бала. До скоро наистина беше така, но от 2 месеца не е така, а се  кърмим.

А дали не е нещо вирусно? Води ли го на лекар?

# 619
  • Stavanger, Norway
Педи е втора смяна. Свекърва ми и детегледачката ще го заведат. Само спомени от болницата са ми в главата. Дано е нещо леко и да мине бързо. ДАНО! Дано...Направо ще се побъркам. Ако пак вляза с него в болница толкова скоро ще си изгубя работата, а другия вариант е да влезе свеки с него  Cry Ще се побъркам да е там без мен (а и още го кърмя)  newsm45 Ох, аз най-страшното си мисля, но предния път подцених нещата и до къде стигнахме...Ужас, не ми се мисли просто  #Cussing out #2gunfire

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 13:32 от cvetulka

# 620
  • Варна
Е, спокойно, обикновено вирусните инфекции минават за три дни, без да е необходимо да се дава нещо по-силно от Парацетамол. Hug
Колко е висока температурата? Гърлото му погледна ли?
А може и зъбче да е.

# 621
  • Stavanger, Norway
T-37.8, в момента май я е с мъкнал с Панадол (изчакват го да заспи и да потвърдят, че наистина няма Т, защото на пипане не е горещ вече, а в будно състояние е почти невъзможно да се измери Т  ooooh!). Гърлото не мога да го видя, защото съм на работа  Rolling Eyes Сутринта никакви признаци нямаше да му има нещо  newsm78 Довечера ще го заведем при педиатърка, която е и хомеопат. Засега се чух с нея и ще даваме Шуслерова сол и Осцилококцинум, а довечера ще го прегледа обстойно. Антибиотици хич не искам да давам, че предния път от този прехвален Клацид  #2gunfire получи алергична реакция (между другото брат ми е голям и го пи и също не му понася този антибиотик  newsm78 Каза, че му се виело свят и му ставало още по-гадно от него).

# 622
дунайке,той свикна и без музика отдавна:) имаше период,когато смао на гърнето акаше и се бях оттървала от пране на наакани пелени,ама в последно време кара-вара все в гащите ака,но за сметка на това пък да пишка по-често в гърне започна....

ох вика ме..... после пак ще пиша,че имам още.

# 623
цветулке,и аз исках да ти кажа да се поуспокоиш! дано нещата съвсем не са така,както си ги представяш и да се разминете леко с проблема.стискам палци да не се налага никакво болнично лечение и никакви антибиотици.ето и Алето тези дни ми имаше висока температура,водих го на лекар и нищо му няма в края на крайщата.сега няма Т вече,но и аз се бях попритеснила....нормално е,а ти както пък ходиш на работа е още по-нормално да се притесниш много.иначе да знаеш,че те разбирам напълно какво ти е.и аз щях да имам проблеми като твоите (в емоционален план),ако бях на твое място.

# 624
  • Добрич
cvetulka   Hug
Дано не е нещо сериозно, според мен поискай от лекарката да изпише на детето някакъв пробиотик, защото така по това, което описваш май ви се е нарушила стомашно-чревната флора от антибиотика. Може и от зъбче да е, ние така бяхме с разстройство преди 10 дена, и скоро видях кътник пробил  Shocked а сме само с 6 резеца общо.

# 625
  • Пловдив
cvetulka   bouquet бързо да се оправя малчо

1. По колко пъти на ден спят юлските бебета?  - бебка спи сутрин от 10 до 11ч, следобяд от 14 до 16ч и вечер си ляга към 21ч
2. Започнахте ли да давате и вечеря на юлчето?  - Габи яде супичката от кухнята за вечеря, от 2-3 месеца
3. Давате ли мляко (кърма, АМ, кис.мляко) преди сън? - Преди сън давам 100ml АМ, а сутрин все още закуската ни е 180ml АМ
4. Как давате храната на детето: пасирана, намачкана или на малки парчета? - както я сготвят в кухнята  Grinning
5. Добавяте ли хляб или сухар към супите и готвените храни? - не

Пробвахме няколко пъти гърнето, но все още ми се струва, че не е готова.
Не я насилвам за нищо, ще си дойде точното време.

# 626
Здравейте, ние сме в къщи. Благодаря за хубавите поздрави за Габи.
Тя не седи при чужди хора, но за рождения ден се представи добре, раздаваше усмивки и си играеше, но не даваше да я взимат. Правихме празника в заведение, а сутринта в 9 кръщене и си попяхме с попа, че ни се спеше, но бързо се успокои. По повод спането, общо около един час с две придремки за целия ден, но ние по принцип не сме от поспаливите.
Ходихме на плаж, никакви проблеми, чак се учудих, във водата много и хареса, дори не искаше да излиза.
Само един проблем се появи, племенничките лепнаха летния вирус, синът ми се зарази и сега треперя за Габи, дано и се размине.

# 627
Здравейте!!!

Ние вече сме си в Сандански-голяяяяяяям кеф Heart Eyes

Цветулка,как е Алекси?И според мен е с нарушена флора,дано е само това Praynig

pucisim,ужасен е този вирус.Давай пробиотици,глюкоза и физиологичен,последните две през 30 мин,че много бързо се обезводняват.Наша дружка,са вече 1 седмица в болница с бебката й,заради тази гад.А отидоха на почивка на море ooooh!

Мамамиа,слагам го на гърнето с играчки,топки,книжки-седи 5 мин и иска да става.Слагам го когато видя,че започва да ака.В момента,в който го сложа-спира,сложа ли му памперс-на секундата го пълни.Ако не вися до него и 5 сек. няма да стои,ама аз имам и др.дете и др.работа за вършене.Ако не съм до него,става и започва да разнася гърнето из къщата Laughing
Май ще зачакаме с тази екстра.Ивон на тази възраст нямаше наакан памперсд,а на 1,6 м махнахме и нощния и дневния памперс.

# 628
  • Stavanger, Norway
Здравейте момичета. Още е с Т  ooooh! 38.5. А аз още не съм се прибрала. След 15 минути тръгвам. За нарушената чревна флора пием Биогайя и е на диета - само каши и лечебна хумана. Дали с ме проба за бактерии, а днес взехме и направление за чревни паразити, че в акото му имало котешки косми  Shocked (котката разбира се е с присъда да я махнем). Сега освен болно дете трябва да търся и дом за котката  ooooh!
Някой  наблизо с къща или баби и дядовци,  които обичат животните да свирка (ако не сме я изхвърлили навън до тогава). Милото животно жал ми е и за нея, че от 5 години си я гледаме - женска, кастрирана с хигиенни навици, но малко саможива.  Peace Не е породиста, но е много умна Simple Smile
Но, детето ми е по-важно. Косми в акото  ooooh! Ужас. Кой знае от къде ги е напипал. Ние не я пускаме много до него, а и тя го избягва като цяло  newsm78
Май снощи го простудихме, защото мъжа ми го изкара по тънка блузка, а то духаше доста докато се приберем  #2gunfire И сега - висока температура. #Cussing out
За гърнето - както казах ние от 8-ми месец го слагаме, но не казва. Просто сутрин като се събуди, оставям го да се поразсъни и хоп- на гърнето, където му давам едно кашонче с играчки и той даже не иска да става понякога  Mr. Green Следобед е по-трудно да го сложим на гърне да ака, защото ака все по различно време, а за пишкането е по цял ден на разходки и няма как  newsm78
Хайде, ще се ориентирам към тръгване. Стискайте палци да мине леко, че аман вече. А и твърде скоро бяхме в болница, направо се плаша от мисълта пак да го вкарат там  Rolling Eyes

# 629
Цветулка,стискам палци!
Дано не е нещо сериозно и дано ви мине бързо!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт